ElektronicaKantoor

De Beste Muismat

beste muismat onderzoek

Laatste update op: 23 juni 2022

Na honderden uren achter de computer (zowel werk als casual gamen) en na 30 muismatten te hebben vergeleken, kunnen we zeggen dat de Steelseries QcK – Gaming Muismat – Medium voor ons de beste keuze is. De laser van een muis moet accuraat en snel werken op een muismat en de mat moet prettig aanvoelen op de huid. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de muismat stevig vast moet blijven liggen en ook niet te duur is. De Steelseries QcK voldoet aan deze eisen.

Onze Keuze

 

steelseries beste muismat

Steelseries QcK – Gaming Muismat

Fijne stof, blijft goed liggen, mooie prijs.

 

De Steelseries muismat is voor ons een hele prettige all-round muismat waarmee je me zowel gamen als kantoorwerkzaamheden prima uit de voeten kunt. Hij ligt behoorlijk vlak op het bureau en is moeilijk te verschuiven. Daarbij voelt het materiaal prettig en is de muis nauwkeurig bij gebruik. Het is eigenlijk een god doordachte no-nonsense mui met een mooie prijs. Daarom is dit onze nummer 1.
Als je de muismat net uit de verpakking hebt gehaald, ligt deze nog wat hobbelig op het bureaublad. Dat komt omdat deze opgerold wordt geleverd. Dit verdwijnt na verloop van tijd. Qua onderhoud is deze muismat eenvoudig schoon te houden met een licht vochtige microvezeldoek.

Ook interessant

 

corsair mm100 muismat

Corsair MM100 muismat

Liever een wat dikkere muismat? Dan is de Corsair MM100 ook een interessante keuze. Onze voorkeur ging uit naar wat dunnere varianten, maar deze kan prima gebruikt worden bij gamen.

De Cosair MM100 muismat is een interessant alternatief. Het gaat hier om een wat dikkere muismat die met name goed geschikt is tijdens het gamen (zo staat deze ook gekenmerkt bij diverse webshops). Op het gebied van kwaliteit komt deze muismat aardig in de buurt van de Steelseries QcK. Het is goed om te vermelden dat deze muismat in maat small al erg groot is.

 

Budget Keuze

 

fellowes muismat

Fellowes – Muismat Premium

Voordelige keuze voor kwalitatieve muismat

Voor rond de €6,35 heb je de Fellowes – Muismat Premium die qua materiaal hetzelfde aanvoelt als de duurdere in deze test. Kwalitatief vinden wij dit een hele goede mat. persoonlijk hebben wij liever een formaat groter, maar als dit je niet uitmaakt, is dit wat ons betreft een hele goede koop.

 


Waarom je ons moet vertrouwen

We hebben een uitgebreide deskresearch gedaan omdat we voor een aantal  computers op het werk een nieuwe muismat nodig hadden. We zitten per persoon minimaal 60 uur per week achter de computer om te werken en zo nu en dan een computerspel te spelen. Dat betekent dat we behoorlijk zware all-round gebruikers zijn, die zeker wel wat eisen stellen aan een goede muismat.

 

Voor wie is dit?

alle muismatten uit het onderzoek

alle muismatten uit het onderzoek

We zijn op zoek gegaan naar een multifunctionele muismat. Dat betekent dat deze goed werkt als je een snelle first person shooter aan het spelen bent, maar ook als je de mat gewoon gebruikt voor kantoorwerkzaamheden. Bij het testen bleek dat een muismat toch ook een persoonlijk iets is. Als je graag werkt met een hoge muisgevoeligheid, dan kun je uit de voeten met een kleinere mat, als je het fijn vindt om wat langzamere bewegingen te maken, heb je logischerwijze een grotere muismat nodig. Uiteindelijk zijn wij gegaan voor een all-round goede muismat. We denken dat de meeste mensen daar wat aan hebben.

Hoe wij getest hebben

Een muismat online bestellen lijkt makkelijker dan het is. De meeste zijn rechthoekig met afgeronde hoeken en zwart. Je hebt verder wat variaties in materiaal een grootte, en je kunt kiezen uit een model met of zonder polskussentje/polssteun. Maar meer dan dat weet je vaak ook niet. Maar juist de kwaliteit en het gevoel van het materiaal zijn belangrijk. Wat we daarmee eigenlijk willen zeggen, is dat je niet erg eenvoudig kunt zien wat je nou precies koopt. Daarom hebben we een uitgebreide deskresearch gedaan en de populairste en goed beoordeelde muismatten bekeken.

Om tot een goede aankoopt te komen hebben we eerst een uitgebreide desk-research gedaan en een selectie van 30 muismatten teruggebracht naar 10 stuks. We hebben ons hier niet beperkt tot 1 type en zowel kantoor muismatten als gaming muismatten besteld. Omdat we zelf allround gebruikers zijn, hebben we de ‘hardcore’ game muismatten met mooie kleuren en lampjes in deze test niet meegenomen.

In eerste instantie hebben we gelet op de uiterlijke kenmerken van de mat. Vinden we de mat mooi (het oog wil ook wat) en hoe is de kwaliteit van het product. Daarna zijn we de matten in gebruik gaan testen. Dat hebben we minimaal 60 uur gedaan. De Steelseries QcK heeft er inmiddels al honderden uren op zitten omdat dit de mat is die we nu gebruiken.

Alle muismatten uit de test

Corsair

  • De Corsair is een muismat die ontzettend dicht in de buurt komt van de Steelseries maar die het op hele kleine puntjes nét aflegt. Zo is de kwaliteit aan de zijkant een tikkeltje minder en zie je daar snel een mini rafel. De muismat is ook wat dikker, terwijl de kwaliteit van de mat niet veel groter is. Als je een iets hogere muismat fijn vindt, is dit dus een heel goed alternatief. Wij kozen echter voor de iets plattere variant van Steelseries. Waar je overigens nog even op moet letten bij deze mat, is dat de small versie al best groot is. Controleer dus nog even de formaten.

Quantore 230X190X6MM

  • Ondanks dat de typenaam heel wat belooft, is dit gewoon een slecht product. Het is de goedkoopste muismat die we hebben getest maar het is de €4,55 die we er voor hebben betaald niet eens waard. Het materiaal is niet zwaar en kwalitatief genoeg/ Hierdoor blijft de muismat niet liggen op zijn plek. Dit is dusdanig hinderlijk is, dat je het product links zou moeten laten liggen.

Genesis PC Gaming Mousepad

  • Deze paste misschien wat minder goed in de test omdat het hier gaat om een grote gaming mousepad, maar dit wilde we gewoon graag proberen. We hebben een gemengd gevoel met deze mat. Enerzijds is het heel prettig om een grote mat te hebben (zeker op een glazen tafel), maar anderzijds ligt het toch wel wat in de weg.

Trust GXT 204 Glide – Harde gaming muismat

  • Deze mat is fijn voor als je van harde muismatten houdt. De trust Gaming Series muismat ligt goed stevig op het bureaublad en voelt zelf ook solide aan. Wat we persoonlijk minder vinden aan de mat, is de opdruk. Deze opdruk is eigenlijk te groot voor op een normale werkplek of een bureau dat in het interieur moet opgaan, maar ook weer te bescheiden voor bij de de ultieme gaming PC. Een ander nadeel dat bij de hardere muismat hoort, is dat als je een muis hebt met relatief scherp afgeronde ‘onderpootjes’ je zo nu en dan blijft hangen achter de rand. Dus niet alle muizen zijn fijn met een harde muismat.

Trust Bigfoot muismat

  • De voorkeur voor een muismat met een polssteun of niet, is natuurlijk heel erg persoonlijk. Maar deze Trust Bigfoot muismat voelt ook voor mensen die niet vaak met een pols kussentje werken erg goed. De gel is van prettige stevigheid en de fijne stof voelt lekker. Een groot voordeel is de goede antisliplaag aan de onderzijde. Een groot nadeel van deze muismat is dat deze niet geschikt is voor mensen met grote handen. De muis raakt regelmatig van de mat af aan de Mensen met grotere handen zouden deze muismat dan ook niet moeten aanschaffen. Ook mensen met kleine handen dienen er rekening mee te houden dat je de muissnelheid wat hoger dient in te stellen. Dat kan even wennen zijn, maar is inherent aan een ergonomische muismat

 

Ontdek meer
CadeausElektronicaHobby

De beste spelcomputer

CadeausElektronica

Kerstverlichting slim maken? Onze tips!

ElektronicaKeuken & Eten

De Beste Grillplaat

Kantoor

Het Beste Zit Sta Bureau

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *