KantoorSoftware & Apps

De Beste SEO Software

beste seo software

Laatste update op: 23 juni 2022

Iedereen die een website bezit wil uiteindelijk ‘hoog komen in de zoekmachines‘. Doordat iedereen dit wil ondervind je natuurlijk ook veel concurrentie op die topposities in de Google rankings. Dat maakt het weer moeilijker om deze goede rankings te verkrijgen.

Gelukkig is er hulp en zijn er alles-in-één software pakketten die jou als website beheerder goed kunnen assisteren. Of je nou een professional bent met meerdere websites onder beheer of als schoorsteenveger beter probeert te ranken op ‘Schoorsteenveger Zeist‘. Er zijn pakketten die op een schaalbare manier, jou als online marketeer verder kunnen helpen.

Wij hebben zelf vanuit onze core business ervaring met tientallen SEO tools en hebben er duizenden uren research op zitten. Semrush All-in-One kwam voor ons het beste uit de test.

Belangrijk om te vermelden: het gaat hier niet om kleinere SEO Software, maar echt de alles-in-één tools met veel brede mogelijkheden.

Onze Keuze

 

Semrush beste seo software

SEMRUSH All-In-One

Semrush heeft de afgelopen jaren een bizarre ontwikkeling doorgemaakt en biedt veel diepgaande functionaliteiten voor een acceptabele prijs. Een bijna onbetwiste winnaar op dit moment en onmisbaar voor website eigenaren. 

 

Door de brede setup van deze software zijn de pakketten voor alle soorten website eigenaren geschikt in alle SEO situaties. Het Pro & Guru pakket is het meeste gekozen en inderdaad, je kan deze pakketten prijzig noemen, maar het doet 25x meer dan een abonnement op bijvoorbeeld een Similarweb.com. Een pakket dat maar enkele functionaliteiten afdekt en alleen al met deze beperkte functionaliteiten duurder is dan Semrush. Je kan met Semrush alle data van alle sites, dus ook die van je concurrenten nauwkeurig inzien. Je kan de eigen fouten op jouw site scannen ook dat is een handige en waardevolle feature.

Het is mogelijk om de all-in-one tool gebruiken voor vervanging van andere social media posters als Hootsuite. Je kan je backlinks bekijken en toxic backlinks verwijderen. Dat zijn weer vervangende tools voor MajesticSEO & Monitor backlinks. Alle tools in de SEO wereld worden gewoonweg vervangen. En voor die brede set aan mogelijkheden is de maandelijkse prijs serieus laag.

Als de hoge prijs toch tegen valt:

Hebben we nog alternatieven, maar vergis je ook niet in de gratis trial die je bij Semrush kan krijgen om het eens uit te proberen. Afijn, één ding is een feit: er zijn goedkopere tools in de markt. Mangools is er daar één van: 

Budget Keuze

 

Mangools seo software

Mangools SEO Tools

Hoewel sommige van de 5 tools wat ‘light' lijken kan je met deze tool behoorlijk diep gaan in analyses van backlinks van concurrenten, keyword planning (wij vinden zelf de ‘lijsten' een fijne feature ). Deze tool alleen vervangt al vele andere (veel duurdere) tools. De kostprijs is beduidend lager vergelijken met een Semrush of Moz. 

Mangools bestaat uit 5 tools:

 • Een KWfinder – Sterk en duidelijk, misschien wel de beste van de vijf tools. Zeker ook beter dan Semrush op dit vlak. 
 • Serpwatcher – Hier kan je rankings mee monitoren, nuttig en alternatieve tools op dit vlak zijn duur. Serpbook.com was voorheen bijvoorbeeld een populaire soortgelijke tool. 
 • SERPchecker – Gebruiken wij het minste van deze 5 tools, kan je wel handig mee rankings analyseren op basis van Keywords. Deze functionaliteit is voornamelijk handig voor SEO'ers die meertalig werken en in andere landen snel en eenvoudig rankings willen zien en monitoren. 
 • Linkminer – Alle links van jouw concurrent in één overzicht.
 • Siteprofiler – Vooral interessant voor partijen die sites willen overnemen of analyseren: je kan snel zien hoe sterk een website is. 

Het goedkoopste pakket Mangools Basic is al voor € 25,90 per maand te verkrijgen. De duurdere pakketten zijn zeker in de eerste fase niet nodig. 

Alternatieve Keuze

 

Moz seo tools

MOZ SEO Tools

De software van MOZ tools lijkt veel op Semrush, of misschien beter gezegd Semrush lijkt op MOZ. Want MOZ was er natuurlijk eerder en is in onze optiek niet zo goed aan het doorpakken als Semrush. Toch is Moz met de sterke Keyword Explorer nog steeds een waardig alternatief voor Semrush. 

MOZ wordt vaak gezien als iets overzichtelijker dan Semrush. Semrush geeft bijvoorbeeld veel data en wat moet je er allemaal mee doen? Bij MOZ is de data die je krijgt iets minder maar wel behulpzamer. Moz heeft een stuk minder functionaliteiten dan Semrush en voor het beperkte aantal functionaliteiten is de MOZ software aan de dure kant te noemen.

Voor MOZ is er een 30 dagen try-out optie: bij Semrush is dit maar 14 dagen, dus je kan MOZ iets langer en uitgebreider testen. Verder overlapt MOZ op veel belangrijke vlakken met Mangools, dus als je echt goedkoop aan de slag wilt blijft Mangools ook een interessante SEO tool. 


Waarom je ons kan vertrouwen

Voor dit onderzoek zijn we op zoek gegaan naar de beste SEO tools, de meest complete alles in één seo tool eigenlijk. Hiervoor hebben we uitgebreid onderzoek gedaan bij diverse reviewsites, vergelijkingssites en aanbieders van SEO pakketten. In deze markt is er bovenal ook veel geschreven over de verschillende pakketten en vergelijkingen. Zie hier bijvoorbeeld een inhoudelijk sterk artikel dat MOZ en SEMrush met elkaar vergelijkt.

Misschien wel het belangrijkste om te vermelden is dat wij alle SEO tools de afgelopen 10 jaar veelvuldig gebruikt hebben. De tools die wij nu gebruiken zijn:

 • Serpbook (niet in dit onderzoek, laten we aflopen nu zowel Semrush als Mangools deze functionaliteiten ook hebben)
 • Semrush (Business pakket)
 • Mangools (Basic)
 • Screaming Frog (1 year license)
 • Yoast Tools (gratis) voor vele sites. Wij gebruiken ook nog wel eens MajesticSEO, al lijkt die portal wel wat stil te staan de laatste jaren en natuurlijk veel google Tools als bijvoorbeeld Google Analytics en Google Search Console. 

Voor wie is deze analyse?

Onze analyse is geschikt voor iedere site eigenaar die beter wilt ranken. Als je serieus gevonden wilt worden op internet moet je wel met dit soort tools aan de gang. Er zijn gratis alternatieven maar ook die proberen via allerlei omwegen geld aan jouw gegevens of data te verdienen. Als je die programma's net kent en vaak gebruikt, komt de eis voor een creditcard gegevens al weer om de hoek kijken. Dan is vertrouwen op één partij een stuk effectiever. 

Hoe we geselecteerd en getest hebben

Voor het selecteren van de software hebben wij de volgende drie factoren gebruikt:

 • Welke tools hebben wij zelf veel gebruikt en hebben wij goede ervaring mee. Wij zitten al dik 10 jaar in de SEO en hebben echt alle pakketten wel voorbij zien komen en gebruikt. 
 • Waar wordt veel over geschreven op de bekendere blogs (wij zijn gaan turven naar vernoemingen). Deze data hebben wij gemengd met de feedback die wij kregen van SEO-experts in ons netwerk. Turven voor SEO benoemingen
 • We hebben gekeken naar een goed budget alternatief en twee pakketten, eigenlijk kwamen zonder twijfel MOZ en  Semrush naar boven. Mede ook door de duizenden reviews die op het Internet te vinden waren over deze twee partijen en eigen ervaringen.

Onderzochte SEO Software pakketten

Software pakketten die wij wel hebben bekeken maar niet in de top selectie voorkwamen

 • Similarweb Pro – Onder andere afgevallen doordat het geen ‘all-in-one' tool is en de Premium account te prijzig is. Je moet bij deze software echt denken aan minimaal honderden euro's per maand. 
 • Keywortool.io – Onder andere afgevallen doordat het geen ‘all-in-one' tool is.
 • Ahrefs –  Mindere ervaringen mee als Semrush en zit meer op keyword research en externe factoren. Daarbij geen budget alternatief. (Zelfde prijsstelling als Moz & Semrush)

Belangrijk om bij ahrefs te vermelden dat wij met een update van dit artikel ahrefs zeker nog uitgebreider zullen gaan meenemen als alternatief. 

 • Screaming Frog – Briljante tool maar dekt niet alles qua SEO. Wij raden deze software wel aan voor website eigenaren. Desalniettemin is het meer een crawler dan een brede analytische SEO tool. 
 • Yoast SEO – Onder andere afgevallen doordat het niet een all-in-one oplossing is. Wel is Yoast SEO een briljante WordPress tool.

Definitie: All-in-One SEO Tool

 • Een SEO tool die minimaal 5 problemen op het gebied van SEO kan analyseren & ontdekken.
 • Een tool die vele kleinere tools afdekt.
 • Een tool die website eigenaren kan helpen met het verkrijgen van betere rankings door SEO optimalisatie. 

Onderbouwing Beste Software Semrush

Semrush heeft 25 verschillende SEO tools beschikbaar, tools die verder gaan dan SEO alleen. Ook Paid traffic en Social media is te analyseren. Hieronder een samenvatting van de functionaliteiten van Semrush. 

 • Bekijk de beste zoekwoorden van concurrenten:
Keyword data van Beste All-In-One SEO Software

Klik op het plaatje voor een volledig screenshot

 • Ontdek nieuwe organische concurrenten;
 • Let op positiewijzigingen van domeinen;
 • Analyseer advertentiebudgetten en zoekwoorden van concurrent;
 • Bewaak advertentie-kopie en bestemmingspagina's;
 • Ontdek nieuwe concurrenten in Google Ads;
 • Lokaliseer uw advertentiecampagnes;
 • Krijg een overzicht van de GDN-strategieën van uw concurrenten;
 • Analyseer display-advertenties van concurrenten;
 • Zoek nieuwe uitgevers / partijen waar je mee samen kan werken;
 • Bekijk display-advertenties van verschillende apparaten;
 • Richt u op de juiste doelgroep met Audience Insights;
 • Voer een deep link-analyse uit;
 • Begrijp de autoriteit van verwijzende domeinen;
 • Bekijk de organische keyword trend;
beste seo software

Klik op het plaatje voor een volledig screenshot

 • Controleer het type backlinks en zoek de geolocatie van uw links;
 • Zoek de juiste zoekwoorden voor SEO- en PPC-campagnes;
 • Verzamel woordgroepen en gerelateerde zoekwoorden;
 • Zoek en vind long tail zoekwoorden (hierin zijn veel zoektermen te vinden); 
 • Verken multinationale en meertalige omgevingen;
 • Definieer concurrenten van uw product listing ad landingspagina's;
 • Bekijk de best presterende landingspagina's van uw concurrenten;
 • Onthul het websiteverkeer en de online prestaties van elk bedrijf;
 • Volg de marketingactiviteiten en strategieën van uw concurrenten;
 • Ontdek nieuwe markten en niches (hoog niveau en nuttig );
 • Begrijp het gedrag van uw potentiële klanten en mediaconsumptie;
 • Kwalificeer leads, prospects en potentiële partners.

We kunnen nog wel even doorgaan, gebruik Semrush gewoon voor 14 dagen gratis en zie zelf hoe het werkt! Bevalt de software niet?

Laat dit dan zeker weten via Twitter en/of de reacties hieronder!

Ontdek meer
Kantoor

Het Beste Zit Sta Bureau

ElektronicaKantoor

De Beste Computer Speakers

Software & Apps

De Beste Videobel App

Kantoor

Het Beste Draadloze Toetsenbord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *