ElektronicaHobby

De Sterkste Zaklamp

sterkste zaklamp

Laatste update op: 23 juni 2022

Samen met een eigenaar van een plaatselijke Outdoorwinkel gingen wij op zoek: tientallen online onderzoeken en lijstjes werden geanalyseerd op betrouwbaarheid en daarna bekeken wij nog eens specificaties van meer dan 60 zaklampen. Alles om het antwoord te geven op de vraag: Wat is nou de sterkste zaklamp?

In onze analyse hebben we wel aan één belangrijke randvoorwaarde voldaan: De zaklamp moet betaalbaar zijn voor consumenten. Hiervoor hebben wij alle zaklampen boven de 200 euro buiten ons onderzoek gelaten. De sterkste zaklamp die wij vonden is pas over enkele weken leverbaar en is de NiteCore TM9K Tactische Zaklamp met 9500 Lumen. Een echt ‘beest’ onder de zaklampen.

Beste Keuze

nitecore tmk9 sterkste zaklamp

NiteCore TM9K tactische zaklamp

Het is nog eventjes wachten tot de NiteCore TM9K op de markt verschijnt, maar je kunt hem wel alvast bestellen. Deze zaklamp is het wachten waard: een tactische oplaadbare zaklamp die ook nog eens ultracompact is. Met een maximale output van maar liefst 9500 lumen de sterkste zaklamp op dit moment.

Hoewel op het moment van schrijven deze nieuwe zaklamp nog niet op de markt is, is de NiteCoreTM9K de zaklamp waar iedereen op aan het wachten is. De lampen van NiteCore zijn sowieso frontrunners op het vlak van sterke zaklampen en met dit exemplaar zal er een betaalbaar wereldrecord worden neergezet. De zaklamp is wel aan het pre-orderen bij de grotere partijen / leveranciers in deze industrie.

Ook interessant

warrior x rechargeable

Warrior X Rechargeable

Wanneer je niet de hoofdprijs wilt betalen voor een sterke zaklamp, maak je in onze ogen ook een goede keuze met de Warrior X Rechargeable. Hoewel het aantal lumen stukken minder is dan bij onze eerste keuze, is er alsnog sprake van een zeer sterke lichtstraal.

De alternatieven voor de sterkste zaklamp zijn moeilijk weer te geven want de NiteCore staat sterk op #1 binnen zijn eigen categorie, we moeten dus fors met de prijs zakken om een goede alternatieve sterke zaklamp weer te geven. Dat is de Warrior X Rechargable, die zeer veel geproduceerd is en dus ook overal te verkrijgen is. De prijzen lopen per site wat uitéén maar dat gaat maar om enkele centen.

Budget Keuze

Acebeam-TK18-CU-NICHIA

Acebeam TK18 CU NICHIA 219C

Voor nog geen honderd euro is de Acebeam TK18 CU NICHIA 219C een goede budget-keuze. Deze compacte – en mooi vormgegeven – zaklamp schijnt over een maximale afstand van 191 meter. Opvallend is de intelligente temperatuurgestuurde lichtopbrengst voor de gebruiksvriendelijkheid van de zaklamp.

De Acebeam is niet alleen de budget keuze maar ook de design keuze. Deze koperen zaklamp is prachtig om te zien, klein en bijzonder krachtig. Voor €80 heb je deze sterke zaklamp al in huis. Er zijn wat verschillende varianten beschikbaar met andere lampen, dus kijk goed naar de type nummers en dergelijke.


Waarom je ons kan vertrouwen

Een onderzoek naar de sterkste zaklamp zit hem in goede desk research, bellen met eigenaren van zaklampen winkels en een goede pre-selectie van 10 zaklampen die voor de overwinning kunnen gaan. Zoals in dit artikel te zien is hebben we dit nadrukkelijk gedaan. Een artikel als dit moet overigens updates krijgen als de markt weer een stap verder is. Deze hebben we voor dit artikel half-jaarlijks in de planning staan.

Voor wie is dit interessant?

Voor iedereen die op zoek is naar de sterkste zaklamp MET de nadruk dat de zaklamp ook betaalbaar moet zijn. Ook in de zaklampen wereld zijn er uitzonderingen.

De sterkste zakamp ter wereld?

Wil je echt weten wat zonder budget restricties de sterkste zaklamp is? Imalent en Acebeam zijn al jaren verwikkeld in een strijd om de sterkste zaklamp te maken. Dit zijn twee van de sterkste exemplaren die er nu te vinden zijn:

Dit zijn zeer sterke zaklampen en sterker dan dit heb je echt niet nodig als ‘de zwaarste zaklamp’ of ‘sterkste militaire zaklamp’ ooit zoekt. Als je grotere lampen dan dit zoekt dan kom je in de wereld van vreemde / experimentele producten terecht. Benieuwd naar bijvoorbeeld de kracht van de Acebeam X80? Check onderstaande video:

Onze randvoorwaarden voor de sterkste zaklamp

  • Een prijs van onder de 200 euro
  • Artikelen die in Nederland verkrijgbaar zijn
  • Betrouwbare artikelen ( Op Aliexpress worden de goedkope zaklampen met vele lumen, alleen is het de A. de vraag of je het artikel wel echt thuis krijgt en B de vraag of het wel echt die lumen haalt als wordt aangegeven in de beschrijvingen)

Belangrijk om te weten is dat bij de afstand en bij de lumen er vaak gebrukt wordt gemaakt van cijfers van de fabrikanten, er wordt in de praktijk simpelweg gesjoemeld met dit soort cijfers. Dat is bekend, daardoor zijn de grotere merken ook in deze markt veelal het beste te vertrouwen en hebben we deze ook voornamelijk meegenomen in ons onderzoek.

Lumen = eenheid voor de totale hoeveelheid licht in een lichtbundel

Deze zaklampen hebben we meegenomen in ons onderzoek

ZaklampLampenBereikMax OutputPrijsBekijk
Olight SR Mini Intimidator 23 x Cree XM-L20LED268 M3200 Lumen€ 150Bekijk
Nitecore TM06 Tiny Monster4x XM-L2 U2 CREE334 M3800 Lumen€ 200Bekijk
Acebeam TK18 CU Nichia 219C CRI3x NICHIA 219C 90+ CRI 5000K LED191 M1600 Lumen€ 80Bekijk
Warrior X RechargeableCREE XHP-L560 M*2000 Lumen€ 125Bekijk
Fenix TK20RCree XP-L HI V3150 M1000 Lumen€ 99Bekijk
Nitecore MH23Cree XHP35HD LED294 M1800 Lumen€ 108Bekijk
Nitecore TM06SCree XM-L2 U3 LED359 M4000 Lumen€ 180Bekijk
Olight R50 Pro Seeker RechargeableCree XHP70 LED250 M3200 Lumen€ 160Bekijk
LED Lenser MT18Xtreme Power LED500 M*3000 Lumen€ 185Bekijk
Nitecore TM9KCree XP-L HD V6268 M9500 Lumen€ 198Bekijk

* Zoals bij de randvoorwaarden aangegeven zijn deze afstanden niet altijd volledig te vertrouwen in de praktijk en vinden wij deze afstanden opvallend ver.

Wat je in de gaten moet houden

Op het gebied van zaklampen wordt er flink geïnnoveerd. Zo zijn de zaklampen tegenwoordig niet alleen veel krachtiger dan voorheen, maar zijn ze ook steeds vaker een stuk compacter dan je zou verwachten. Vanwege de vele updates in de markt, houden wij de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Bij een mogelijke verschuiving in onze onderzoeksresultaten, updaten wij ons onderzoek. Hiervan stellen we je altijd op de hoogte bovenaan het onderzoek, waar je tevens de laatste update-datum ontdekt.

Mocht je van mening zijn dat mijn onderzoek toe is aan vernieuwing óf als je vragen hebt over specifieke zaklampen, dan kun je ons altijd een berichtje sturen.

Ontdek meer
Hobby

Top 10 grootste puzzels

Hobby

De Moeilijkste Puzzel(s)

CadeausElektronicaHobby

De beste spelcomputer

HobbyReizen

De Beste Schoensmeer

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *