ElektronicaKantoor

De Beste Computer Speakers

beste computer speakers

Laatste update op: 23 juni 2022

Sinds we vandaag de dag steeds meer thuiswerken is het nog belangrijker om thuis te zorgen voor een goede werkplek. Met alleen een computer, goed beeldscherm en een ergnomische werkhouding ben je r vaak nog niet. Want hoewel beeldschermen tegenwoordig voorzien zijn van speakers, is de kwaliteit hiervan vaak niet zo enorm goed. Daarom is het interessant om computer speakers te overwegen, ook wel computerboxjes of PC speakers genoemd.

Een kleine blik op het totale aanbod doet ons gelijk al verdwalen in de hoeveelheid opties. Wanneer je op zoek bent naar simpele computer speakers zonder teveel poespas, maar wel met een mooi design, ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben namelijk besloten om onderzoek te doen naar de beste computer speakers op dit moment. We hebben onderzoek gedaan naar de beste keuze voor de meeste mensen, een interessant alternatief (PC speakers met een mooi design)  en een budget keuze (beste goedkope computer speakers).

Beste Keuze

beste computer speakers logitech

Logitech Z333 Multimedia speakers voor PC

Wij bestempelen de Logitech Z333 Multimedia speakers als de beste computerboxjes op dit moment. Er is sprake van een krachtig geluid met een diepe bas. De set is voorzien van een subwoofer.

De Logitech Z333 Multimedia computer speakerset is in onze ogen de beste keuze voor de meeste mensen. Met 80 watt is er sprake van een krachtig geluid. Met de meegeleverde (voorwaarts gerichte) subwoofer is er sprake van een diepe basweergave, waarmee je ook heerlijk kunt genieten van goede muziek terwijl je achter je computer zit. De aansluiting is geschikt voor de meeste computers: je kunt de speakers verbinden via een 3,5mm of RCA kabel. 

Met een scherpe prijs van gemiddeld € 70,- is deze speakerset van Logitech zeer scherpgeprijsd. Kijken we naar de beoordelingen, dan zijn wij niet de enige die goed te spreken zijn over deze computer speakers: bij bijvoorbeeld Bol.com scoren deze speakers 4.6/5.0 op basis van 217 reviews.

Ook interessant

mooiste computer speakers

Edifier R1700BT 2.0 speakerset

Ben je bereid om wat meer neer te leggen voor ‘mooie' computer speakers? Dan kun je in onze ogen het beste kiezen voor de houten speakerset van Edifier. Dit zijn computer speakers met een mooi design die ook uiteraard goed scoren op het gebied van geluid en kwaliteit.

Ben je op zoek naar mooie computer speakers, waarmee je niet inlevert op geluidskwaliteit? Dan kun je in onze ogen het beste kiezen voor deze Edifier R1700BT 2.0, een houten bluetooth speakerset. De speakers produceren 66 watt en zijn voorzien van 4 inch bas-drivers voor een mooie, diepe bass. Opvallend is de basreflexpoort aan de voorzijde van de speakers, die de lagere frequenties benadrukt bij het afspelen van muziek of game-geluiden. 

Net als bij de beste keuze van Logitech is er bij deze speakerset van Edifier sprake van een RCA aansluiting, maar vind je hier ook twee AUX-poorten. Zoals de naam van deze computer speakers al verteld ondersteunen de computerboxen bluetooth. De speakerset wordt geleverd met een afstandsbediening, maar is ook makkelijk te bedienen aan de zijkanten (volume, bas en treble kan aangepast worden). Let wel op dat er geen sprake is van een optische ingang en dat er ook geen subwoofer aangesloten kan worden. De speakerset scoort gemiddeld een 4.8/5.0 bij verschillende verkooppunten wat in onze ogen aansluit bij onze ervaringen.

Budget Keuze

beste goedkope computer speakers

Logitech Z200 computer speakers

Op zoek naar simpele computer speakers ‘zonder gedoe' en nutteloze toeters en bellen? Dan kun je het beste kiezen voor de Logitech Z200 speakers die doen wat ze moeten doen: prima geluid produceren naast je computer.

De Logitech Z200 computerboxjes bestempelen wij op dit moment als de beste goedkope computer speakers. De speakerset bestaat uit twee simpele PC speakers die samen zorgen voor een gebalanceerd stereogeluid. De speakers zijn voorzien van twee drivers per satteliet die 10 watt geluid leveren. Dit is dus wel een stuk minder dan de twee computer speakersets hierboven. Je kunt je hoofdtelefoon eenvoudig aansluiten op de speakers als je gefocust wilt werken. Er is sprake van een twee 3.5mm aansluitingen. De bediening gaat via de voorzijde van de hoofdspeaker.

Voor slechts € 46,30 (op het moment van schrijven) ontdek je deze set bij webshops als Bol.com. Gemiddeld scoort deze speaker een 4.5/5.0. Kijken we naar verkooppunt Bol.com dan is dat cijfer gebaseerd op meer dan 280 reviews. Je maakt hiermee dus écht een goede keuze als je simpele, goedkope maar goede computer speakers in huis wil halen.


Waarom je ons kan vertrouwen

Het onderzoek naar de beste computer speakers is zo betrouwbaar mogelijk uitgevoerd. We hebben urenlang desk research uitgevoerd: zo hebben we honderden reviews doorgelezen van populaire computer speakers. Maar dat niet alleen: ook hebben we binnen ons eigen netwerk gesproken met personen die veel achter de computer zitten die reeds gebruik maken van PC speakers. Wat is hun ervaring met specifieke modellen en tegen welke factoren zijn zij mogelijk aangelopen?

We hebben urenlang desk research uitgevoerd: zo hebben we honderden reviews doorgelezen van populaire computer speakers.

Door ons uitgebreide vooronderzoek zijn we beter in staat geweest om onder meer randvoorwaarden op te stellen voor goede PC-speakers, maar kregen we ook een beter beeld van behoeftes en wensen van gebruikers. Deze hebben we uiteindelijk doorgevoerd in de uitgelichte keuzes hierboven: zo zijn we niet alleen op zoek gegaan naar de beste keuze voor de meeste mensen in onze ogen, maar hebben we ook rekening gehouden met ‘het oog ook wil ook wat' principe. De mooiste computerboxjes konden dus niet ontbreken in ons onderzoeksresultaat.

Bij Alstu! zijn we transparant in onze werkwijze. We vermelden dan ook eerlijk dat we kunnen verdienen aan een verkoop die plaatsvindt naar aanleiding van ons onderzoek. Klik jij op een link en ga jij naar een webshop? Dan is het mogelijk dat wij een vergoeding krijgen als jij vervolgens de PC speakers koopt die wij hebben uitgelicht. Echter beïnvloed dit ons onderzoeksresultaat niet en doen we er alles aan om onze onafhankelijkheid te waarborgen. Ik (Robbert Tigchelaar) heb als onderzoeker bijvoorbeeld geen zicht op mogelijke commissies en samenwerkingen. Ik raad je aan om meer over Alstu! te lezen en onze unieke aanpak.

Voor wie is dit interessant?

Laten we starten met de vraag voor wie computer speakers eigenlijk allemaal interessant zijn. Want in tegenstelling tot wat velen denken, zijn computerboxjes voor bijna iedereen die zo nu en dan achter de computer zit onwijs interessant. Of dit nu op de zaak is of thuis achter je bureau. Los daarvan zijn er ook verschillende doelen van het gebruik van PC speakers: wil je ze gebruiken om muziek te luisteren, om te gamen (leestip: de beste spelcomputer van 2021) óf om simpelweg wat achtergrondmuziek op te kunnen zetten? 

In onze ogen zou iedereen de achter een desktop computer zit (dus minder relevant voor mensen die veelal vanaf een laptop werken) PC speakers moeten overwegen

In onze ogen zou iedereen de achter een desktop computer zit (dus minder relevant voor mensen die veelal vanaf een laptop werken) PC speakers moeten overwegen. Eenmaal geïnstalleerd zal je niet meer zonder kunnen. Zoals we in de inleiding al aangaven zijn er tegenwoordig in nieuwe beeldschermen wel speakers te vinden, maar deze winnen het bij lange na niet van losse computer speakers.

Waarom het in onze ogen minder relevant is voor laptop gebruikers? De kans is groot dat men een laptop gebruikt omdat men vaak onderweg is en daarbij is een laptop zelf vaak al voorzien van een goede speaker. Een extra kanttekening hierbij is dat je niet zit te wachten op het feit om de speakers elke keer aan te hoeven sluiten, iets wat bij een desktop computer niet het geval is. Het is natuurlijk een ander verhaal als je je laptop gebruikt als scherm en deze op een standaard plaatst (net zoals de begeleidende afbeelding bij dit onderzoek).

beste pc speakers meeste mensen

Waarvoor wil jij PC speakers gebruiken? Voor video-edits in dit geval?

Om ons onderzoek voor zoveel mogelijk mensen interessant te maken, hebben we rekening gehouden met verschillende behoeftes. Daarom hebben we de volgende drie soorten beste computer speakers uitgelicht:

 • Beste keuze: Beste computer speakers voor de meeste mensen
 • Ook interessant: Beste computer speakers met een mooi design
 • Budget keuze: Beste goedkope computer speakers

Mocht jij behoefte hebben aan een specifiek ander kenmerk: bijvoorbeeld de beste draadloze speakers of dergelijk, laat het ons dan weten door een berichtje te sturen of een reactie achter te laten onderaan deze pagina. We maken ons onderzoek naar de beste computer speaker graag nóg completer. 

Onderzoeksfactoren en belangrijke kenmerken

We hebben grondig deskresearch verricht, wat ons – zoals we daarnet al aangaven – veel informatie heeft gegeven over mogelijke wensen en behoeftes. Nog even los van de randvoorwaarden, hebben we een lijst samengesteld met onderzoeksfactoren; kenmerken die wij onderzocht hebben bij populaire computerboxjes. Zo hebben we niet alleen gekeken naar de aansluiting, maar hebben we uiteraard ook ingezoomd op de geluidskwaliteit. 

 • Aansluiting van speakers
 • Geluidskwaliteit bij verschillende toepassingen
 • Ondersteuning (bluetooth etc.)
 • Design van de speakers
 • Prijs

Het is goed om te melden dat we natuurlijk ook reviews en beoordelingen van kopers hebben doorgenomen. Bij sommige modellen ging het om meer dan honderd reviews, waardoor we een heel goed beeld hebben gekregen over het gebruik van specifieke computer speakers bij verschillende toepassingen.

Onze randvoorwaarden voor goede PC speakers

De combinatie van de eerder benoemde onderzoeksfactoren mét de verkregen data van behoeftes en wensen van mensen die speakers naast hun computer willen plaatsen, zijn we in staat geweest om randvoorwaarden op te stellen. Factoren waaraan goede PC speakers in onze ogen minimaal moeten voldoen om in aanmerking te komen voor de beste keuze stempel.

Bekijk de randvoorwaarden hieronder:

 • Zijn bestempeld als échte PC speakers*
 • Goede geluidskwaliteit
 • Mooi design
 • Makkelijke aansluiting
 • Niet teveel toeters en bellen
 • Goede reviews bij diverse verkooppunten (minimaal 4 van de 5 sterren)

* Het zou goed kunnen zijn dat andere speakers veel beter scoren op het gebied van geluid, maar dat het niet gaat om PC speakers. Daarom hebben we ons onderzoek echt afgebakend op speakers voor de computer; anders zouden we appels met peren vergelijken.

Computer speakers kopen: waar moet je op letten?

Mocht je ná het lezen van ons onderzoek nog even door gaan speuren naar de beste computer speakers, dan raden we je aan om goed te letten op de volgende punten:

 • Aantal: hoeveel speakers worden er geleverd en waar heb jij behoefte aan?
 • Bediening: hoe kun jij het geluid bedienen. Alleen met een afstandsbediening of ook via je je smartphone?
 • Kleuren: zijn de computer speakers beschikbaar in verschillende kleuren? Welke past het beste bij de inrichting van jouw werkplek zonder té veel op te vallen?
 • Verbinding: hoe verbind je de speakers met de computer? Enkel via bluetooth of kan het ook bedraad? 
 • Ondersteuning: welke ondersteuning bieden de computerboxjes allemaal? Wellicht ook een spraakassistent? 
 • Beoordelingen: check natuurlijk altijd wat eerdere kopers hebben ervaren met specifieke speakers die jij op het oog hebt.

We hopen dat ons onderzoek je gaat helpen bij het vinden van de beste computer speakers. Feedback, opmerkingen of suggesties voor een completer onderzoek zijn altijd welkom. Laat een reactie achter onderaan het onderzoek of stuur ons gerust een berichtje.

Ontdek meer
CadeausElektronicaHobby

De beste spelcomputer

CadeausElektronica

Kerstverlichting slim maken? Onze tips!

ElektronicaKeuken & Eten

De Beste Grillplaat

Kantoor

Het Beste Zit Sta Bureau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *