Alstu! We hebben het beste voor je uitgezocht.

ElektronicaKantoor

Het Beste Alarmsysteem Zonder Abonnement

beste alarmsysteem zonder abonnement

Op het gebied van beveiliging voor woningen wordt er flink doorontwikkeld. Zo kun je direct notificaties ontvangen op je smartphone of tablet wanneer sensoren specifieke zaken detecteren en kun je 24/7 live meekijken via een beveiligingscamera. Vaak zijn hoge abonnementskosten echter niet te ontlopen, of niet? Wij hebben onderzoek gedaan naar het beste alarmsysteem zonder abonnement: een systeem waarmee je dus beelden vast kunt leggen en je huis kunt beveiligen zonder aan maandelijkse kosten gebonden te hoeven zijn. Na meer dan 120 uur aan onderzoek zijn we eruit. Wij denken dat het systeem van Smart Home Beveiliging het beste alarmsysteem zonder abonnement is voor de meeste woningen.

 

Onze Keuze

 

smart home beveiliging

Smart Home Beveiliging

Het alarmsysteem van Smart Home Beveiliging slaat beelden op via de smartphone of tablets van gebruikers of via een SD kaart in de camera. Hierdoor zit je niet gebonden aan maandelijkse kosten voor opslag en hou je alle informatie bij jezelf.

 

Het alarmsysteem van Smart Home Beveiliging komt bij ons als beste uit de test. Het gebruik van het systeem en de applicatie is geheel gratis. Waar je bij veel andere systemen vaak maandelijkse kosten maakt voor de opslag van beelden in diverse cloud-services, hou je bij Smart Home Beveiliging zelf alles in de hand. Dit heeft twee grote voordelen: je bepaalt zelf waar de beelden opgeslagen worden en je deelt geen privacy gevoelige informatie met andere bedrijven. Je hebt de keuze uit opslag op je gekoppelde smartphones of tablets van diverse gebruikers óf je kunt ervoor kiezen om de beelden op te slaan via een SD kaartje. 

Opmerking: hierbij maken we wel graag een kanttekening. De opslag via een SD kaart in de camera is erg makkelijk en je kunt zo zelf bepalen ‘hoeveel' beelden er opgeslagen kunnen worden. Echter kan het een groot probleem zijn als de camera door een indringen wordt meegenomen: deze neemt dan ook gelijk het bewijsmateriaal weg.

Ook interessant

 

gigaset all you need box

Gigaset All You Need Box

De All You Need Box van Gigaset is ook een goede keuze. Je kunt hiermee tot 30 seconden opnemen, zonder dat je hiervoor maandelijkse kosten hoeft te betalen. Genoeg voor bewijsmateriaal. 

Gigaset staat misschien wel het meest bekend om haar communicatie apparatuur. Zo zijn er in veel huishoudens telefoons te vinden van het merk. Echter biedt Gigaset ook op het gebied van slimme beveiliging interessante pakketten aan. Naar aanleiding van ons onderzoek kwamen we in aanraking met de All You Need Box van Gigaset. Onder het mom van ‘het oog wil ook wat' viel de beveiligingscamera op: deze kleine vierkante en strak vormgegeven camera werk je dankzij een magneetbevestiging makkelijk weg in de kamer. Opvallend is dat je bij dit alarmsysteem zelf de keuze kunt maken om een abonnement af te nemen of niet. Zonder abonnement geniet je van 30 seconden opnemen bij onraad: wil je meer, dan kun je altijd later nog beslissen om dit uit te breiden. Wij hebben tevens gekeken naar integratie mogelijkheden binnen smart homes: dit pakket is makkelijk te koppelen met zaken als Google Assistant en Philips Hue, waarmee het creëeren van smart home scenario's behoort tot de mogelijkheden.

Budget Keuze

 

somfy one zonder abonnement

Somfy One

Een goedkoop budget alternatief is de all-in-one Somfy One. Dit systeem bestaat uit een apparaat, wat een HD camera, bewegingsmelder en sirene in één is.

Wanneer jij niet teveel wilt betalen voor een alarmsysteem en wellicht helemaal niet zit te wachten om allemaal toeters en bellen, kun je in onze ogen goed kiezen voor de Somfy One. Waar je bij alarmsystemen vaak extra geld kwijt zult zijn aan de ‘diversiteit' van het systeem (denk aan de hoeveelheid sensoren en camera's), ben je bij Somfy klaar met enkel de Somfy One, onderdeel van Somfy Protect. Dit all-in-one alarmsysteem is perfect voor de wat kleinere ruimtes en zonder abonnement heb je de mogelijkheid om 10 seconden terug te kijken en altijd live mee te kijken bij notificaties. Wil je op een later moment het alarmsysteem uitbreiden? Dat blijkt geen enkel probleem: het systeem is eenvoudig uit te breiden met tal van andere beveiligingsproducten van Somfy: van extra camera's tot bewegingssensoren. 

Ook dit alarmsysteem zonder abonnement is eenvoudig te koppelen met andere smart home producten, waardoor je complete automatiseringen kunt realiseren. We hebben koppelingen getest met zaken als Nest, IFTTT en Amazon Alexa.


Waarom kun je ons vertrouwen

Voor het onderzoek naar het beste slimme alarmsysteem zonder abonnement hebben we urenlang onderzoek verricht. We hebben daarvoor niet alleen verschillende systemen zelf getest, maar hebben ook in onze eigen kringen gevraagd naar behoeftes en eventuele ervaringen bij reeds aangeschafte systemen. Het onderzoek heb ik (Robbert Tigchelaar) samen met Bram uitgevoerd. Samen zijn wij eigenaar van Smart Brothers, een bedrijf wat meerdere onafhankelijke smart home initiatieven in Nederland heeft gerealiseerd. Wij volgen de smart home ontwikkelingen op de voet, waarbij beveiliging een groot onderdeel is. Voor Alstu.nl heb ik al meerdere onderzoeken mogen verrichten op het gebied van smart home toepassingen. Zo deed ik onlangs nog onderzoek naar de beste slimme stekker van dit moment en testte ik urenlang verlichting om de beste slimme lampen aan te kunnen wijzen.

Het is ook goed om te weten dat we bij Alstu.nl zelf geen alarmsystemen verkopen; hiermee kunnen wij alle systemen naast elkaar leggen. Dit in tegenstelling tot veel webshops die alarmsystemen kenmerken als de beste keuze, omdat zij deze simpelweg verkopen. Wel kunnen we bij een doorverwijzing een vergoeding krijgen wanneer een systeem daadwerkelijk gekocht wordt. Hier heb ik echter als onderzoeker geen inzicht in, waardoor dit mijn keuze niet heeft kunnen beïnvloeden. Is een alarmsysteem in mijn ogen het best, maar kunnen we hier niet aan verdienen? Dan staat deze alsnog op nummer één. 

Voor wie is dit interessant?

Een alarmsysteem is al lang niet meer alleen interessant voor huizen waar daadwerkelijk wat te halen valt. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat bijvoorbeeld een inbreker niet kijkt naar het type huis of de mogelijke waarde die er te halen valt, maar naar ‘hoe makkelijk' er binnen te dringen is. Dit is tevens een belangrijke boodschap van de Rijksoverheid met de “Maak het ze niet te makkelijk” campagne. Daarbij is een alarmsysteem wat werkt met een applicatie via je smartphone of tablet vandaag de dag geen rocket-science meer. Hierbij is ook de installatie in veel gevallen snel gedaan.

Een opvallende trend die we hebben ontdekt (ook buiten ons onderzoek om), is dat veel systemen zichzelf profileren als ‘makkelijk te installeren'. En dat is in veel gevallen ook zó gedaan. In tegenstelling tot wat velen vaak denken, hoeft er bij de installatie van een alarmsysteem geen hak of breek werk verricht te worden en kunnen camera's makkelijk bevestigd worden. Zo ontdekten we bij de test van de Gigaset All You Need Box dat de camera zelfs voorzien was van een magneet bevestiging.

Tenslotte is ook voor de niet smart home geek een alarmsysteem van onmisbare waarde. Hoewel de systemen in veel gevallen steeds vaker te koppelen zijn als Google Assistant, IFTTT of Amazon Alexa, is dit niet altijd enorm nodig. Door de samenwerking van de verschillende elementen binnen een alarmsysteem, zijn automatiseringen al makkelijk te realiseren.

Hoe we geselecteerd en getest hebben

Voor we zijn gestart met het onderzoek naar het beste alarmsysteem zonder abonnement, hebben we eerst het complete aanbod op een rij gezet. Alle alarmsystemen die in Nederland beschikbaar zijn via webshops als Bol.com en Coolblue, maar ook partijen die hun systemen verkopen middels hun eigen website. Woonveilig en Smart Home Beveiliging zijn hier twee goede voorbeelden van. 

Na het op een rij zetten van alle mogelijkheden, hebben we met diverse randvoorwaarden voorkomen dat we appels met peren hebben vergeleken. Zo waren er systemen zonder camera, alarmsystemen die enkel voordelen boden mét abonnement en zelfs systemen die niet werkte via een applicatie op je smartphone of tablet. Na het op een rij zetten (met name op basis van onderzoek naar behoeftes van consumenten bij systemen), hebben we ook een lijst met onderzoekscriteria genoteerd: op deze criteria hebben we uiteindelijk ons onderzoek losgelaten. Laten we dieper ingaan op de randvoorwaarden en onderzoekscriteria.

Randvoorwaarden voor een alarmsysteem

alarmsysteem gigaset camera

Natuurlijk moet het systeem voorzien zijn van een HD camera (met nachtmodus)

Een alarmsysteem gaat in onze ogen verder dan een simpele bewegingsmelder. Juist het totale plaatje van een camera, sensoren en notificaties via devices als een smartphone of tablet maken het een goede vorm van beveiliging in woningen. Omdat we tijdens de selectie nogal wat verschillende producten tegenkwamen onder dezelfde ‘alarmsysteem' stempel, hebben we randvoorwaarden opgesteld waaraan een alarmsysteem in onze ogen zou moeten voldoen. We hebben de volgende criteria gehanteerd:

 • Voorzien van HD camera: Een beveiligingssysteem dient voorzien te zijn van een camera. Er zijn ook tal van alarmsystemen zonder camera op de markt, maar deze zijn in onze ogen niet compleet genoeg voor een goede vorm van beveiliging (en handvatten voor bewijs bij een eventuele inbraak). Een extra punt waar we naar gekeken hebben is de nachtmodus.
 • Eenvoudig uit te breiden: een systeem moet naar onze mening makkelijk uit te breiden zijn. Zo kun je op een later moment beslissen om meerdere ramen of deuren te voorzien van sensoren of om een extra camera aan te schaffen. Een must: we willen natuurlijk niet na een tijd een compleet nieuw systeem aan te hoeven schaffen.
 • Te koppelen binnen smart home: een smart home is steeds normaler. Met het oog op de toekomst hebben we daarom ook enkel pakketten geselecteerd en onderzocht die te koppelen zijn met zaken als Google Assistant en Amazon Alexa. Je haalt in mijn ogen pas het meeste uit een alarmsysteem wanneer je zaken met elkaar combineert. Denk aan slimme lampen die aanspringen wanneer er beweging opgemerkt wordt.
 • Geen maandelijkse kosten noodzakelijk: misschien wel de belangrijkste voorwaarden, geen maandelijkse kosten! Hoewel bijna elk systeem voor extra opnames of oneindig terugkijken extra maandelijkse kosten in de vorm van een abonnement biedt, is dit gelukkig niet altijd nodig.
 • Bediening en Notificatie via app: anno 2019 willen we natuurlijk de bediening verrichten via onze smartphone. Deze hebben we immers altijd op zak en op die manier is 24/7 monitoring – waar je ook bent – mogelijk. Systemen die niet werkten via een app, hebben we uitgesloten van ons onderzoek.
 • Huisdiervriendelijk: niet heel onbelangrijk is de vorm van huisdiervriendelijkheid. Hierbij doelen we niet op dat het systeem ‘lief' moet zijn voor een hond of kat, maar dat deze rekening kan houden met beweging van trouwe viervoeters. Je wilt natuurlijk niet bij elke kattensprong een notificatie op je smartphone of tablet ontvangen. Vaak hanteren systemen grenzen van het gewicht van huisdieren. 

Naast bovenstaande criteria zijn we ook op onderzoek uitgegaan naar ervaringen en reviews van derden. We hebben zowel bij grote webshops als Bol.com en Coolblue honderden reviews gelezen, maar hebben ook de beoordelingen op websites van alarmsystemen zelf meegenomen. Hierbij maken we wel graag de opmerking dat we dit na onze eigen ervaringen met de verschillende systemen pas gecheckt hebben. Dit om de kans op beïnvloeding vooraf te minimaliseren en op deze manier onze ervaringen te controleren met die van eerdere kopers.

Onderzoekscriteria van alarmsystemen zonder abonnement

Na het selecteren en het scheiden van alarmsystemen op basis van de randvoorwaarden, hebben we uiteindelijk vijf verschillende alarmsystemen getest. Het gaat hier om de Somfy Protect, het systeem van Smart Home Beveiliging, de Gigaset All You Need Box, Woonveilig alarmsysteem startpakket en het draadloze alarmsysteem van eTiger. We hebben de pakketten en systemen getest op de volgende onderzoekscriteria:

 • Kwaliteit van de camera: natuurlijk is een goede kwaliteit camera een must-have in een alarmsysteem. Als jij een melding krijgt van beweging, maar je kunt simpelweg amper zien wat er zich afspeelt, is het een gemiste kans. We hebben daarom de kwaliteit van de (HD) camera's goed gecheckt: zowel bij daglicht als bij nacht.
 • Maximale capaciteit: ook de mogelijke uitbreidingen waren een belangrijk onderdeel van ons onderzoek. We hebben gecheckt tot hoeveel elementen een systeem uit te breiden was. Waarom dit belangrijk is? Wij zijn op zoek gegaan naar de beste keuze voor de meeste woningen. Wanneer een systeem makkelijk en veel uit te breiden is, is dit interessant voor bijna elke woningeigenaar, ongeacht de grootte van de woning.
 • Opnamemogelijkheden: omdat we op zoek zijn gegaan naar het beste alarmsysteem zonder abonnement, hebben we juist goed gekeken naar opnamemogelijkheden. Vaak worden er juist hiervoor maandelijkse kosten gerekend. We hebben gecheckt tot hoelang je terug zou kunnen kijken, hoe het gesteld was met live meekijken en of er beelden opgeslagen kunnen worden (wat kan dienen als bewijs).
 • Werking van app: iedereen moet in onze ogen goed en makkelijk overweg kunnen gaan met de bijhorende applicatie. Geen rare termen of moeilijk te vinden knopjes, maar een simpele app waarmee je in een paar klikjes direct je woning kunt bekijken. We hebben de apps getest met meerdere personen uit diverse doelgroepen: van smart home experts tot senioren.
 • Notificatie mogelijkheden: hoe vindt een notificatie van een mogelijke inbraak plaats? Direct via de smartphone of tablet én met een aanwezige sirene op de elementen zelf? We hebben aardig wat inbraken nagespeeld en gekeken hoe snel de systeem-tester actie kon ondernemen. Ook hebben we gekeken naar de mogelijkheid om meerdere personen te kunnen notificeren.
 • Maximaal gewicht van huisdieren: nogmaals, wij gaan in veel gevallen op zoek naar de beste keuze voor bijna iedereen. Daarom mag bij de keuze voor het beste alarmsysteem zonder abonnement het punt van het maximale gewicht van huisdieren niet ontbreken. We hebben gecheckt tot hoeveel kilogram een huisdier mag wegen bij specifieke systemen. 

Onze keuze: Smart Home Beveiliging

 

Onze Keuze

 

smart home beveiliging

Smart Home Beveiliging

Het alarmsysteem van Smart Home Beveiliging is onze keuze! Het pakket en de applicatie zijn 100% zonder abonnement te gebruiken. 

True: er zijn kwalitatief betere pakketten op de markt, maar ik wil nogmaals benadrukken dat dit onderzoek gericht is op de keuzes ‘zonder abonnement'. En hierbij is het alarmsysteem van Smart Home Beveiliging niet alleen een heel goede keuze, maar ook nog eens relatief een scherp geprijsde keuze. Het systeem is voorzien van voldoende sensoren en elementen om een goede start te maken met de eerste vorm van smart home beveiliging. Met het oog op de toekomst blijkt dat het pakket ook makkelijk uit te breiden is. Sterker nog: wij stonden tijdens het onderzoek te kijken van het feit dat er geen bridge of hub benodigd is om elementen te kunnen koppelen. Bij bijna alle andere systemen uit ons onderzoek was dat wel een noodzaak.

Je hebt bij Smart Home Beveiliging keuze uit drie verschillende pakketten: het Basis, Plus en Pro pakket. In mijn ogen kun je het beste kiezen voor het Smart Home Beveiliging Pro Pakket: deze is voorzien van voldoende sensoren om een gemiddelde woning goed te kunnen beveiligen. Dankzij het plug-and-play systeem is het installeren van dit alarmsysteem letterlijk binnen een kwartier gedaan. Door de makkelijk te gebruiken applicatie kun je eenvoudig meerdere sensoren en andere uitbreidingen eenvoudig toevoegen. 

Inhoud Smart Home Beveiliging Pro pakket

Het Pro pakket van Smart Home Beveiliging bestaat uit de volgende elementen:

 • 1 Beveiligingscamera
 • 3 Raam/deur sensoren
 • 3 Afstandsbedieningen
 • 2 Bewegingsmelders
 • 2 Slimme stekkers
 • 3 Alarmstickers
 • 1 Extra sirene

Dit is ruim voldoende voor de gemiddelde woning die je zowel onder als boven optimaal wilt beveiligen.

Systeem is 100% zonder abonnement te gebruiken

Het is daarbij de beste keuze voor een alarmsysteem zonder abonnement, omdat je zelf alles in handen houdt en bepaalt hoe beelden opgeslagen kunnen worden. Dit kan zowel met een SD kaartje als via de opslag van een smartphone of tablet. Hiermee kun jij zelf bepalen hoeveel beelden er opgenomen worden en hoelang deze eventueel bewaard moeten worden. Wel is het belangrijk om nogmaals te melden dat bij het gebruik van enkel een SD kaartje de mogelijkheid bestaat dat een mogelijke inbreker de camera weg kan halen: hiermee is dus direct ook jouw bewijsmateriaal weg. Een combinatie zou perfect zijn.

Wat moet je in de gaten houden?

Bij het kopen van een alarmsysteem zijn er altijd een aantal belangrijke zaken waar je goed rekening mee dient te houden. Zo is niet alleen de ondersteuning voor jouw smartphone of tablet een belangrijke vereiste om te checken: ook als jij huisdieren hebt wil je natuurlijk voorkomen dat een bewegingsmelder constant een notificatie blijft sturen. Ook tijdens ons onderzoek kwamen er een aantal punten naar voren die wij graag nog een keer op een rijtje zetten. 

 • Check huisdiergevoeligheid: als je huisdieren hebt is het ongelooflijk belangrijk om te kijken naar de gevoeligheid van sensoren binnen alarmsystemen. Meestal wordt dit aangegeven met een maximaal gewicht. Schaf altijd een pakket aan wat niet gevoelig is voor jouw huisdieren. Wij kunnen uit ervaring zeggen dat niets zo vervelend is als loos alarm krijgen: je schrikt in het begin, maar raakt snel gewend aan loos alarm situaties. Dit kan als gevolg hebben dat jij niet snel meer reageert op échte meldingen.
 • Bekijk of de camera mee kan draaien: wanneer jij niet teveel wilt neerleggen voor een alarmsysteem, is de keuze voor een pakket met slechts één camera snel gemaakt. Het is dan wel slim om te kijken naar ‘pan & tilt' mogelijkheden. Hiermee kun je de camera mee laten draaien en kantelen naar diverse hoeken. Zo kun je met één camera alsnog genieten van voldoende beeldopnames.
 • Aantal gebruikers controleren: er zijn bij alarmsystemen vaak meerdere gebruikers toe te voegen. Het is belangrijk om hier op te letten. Schat in hoeveel personen jij op de hoogte zou willen stellen en denk verder dan enkel de inwoners. Wij hoorden bij veel huidige gebruikers dat zij veel profiteren van het feit dat buren ook een seintje kunnen krijgen en eerder op de stoep kunnen staan.
 • Uitbreidingsmogelijkheden: je zult merken dat wanneer een alarmsysteem lekker werkt en je hier de voordelen zelf van ervaart, je snel wilt gaan uitbreiden. Bijvoorbeeld een extra raam/deursensor op het keukenraam of een camera voor de bovenverdieping. Helaas is uitbreiding niet altijd even makkelijk bij verschillende alarmsystemen. Let altijd goed op de mogelijkheden en denk alvast een beetje in de toekomst: wat zijn jouw wensen voor een optimaal beveiligd huis? Tip: zelf heb dit punt opgepakt door een rondje in het huis te lopen en te turven hoeveel sensoren/melders/camera's zouden zorgen voor een maximale beveiliging. Hoewel ik (nu nog) niet van plan ben om dit allemaal aan te schaffen, heb ik wel een pakket waarbij dit in de toekomst mogelijk zou kunnen zijn.
 • Check compabiliteit met voice assistants: spraakassistenten zijn steeds vaker in de vorm van smart speakers terug te vinden in woningen. Ik raad je aan om hier ook bij de keuze van een slim alarmsysteem alvast rekening mee te houden. Zo kun je met bij een ondersteuning voor Google Assistant met de nieuwe Google Nest Hub, een smart display, direct beelden opvragen en live meekijken in bijvoorbeeld jouw tuin.

Bij Alstu.nl is een onderzoek nooit af. Ook bij dit onderzoek naar het beste alarmsysteem zonder abonnement houden we de ontwikkelingen van systemen nauwlettend in de gaten. Hoewel deze eerste versie nu up to date is, kan ik je alvast verklappen dat een update van het onderzoek niet lang op zich zal laten wachten!

Over

Gek op gadgets: van retro tot smart home!
  Gerelateerde artikelen
  KantoorSoftware & Apps

  De Beste Anti-diefstal Software voor MacBooks

  ElektronicaHobby

  De Beste E-reader voor Nederlandse Boeken

  ElektronicaKantoor

  De Beste Koptelefoon onder de 50 euro

  ElektronicaKantoor

  De Beste Smart Speaker met Google Assistant

  Altijd up to date?
  Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  De moeite waard...
  De Beste Slimme Stekker