Kantoor

Het Beste Tweede Beeldscherm

beste tweede beeldscherm

Laatste update op: 23 juni 2022

Wanneer je aan het werk gaat achter de computer, zul je al snel te maken hebben met meerdere actieve programma's of tabbladen. Het gevolg? Geen focus, veel overlap en een verlaging van de productiviteit. Een tweede scherm biedt direct uitkomsten: je kunt hiermee twee programma's tegelijk bekijken of bijvoorbeeld twee websites naast elkaar kunnen openen. Niet alleen op het kantoor zijn twee beeldschermen een must: juist ook bij thuiswerk situaties kan een tweede beeldscherm van grote toegevoegde waarde zijn. Denk bijvoorbeeld aan het meekrijgen van een laptop van de zaak, die je eenvoudig aan kunt sluiten op het beeldscherm.

Er zijn ongelooflijk veel verschillende soorten beeldschermen te koop, die met name geschikt zijn als extra display. Deze verschillen niet alleen in grootte en aansluitingen – denk aan HDMI of VGA – maar ook in prijzen en toepassingen, bijvoorbeeld een tweede beeldscherm voor een iMac. Wij hebben onlangs onderzoek gedaan naar het beste tweede beeldscherm en zijn tot de conclusie gekomen dat Philips 243V70DAB de beste keuze op dit moment is.

Onze Keuze

Philips 243V7QDAB - Full HD IPS Monitor

Philips 243V7QDAB – Full HD IPS Monitor

Beste keuze

De Philips 243V7QDAB is een Full HD IPS monitor met een VGA, DVI, en HDMI aansluiting. Het beeldscherm is voorzien van ingebouwde speakers en is VESA-geschikt.

Deze Philips 243V7QDAB is een beeldscherm van 23,8 inch. Het is een Full HD IPS monitor en is heeft een VGA, DVI en HDMI aansluiting. Hoewel het beeldscherm zeker geen hoog prijskaartje heeft, is deze wel voorzien van ingebouwde speakers. Wat ons enorm opviel is de zeer slanke behuizing van het beeldscherm. Wij zijn overigens niet de enige die te spreken zijn over dit beeldscherm wat als tweede scherm gebruikt kan worden: op Bol.com scoort het beeldscherm een 4.8 van de 5.0 sterren en ook Coolblue heeft het beeldscherm gekenmerkt als ‘Coolblue keuze'.

Ook interessant

LG 27GL850 Ultragear - 27’’ IPS Gaming Monitor

LG 27GL850 Ultragear – 27’’ IPS Gaming Monitor

Beste keuze voor gaming

Ben je op zoek naar een goede tweede beeldscherm voor tijdens het gamen? De kans op haperingen bij de wat zwaardere games is bij deze LG 27GL850 Ultragear minimaal. Een 27-inch Gaming monitor!

‘Een prachtige én krachtige 27 inch gaming monitor'. Zo zouden wij de LG27GL850 Ultragear beeldscherm het beste omschrijven. Hoewel de prijs stukken hoger is dan onze keuze als beste tweede beeldscherm, is dit wel een extra krachtig model. Bij het gamen kan het wel eens voorkomen dat tweede beeldschermen kunnen gaan haperen. Bij dit beeldscherm hoef je daar niet bang voor te zijn. Dankzij het Nano-IPS paneel geniet je van nog betere kleuren. Het beeldscherm heeft haarscherpe kwaliteit en is erg snel (1ms reactietijd). Het enige minpuntje is dat er bij dit beeldscherm – in tegenstelling tot onze beste keuze – geen sprake is van ingebouwde speakers.

Ook Interessant

LG 32UL950 - 4K Nano IPS Monitor

LG 32UL950 – 4K Nano IPS Monitor

Beste tweede scherm voor iMac

Op zoek naar het beste tweede scherm voor een iMac? Dan kun je in onze ogen het beste kiezen voor deze LG 32UL950 4K Nano IPS monitor. Een beeldscherm mét Thunderbolt!

Wanneer je op zoek bent naar het beste tweede beeldscherm voor iMac maak je in onze ogen de beste keuze met de LG 32UL950 4K Nano IPS monitor. Dit 31,5 inch beeldscherm is voorzien van Thunderbolt en is voorzien van een IPS paneel, net als de gaming monitor die we daarnet uitlichtte. Er is dus sprake van een Nano IPS monitor, wat inhoudt dat je er vanaf alle kanten goed naar kunt kijken. Schrik alleen niet van de prijs: gemiddeld wordt dit beeldscherm aangeboden voor € 1079,- bij diverse verkooppunten. En ja; daar koop je bijna een complete computer van.

 


Waarom je ons kan vertrouwen

Voor het onderzoek naar het beste tweede beeldscherm hebben we veel persoonlijke ervaringen op de redactie kunnen gebruiken. Zelf gebruiken we namelijk ook in veel gevallen twee schermen en hebben we dus eerder onderzoek verricht naar de beste keuzes in onze ogen. Hierbij hebben we gekeken naar specifieke voorwaarden, waaronder naar aanleiding van de ruimte op ons bureau.

Echter zijn we verder gegaan dan onze eigen ervaringen. We hebben ook gesproken met diverse experts en aanbieders van computerschermen. Mede hierdoor hebben we randvoorwaarden op een rij kunnen zetten en hebben we een beter beeld gekregen van factoren waar je altijd goed op moet letten bij de aanschaf van displays. Hierbij kun je ook denken aan mogelijke aansluitingen, waaronder HDMI of juist VGA.

Daarbij is het tenslotte goed om te weten dat we bij Alstu! mogelijk kunnen verdienen aan een verkoop wat plaatsvindt naar aanleiding van ons onderzoek. Echter hoeft dit niet altijd het geval te zijn en zullen wij er ook alles aan doen om dit het onderzoeksresultaat nooit te laten beïnvloeden. Lees vooral meer over Alstu! en onze unieke aanpak om de kwaliteit van onze onderzoeken te waarborgen.

Voor wie is dit interessant?

Een tweede beeldscherm is in onze ogen voor iedereen een must die werkt achter zijn of haar computer. Hierbij moeten we wel twee omgevingen uitlichten: het werken in een kantoor en het thuiswerken. Met name dit laatste is op het moment van schrijven een enorm interessant: het kabinet heeft maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus te minimaliseren. In dit artikel in het AD is meer te lezen over de aankondiging van het kabinet om thuis te werken.

Naast het feit dat er sprake kan zijn van twee verschillende omgevingen, is er ook sprake van twee verschillende toepassingen. Zo kan een tweede beeldscherm aangesloten worden op een laptop, maar kan er ook gekozen voor worden voor een twee schermen set-up bij desktop computer. 

Twee schermen zijn dus interessant voor:

 • Thuiswerken
 • Op kantoor
 • Bij een laptop
 • Als extra scherm van een desktop computer
tweede beeldscherm op laptop

Vaak wordt een tweede beeldscherm gebruikt naast een laptop

Voordelen van een tweede computerscherm

Wanneer je gebruik maakt van twee schermen, geniet je al snel van veel voordelen. In de inleiding benoemden we al het feit dat je je beter kunt focussen en concentreren. We zetten de grootste voordelen op een rij:

 • Niet meer heen en weer klikken tussen tabbladen
 • Twee verschillende programma's naast elkaar gebruiken
 • Perfect voor foto- en videobewerking
 • Top voor het gebruik van spreadsheets
 • Ergonomische plus: je hoeft minder je muis en toetsenbord te gebruiken, wat beter is voor je polsen

Onderaan de streep kun je dus veel efficiënter werken, helemaal als je werkt met informatie of data die je direct wilt verwerken.

Wat je in de gaten moet houden

Wanneer je verder gaat zoeken na het lezen van ons onderzoek, is het belangrijk om goed te letten op een aantal punten. Zo is het gebruikssituatie belangrijk, maar ook de mogelijkheid om het beeldscherm te verstellen in hoogte. 

 • Denk aan 50/50 of 80/20 gebruik
 • Kijk goed naar de verstelbaarheid (hoogte)
 • Let op de behuizing van het beeldscherm
 • Check de mogelijke aansluitingen (zowel op nieuw scherm als je eigen computer)
 • Ga het liefst voor soortgelijke schermen

Met bovenstaande zaken in je achterhoofd vind je sneller het beste tweede beeldscherm wat past bij jouw situatie. Mocht je aanvullende vragen hebben, laat het ons gerust weten: stuur ons een berichtje!

Het is goed om te weten dat wij ons onderzoeken regelmatig updaten. Bovenaan het onderzoek ontdek je de laatste update-datum. Van mening dat ons onderzoek toe is aan vernieuwing? Laat hieronder een reactie achter!

Ontdek meer
Kantoor

Het Beste Zit Sta Bureau

ElektronicaKantoor

De Beste Computer Speakers

Kantoor

Het Beste Draadloze Toetsenbord

Kantoor

De Lichtste Werkschoenen (S3)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *