HobbyReizen

De Beste Schoensmeer

beste schoensmeer

Laatste update op: 17 april 2023

Je zult vast wel eens schoenen hebben gekocht, waarbij je gelijk de vraag kreeg of je ook schoensmeer of onderhoudsmiddelen erbij wilde kopen. Hoewel velen denken dat dit een goede vorm van extra verdiensten is – wat het onderaan de streep ook is – blijkt het toch een must om je nieuwe schoenen in een goede conditie te houden. Zo zorgt bijvoorbeeld schoensmeer niet alleen voor een beter uiterlijk van je schoenen, maar biedt het ook bescherming tegen vocht en vuil. 

Vanwege het enorme aanbod in verschillende soorten schoenpoetsmiddelen, hebben we onderzoek verricht naar de beste schoensmeer op dit moment. Hiervoor hebben we Roy Heuzen, eigenaar van een schoenenwinkel in Bodegraven, uit de winkel gehaald. Uit ons onderzoek blijkt Collonil schoensmeer de beste schoensmeer op dit moment te zijn.

Beste Keuze

collonil schoensmeer

Collonil schoensmeer

Collonil is in onze ogen de beste schoensmeer op dit moment. Deze schoenenpoets is geschikt voor leren schoenen en zorgt voor een mooie glans én goede bescherming. De schoensmeer is verkrijgbaar voor verschillende kleuren schoenen.

Hoewel de prijs van de Collonil schoensmeer wat hoger ligt dan de gemiddelde schoensmeer, hebben we hier wel te maken met een zeer goede kwaliteit schoenenpoets. Deze schoensmeer biedt een optimale bescherming van je schoenen, hoewel het leer wat je insmeer niet verstopt zal raken en daardoor niet meer kan ademenen. Waar wij zeer over te spreken zijn is de vloeibaarheid van de schoensmeer, waardoor het zeer eenvoudig aan te brengen is.

Ook interessant

bama schoensmeer

Bama schoensmeer

De schoensmeer van Bama wordt verkocht bij diverse schoenenwinkels. Niet voor niets: deze schoensmeer zorgt ervoor dat het leer van de schoenen nog goed kan blijven ademen en heeft een niet al te hoog prijskaartje.

Met de schoensmeer van Bama worden de schoenen weer helemaal glanzend. Al enige jaren is Bama een bekende speler op het gebied van schoenpoetsmiddelen en wordt het merk dan ook veelvuldig aangeboden in schoenenwinkels zelf. De kwaliteit van het leer blijft ook na het gebruiken van de smeer goed: zo kan het materiaal nog steeds goed ademen. Na het aanbrengen van de smeer moet de ingevette schoen wel eventjes drogen, alvorens je de schoensmeer grondig uit kan smeren.

Budget Keuze

kiwi schoencreme

KIWI schoencrème

Niet teveel betalen voor het onderhoud van je schoenen, maar wel genieten van een prima bescherming? Dan maak je in onze ogen de beste keuze met de schoencrème van KIWI.

De schoencrème van KIWI zal je vast wel eens gezien hebben. Al jarenlang wordt dit onderhoudsmiddel namelijk ook gewoon in de supermarkt verkocht. Voor slechts € 2,09 vind je al een potje bij supermarkten als Albert Heijn. Hoewel de bescherming in onze ogen een stukje minder krachtig is dan bij varianten van Bama of Collonil, is er wel sprake van een dusdanige bescherming dat hier sprake is van een goede budget-keuze. Het potje is overigens voorzien van een borstel, waardoor je ook niet direct een borstel nodig hebt.


Waarom je ons kan vertrouwen

Mijn naam is Roy Heuzen. Al enkele jaren ben ik actief in de wereld van schoenen. Begonnen in een lokale sportwinkel en inmiddels eigenaar van twee schoenenzaken in Bodegraven: Van Keeken Schoenen Bodegraven en sportwinkel RH Sport. Dagelijks adviseer ik onze klanten voor schoen gerelateerde aankopen. Van de beste wandelschoenen tot de beste keuzes op het gebied van onderhoudsartikelen.

De afgelopen jaren heb ik veel verschillende schoenpoets middelen in mijn handen gehad. Daarbij heb ik ook veel schoeisel voorbij zien komen waar men ervoor koos om geen schoensmeer te gebruiken – of verkeerde/slechte varianten – waardoor ik een steeds beter beeld heb gekregen van de toegevoegde waarde van schoensmeer.

Hoewel ik zelf ook verkoper ben van schoensmeer en andere onderhoudsartikelen, heeft dit geen invloed op het uiteindelijke onderzoeksresultaat gehad. Ik sta buiten de verdiensten van Alstu en heb dan ook geen inzicht in mogelijke samenwerkingen of vergoedingen. Bekijk meer over Alstu en haar unieke aanpak.

Voor wie is dit interessant?

In onze ogen is schoensmeer voor iedereen een must-have. Iedereen wilt zijn schoenen zo lang mogelijk goed eruit laten zien en beschermen tegen vuiligheid en vocht. Wat velen niet weten is dat schoensmeer niet alleen zorgt voor een mooier uitziende schoen; ook biedt het dus een schild tegen weersomstandigheden en vuiligheid.

Voor het onderzoek zijn we – net als veel andere onderzoeken van Alstu – niet alleen op zoek gegaan naar de beste keuze op het gebied van prijs en kwaliteit, maar bieden we ook een interessant alternatief. Dit kan erg handig zijn als de schoenverkoper om de hoek dat ene middeltje niet heeft. Daarbij hebben we ook geprobeerd rekening te houden met consumenten die liever hun aankopen doen bij de supermarkt en niet zitten te wachten op dure middeltjes: hiervoor hebben we een beste budget keuze geselecteerd.

Mocht je een specifieke toepassing of behoefte missen bij het gebruik van schoensmeer, laat dan vooral een reactie achter onder het onderzoek. Op die manier kunnen we ook ons onderzoek naar de beste schoensmeer uitbreiden en aanvullen om het voor zoveel mogelijk mensen interessant te maken.

Onze randvoorwaarden voor goede schoensmeer

Wat maakt schoensmeer nou een goede keuze? Daarvoor zijn er aantal factoren die zich niet alleen beperken tot de ingrediënten van het middel. Ook zaken als de smeerbaarheid en de verpakking spelen hierin een belangrijke rol. In onze ogen zou een goede schoensmeer minimaal moeten voldoen aan de volgende randvoorwaarden:

 • Biedt goede bescherming van de schoenen
 • Makkelijk smeerbaar
 • Is verkrijgbaar bij diverse verkooppunten
 • Verkrijgbaar voor verschillende materialen en kleuren
 • Goed af te sluiten verpakking, zonder geknoei
 • Materiaal moet na insmeren nog ‘kunnen ademen' (vaak gepaard met natuurlijke in plaats van synthetische varianten)

Bewaar schoensmeer met de verpakking ondersteboven

In ons onderzoek bleek dat een goede afsluiting essentieel was. Zo was er een variant waarbij de deksel niet goed leek af te sluiten. Schoensmeer heeft de eigenschap snel hard te worden, waardoor het vervolgens onbruikbaar is. De gouden tip: bewaar schoensmeer met de verpakking ondersteboven. Hierbij sluit de inhoud de verpakking beter af, waardoor het langer goed blijft.

schoensmeer aanbrengen

Hoe makkelijk is desbetreffende schoensmeer aan te brengen?

Deze schoenpoetsmiddelen hebben we getest

Op basis van verkoopervaring, kennis van de beschikbare varianten én het hanteren van onze randvoorwaarden, hebben we honderden soorten schoensmeer terug kunnen brengen naar een afgebakende onderzoeksselectie. De volgende schoensmeer hebben we onderzocht voor ons onderzoek naar de beste schoensmeer:

 • Rapide schoensmeer
 • KIWI schoencrème
 • Bama schoensmeer
 • Collonil schoensmeer
 • HEMA schoensmeer
 • Woly Shoecreme
 • VG Schoensmeer
 • Saphir Creme
 • Haix schoencreme.
bama schoensmeer

Onder andere Bama schoensmeer hebben we onder de loep gehouden

Wat je in de gaten moet houden

Mocht je niet op dit moment schoensmeer gaan kopen, maar je onderzoek voortzetten, dan hebben we nog een aantal reguliere punten waar je op moet letten. Zo raad ik je aan om te gaan voor een natuurlijke schoensmeer en blijft het belangrijk om te letten op de geschiktheid voor materialen en kleuren. Check mijn tips:

 • Ga eerder voor natuurlijke in plaats van synthetische schoensmeer: synthetische schoensmeer zorgt vaak voor een goede bescherming. Echter kunnen deze varianten ervoor zorgen dat de schoen niet meer kan ademen.
 • Bewaar schoensmeer ondersteboven en buiten bereik van kinderen: door de verpakking ondersteboven te bewaren, blijft de schoensmeer langer goed. Bewaar het middel altijd buiten bereik van kinderen.
 • Kijk altijd goed naar de geschiktheid voor materialen en kleuren: schoenpoetsmiddelen zijn er voor diverse kleuren en materialen. Check dit goed voor je overgaat tot aankoop.
 • Vraag de schoenverkoper bij aankoop direct om onderhoudsadvies: het slimste is om bij de aankoop van je schoenen direct advies in te winnen bij de verkoopspecialist. Vaak kun je hier ook gelijk de middelen aanschaffen die je nodig hebt voor een goed onderhoud van je nieuwe aankoop.
 • Deponeer schoensmeer niet bij het huisafval: schoensmeer is chemisch afval. Met het oog op het milieu is het daarom zaak om dit niet in de prullenbak te gooien, maar het te af te voeren als chemisch afval.
 • Zorg altijd voor een goede poetsset: je bent er niet alleen met een goede schoensmeer. Zorg ook voor goede borstels. Dit pakket van Rapide is een goede keuze in onze ogen.
verschillende kleuren schoensmeer

Let altijd op de uitvoering: voor welke kleur schoenen is de poets geschikt?

Als schoenverkoper ben ik altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en innovaties op het gebied van het onderhoud van schoenen. Waar nodig update ik mijn onderzoek wanneer dit van invloed kan zijn op de huidige onderzoeksresultaten. Bovenaan het onderzoek ontdek je de laatste updatedatum. Mocht je van mening zijn dat mijn onderzoek toe is aan vernieuwing óf als je vragen hebt over specifiek schoenonderhoud, dan kun je ons altijd een berichtje sturen

Ontdek meer
Hobby

Top 10 grootste puzzels

Hobby

De Moeilijkste Puzzel(s)

CadeausElektronicaHobby

De beste spelcomputer

Hobby

De Beste Festival Oordopjes

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *