Reizen

De Beste Thermosbeker

beste thermosbeker

Laatste update op: 23 juni 2022

Wie heeft er 's ochtends altijd tijd over om nog even lekker te genieten van een vers bakje koffie of thee, voor je op pad gaat naar je werk? Bijna niemand. Hiervoor zijn gelukkig thermosbekers een goede oplossing: je schenkt je zelfgemaakte koffie of thee in de thermosbeker, waarna je onderweg kunt genieten van een heerlijk warm drankje. Een thermosbeker – de naam zegt het al – is een beker met een thermoswand. Hiermee blijft de inhoud voor een langere tijd dezelfde temperatuur.

Vanwege het grote aanbod aan thermosbekers bij menig webshop, hebben we besloten om op zoek te gaan naar de beste thermosbeker. Hierbij hebben we zoal gekeken naar hoelang de dranken warm bleven, of deze volledig lekvrij zijn en hoe deze drinken. Klapt bijvoorbeeld het wellicht aanwezige deksel op je gezicht als je een slokje probeert te nemen? Na het testen van de populairste thermosbekers zijn we eruit: wij bestempelen de Contigo als de beste thermosbeker op dit moment.

 

Beste Keuze

contigo thermosbeker

Contigo thermosbeker

De thermosbeker van Contigo komt het beste uit de test. De beker drinkt fijn, houdt de inhoud voor een langere tijd goed op temperatuur én is volledig lekvrij.

De Contigo thermosbeker vinden wij de beste thermosbeker op dit moment. De beker heeft een inhoud van 470 milliliter wat ruim voldoende is om hem onderweg mee te nemen. Dankzij het rubberen grip op handhoogte van de thermosbeker, kan hij niet snel uit je hand glijden. Op het gebied van drinkgemak scoort deze thermosbeker ook het best: er is geen sprake van een irritante deksel die terugklapt als je de beker naar je gezicht toebrengt en de schenktuit zorgt niet voor een vloedgolf aan hete dranken. In onze lekvrij-test bleek deze thermosbeker tevens volledig lekvrij te zijn. Daarbij zijn wij ook zeer te spreken over de prijs: met een gemiddelde verkoopprijs rond de € 20,- is hij beduidend goedkoper dan andere modellen.

Ook interessant

tefal travel mug

Tefal Travel Mug (K30812)

Ook de Tefal Travel Mug is een zeer goede keuze op dit moment voor een volledig lekvrije thermosbeker die je met een gerust hart in je tas kunt stoppen. Deze thermosbeker heeft een drukknop, waarna je van alle kanten kunt drinken. De 500 milliliter variant is wat groter dan onze beste keuze, maar hij is ook een stuk duurder.

De Tefal Travel Mug K30812 kwam eveneens goed uit onze test. Deze thermosbeker van Tefal is volledig lekvrij en drinkt erg lekker. Met name dat laatste hadden we niet verwacht, gezien we hier te maken hebben met een thermosbeker die voorzien is van een drukknop. Na het indrukken kun je van alle kanten uit de fles drinken. Dankzij de inhoud van 500 milliliter heb je ruim genoeg aan deze thermosbeker om hem bijvoorbeeld te gebruiken voor werk-woonverkeer. Wel moet je rekening houden met een wat hogere prijs voor deze thermosbeker: je scoort hem bijna overal rond de 30 euro, wat een stukje duurder is dan onze beste keuze.

Budget Keuze

thermosbeker coffee to go fles hema

HEMA Coffee To Go Fles

Als jij niet meer dan 20 euro kwijt wilt zijn voor een goede, degelijke thermosbeker, dan maak je de beste keuze met de HEMA Coffee To Go Fles. Deze thermosbeker is wel een stuk kleiner dan de andere thermosbekers, maar voor een prijs van € 12,50 kun je deze haast niet laten liggen.

Ook bij de vertrouwde HEMA kun je een interessante thermosbeker vinden voor een zacht prijsje. De Coffee To Go Fles is met een inhoud van 250 milliliter geschikt voor een prima warm drankje voor onderweg. De drinkopening is met behulp van een knop te openen en te sluiten, wat aardig overeen komt met de Tefal Travel Mug. De beker drinkt lekker, is lekvrij en ziet er beduidend goed uit. Voor een prijs van € 12,50 is het een van de laagst geprijsde thermosbekers van deze kwaliteit. Wat we wel erg jammer vinden is dat de zwarte laag na twee weken gebruiken al los lijkt te raken. Hoewel dit niet zozeer een negatief effect heeft op de kwaliteit van de thermosbeker en het warm houden van de inhoud, vinden we dit wel een minpuntje die we je graag mee willen geven.


Waarom je ons kan vertrouwen

Voor het onderzoek naar de beste thermosbeker hebben we misschien wel honderd thermosbekers voor ogen gehad. Wat een ongelooflijk aanbod is er te vinden in bekers die allemaal beweren je drankje op optimale temperatuur te houden. Door ons flink te verdiepen in wat men belangrijk vindt in een thermosbeker (wat niet alleen de warmtehoudende functionaliteit is) hebben we een onderzoeksmethodologie opgesteld om deze bekers goed te kunnen testen. Zo hebben we een lekvrij test gedaan met de modellen uit onze onderzoeksselectie en hebben we de bekers een voor een meegenomen tijdens een ritje in een schommelende trein tot een autoritje over de snelweg naar het werk.

Inderdaad: online zijn er al reeds onderzoeken te vinden naar de beste thermosbeker. Helaas gaat het hier vaak om webshops zelf die hun assortiment op deze wijze promoten, maar komen wellicht betere modellen niet naar voren in de onderzoeken, omdat deze niet verkocht worden bij desbetreffende aanbieder. Daarnaast merkten we ook dat er vraagtekens ontstonden bij diverse eerder uitgevoerde onderzoeken. Een onderzoek wat met de conclusie kwam dat de inhoud té heet zou zijn, was voor ons reden genoeg om het dan zelf maar grondig te onderzoeken.

Bij Alstu kan er sprake zijn van een vergoeding wanneer een thermosbeker naar aanleiding van ons onderzoek daadwerkelijk gekocht wordt. Dit is de enige manier om onze onderzoeken voort te kunnen zetten. Wel wil ik je hierbij graag mededelen dat wij, redacteuren en onderzoekers, geen inzicht hebben in mogelijke vergoedingen, samenwerkingen of afspraken. Dit geeft mij de volledige vrijheid om daadwerkelijk de beste thermosbeker ertussen uit te vissen: of we hier nu aan kunnen verdienen of niet. Wanneer je meer te weten wilt komen over onze aanpak, raad ik je aan om meer over Alstu te lezen.

Voor wie is dit interessant?

Een thermosbeker is met name interessant voor degenen die onderweg wilt genieten van een warm drankje. Zoals we in de inleiding al repten: wie heeft er 's ochtends wél tijd genoeg voor hij of zij naar het werk gaat? In ons onderzoek kwam in veel gesprekken naar voren dat men een thermosbeker alleen als mogelijkheid ziet voor mensen die met het openbaar vervoer reizen. Dit is echter niet helemaal waar: juist veel thermosbekers zijn steeds vaker voorzien van een handige schenktuit, waarmee je ook in de auto zonder te knoeien kunt drinken.

Onze randvoorwaarden voor goede thermosbekers

Waar zou de beste thermosbeker aan moeten voldoen? Dat was één van onze eerste vragen voor we van start zijn gegaan met het onderzoek. Naar aanleiding van gesprekken met reeds gebruikers van thermosbekers in bijvoorbeeld het openbaar vervoer, hebben we een lijst met randvoorwaarden opgesteld: punten waar een thermosbeker in ieder geval zou moeten voldoen om in aanmerking te kunnen komen voor de titel de beste thermosbeker. We zetten de randvoorwaarden die wij hebben gehanteerd op een rij:

 • De thermosbeker moet volledig lekvrij zijn
 • Het drinken uit de beker moet zonder geknoei kunnen
 • De thermosbeker moet een minimale inhoud hebben van 250 milliliter
 • Het model mag niet duurder zijn dan € 35,-
 • De thermosbeker moet de dranken goed warm houden

Op basis van bovenstaande randvoorwaarden zijn we gaan speuren in grotere webshops als Bol.com, maar hebben we ook webshops voor reizen als ANWB en Bever niet over het hoofd gezien. 

Deze thermosbekers hebben we getest

Na honderden thermosbekers te hebben bekeken en onze randvoorwaarden los te hebben gelaten op het ruime aanbod, zijn er uiteindelijk tien thermosbekers overgebleven die kans maakten op de beste thermosbeker. De volgende thermosbekers hebben we getest:

 • HEMA Coffee To Go Beker
 • Tefal Travel Mug K30812
 • Contigo Thermosbeker
 • Stanley One-Hand Vacuum Mug
 • Bodum Travel Mug RVS
 • OXO Good Grips Travel Mug
 • Thermos Flip Lid Beker
 • Quechua Isolerende Trekkingmug
 • WMF Impulse Isoleerbeker
 • Retulp Thermosfles

Hoe we de thermosbekers getest hebben

De thermosbekers hebben we uitgebreid getest, maar voor we zijn gaan testen hebben we de beoordelingen bekeken bij grotere webshops als Bol.com en Coolblue. Dit heeft ons eigen beeld van het gebruik van desbetreffende thermosbekers verbreed, waarmee we ook een goed zicht hebben gekregen over het gebruik over een langere tijd. Zo ervaarden we niet alleen zelf dat de Coffee To Go mok van HEMA de zwarte laag langzaam begon te verliezen na enkele weken (regulier) gebruik, maar lazen we dit ook in tientallen reviews. 

Om de thermosbekers zelf te testen hebben we ze uiteraard gevuld met warme dranken als koffie en thee. Door de temperatuur te meten bij het inschenken en deze te vergelijken met de temperatuur over een – in onze ogen – geruime tijd van een uur, hebben we een goed beeld gekregen hoe warm desbetreffende thermosbeker de inhoud wist te houden. We hebben tegelijkertijd de lekvrij test kunnen uitvoeren, door de thermosbekers mee te nemen in een schoudertas en rugtas, maar ook door deze simpelweg in de autohouder te zetten tijdens een ritje naar het kantoor in Zeist. Het drinken uit de flessen mag vanzelf spreken: hier hebben we getest of we op een normale wijze, zonder te knoeien of met twee handen, gewoon een slokje van de inhoud konden nemen. Hierbij hebben we dus beoordelingen als te heet weggelaten: onzin om hier een thermosbeker op af te kraken.

Wat je in de gaten moet houden

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte thermosbeker, is het altijd belangrijk om goed te letten op de schenktuit. Is hier sprake van een drukknop, een beker en deksel in één of een drinkklep? Hoewel je in een winkel niet zozeer kunt testen of de thermosbeker daadwerkelijk lekvrij is, is het wel goed om online beoordelingen en reviews van eerdere kopers te checken. Wij ontdekten bij diverse thermosbekers een slechte review, vanwege het lekken na een langere periode de beker gebruikt te hebben. Doe hier vooral je voordeel mee!

Daarbij is het slim om deze pagina in de gaten te blijven houden. Wij volgen de ontwikkelingen op het gebied van thermosbekers op de voet en zijn altijd op zoek naar de beste opties. Waar nodig updaten wij het onderzoek en geven wij dit aan bovenaan het onderzoek, waar je tevens de laatste update-datum kunt bekijken. Mocht je van mening zijn dat ons onderzoek toe is aan een update of dat ons onderzoek aangescherpt dient te worden, kun je ons altijd een berichtje sturen of een reactie achterlaten.

Ontdek meer
HobbyReizen

De Beste Schoensmeer

Huis & TuinReizen

De Beste Muggenspray

Reizen

De Beste Hotels van Nederland

Reizen

De Mooiste Center Parcs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *