Huis & Tuin

De Beste Gieter

de beste gieter kopen

Laatste update op: 23 juni 2022

Een gieter heb je nodig om planten en bloemen water te geven. Dat kunnen gewassen in de tuin zijn, maar ook in huis of op kantoor. Wil je weten waarop je moet letten als je een gieter koopt? Lees dan de onderstaande informatie van Alstu.nl goed door. We hebben alle opties en mogelijkheden samengevat zodat jij de beste gieter uit kunt kiezen.

In het kort

 • Er worden verschillende soorten gieters aangeboden. Er zijn gieters voor in huis en voor in de tuin. Gieters van kunststof en staal, grote- en kleine gieters, design- en budget gieters en gieters met verschillende tuiten.
 • Welke gieter is voor jou de beste keuze? Dat doe je door je af te vragen waar je de gieter voor wilt gebruiken. Is het om gewassen in de tuin water te geven, dan is een grote gieter een betere keuze, omdat je dan minder vaak heen en weer moet lopen. Wil je een gieter voor je planten binnen, dan is een kleiner exemplaar prima. Je kunt dan ook kiezen voor een design gieter en deze onderdeel laten uitmaken van je interieur. In beide gevallen is een goede tuit en eventueel een broeskop een vereiste.
 • Moderne gieters zijn zo ontworpen dat ze gezien mogen worden. Zo zijn er gieters ontworpen als ouderwetse theepot, moderne en minimalistische gieters, retro gieters en vintage gieters.

De beste gieters voor buiten en binnen

Onze Keuze

gieter standaard

Merkloze gieter

De standaard gieter! Ideaal in gebruik en een goede prijs/kwaliteit verhouding. Wat heb je nog meer nodig dan dit?

Wat ons betreft is deze behoorlijk standaard gieter de beste keuze. De gieter is niet duur, lichtgewicht en je hebt keuze tussen diverse formaten. Dat zijn 3, 5, 8, 10 en 14 Liter. Op het uitsteeksel kun je de broeskop plaatsen zodat deze niet ergens hoeft te laten rondslingeren.

Wat rondslingeren betreft: de kleur groen valt niet zo op in de tuin en is daarom een prima keuze.

Ook interessant

xala gieter voor buiten en binnen

Xala koffiepot gieter

Deze Xala koffiepot gieter is beschikbaar in 8 en 12 liter en is een leuke aanvulling in een hippe tuin.

Als je voor een authentiek uiterlijk gaat dan is de koffiekan gieter van 8 of 12 liter het overwegen waard. Deze gieter heeft een leuk uiterlijk en is momenteel behoorlijk populair. Met deze gieter heb je het voordeel van kunststof en toch een heel origineel en authentiek uiterlijk.

Deze gieter hoef je in ieder geval niet in de schuur te verstoppen maar kun je best een mooie plek op het terras geven. De gieter is iets meer bedoeld voor buiten, maar getuige de product foto’s kan deze ook leuk binnen staan.

Ook interessant

gieter natuurlijkerleven

Natuurlijkerleven gieter

Mooie gieter die erg goed in tuinen met een natuurlijk karakter past.

Als je voor een authentiek uiterlijk gaat dan is de Gieter van Natuurlijkerleven het overwegen waard Deze gieter doet het leuk tussen de potten in een wat meer gestileerde en natuurlijke tuin. Je weet wel, zo eentje uit de woon- en tuinmagazines.  

Beste gieter voor binnen

beste gieter voor binnen

Eva Solo AquaStar gieter

Hoewel deze gieter niet echt op een gieter lijkt, is dit een hele handige gieter voor binnen.

De Aquastar Gieter heeft behoorlijk wat voordelen:

 1. De gieter is van kunststof. Hierdoor loop je geen risico op roesvlekken in je woning.
 2. Door het ontwerp neemt deze erg weinig ruimte in. Zo kun je deze prima plaatsen in je keukenkastje.
 3. Deze gieter hoeft niet in het keukenkastje, want het ontwerp is best stijlvol als je deze vergelijkt met andere gieters
 4. Twee liter inhoud is prettig
 5. handige schenktuit zodat je gericht tussen de planten kunt gieten.
 6. goede beoordelingen door gebruikers

Een gieter kopen

Gieters zijn ontworpen om planten, bloemen en gewassen water te kunnen geven. Ze zijn voorzien van een waterreservoir, een handvat en een tuit. Er zijn grote gieters voor in de tuin en kleine gieters voor de planten in huis. De gieters voor in huis hebben vaak een smalle en lange tuit, zodat je je planten gericht en zonder te morsen water kunt geven.

Gieters voor in de tuin hebben een grotere tuit en eventueel een broeskop zodat je het water ook kunt sproeien. Kunststof is een standaard materiaal voor gieters, maar ook metaal zoals zink en staal worden veel toegepast. Het is belangrijk dat je de juiste gieter aanschaft en dat deze aansluit bij wat je ermee wilt kunnen doen.

Welke verschillende soorten gieters zijn er?

 • Gieters voor gebruik in de tuin Heb je een gieter nodig voor gebruik in de tuin, dan zijn dat de grote gieters met een brede tuit en verschillende mondstukken. Tuingieters kunnen een inhoud hebben van wel 15 liter, wat betekent dat je minder vaak naar de kraan of regenton moet lopen. Het is wel belangrijk dat je rekening houdt met het gewicht als de gieter vol is.
 • Gieters voor gebruik in huis Gieters voor in huis zijn kleiner en hebben gemiddeld een inhoud van ongeveer 1 tot 1,5 liter. Ze hebben een lange en smalle tuit, zodat je het water precies aanbrengt waar het nodig is. Gieters voor in huis zijn vaak erg mooi vormgegeven, zodat ze niet alleen praktisch zijn, maar ook in je interieur passen.

Gieters kopen: waar moet je op letten?

 • De inhoud Ga je een gieter kopen, dan is de inhoud erg belangrijk. Hoe groter deze is, hoe minder vaak je de gieter moet bijvullen. In huis kies je voor een grotere gieter als je veel planten hebt. Gieters voor buiten zijn vaak al groter. Het is wel belangrijk dat je de gieter kunt tillen als deze vol is. Als je aan een standaard maat voor gieters voor in de tuin denkt, dan kom je uit op de 10 liter gieter. Als je een kleine tuin of patio hebt, dan voldoen kleinere mate  zeker. Voor een balkon zouden wij kiezen voor een gieter die je ook binnen gebruikt.
 • Het materiaal Kies je voor kunststof (plastic) of metaal? Kunststof is licht van gewicht, sterk en roest niet. Tegelijkertijd is het vanuit een esthetisch oogpunt vaak niet de eerste keuze. Metaal is mooier, maar kan roesten en is zwaarder dan kunststof.
 • Het ontwerp Er zijn goedkope simpele gieters en dure design gieters. Deze keuze wordt bepaald door je budget, maar ook door waar je je gieter wilt opbergen. Je hebt geen mooie design gieter in huis nodig als je deze toch in de kast bewaart. Er zijn ook design gieters voor in de tuin. Deze keuze wordt volledig bepaald door je eigen voorkeur.

Als je een gieter gaat kopen, dan is het belangrijk dat je een gieter kiest met de juiste inhoud. Je wilt deze zo min mogelijk keren opnieuw moeten vullen, maar de gieter moet ook niet te zwaar worden. Heb je een grote gieter nodig voor in de tuin, of een kleine gieter voor je planten in huis?

Een ander punt om over na te denken is het materiaal. Metaal is mooi, maar het kan roesten. Kunststof is lichtgewicht en duurzaam, maar esthetisch gezien niet altijd even geschikt. Als laatste kun je voor en schitterende designer gieter kiezen, die er mag zijn.

Ontdek meer
Huis & Tuin

Het Beste Middel Tegen Groene Aanslag op Tegels

Huis & Tuin

De Beste Kerstboomstandaard

Huis & Tuin

De Beste Slimme Kerstboomverlichting

Huis & Tuin

De Beste IJskrabber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *