ElektronicaHuis & Tuin

Het Beste Slimme Deurslot

beste slimme deurslot

Laatste update op: 23 juni 2022

Een slim deurslot zorgt voor  gemak en veiligheid in je huis. Nooit meer sleutels, weten wanneer de deur open of dicht gaat en wie er binnenkomt. Met een persoonlijke code geef je tijdelijke toegang tot je huis, zodat de schoonmaakster of een huurder zelfstandig binnen kan komen. Ook is een slim deurslot een interessante toevoeging voor je smart home. Omdat een slim deurslot toegang heeft tot je vertrouwde omgeving (je huis) is het belangrijk om voor een goede deurslot te kiezen. Om deze reden zijn wij op zoek gegaan naar het beste slimme deurslot. Na het grondige onderzoek kunnen we zeggen dat wij het Nuki Smart Lock 2.0 het beste deurslot vinden van dit moment.

Onze Keuze

Nuki Smart Lock 2.0

Het slimme deurslot van Nuki heeft integratie mogelijkheden met Amazon Alexa, Google Assistant, Apple HomeKit. Dit deurslot is binnen no time geïnstalleerd op je huidige slot, hierdoor kun je gewoon gebruik maken van je huidige slot en hoef je niet het cilinder te vervangen.

 

Het beste slimme deurslot is in onze ogen de Smart Lock 2.0 van Nuki. Dit slimme deurslot is in tegenstelling tot veel andere smart deursloten snel geïnstalleerd, dit komt met name door de installatie op het huidige slot. In minder dan een minuut monteer je het slimme slot, daarna kalibreren via de app en klaar. Verder is dit slimme deurslot echt een toevoeging voor een smart home, met integratie mogelijkheden als onder andere Amazon Alexa, Google Assistant en Apple HomeKit.

Ook qua kosten is dit slimme slot zeer aantrekkelijk, voor ongeveer € 229,- schaf je dit product aan. Verder heeft dit apparaat veel uitbreidingsmogelijkheden zoals de Nuki- Bridge, Fob en Keypad. Met deze uitbreidingsmogelijkheden wordt dit slot nog slimmer. Heb je een cilinder aan de binnenkant van je slot dan kun je bij Nuki gratis adapters bestellen. Met een cilinderknop kun je ook gewoon gebruik blijven maken van je huidige sleutels.

Opmerking: het is ook interessant om de Nuki Smart Lock te kopen in combinatie met een Nuki Bridge. Met een bridge kun je het slot op afstand besturen en monitoren, zo weet je altijd wanneer de deur van het slot gaat en wie er binnenkomt.

Ook interessant

interessante slim deurslot Yale

Yale ENTR kit

Een slim deurslot van het beveiligingsmerk Yale. Voor de installatie van dit slot ben je iets langer bezig, maar is verder vrij simpel. Slot wordt geleverd met een afstandsbediening, back-up sleutels en een security-card. Wel wordt dit slot inclusief cilinder geleverd, hierdoor kun je geen gebruik meer maken van de huidige sleutels.

 

Het slimme slot van Yale is ook een interessante keuze. Dit slot is in vergelijking met de Nuki Smart Lock iets prijziger (+/- € 100,- duurder). Wel krijg je hier een afstandsbediening, security-card en twee sleutels bij. Bij het Nuki slot dien je dit er apart aan te schaffen. Wel wordt bij de installatie van dit slot het cilinder vervangen. Dit slimme deurslot van Yale is ook interessant door de uitbreidingsmogelijkheden, zoals de Yale vingerscan.

Budget Keuze

Danalock V3

Het slot van Danalock is een zeer compact model. Is makkelijk te installeren en werkt goed. Ook zijn er integratiemogelijkheden met diverse diensten, let hierbij wel op dat deze verschillen per slot. De sloten zijn te verkrijgen met integratiemogelijkheden voor HomeKit, Bluetooth, Z-Wave of ZigBee.

Het slimme deurslot van Danalock is qua prijs een interessante keuze. Uitbreidingsmogelijkheden zijn summier, zo is het slot alleen uit te breiden met een Danabridge en -pad. Met de bridge kun je op afstand het deurslot bedienen en met de pad kun je het slot openen met een pincode.


Waarom kun je ons vertrouwen

Zelf werken we regelmatig met slimme apparaten als deursloten, hiermee kunnen we zeggen dat we veel ervaring hebben met smart locks. Voor dit onderzoek hebben we meer dan 50 uur onderzoek gedaan naar deze slimme deursloten. Diverse modellen zijn uitgetest en geïnstalleerd, hierdoor kunnen we een oordeel geven over de werking maar ook over de installatie. Ook zijn we bij Alstu.nl een onafhankelijke partij, we verkopen zelf geen producten en hebben ook geen samenwerkingen met merken. Om deze reden hebben we ook geen voorkeuren voor bepaalde producten.

Voor wie is dit interessant?

Slimme deursloten kunnen voor verschillende doeleinden interessant zijn. Momenteel worden slimme deursloten veel gebruikt in de verzorging of bij het verhuren van kamers. Ook kan een slim deurslot gezien worden een toevoeging in een smart home wat uiteindelijk resulteert in meer gemak. Lees hieronder om welke redenen een slim deurslot interessant kan zijn.

In de verzorging: ben je slecht te been en staat er iemand voor de deur? Open dan op afstand de deur. Voor meer veiligheid kun je ook de personen (familie of verzorging) een digitale code geven waarmee ze zelf binnen kunnen komen. Zo voorkom je ook dat je de deur opendoet terwijl er een wildvreemde voor de deur staat. Momenteel worden slimme deursloten steeds vaker gebruikt in verzorgingstehuizen, hierdoor hoef niet iedereen een sleutel te hebben.

Voor verhuurders: ook voor verhuurders van bijvoorbeeld een Airbnb of een bed & breakfast kan een slim slot interessant zijn. Heel eenvoudig geef je op afstand de huurders een tijdelijke code, wanneer het verblijf voorbij is vervalt deze code en hebben de huurders geen toegang meer. Dit zorgt er niet alleen voor dat je niet meer op locatie hoeft te zijn, maar ook dat de sleutels niet kwijt kunnen raken.

Gemak & veiligheid: een slim deurslot zorgt ook voor gemak en veiligheid. Heb je bijvoorbeeld je handen vol dan kun je instellen wanneer je dicht bij de deur bent de deur automatische opent. Ook kun je gezinsleden en vrienden toegang geven tot je huis, zonder dat je helemaal naar de deur hoeft te lopen. Daarnaast zorgt een slim slot voor meer veiligheid, zo weet je altijd wanneer de deur geopend wordt en wie dit doet. Ook hoef je nooit meer op stap te gaan met je sleutels op zak, hierdoor kunnen ze niet kwijtraken of gestolen worden.

Hoe we geselecteerd en getest hebben

Voor dit onderzoek zijn we op zoek gegaan naar alle slimme deursloten die in Nederland te verkrijgen zijn. Eerst hebben we afgebakend wat “slimme” deursloten zijn en hebben we de volgende definitie aangehouden: een deurslot die geopend kan worden middels een applicatie op je smartphone. Daarnaast hebben we deze selectie getest op diverse factoren om uiteindelijk tot de conclusie te komen welke de beste deurslot is. Hieronder staan de factoren waarop we deze smart locks getest hebben:

 • Installatie: diverse sloten hebben we geïnstalleerd en gekeken hoe makkelijk of moeilijk dit was. Hierbij hebben we veel verschillen opgemerkt, bij het ene deurslot moest de gehele deurslot en klink verwijderd worden en bij de ene deurslot helemaal niets.
 • Prijs: voor dit onderzoek hebben we alleen gekeken naar betaalbare sloten en hebben we de prijs voor het product meegenomen in de beoordeling.
 • Smart home integraties: smart home integraties kunnen erg interessant zijn wanneer je al slimme apparaten in je huis hebt. Om deze reden hebben we ook deze factor onderzocht bij de verschillende sloten.
 • Uitbreidingsmogelijkheden: voor deze factor hebben we gekeken met welk randapparatuur het slot uit te breiden is. Ook kwamen we tijdens het testen van de slimme sloten er achter dat hier veel verschil in zit. De ene slimme slot wordt al geleverd met een digitale sleutel om de slot van buitenaf te openen, bij een andere slot moet je hier weer extra voor betalen.
 • Veiligheid: hoe veilig is een deurslot? Is een deurslot bijvoorbeeld wel in noodgevallen te openen. Gelukkig hebben bijna alle deursloten in dit onderzoek een draaiknop aan de binnenzijde van de deur, hierdoor kan in noodgevallen een deur snel handmatig geopend worden.
 • Extra’s: verder hebben we nog naar de extra's en verschillen in de mogelijkheden van de sloten gekeken. De ene deurslot kan bijvoorbeeld op afstand geopend worden en de andere weer niet.

In totaal zijn er voor dit onderzoek acht verschillende slimme deursloten onderzocht. Elke deurslot heeft zijn eigen eigenschappen en functies. Op basis van onze bevindingen en ervaring hebben we de beste slimme deurslot kunnen bepalen. De acht deursloten die onderzocht zijn in dit onderzoek zijn:

 • Nuki Smart Lock 2.0
 • Danalock V3
 • Utopic R
 • Invited Smart Lock
 • Flexeria
 • Dom ENiQ®
 • Yale ENTR
 • GU (Gretsch-Unitas)

Waar moet je rekening mee houden met een slim deurslot?

Voor het kopen en aansluiten van een slim deurslot is het handig om bepaalde zaken vooraf te bepalen. Helemaal omdat het slimme slot toegang verleent tot een veilig omgeving, je huis. Om deze reden hebben we nog enkele tips waarmee je rekening kunt houden bij het kopen van een slim deurslot.

 • Aansluiting: bij het aanschaffen van een deurslot is het belangrijk om te kijken naar de aansluiting. Bij veel smart locks dien je het cilinder te vervangen, wanneer dit het geval is kun je ook geen gebruik meer maken van je huidige sleutels. Vaak worden deze cilinders wel geleverd bij de slimme sloten, wel dien je dan alsnog rekening te houden met de lengte van de cilinder. Is je huidige cilinder langer, dan dien je ook voor het nieuwe slimme deurslot een langere cilinder aan te schaffen.
 • Veiligheid: wat wij ook een belangrijk aspect vonden in dit onderzoek was veiligheid. Stel de breekt brand uit en je moet snel naar buiten dan moet de deur zo snel mogelijk open kunnen. Let daarom goed op slimme sloten die van binnen snel en handmatig te openen zijn.
 • Te bedienen zonder Wifi: tijdens het testen vroegen we ons zelf het volgende af: wat nou als de Wifi niet werkt kan ik dan nog de deur open krijgen? En ja dit kan gelukkig. Veel sloten kunnen ook een verbinding maken via Bluetooth, hiervoor hoeft er geen Wifi-verbinding te zijn en kan er via Bluetooth alsnog een signaal naar het deurslot gestuurd worden.
 • Openen met sleutel mocht dat nodig zijn: hetzelfde geldt voor als je mobiel niet meer werkt. Het kan natuurlijk voorkomen dat je geen stroom meer hebt of dat je mobiel simpelweg kapot kan gaan. Denk voor het aanschaffen hier goed over na er zijn bijvoorbeeld sloten die geopend kunnen worden met noodsleutels of een codeslot.

Een slim deurslot kan ook zeer interessant zijn in combinatie met een slimme deurbel. Met een slimme deurbel kun je op afstand ook zien wat er met je deur gebeurt. Een ideaal voorbeeld is wanneer de postbode voor je deur staat en je niet thuis bent. Op afstand open je de deur en de postbode kan zo het pakketje in de gang zetten. Bekijk recent uitgevoerd onderzoek naar de beste slimme deurbel voor het beste advies!

Ontdek meer
Huis & Tuin

Het Beste Middel Tegen Groene Aanslag op Tegels

CadeausElektronicaHobby

De beste spelcomputer

Huis & Tuin

De Beste Kerstboomstandaard

CadeausElektronica

Kerstverlichting slim maken? Onze tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *