Reizen

De Beste Hotels van Nederland

beste hotels van nederland 2019

Laatste update op: 23 juni 2022

In Nederland zijn er ongelooflijk veel fijne hotels om een nacht of meer door te brengen. Wat een hotel fijn maakt hangt af van veel verschillende factoren. Zo kun je bij een goed hotel een lekker ontbijt en een goed restaurant verwachten, maar mag ook een persoonlijke en goede service niet ontbreken. Om wat duidelijkheid te bieden hebben wij onderzoek gedaan naar de bestel hotels van Nederland.

Wie de perfecte hotelervaring zoekt binnen onze eigen landgrenzen kan eigenlijk niet om Hotel TwentySeven in Amsterdam heen. Nadat we vijf uur lang reviews en scores hebben geanalyseerd van verschillende boekingswebsites voor hotels, denken we dat dit momenteel het hotel in Nederland is dat de beste ervaring biedt. Op het moment van schrijven, haalt dit hotel op Tripadvisor zelfs een perfecte score met 75 mensen die allen de maximale beoordeling van 5 sterren gaven.

Onze Keuze

 

hotel twenty seven amsterdam

Hotel TwentySeven

In ons onderzoek komt Hotel TwentySeven in Amsterdam als het beste hotel van Nederland 2019 uit de test. Op alle belangrijke factoren scoort het hotel ontzettend veel punten op verschillende beoordelingssites.

 

Als je een keer een nachtje wilt doorbrengen in een Nederlands hotel uit de buitencategorie, kies dan zeker voor Twenty Seven. De reviews zijn op alle sites met beoordelingen uitmuntend. De locatie, de afwerking en technische snufjes, het restaurant en het algehele service level zijn van dusdanig niveau, dat het hotel ook erg hoog blijft scoren op prijs-kwaliteit verhouding. En juist daar ligt doorgaans de uitdaging binnen dit segment.  

Ook interessant

 

waldorf astoria hotel in nederland

Waldorf Astoria

Naast een overnachting in Waldorf Astoria kun je ook gebruik maken van de vele faciliteiten: van een indoor zwembad tot een fitnessruimte. Het hotel in Amsterdam scoort ontzettend hoog op verschillende beoordelingssites en is hiermee ook een interessante keuze.

Het Waldorf Astoria in Amsterdam scoort 4,814 op 5 met een totaal van 1823 beoordelingen. Dat is de gemiddelde score van de twee grootste beoordelingssites. Het hotel is een aaneenschakeling van een aantal forse grachtenpanden waarmee ze 93 kamers gecreëerd hebben. Als gast kun je gebruik maken van restaurant/bars, fitness, een indoor zwembad en een unieke binnentuin. Met name de sfeer en het personeel worden erg positief beoordeeld in de reviews.

Budget Keuze

 

stadshotel woerden hotel

Stadshotel Woerden

Als je niet de hoofdprijs wilt betalen voor een overnachting en niet specifiek op zoek bent naar een hotel in Amsterdam, is Stadshotel Woerden een hele goede keuze. Het hotel scoort hoge scores op reviews en beoordelingen van eerdere boekers, waar met name het personeel tussenuit springt.

Als je op zoek bent naar een betaalbaarder hotel dat eens ergens anders ligt dan in de hoofdstad, dan raden we Van Rossem in Woerden aan. Met een plek 4 in Tripadvisor en positie 2 in Booking.com bevindt dit hotel zich qua score in de absolute top van Nederland. Met name het personeel van het stadshotel in Woerden wordt gelauwerd. In een willekeurig weekend kun je in een classic suite verblijven voor rond de € 100 per nacht. Daarmee denken wij dat dit een hele goede keuze is als je wil verblijven in een hotel met één van de beste beoordelingen van Nederland.

Opmerking: €100,- voor één avond is natuurlijk niet goedkoop. Maar in de lijst met beste hotels van Nederland sprong deze er samen met het Arresthuis in Roermond, wel voor ons uit. Beide hotels zijn beduidend vriendelijker geprijsd dan de anderen.

 


Waarom je ons kan vertrouwen

We hebben ruim 5 uur lang hotels gefilterd uit verschillende boekingswebsites om erachter te komen wat het beste hotel van Nederland is. De resultaten en beoordeling verschillen namelijk per website die reviews laat zien. Daarbij hebben we honderden reviews gelezen om te achterhalen waarom de hotels zo worden gewaardeerd.

Voor wat het waard is hebben we de sites & reviews ook geanalyseerd met software die fake reviews vindt op basis van AI. Dus de reviews zijn ook op echtheid gecontroleerd.

Voor wie is dit?

bij de beste hotels is een goed restaurant onmisbaar
Dit onderzoek is interessant & relevant voor de echte levensgenieters =)

Wie het leuk vindt om zo nu en dan de portemonnee te trekken voor een mooie ervaring, zit in de bovenstaande hotels helemaal goed. We snappen anderzijds ook goed dat de keuze ook afhankelijk is van budget en gevoel. Niet iedereen wordt bijvoorbeeld gelukkig van een butler. Daarom denken we dat onze ‘Budget Keuze’ een erg goed alternatief is voor een mooie ervaring.

Als je een ander hotel in Nederland met een top beoordeling zoekt, raden we je aan om de complete lijst met beste hotels in Nederland te bekijken. Voor wie een kleinschaliger hotel wil, kan ook onze keuzes raadplegen voor de beste boetiek hotels en bed and breakfasts (deze artikelen verschijnen later op Alstu.nl.

Hoe wij getest hebben

We zijn van start gegaan met het analyseren van de grotere boekings- en reviewwebsites voor overnachtingen in Nederland. Dat waren Booking.com, Hotels.com, Expedia, Tripadvisor en Trivago. Met de beoordelingen van deze sites zijn we aan de slag gegaan. Dat hebben we op de volgende wijze gedaan:

Definitie hotel

De scheidslijn tussen bijvoorbeeld bed and breakfast, boetiekhotel, luxe appartement, en hotel bleek in de filtermodules van de boeking- en reviewsites niet duidelijk. We hebben daarom een aantal harde eisen gecreëerd voor deze categorie. Dat zijn:

  • Hotel beschikt over een eigen restaurant
  • Heeft 24-uurs receptie
  • Minimaal 10 slaapkamers

De accommodaties die hier niet invallen, zullen dus eventueel in een ander artikel behandeld worden.

Ondergrens voor hotels met minimaal 50 beoordelingen

In de praktijk bleken veelal kleine en persoonlijke hotels maximale scores te behalen. Bij het bekijken van de foto`s van de hotels hadden we zo onze twijfels over de betrouwbaarheid van de beoordelingen. Binnen de reviews kregen we ook signalen dat deze waren geschreven door mensen die banden hadden met de hotels. We hebben deze hotelbeoordelingen eruit gefilterd door te selecteren op minimaal 50 beoordelingen. Dit hebben we ook gedaan voor enige statistische betrouwbaarheid.

De totstandkoming van de score

We hebben eerst gekeken of de boekingssites een voldoende betrouwbare beoordelingen lieten zien. De twee onderstaande sites hebben we niet meegenomen in onze lijst.

  • Hotels.com werkt tegenwoordig samen met Tripadvisor, dus deze konden we samentrekken.
  • Trivago werkt niet met eigen data en het is ook niet 100% duidelijk hoe de score wordt samengesteld.

Per boekingssite hebben we vervolgens de beste 15 hotels (die voldeden aan de voorwaarden) op een rij gezet met daarachter het aantal beoordelingen en de score. Op basis daarvan hebben we een gewogen gemiddelde gecreëerd met de sites Booking.com, Tripadvisor en Expedia als basis. Ook is er uiteindelijk nog een controle over de beoordelingen heengegaan via Fakespot. (Voorbeeld) Uiteindelijk kwamen we uit op een lijst met de top 10 best beoordeelde hotels in Nederland.

De totale top 10 beste hotels in Nederland

PositieHotelPlaatsAantal beoordelingenScore
1Hotel TwentySevenAmsterdam2814,85
2Waldorf AstoriaAmsterdam20474,81
3Stadshotel WoerdenWoerden10264,77
4Ambassade HotelAmsterdam31524,75
5Librije's HotelZwolle2074,74
6PrinsenhofGroningen14294,72
7Pillows Grand Hotel Ter BorchZwolle4354,72
8The HoxtonAmsterdam25814,69
9Het ArresthuisRoermond19564,68
10The DylanAmsterdam9154,67

Over onze Keuzes

De scores in de tabel spreken eigenlijk voor zich. Waar Hotel TwentySeven er behoorlijk tussen uit sprong, was Van Rossum Stadshotel Woerden ook een zeer aangename verrassing in de lijst. Dit hotel zit namelijk in een fors andere prijsklasse (+/- €133,- per nacht) in verhouding met bijvoorbeeld de runner up het Waldorf Astoria (+/- €500,- per nacht).

Niet alle reviews waren overigens 'top' voor de calculaties. Frank gaf bijvoorbeeld een 2,5 op 10 voor stadshotel Woerden met het volgende commentaar: ” Prima hotel in mooie omgeving, leuk om daar gasten onder te brengen”. Volgens ons klopt er dan iets niet… Volgende keer gaan we zelf uitgebreid al deze hotels bezoeken en reviewen om jongens als ‘Frank' buiten de score te kunnen houden!

Ontdek meer
HobbyReizen

De Beste Schoensmeer

Huis & TuinReizen

De Beste Muggenspray

Reizen

De Mooiste Center Parcs

Reizen

De Beste Thermosbeker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *