Baby & Kind

De Beste Compacte Buggy

beste compacte buggy

Laatste update op: 23 juni 2022

Als je kinderen hebt is het zeulen met een veel spullen waarschijnlijk heel herkenbaar. Als je onderweg bent, ben je continu in de weer met boodschappen, schooltassen, luiertassen, knuffels en ga zo maar door. En dan komt er het onvermijdelijke moment dat de kleine geen zin meer heeft om zelf te lopen. Een compacte buggy die klein opvouwbaar is biedt dan uitkomst. Deze zijn licht en eenvoudig mee te nemen als je veel onderweg bent of op reis gaat.

Wij hebben voor je uitgezocht wat de beste compacte buggy is die momenteel op de markt te vinden is. Dat is volgens ons de GB Pockit Plus.

Onze Keuze

buggy gb pockit plus

GB Pockit Plus

Formaat: 30 x 18 x 35 cm | 4,9 kg
Dit is de meest compacte buggy ter wereld die je in de bagagevakken van de meeste vliegmaatschappijen kunt meenemen!

Als je echt een hele kleine buggy zoekt, is er eigenlijk maar 1 keuze. Dat is de GB Pockit Plus buggy. Dit ontwerp heeft zelfs een Guinness World Records™ vermelding gekregen. Deze buggy is dusdanig klein op te vouwen dat je deze zelfs mee kunt nemen in de bagagevakken in het vliegtuig.

De buggy heeft een ingeklapt formaat van 30 x 18 x 35 cm en een gewicht van 4,9 kg. De buggy is niet met 1 hand in te klappen aangezien je twee knoppen op de handvatten moet indrukken. Vervolgens kun je in een soepele en toch enigszins krachtige beweging de buggy redelijk snel tot het kleine formaat krijgen. 

Ook interessant

teeny 1st compcte buggy

Safety 1st Teeny Buggy

Formaat: 44 x 16 x 56 cm | 4,9 kg
Eenvoudig met 1 hand in te klappen en ideaal voor op reis dankzij het formaat en de handige tas. Deze buggy is ook aantrekkelijk geprijsd!

De Safety 1st Teeny buggy is de op 1 na kleinst op te vouwen buggy die we bekeken hebben. We vinden dit een mooie en volwaardige buggy die er voor ons uitsprong vanwege de aantrekkelijke prijs en de eenvoud waarmee deze (met 1 hand) is in te vouwen. Dankzij de handige bijgeleverde tas, is deze buggy erg handig te vervoeren en ideaal voor op reis.  Een groot bijkomend voordeel is dat deze buggy al te gebruiken is vanaf de geboorte.

De zitting kan namelijk helemaal plat. De reden dat we voor deze buggy kiezen is het gebruiksgemak en de aantrekkelijke prijs. Van de compacte buggy's is dit ook de meest betaalbare keuze. 


Waarom je ons moet vertrouwen

In samenwerking met de redactie van Buggy.nl hebben we buggy's beoordeeld op basis van harde criteria (formaat en gewicht), functies en daarnaast hebben we gekeken naar beoordelingen en reviews.

Voor wie is dit?

Als je veel onderweg bent in het openbaar vervoer, veel op reis bent of gewoon op zoek bent naar een hele compacte buggy, dan is dit artikel ideaal voor jou. We zijn op zoek gegaan naar buggy's die klein kunnen kunnen worden ingevouwen, ook nog handig blijven in gebruik en die enigszins kwalitatief zijn. Want een logisch gevolg van het verkleinen van een buggy zijn lichtere materialen en een complexer inbouwsysteem. Dit zijn dus niet de beste buggy's als je kwaliteit zoekt, maar ze zijn zeker het overwegen waard als je op zoek bent naar een ontwerp dat eenvoudig te vervoeren is.

Hoe wij getest hebben

We hebben eerst gekeken naar de verschillende buggy's die er op de markt zijn. We kwamen er al snel achter dat er heel veel te koop is. Het viel ook op dat de reviews en ratings zich concentreren rond een aantal merken en modellen. Veel buggy's die wel te koop worden aangeboden lijken dus minder populair. Er zijn verschillende soorten buggy's te koop, dat zijn:

 • De Combi-buggy
  Een Combi-buggy is een wat luxer model dat doorgaans ook duurder is. Deze zijn te combineren met een reiswieg of een Maxi-Cosi autozitje.

 • De Paraplubuggy
  Een paraplu buggy klapt in zoals een paraplu. Hiermee is het een opvouwsysteem dat de buggy over de lengte opvouwt. Een voordeel van de paraplu buggy is dat je deze eenvoudig ingeklapt krijgt. Een nadeel is, dat de buggy opgevouwen meer ruimte inneemt door de lange vorm die de buggy houdt als je deze inklapt.

 • De Compacte buggy
  Dit type buggy vouwt anders in dan de paraplu buggy. Hiervoor heb je vaak wel een handeling meer nodig, maar de uiteindelijke ruimtebesparing is groter.
  We hebben de verschillende modellen bekeken en kwamen al snel tot de conclusie dat

De kleinere paraplu buggy's zoals de Safety 1st Peps nemen alsnog best wat ruimte in, waardoor we voor de test uitkwamen bij het selecteren van de populairdere compacte modellen. Hiervan hebben we de formaten verzameld en gekeken naar bijkomstige voordelen zoals:  gewicht, inklapgemak, functies en prijs. De onderstaande selectie is daaruit voor gevloeid, allemaal modellen die je ook zou kunnen overwegen:

quinny yezz buggy

Quinny Yezz Buggy

Afmetingen: 27 x 23,5 x 68,5 cm  (43,46 dm³)
Gewicht: 5,6 kg 
Waar te koop: Bol.com
Bijzonderheden: Ingeklapt is de buggy handig over de schouder te hangen. De zitting is een zogenaamde hangmatzitting en de buggy is met 1 hand in te klappen. 

Safety 1st Teeny

Afmetingen: 16 x 56 x 44 cm (39,42 dm³)
Gewicht: 5,6 kg
Waar te koop: Bol.com
Bijzonderheden: Deze buggy is geschikt vanaf 0 maanden vanwege de rugleuning die in 1 van de drie standen helemaal plat kan. 

 

easywalker buggy

Easywalker XS buggy

Afmetingen: 52 x 44 x 23 cm (52,62 dm³)
Gewicht: 6 kg
Waar te koop: Bol.com
Bijzonderheden: Te gebruiken vanaf de geboorte tot ongeveer 2 jaar. Met 1 hand in te klappen,  verstelbare rugleuning, ruime boodschappenmand en XL zonneklep.  

 

kees 2go

Kees K2 Go

Afmetingen: 46 x 26 x 58 cm (69,36 dm³)
Gewicht: 6 kg
Waar te koop: Bol.com 
Bijzonderheden: De rugleuning van deze buggy is verstelbaar en kan zelfs bijna plat. Grote boodschappenmand en extra veiligheidsbeugel. 

 

gb pocket plus

GoodBaby Pockit Plus

Afmetingen: 32 x 20 x 38 cm (18,90 dm³)
Gewicht: 4,9 kg
Waar te koop: Bol.com
Bijzonderheden: Kleinst opvouwbare buggy ter wereld (recordhouder Guinness Book of Records 2014) die gebruikt kan worden vanaf 6 maanden. 

 

titaniumbaby

Titanium Baby Beeyu

Afmetingen: 45 x 28 x 55 cm (69,30 dm³)
Gewicht: 6,9 kg
Waar te koop: Bol.com 
Bijzonderheden: Te gebruiken vanaf 6 maanden tot ongeveer 4 jaar. 

 

Ontdek meer
Baby & Kind

De Beste Slee voor Kinderen en Baby's

Baby & KindElektronica

De Beste Elektrische Bakfiets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *