Baby & Kind

De Beste Slee voor Kinderen en Baby’s

beste slee

Laatste update op: 23 juni 2022

Als we de weersverwachting voor de komende dagen mogen geloven, gaat het flink sneeuwen. En met een groot pak sneeuw kan een slee natuurlijk niet ontbreken, want als er eenmaal sneeuw ligt willen we daar natuurlijk volop van kunnen genieten. Sleetjes zijn er in verschillende soorten en maten: zo is er natuurlijk de klassieke houten slee, maar zijn er sinds enkele jaren ook ‘pannekoeksledes'.

Vanwege het enorme aanbod in verschillende sleeën hebben we besloten om eens onderzoek te doen naar de beste keuzes. We hebben tientallen slee-modellen onderzocht. Na het vergelijken van meer dan 25 sleeën zijn we eruit: wij bestempelen de Rolly Toys RollySnow Cruiser als de beste slee voor de meeste mensen. Zoals je van ons kunt verwachten hebben we natuurlijk ook een interessant alternatief en een andere keuze voor een kleiner budget.

Beste Keuze

rolly toys slee

Rolly Toys RollySnow Cruiser slee

De slee van Rolly Toys, de RollySnow Cruiser slee, bestempelen wij als de beste slee voor de meeste kinderen en baby's. Deze slee is lichtgewicht, maar sterk en bevat veel uitbreidingsmogelijkheden.

De RollySnow Cruiser van Rolly Toys is een populaire slee voor kinderen en baby's. Het gaat om een lichtmodel slee die beschikbaar is in veel verschillende kleuren. En zelfs in verschillende uitvoeringen (zelfs dus een John Deere uitvoering als je bovenstaand model bekijkt). 

De slee heeft een draagvermogen van maximaal 100 kilogram, wat meer dan voldoende is. Zo kunnen we zelf ook nog even plezier beleven. Deze slee is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Zoals we daarnet al vertelden kun je slee uitbreiden: zo is dit extra zitje te koop voor baby's

Ook interessant

nijdam davos houten slee

Nijdam Davos Houten Slee

Als je op zoek bent naar een klassieke houten slee, maak je in onze ogen de beste keuze met de Nijdam Davos. Deze slee is van zeer goede kwaliteit, maar is wel wat duurder.

Zodra er sneeuw op komst is, gaan de prijzen van de sleetjes enorm omhoog. Helaas is dat helemaal het geval bij de houten sleeën, de klassieke modellen zoals we die nog kennen van vroeger. Toch zijn dit hele goede keuzes, gezien ze vaak enorm stevig zijn én meer plaats bieden dan één persoon. Handig als je bijvoorbeeld samen met je kind of baby naar beneden wil glijden. Daarbij heb je bij dit type sleetjes ook vaak de mogelijkheid om er een touw aan te binden, zodat je de slee achter je aan kunt slee-pen (haha).

Deze slee van Nijdam is 80 centimeter groot, maar er zijn ook nog grotere of juist kleinere modellen. Wij bestempelen deze maat echter als de beste keuze voor de meeste mensen. Het frame is gemaakt van gelakt beukenhout en aan de onderzijde zijn roestvrijstalen glijders te vinden: roest is dus niet van toepassing bij dit model. Op webshops als Bol.com scoort deze Nijdam Davos veel hoge cijfers: gemiddeld 4 van de 5 sterren.

Budget Keuze

glijschotel

Snow Disc Slee glijschotel

Als je op zoek bent naar heel slee-plezier voor weinig, dan maak je in onze ogen de beste keuze met de Snow Disc Slee glijschotel. Voor nog geen 15 euro haal je een leuke slee in huis in de vorm van een schotel.

Het gaat hier om een zogeheten glijschotel: een ronde slee-disc waarmee je net zo snel naar beneden glijdt als een normale slee. De slee is geschikt voor één persoon en is super licht (nog geen halve kilo). De aanbevolen leeftijd is vanaf 5 jaar. Dit budget-alternatief is dus niet geschikt voor baby's. De slee is verkrijgbaar in verschillende kleuren.


Waarom je ons kan vertrouwen

Het onderzoek naar de beste slee hebben we zo betrouwbaar mogelijk uitgevoerd. Klopt: het was verdraaid lastig om het onderzoek fysiek uit te voeren. Hier zouden we immers constant een groot pak sneeuw moeten hebben. Toch zijn we in staat geweest om een waardevol en grondig onderzoek uit te kunnen voeren naar de beste slee.

Zo hebben we daadwerkelijk honderden reviews gelezen van populaire sleeën bij diverse verkooppunten

Zo hebben we daadwerkelijk honderden reviews gelezen van populaire sleeën bij diverse verkooppunten, hebben we gesproken met verkoopspecialisten op dit gebied én hebben we natuurlijk zelf ook op diverse modellen even plaatsgenomen. Bijvoorbeeld om te testen hoe zit op het gebied van comfort als we kijken naar de slee waar je samen met een baby op kunt gaan zitten.

We delen – net als bij andere onderzoeken – altijd dat we een vergoeding kunnen krijgen als er een verkoop plaatsvindt naar aanleiding van ons onderzoek. Echter zal dit onze onderzoeksresultaten niet beïnvloeden. Ik (Robbert Tigchelaar) heb als onderzoeker geen zicht op eventueel samenwerkingen en mogelijke vergoedingen bij een verkoop. Kom meer te weten over Alstu! en hoe wij onze onafhankelijkheid waarborgen.

Voor wie is dit interessant?

Eerlijk is eerlijk: de kans dat er een groot pak sneeuw ligt waar je lekker op kunt sleeën is in Nederland klein. Het is zó bijzonder als er een groot pak sneeuw ligt dat je – als het er dan ligt – er zoveel mogelijk plezier van wil beleven. Eerder deden we onderzoek naar de beste sneeuwschep, die kun je volgens slee-liefhebbers natuurlijk beter in de schuur laten staan. Een van de grootste vormen van sneeuwpret is natuurlijk met een slee van een flinke sneeuwberg afglijden. Helemaal in deze corona-crisis, waar we het plezier naar huis moeten halen.

Helemaal in deze corona-crisis is een slee interessant, waar we het plezier naar huis moeten halen

Een slee is in grote lijnen met name interessant voor kinderen, maar toch blijkt er ook veel onderscheid gemaakt te worden onder de sleetjes zelf. Zo is er een pannekoekslede voor één persoon, maar heb je natuurlijk ook sleetjes waar je samen met een baby op kunt zitten. En ook zijn er weer sleetjes die ouders achter zich aan kunnen trekken: kortom, een slee is er voor iedereen. In ons onderzoek hebben we drie soorten beste slee modellen onderzocht: een beste slee voor de meeste mensen, een interessant alternatief (de beste slee voor baby's) en een budget keuze (de beste goedkope slee). Hiermee hebben we geprobeerd om ons onderzoek voor zoveel mogelijk mensen interessant te houden. Mocht je behoefte hebben aan een specifieke beste keuze voor een ander doeleinden: stuur ons gerust een berichtje, dan kunnen we ons onderzoek nog completer maken.

Onze randvoorwaarden voor een slee voor kinderen en baby's

Een slee, waar moet deze eigenlijk aan voldoen? Met deze vraag begonnen we ons onderzoek naar de beste slee. Want, zoals je waarschijnlijk al gezien hebt bij een rondje slee-verkooppunten, zijn er daadwerkelijk tientallen modellen van elkaar te onderscheiden. Los van de grote hoeveelheid verschillende merken. Laten we de verschillende soorten slee modellen op een rij zetten:

 • Houten slede, de klassieke modellen
 • Kunststof slede, bobslee model
 • Pannekoekslede
 • Slee in vorm van glijschotel
 • Sneeuwglijmat
 • Koppelslee, waarmee je in een rits een berg af kunt sleeën

Met bovenstaande selectie is er ook nog sprake van inklapbare modellen en diverse uitbreidingen. Zo is er voor de houten slede vaak ook nog een rugsteun beschikbaar en kun je sommige modellen inklappen om ze makkelijk op te kunnen bergen.

pannekoekslede

Een zogeheten Pannekoekslede. © Ethan Hu / Unsplash.com

Op basis van gezond verstand en ná het voeren van verschillende gesprekken in ons eigen netwerk, hebben we de volgende randvoorwaarden opgesteld voor de beste slee voor kinderen en baby's:

 • Minimaal geschikt voor 20 kilogram
 • Niet duurder dan € 75,- (het blijft immers zeldzaam dat het sneeuw)
 • Moet te koop zijn in Nederland
 • Geschikt voor kinderen en baby's
 • Goede reviews bij verschillende verkooppunten

De slee mag niet duurder dan € 75,- zijn, het blijft immers zeldzaam dat het sneeuw

Met bovenstaande randvoorwaarden zijn we in staat geweest om vervolgens een afgebakende onderzoeksselectie te hanteren. Mochten er in de toekomst nieuwe modellen ons voor ogen komen, dan updaten wij ons onderzoek waar nodig. Bovenaan het onderzoek ontdek je de laatste update-datum van het onderzoek naar de beste slee.

Sneeuwschuiver kopen: waar moet je op letten?

Mocht je na het lezen van ons onderzoek nog verder gaan zoeken naar de beste slee, dan raden we je aan om een aantal factoren goed in de gaten te houden. Wanneer je goed let op de volgende zaken moet het vinden van de beste slee die past bij jouw behoeftes zeker lukken:

 • Gewicht
 • Afmeting
 • Opberging
 • Voorraad
 • Uitbreidingen
 • Reviews/beoordelingen

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van ons onderzoek: laat gerust een berichtje achter onderaan de pagina. We hopen dat onze reserach je verder heeft geholpen naar het vinden van de beste slee voor kinderen en baby's. Alstu!

Ontdek meer
Baby & Kind

De Beste Compacte Buggy

Baby & KindElektronica

De Beste Elektrische Bakfiets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *