Alstu! We hebben het beste voor je uitgezocht.

ElektronicaSport & Gezondheid

De Beste Draadloze Oordopjes

Beste draadloze oordopjes

Sinds de introductie van Apple Airpods, witte oordopjes van Apple, zijn deze draadloze oordopjes erg populair geworden. Op straat kom je vast wel eens personen tegen waarbij het net lijkt of ze tegen zichzelf aan het praten zijn, maar vaak hebben deze personen een gesprek via de oordopjes die in contact staan met een smartphone. Steeds meer merken spelen hier op in en hebben op zeer korte termijn een eigen set met draadloze oordopjes op de markt gezet. Ook wordt het steeds interessanter om handsfree te bellen, helemaal nu het niet meer toegestaan is om op de fiets te bellen.

Wij vinden dit ook een interessant product en zijn daarom op zoek gegaan naar de beste draadloze oordopjes. Na een uitgebreid onderzoek naar deze innovatieve oortjes kunnen we zeggen dat volgens ons op dit moment de beste keuze de SONY WF-SP900 oortjes zijn. Deze keuze heeft met name te maken met de extra functionaliteiten van deze oordopjes en de werking hiervan.

Onze Keuze

 

beste draadloze oordopjes

SONY WF-SP900

Deze SONY WF-SP900 zijn de beste draadloze oortjes op dit moment in onze ogen. Met name de functionaliteiten maken deze oortjes erg uniek, zo kun je bijvoorbeeld de oortjes gebruiken in het water. Ga je even lekker baantjes trekken? Zet dan je favoriete playlist op en droom tijdens het zwemmen lekker weg.

 

De WF-SP900 oortjes van SONY komen als beste uit de test in ons onderzoek, dit komt met name door opvallende functies van de oortjes. Een functie die helemaal uniek is, is dat de oortjes bestand zijn tegen zoet- en zoutwater (tot 2 meter diep). Dit zorgt ervoor dat je de oortjes gewoon kunt gebruiken tijdens het zwemmen en niet bang hoeft te zijn wanneer je in een regenbui terecht komt en je de oortjes nog in hebt. Een andere factor die de oortjes interessant maakt is dat de oortjes een intern geheugen hebben van 4 GB. Door deze interne geheugen kun muziek afspelen zonder gebruik te maken van een smartphone. 

Ook hoef je niet bang te zijn om de oortjes te verliezen tijdens het zwemmen, middels een ergonomisch ontwerp passen de oortjes zich aan aan je oor. Vertrouw je dit niet dan word er ook een veiligheidssnoertje bijgeleverd, zodat je de oortjes niet kunt verliezen. De oortjes hebben een maximale gebruiksduur van 6 uur, mocht dit niet genoeg zijn kun je de oortjes draadloos opladen met de bijgeleverde oplaadcase.

Ook interessant

 

Ook interessante draadloze oordopjes

BANG & Olufsen Beoplay E8

Ook deze BANG & Olufsen Beoplay E8 draadloze oortjes zijn de moeite om even te bekijken. Qua design zien de oortjes en de bijgeleverde oplaadcase er gelikt uit. Wat deze oortjes uniek maakt en zeer geschikt voor op werk, is dat deze oortjes als enige in onze test de noise cancelling functie hadden.

Een andere interessante keuze voor goede draadloze oordopjes zijn de BANG & Olufsen Beoplay E8. Qua prijs verschilt deze keuze weinig met de SONY WF-SP900, de gemiddelde prijs van beide oortjes ligt ongeveer op € 280,-. Verschil in de oortjes zit hem in de functionaliteiten, zo kunnen de SONY oortjes gebruikt worden in het water en de oortjes van BANG & Olufsen hebben weer noise cancelling. De noice cancelling en de design van de oortjes maken de oortjes zeer geschikt voor bijvoorbeeld op het werk. Kijkend naar de prestaties van de draadloze oortjes, hebben de oortjes een maximale gebruiksduur van 4 uur. Met de bijgeleverde oplaadcase kun je de oortjes draadloos opladen en zitten er vijf silicone oordopjes in de verpakking, hierdoor heb je altijd een perfecte fit.

De bovenstaande keuzes zijn erg prijzig, de oortjes worden beide verkocht voor een gemiddelde prijs van € 280,-. Om deze reden zijn we ook op zoek gegaan naar een budget keuze die qua prijs interessant is, maar ook qua functionaliteiten. 

Budget Keuze

 

budget keuze

Samsung Gear IconX

Onze budget keuze voor draadloze oordopjes zijn de Gear IconX van Samsung. Gezien de eigenschappen van deze oordopjes zijn dit ook hele handige draadloze oordopjes om hard te lopen. Met een interne geheugen en een fitness tracker aan boord kun je zonder smartphone lekker een stukje hardlopen.

De Samsung Gear IconX is in onze ogen een echte goede budget keuze, de gemiddelde verkoopprijs ligt rond de € 149,-. Ook nog niet de goedkoopste, maar gezien de overige oortjes zeker een goede keuze. De prestaties van de oortjes zijn zeer goed, zo hebben de oortjes een maximale batterijduur van 7 uur en kunnen de oortjes draadloos opgeladen worden met de bijgeleverde oplaadcase. Wat deze oortjes in onze ogen goed maakt is dat ze net zoals de SONY oortjes een intern geheugen hebben.

Door de interne geheugen maakt dit ook meteen de beste draadloze oortjes voor hardlopen. Met de interne geheugen is het mogelijk om muziek direct vanaf de oortjes te spelen, daarnaast hebben de oortjes ook een fitness tracker aan boord. Het mooie hiervan is dat je helemaal geen mobiel meer mee hoeft te nemen wanneer je gaat hardlopen.

Waarom kun je ons vertrouwen

Voor dit onderzoek hebben we ons volledig ingelezen in de markt van draadloze oordopjes. Vooraf hadden we niet gedacht dat de techniek achter deze kleine oortjes al zo ver is. Na +60 uur bezig geweest te zijn met deze oortjes kunnen we wel zeggen dat je ons kunt vertrouwen op onze keuze. Ook zullen we deze pagina up-to-date houden, zodat deze pagina altijd voorzien is van de juiste informatie.

Verder zijn we bij Alstu.nl onafhankelijk, hiermee bedoelen we dat we geen samenwerkingen of voorkeuren hebben voor bepaalde merken of bedrijven. Ook hoef jij als consument niet extra te betalen voor onze service. Wij krijgen een enkel een kleine vergoeding per verkocht product en hier betaald de leverancier voor dus niet jij als consument.

Voor wie is dit interessant?

Hoewel iedereen draadloze oordopjes koopt met het zelfde doel: je favoriete muziek luisteren, zit er veel verschil in de functionaliteiten van draadloze oordopjes. Het gaat namelijk steeds verder dan alleen muziek luisteren, zo zijn er handige functies als noise cancelling die het geluid van je omgeving geheel elimineren. Dit zorgt ervoor dat je je volledig kunt concentreren, echter is deze functie niet handig wanneer je op de fiets zit. Het is dan veiliger om toch wat van je omgeving te horen. Voor diverse activiteiten kan het dus interessant zijn om een bepaalde variant aan te schaffen. Hieronder hebben we enkele voordelen voor wie het interessant is om voor een bepaald model te kiezen:

 • Draadloze oordopjes voor zwemmers: er is maar één variant die volledig tegen zoet- en zoutwater kan, de SONY WF-SP900. Met dit model van SONY, tevens ook onze beste keuze, kun je zwemmen tot een diepte van 2 meter.
 • De draadloze oordopjes die geschikt zijn voor op het werk: de Beoplay E8 oordopjes van BANG & Olufsen zijn zeer geschikt voor op het werk. Door een noise cancelling functie kun je je afsluiten van je omgeving en volledig focussen op je werk.
 • Beste draadloze oortjes voor hardlopen: ook voor hardlopen kan het handig zijn om voor oordopjes te kiezen die een intern geheugen hebben. De Samsung Gear IconX oordopjes hebben dit, daarnaast hebben deze oordopjes ook een fitness tracker aan boord. 

Hoe we geselecteerd hebben

Om te kunnen zeggen wat wij de beste draadloze oordopjes vinden, zijn we eerst op zoek gegaan naar huidige aanbod aan oordopjes die draadloos zijn. Hiervoor hebben we gekeken naar Nederlandse webshops en winkels die draadloze oordopjes verkopen, denk aan Bol.com, CoolBlue.nl en Mediamarkt. Op basis van het aanbod van deze aanbieders hebben we eerst een selectie gemaakt en hebben we de volgende randvoorwaarden gebruikt voor dit onderzoek:

 • Volledig draadloos: voor dit onderzoek hebben we alleen gekeken naar werkelijk draadloze oordopjes. Kijkend naar de huidige markt worden veel oordopjes draadloos genoemd, vaak is dit niet het geval omdat de oortjes alsnog met draad aan elkaar bevestigd zijn. In onze ogen zijn dit geen draadloze oordopjes dus hebben deze niet meegenomen in dit onderzoek.
 • Geïntegreerde microfoon: ook vonden wij het een pre dat de draadloze oortjes een geïntegreerde microfoon hadden. Mocht dit niet het geval zijn dan dien je bij elk telefoongesprek alsnog je smartphone erbij te pakken, dan is een beetje de toegevoegde waarde van draadloos weg.
 • Oplaad-dock: draadloze oortjes zijn heel gemakkelijk mee te nemen, maar wat als de leeg accu is? Dan is het natuurlijk handig dat je de oortjes ook direct kunt opladen. Voor dit onderzoek hebben we alleen gekeken naar draadloze oortjes die geleverd werden met een oplaad-dock. 
 • Prijs: bij een aankoop is prijs natuurlijk een belangrijke factor. Om deze reden hebben we alleen gekeken naar de oordopjes die verkocht worden tegen een reële prijs. De prijsrange in dit onderzoek was van € 80,- tot € 280,-.

Op welke factoren hebben we onderzoek gedaan?

Om tot een keuze te kunnen komen hebben we de oordopjes onderzocht op verschillende factoren. Zoals hierboven al beschreven staat gaat bij een draadloos oordopje verder dan het alleen beluisteren van muziek. Na het selecteren hebben we de oortjes onderzocht op de volgende factoren:

 • Maximale batterijduur 
 • Ruisonderdruking
 • Noise-cancelling
 • Volume regeling 
 • Spatwaterdicht
 • Prestaties oplaad-dock
 • Op extra's 

Top 10 draadloze oordopjes

Om uiteindelijk de beste draadloze oordopjes te kiezen hebben we een lijst gemaakt van verschillende draadloze oordopjes. Uit deze lijst kwamen dertien verschillende draadloze oordopjes naar voren. Aan de hand van deze dertien hebben we een top 10 draadloze oordopjes opgesteld en daaruit hebben we de beste keuze, ook interessante keuze en budget keuze kunnen maken. Bekijk hieronder onze top 10 draadloze oordopjes. 

1.

 

beste draadloze oordopjes

1. Sony WF-SP900 (beste keuze)

Volgens ons de beste keuze. De oordopjes van Sony hebben unieke eigenschap die ervoor zorgt dat de oortjes bestand zijn tegen zoet- en zoutwater. De oortjes kun je dus gebruiken wanneer je lekker even een stukje gaat zwemmen. Verder hebben de oortjes een intern geheugen van 4 GB, hierdoor hoef je dus niet de muziek af te spelen op je telefoon. Bij de meeste draadloze oordopjes is dit wel het geval, ga je bijvoorbeeld hardlopen dan dien je alsnog je smartphone mee te nemen.

 

2.

 

Ook interessante draadloze oordopjes

2. BANG & Olufsen Beoplay E8 (interessante keuze)

Ook deze draadloze oordopjes Beoplay E8 van BANG & Olufsen zijn een interessante keuze. Dit zijn de enige oordopjes in ons onderzoek die noise-cancelling heeft. Noice-cancelling zorgt ervoor dat je alle het geluid in je omgeving elimineert, zo heb je geen last van de geluiden om je heen en kun je volledig focussen op waar je mee bezig bent. Verder zijn de oordopjes wel aan de prijzige kant, maar de oordopjes en de bijgeleverde oplaadcase zijn er gelikt uit.

 

3.

 

budget keuze

3. Samsung Gear IconX (budget keuze)

Deze Samsung Gear IconX oordopjes vonden wij in de budget keuze horen. In vergelijking met twee bovenstaande modellen vallen deze draadloze oordopjes in een lagere prijs range. Desalniettemin hebben de oortjes zeer goede prestaties en blonken deze oortjes uit in de maximale batterijduur, de oortjes kunnen met een volle accu 7 uur lang muziek afspelen. Verder zijn deze oortjes ook interessant, doordat ze net zoals de Sony WF-SP900 een intern geheugen hebben en daarnaast ook een fitness-tracker. Dit zorgt ervoor dat de oortjes te gebruiken zijn zonder smartphone, ook als je gaat hardlopen.

 

4.

 

top 10 draadloze oordopjes

4. Apple Airpods 2

Misschien wel de meest bekende draadloze oortjes van dit moment de Apple Airpods 2. Ook deze oortjes horen thuis in deze top 10 draadloze oortjes. De functionaliteiten van de oortjes zijn ook erg goed en uniek. Wanneer je de oortjes bijvoorbeeld in je oor doet gaan ze automatische aan en bij eruit halen automatische op pauze. Verder zijn de oortjes individueel van elkaar te gebruiken. Let er wel op dat deze oortjes geleverd worden met een draadloze en niet draadloze oplaadcase, het meest handige is natuurlijk een draadloze case.

 

5.

 

bose soundsport draadloze oordopjes

5. BOSE SoundSport Free Wireless

Misschien wel de meest opvallende draadloze oortjes in ons onderzoek. Deze BOSE SoundSport Free oortjes zijn te verkrijgen in de kleuren ultraviolet (afbeelding), zwart, oranje of blauw. De oortjes hebben erg goede prestaties, zijn spatwaterdicht en wanneer je de oortjes kwijt bent vind je ze snel weer terug met de Bose Connect-applicatie.

 

6.

 

jubra elite 65t

6. JABRA Elite 65T

Ook deze JABRA Elite 65T verdient een plaatsje in deze top 10 draadloze oortjes. Dit zijn namelijk de enige oortjes in de test die de functie ruisonderdrukking hebben. Met deze functie heb je geen last van ruis van de wind, hierdoor kun je gewoon bellen en ben je verstaanbaar. De oortjes zijn qua design ook erg mooi en te verkrijgen in de kleuren: zilver/zwart, koper/zwart of goud/beige.

 

7.

 

jaybird run oordopjes

7. JAYBIRD Run

Deze JAYBIRD Run oortjes zijn erg prijzig, wel hebben ze een handige snellaadfunctie die de oortjes binnen 5 minuten weer oplaad, wat weer één uur luisterplezier oplevert. Ben je de draadloze oortjes kwijt? Dan heeft JAYBIRD een handige app waarmee je ze snel weer terug vind. Verder worden er verschillende accessoires bijgeleverd dat er voor zorgt dat je altijd de juiste pasvorm hebt. 

 

8.

 

samsung galaxy buds geel

8. Samsung Galaxy Buds

Deze opvallende draadloze oortjes van Samsung zijn naast geel ook te verkrijgen in zwart en wit. Heeft zeer goede geluidprestaties en een dubbele microfoon, zodat je stem tijdens het bellen extra helder klinkt. Werkt met de spraakassistent Bixy van Samsung, hiermee kun je spraakopdrachten geven als bel Kees of zet muziek aan.

 

9.

 

skullcandy draadloze oordopjes

9. SkullCandy Push

Ook deze draadloze oortjes van SkullCandy krijgen een plaatsje in deze top 10 draadloze oortjes. Met name op geluidskwaliteit scoren de oortjes goed en kunnen de oortjes 6 uur lang muziek afspelen. De oortjes zijn voorzien van Secure FitFintm Gels, waardoor de oortjes perfect in je oren passen.

 

10.

 

draadloze oordopjes jbl free

10. JBL Free

Last but nog least: de JBL Free oortjes. Deze oortjes zijn geschikt voor tijdens het sporten, door de meegeleverde gel sleeves blijven ze goed in je oor zitten. Qua prijs zijn ze aantrekkelijk in vergelijking met de andere modellen, maar qua functionaliteiten weer wat minder. De oortjes hebben een maximale batterijduur van ongeveer 4 uur.

 

Over

Houdt niet van koude pannenkoeken
Gerelateerde artikelen
Sport & GezondheidVerzorging

De Beste Anti-Roos Shampoo voor Mannen

Elektronica

De Beste Elektrische Auto

ElektronicaKeuken & EtenSport & Gezondheid

De Beste Blender Voor Smoothies

ElektronicaSport & GezondheidVerzorging

De Beste Elektrische Tandenborstel

Altijd up to date?
Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De moeite waard...
De Beste Bordspellen