Verzorging

De Beste Fohn

beste fohn

Laatste update op: 23 juni 2022

Als je bij de kapper vandaag komt is je haar prachtig gestyled en zit het goed, maar zodra je thuis uit bed of onder de douche vandaan komt dan is het gelijk een heel ander verhaal. Door middel van een föhn (en wat filmpjes) hopen we hetzelfde resultaat thuis te bereiken. Er zijn te veel föhns te koop, Coolbleu, Bol.com, Blokker en zelfs Kruidvat verkoopt ze. Maar wat is nou een goede föhn? Waar moet de fohn aan voldoen? Heb je kort haar of lang? Heb je krullen, maar wil je stijl of juist stijl en wil je krullen? Er zijn meerdere vragen te stellen bij de beste keuze. Daarnaast is de diversiteit aan prijzen ook een vraagstuk.

In dit artikel ontdek je wat de beste fohn is, maar lichten we ook een goede budget keuze uit. Daarnaast geven we u ook interessant alternatief waarmee je je haren niet alleen föhnt, maar ook gezonder houdt.

Beste Keuze

remington beste fohn

Remington Curl & Straight Confidence föhn (D5706)

De Remington is uitgerust met 3 opzetstukken om voor elke dag een perfect gestylede look te creëren. Dankzij het unieke opzetstuk kun je heel gemakkelijk de meegeleverde ronde föhnborstel van 45mm gebruiken om een slag of krul te creëren in het haar. Doordat het unieke opzetstuk naar de borstel toe gevormd staat, kunt u met minimale inspanning het maximale resultaat bereiken: een veerkrachtige coupe alsof u net van de kapper komt..

Deze Remington is een aanrader voor iedereen. Zelfs bij weinig tijd kan de föhn je er glamoreus uit laten zien. Deze föhn heeft 2 snelheden met 3 warmtestanden, dus je kunt zelf je warmte bepalen. Met de turboboost kan je het zelfs nog sneller drogen. Deze föhn is erg licht en maakt weinig geluid, hij wordt geleverd met een extra opzetstuk waardoor je je haar gelijk kan stijlen zoals je wil. Wil je krullen dan is de föhn ook een uitkomst. Met het aparte opzetstuk en de ronde borstel kan je een heel ander kapsel creëeren.

Ook interessant

philips moisture perfect

Philips Moisture Protect HP8280/00

Voor de gadget-liefhebbers onder ons kan deze föhn wel een aantrekkelijk apparaat zijn. Hij meet namelijk zelf de vochtigheid van je haar en past daar de temperatuur van de lucht op aan. Zo voorkom je altijd dat je haar verbrand. Ideaal dus, zeker als je heel vaak je haar föhnt. De Philips Moisture Protect is wel wat duurder en daardoor niet meteen de beste keuze. 

Het is niet alleen een functioneel, maar ook zeker een prachtige föhn. Maar de Philips Moisture Protect HP8280/00 is zeker niet te bestempelen als een luxepaardje. Hij werkt namelijk keihard om jouw haren goed te drogen én tegelijkertijd niet te beschadigen maar juist extra glans te geven. Dat kan de Philips HP8280/00 door de ingebouwde sensor. Deze meet tijdens het drogen door middel van infraroodtechnologie de hoeveelheid vocht in je lokken. Is dit aan de lage kant? Dan zet hij automatisch de temperatuur een standje lager. De ionische technologie voorkomt statisch haar en geeft een beetje extra glans mee. Je lokken blijven dus niet alleen een stukje gezonder dankzij de Philips HP8280/00 maar krijgen meteen een frisse uitstraling..

Budget Keuze

kruidvat fohn

Kruidvat Professional haardroger

Eerlijk is eerlijk, ik heb deze föhn zelf, maar dat maakt niet de beste keuze. Ik heb behoorlijk kort haar en soms wil je het omhoog föhnen of net even de andere kant op, Dat is de rede waarom ik dit goedkope apparaatje heb gekocht omdat ik niet dagelijks föhn. Hij doet het prima, is niet echt stil maar heeft best wat blaaskracht. Doet het voor het budget prima.

Met deze krachtige Kruidvat Professional Haardroger droog en stijl je je haar in een handomdraai. De haardroger is inclusief een blaasmond voor extra precisie en een diffuser voor extra volume. Met de coolshotfunctie blijft je haar na het stylen langer in model. De haardroger heeft twee snelheden en drie warmtestanden. Het extra lange snoer geeft je alle vrijheid om je haar te stylen zoals jij het wilt. De ionische technologie minimaliseert statisch haar. Je haar glanst mooi en voelt zacht aan.


Waarom je ons kan vertrouwen

Om de beste föhn te vinden zijn we weken bezig geweest met online te zoeken naar de definitie van een föhn, zelf meerdere varianten te gebruiken en in de gerenommeerde winkels informatie op te halen. Om het onderzoek zo zorgvuldig mogelijk te doen hebben we zelf 5 föhns getest. We hebben vooral gekeken naar functionaliteiten en toegevoegde waarde, maar ook naar uiterlijk en prijs van de föhn. Hier zit een verschil in wat de persoon zelf prettig vindt. Vandaar dat we daarin twee keuzes hebben gegeven.

Voor wie is dit interessant?

Alle vrouwen (en mannen) met haar op hun hoofd willen soms of regelmatig hun haar mooi föhnen. Of je er uren per week aan zit of af en toe een kwartier, je wil je haar verzorgen, maar ook een mooi kapsel. Dus wie of wat je wensen ook zijn, dit onderzoek is interessant voor iedereen die zichzelf een mooi kapsel gunt.

Iedereen die zichzelf een mooi kapsel gunt kan niet zonder een föhn

testfactoren beste fohn

Respect voor je kapsel? Dan is een föhn een must-have!

Randvoorwaarden voor de best fohn

Voor ons was het vooral belangrijk dat het product doet wat je vraagt. Geeft het je de look, geeft het je vertrouwen en zorgt het ervoor dat je er met een glimlach bij loopt. In heel veel gevallen is extra hulpstukken niet nodig maar het geeft ons wel een soort luxe gevoel en dat trekt aan bij de aanschaf.

In grote lijnen hebben we alleen föhns meegenomen in het onderzoek die voldoen aan:

 • Verkrijgbaar in Nederland
 • Niet duurder dan € 100,-
 • Ligt lekker in de hand 
 • Is niet enorm groot
 • Hoeft niet zozeer draadloos te zijn

Deze factoren van de föhns hebben we getest

Om te komen tot een goed en waardevol onderzoeksresultaat, hebben we diverse factoren van de föhns onder de loep gehouden. Van het in de hand houden van het apparaat tot de verschillende standen die de föhn biedt. We hebben gekeken naar de volgende factoren:

 • Gewicht
 • Mogelijkheden
 • Prijs
 • Beschikbaarheid
 • Mobiliteit 
 • Extra opzetstukken

Mocht je van mening zijn dat wij een specifiek belangrijke factor over het hoofd hebben gezien, die van invloed kan zijn op ons huidige onderzoeksresultaat: stuur ons dan vooral een berichtje.

Deze föhns hebben we uiteindelijk zelf getest

Zoals ik daarnet aangaf hebben we niet honderden föhns in handen gehad. Eerst hebben we het enorme aanbod van föhns teruggebracht naar een afgebakende onderzoeksselectie op basis van de eerder benoemde randvoorwaarden. Vervolgens hebben we honderden reviews en beoordelingen doorgenomen, om uiteindelijk te komen tot een handje vol interessante föhns. De volgende föhns hebben we uiteindelijk in zelf getest, naast ons deskresearch:

 • Remmington D5706
 • Phillips 8280/00
 • Kruidvat haardroger
 • Babyliss 6610DE
 • Braun HD 585
 • Remington D7777
 • Air3D – Föhn
Ontdek meer
Verzorging

De Beste Deodorant

Sport & GezondheidVerzorging

De Beste Neusspray

Verzorging

De Beste Zilvershampoo

Verzorging

De Beste Mascara onder de 20 euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *