HobbyHuis & Tuin

Beste Quarantaine Vermaak

beste quarantaine vermaak

Laatste update op: 23 juni 2022

Om verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk in te dammen, raadt het kabinet aan om zoveel mogelijk thuis te werken. Heb je een loopneus, voel je je verkouden of heb je een verhoging? Dan moet je zelfs thuisblijven. Nu veel mensen in (vrijwillige) quarantaine thuisblijven en -werken, vonden we het een goed idee om stil te staan bij verschillende vormen van vermaak.

Bij Alstu! zijn we op zoek gegaan naar de beste producten om een quarantaine periode door te komen in deze vervelende coronavirus tijd. We hebben 10 artikelen op een rij gezet om het thuis nét iets leuker en gezelliger te maken. Deze 10 artikelen zijn bovendien allemaal bij bol.com verkrijgbaar en dus ook veilig thuis te laten bezorgen.

Puzzels

Een goede vorm van vermaak als je binnen moet blijven is puzzelen! Puzzelen werkt lekker ontspannend en met een variant meer dan 1.000 stukjes kun je er ook wel een tijdje mee mee vooruit. Het leuke van puzzelen is dat je er ook gewoon mee kunt stoppen (pauze) én dat het voor jong en oud een leuke bezigheid is. Wij zijn van fan van de puzzels van Jan van Haaster (bekijk hier alle varianten), omdat er zo ongelooflijk veel aan de hand is. Je raakt er niet op uitgekeken en ontdekt constant nieuwe dingen; perfect als je op zoek bent naar een puzzel die niet verveelt.

Onze keuze

jan van haasteren puzzel

Jumbo Jan van Haasteren ‘At The Gym' Puzzel

Wij lichten deze puzzel van Jan van Haasteren graag uit. De puzzel heeft 1000 stukjes, waardoor je er wel even zoet mee bent. Daarbij is het puzzel over sporten, wat je weer kan helpen om je sportief te inspireren.

Hogedrukreiniger

Nu is het moment om eindelijk je terras goed schoon te maken. Als we straks weer uit quarantaine gaan, kun je weer volop genieten van schone tuintegels (die niet meer glad en gevaarlijk zijn)! Eerder deden we onderzoek naar het beste middel tegen groene aanslag op tegels, waarin bleek dat een hogedrukreiniger een goede keuze is. Wel dien je rekening te houden met de druk van de reiniger: deze mag niet te hoog zijn, omdat je hiermee anders problemen als groene aanslag kunt versterken, als in, dat kan het weer snel terug groeien door gaatjes in het hout of je tegels.

Onze keuze

karcher hogedrukreiniger

Kärcher K2 Universal hogedrukreiniger

In ons eerdere onderzoek kwam de Kärcher K2 Universal hogedrukreiniger als beste keuze uit de bus. Deze hogedrukreiniger is met een maximale bar van 110 een veilige keuze voor het schoonspuiten van je tuintegels.

Trampoline

Lekker bewegen en plezier hebben: twee zaken waar kinderen bij lang binnen zitten al snel behoefte aan krijgen. Er zijn tal van manieren om te zorgen dat je kind zijn of haar dagelijks portie beweging krijgt, maar hoe houd je dit leuk? Hoewel er online diverse challenges te vinden (van bijvoorbeeld sportverenigingen en scholen zelf), zijn er ook manieren om sport en fun naar huis te halen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een trampoline voor in de tuin? 

quarantaine vermaak trampoline

Een trampoline zorgt voor dagelijkse beweging én fun!

Opmerking: let bij het kopen van een trampoline altijd wel op het maximaal toegestane gewicht. Daarbij raden we aan om te gaan voor een variant met een veiligheidsnet. Het laatste wat we willen in deze tijd is een extra bezoekje aan de huisarts of het ziekenhuis.

Onze keuze

p&m trampoline quarantaine

P&M Trampoline met veiligheidsnet

Deze trampoline is in onze ogen een goede keuze voor een prima trampoline voor in de tuin. De trampoline is geschikt tot een belasting van 50 kilogram. Extra veilige keuze vanwege het veiligheidsnet.

Bordspellen

Natuurlijk mag een stapeltje bordspellen ook niet ontbreken in huis! Bij de redactie hebben we eerder onderzoek gedaan naar de beste bordspellen op dit moment, waarbij we goed rekening hebben gehouden met verschillende doelgroepen en soorten. Zo zijn er bordspellen voor de strategische speler, maar zijn er ook spellen voor het hele gezin. In onze ogen is dit laatste een goede keuze als vermaak: zo kan jong en oud (met elkaar) genieten van wat afleiding. 

Onze keuze

rummikub original

Rummikub Original

Rummikub, wie kent het niet? Hét gezelschapspel voor jong en oud! Het spel is voor 2 tot 4 spelers, duurt ongeveer een uur en is geschikt van 3 tot 99 jaar.

Sporten

Bij het bestempelen van de trampoline als een van de beste vormen van vermaak tijdens quarantaine, benoemden we het al: sporten en bewegen is belangrijk. Helemaal als je veel binnen zit en de rit naar school of werk voor langere tijd overslaat. Gelukkig zijn er online ontzettend veel tutorials te vinden met sportschema's die je gewoon thuis uit kunt voeren. 

Sporten en bewegen is belangrijk. Helemaal als je veel binnen zit!

Het is natuurlijk wel zo fijn om in ieder geval een sportmatje of yogamatje te hebben. Want hoewel je dumbells kunt vervangen voor gevulde petflessen, is een zachte ondergrond een vereiste om op de grond oefeningen te kunnen doen.

Onze keuze

kaytan fitness mat

Kaytan Fitnessmat

Deze fitnessmat van Kaytan is een goede keuze. Het matje is lekker groot, zacht en bedoelt om lekker op te sporten. Ook is deze straks na de quarantaine nog een goede keuze; dankzij de draagriem kun je hem makkelijk overal mee naar toe nemen!

fitnessmat quarantaine

Thuis sporten begint met een goede fitnessmat

Lezen, lezen en lezen

Na het constant horen van het laatste coronanieuws – op televisie, internet en op de radio – is het lekker om je aandacht even helemaal ergens op anders op te kunnen focussen. Een goed boek doet wonderen: maar hoe voorkom je dat je straks door je boekenplank heen bent? Of wanneer je toekomt aan het moment dat je met twee gezinsleden in hetzelfde boek gaat beginnen? Een e-reader biedt uitkomst. We zetten de voordelen van een e-reader op een rij:

  • Oneindig veel boeken;
  • Boeken hoeven niet bezorgd te worden;
  • Geen gedoe met volle boekenplanken;
  • ‘S avonds lezen is geen probleem;
  • Voordeliger dan het constant aanschaffen van boeken

Wist je dat we bij Alstu! eerder al onderzoek hebben verricht naar de beste e-reader? Hierin kwamen met name de modellen van Kobo als beste keuze naar voren. Ook vanwege het feit dat er interessante abonnementen (Kobo Plus) aangeboden worden voor deze modellen. 

Onze keuze

kobo clara hd

Kobo Clara HD

De Kobo Clara HD is een prima e-reader als je op zoek bent naar een e-reader die doet wat hij moet doen. Gezien we lekker binnen blijven zijn zaken als waterdichtheid en een lange accuduur minder noodzakelijk. Voor een prima prijs (gemiddeld € 109,-) haal je deze in huis!.

Gamen: online of tegen elkaar

Natuurlijk mag gamen ook niet ontbreken in onze top 10 artikelen voor de beste quarantaine vermaak. Ja, we hebben hier te maken met een wat duurder artikel dan de eerder benoemde tips, maar laten we het er maar ophouden dat het ook ná de quarantaine periode een waardevolle aankoop kan zijn op het gebied van afleiding. 🙂 

Bij een gameconsole als een Playstation 4 geniet je niet alleen van persoonlijke afleiding, maar kun je ook goed in contact blijven met vrienden (of kun je nieuwe mensen ontmoeten). Wel zo gezellig: lekker samen gamen met mensen over de hele wereld! Tip: ga op zoek naar interessante gameconsole bundels, zodat je alles in huis haalt. Van controllers tot online abonnementen.

Update: inmiddels hebben we ook een nieuw onderzoek over de beste spelcomputer online staan.

Onze keuze

playstation 4 slim 500 gb bundel

Playstation 4 Slim 500 GB FIFA 20 Bundel

Deze oprolbare watertank van Outwell biedt een opslagmogelijkheid voor 10 liter water. De tank is herbruikbaar en kan als deze leeg is opgerold worden, waardoor je hem weer makkelijk mee kunt dragen.

Een indoor escape room

Nu we tijdelijk niet meer samen mogen komen, zijn ook leuke activiteiten als escape rooms ondenkbaar. Of toch niet helemaal? Nee! Er blijken tal van ‘indoor' escape room oplossingen beschikbaar te zijn in de vorm van een bordspel. Ook zijn er online veel handleidingen te vinden voor het zelf realiseren van een escape room.

Op de redactie speelden we onlangs deze Escape Room die in 2016 met de titel ‘Winnaar Speelgoed' vandoor ging. Wees niet bang dat je na een uur klaar bent met het spel: er zijn meerdere escape rooms te vinden in de verpakking.

Onze keuze

escape room indoor quarantaine

Escape Room

Alsnog uit een Escape Room ontsnappen, terwijl je gewoon aan de keukentafel zit? Het kan met dit unieke spel! Vier escape rooms, waar je per stuk 60 minuten de tijd hebt om te ontsnappen.

Gezond koken en gevarieerd eten

Nu we tijd genoeg hebben om in de keuken te staan, kan het leuk zijn om eens wat meer aandacht te geven aan gezond koken. Is niet alleen vaak veel lekkerder, maar in deze tijden een goed voornemen om een stevige weerstand op te bouwen. Wel zo fijn! Natuurlijk is het ook goed om – nu we minder bewegen – ook in shape te blijven!

Een goed kookboek kan en mag niet ontbreken op de plank in de keuken. Wanneer je nog geen inspirerend kookboek hebt, raden wij onderstaande variant aan! De auteurs zijn eigenaren van de website Lekkerensimpel.com, een website die in het onderzoek van redacteur Robin Slijkhuis ook naar voren kwam als beste receptensite.

Onze keuze

lekker en simpel elke dag kookboek

Lekker & Simpel Elke Dag kookboek

Lekker en simpel koken? Met dit kookboek – geschreven door de eigenaren van Lekkerensimpel.com – kun je lekker inspiratie op doen voor 150 verschillende recepten. Genoeg inspiratie voor lekker gevarieerde maaltijden tijdens een quarantaine.

Een idee krijgen van de ‘simpelheid' van de gerechten van Lekkerensimpel.com? Bekijk dan onderstaande video voor een heerlijke klassieke club sandwich.

Films en Series kijken

Natuurlijk mag het kijken van goede films en series niet ontbreken in de lijst met tips voor quarantaine vermaak. Hoewel we met ‘Netflix' of ‘Videoland' minder te maken hebben met een tastbaar product, is het wel een goede vorm van vermaak. Met name series zijn een goede vorm van plezier en afleiding tijdens een quarantaine; bingewatch series. 

Gek op een serie die niet op Netflix staat? Tip: ga voor een collection box! Ben je bijvoorbeeld gek op de films van James Bond? Dan is een collection box als onderstaande een aanrader. Je haalt hiermee niet alleen genoeg kijkplezier in huis, maar ook films die bijvoorbeeld niet op Netflix of andere streamingdiensten staan.

Onze keuze

james bond collectie dvd box

James Bond – 50th Anniversary DVD Collection

James Bond liefhebber? Dan is deze jubileum collectie interessant om nu in huis te halen! Met 22 dvd's heel wat uren kijkplezier tijdens de quarantaine periode.

 

Zelf interessante aanvullingen voor vermaak tijdens de quarantaine?

Heb jij zelf nog aanvullende tips voor quarantaine vermaak? Laat hieronder een reactie achter of stuur onze redactie een berichtje, zodat we met z'n allen dit artikel zo compleet en leuk mogelijk maken. Voor nu: #stayhome, #staystafe en hopelijk wordt komende periode leuker met bovenstaande artikelen!

Ps. benieuwd wat je in huis moet halen als je gaat preppen? Check hier de beste keuzes als je gaat preppen op een rij.

Ontdek meer
Huis & Tuin

Het Beste Middel Tegen Groene Aanslag op Tegels

Hobby

Top 10 grootste puzzels

Hobby

De Moeilijkste Puzzel(s)

CadeausElektronicaHobby

De beste spelcomputer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *