Sport & Gezondheid

De Beste Wegwerphandschoenen

beste wegwerphandschoenen

Laatste update op: 23 juni 2022

Bij veel verschillende activiteiten kan het slim zijn om je handen te voorzien van handschoenen, ter preventie van het overbrengen van bacteriën en of het bieden van bescherming van je handen zelf. Denk bijvoorbeeld aan de ziekenhuizen, restaurants en laboratoria. In veel gevallen worden hiervoor wegwerphandschoenen gebruikt: deze worden na één keer te zijn gebruikt, weggegooid. Wegwerphandschoenen, ook wel disposable handschoenen genaamd, zijn vaak gemaakt van nitril, latex of vinyl. Ook is er nog de mogelijkheid om gebruik te maken van hypoallergene handschoenen; hiermee is de kans op een allergie het allerkleinste.

Je hoort het al: er zijn ontzettend veel verschillende soorten wegwerphandschoenen. We hebben besloten om grondig onderzoek te doen naar de beste keuzes die je kunt maken. Na uitgebreid onderzoek zijn wij tot de conclusie gekomen dat Qtop Nitril de beste wegwerphandschoenen op dit moment zijn.  

Beste Keuze

qtop nitril wegwerphandschoenen beste

Qtop Nitril

Wij bestempelen de Qtop Nitril op dit moment als de beste wegwerphandschoenen. Deze sterke handschoenen zijn verkrijgbaar per 100 stuks en kunnen met enorme bulkkorting aangeschaft worden.

De zwarte Qtop Nitril handschoenen zijn sterk en poedervrij. Daarbij zijn deze wegwerphandschoenen ook volledig latex vrij en is het nitril van hoge kwaliteit (goede kwaliteit, maar alsnog een goed tastgevoel). De handschoenen zijn zowel links als rechts te dragen en worden aangeboden in pakketten van 100 stuks. Wanneer je ervoor kiest om groter in te kopen, ben je per setje handschoenen minder kwijt. Let wel goed op de maat, dit staat aangeven bij het product.

Ook interessant

hygostar nitril wegwerphandschoenen

Hygostar Nitril

Op zoek naar witte wegwerphandschoenen? Dan is het pakket met 100 stuks van Hygostar een interessant alternatief.

Deze witte wegwerphandschoenen van Hygostar zijn volledig poedervrij. Ook deze handschoenen zijn ambidexter (zowel links als rechts te dragen) en worden geleverd in een kartonnen verpakking waar je ze makkelijk uit kunt halen. De handschoenen zijn tevens een goede keuze voor mensen met een latex-allergie. Deze wegwerphandschoenen worden geleverd in dozen van 100 stuks, maar kunnen net als de Qtop Nitril handschoenen voordeliger gekocht worden als je hogere aantallen afneemt.

Waarom je ons kan vertrouwen

Voor het onderzoek naar de beste wegwerphandschoenen hebben we ons flink in moeten lezen in zaken als materialen, bewerkingen en toepassingen. Zo kwamen we tijdens het onderzoek erachter dat er nog steeds gepoederde handschoentjes aangeboden worden, terwijl dit volgens de LCHV Richtlijn niet meer is toegestaan. Zou je deze varianten gebruiken in een medische omgeving? Dan is de kans groot dat een GGD inspectie slecht uit zal pakken.

Naast ons desk research hebben we gesproken met reeds gebruikers van wegwerphandschoenen. Zo spraken wij met een lokale verzorger, die dagelijks gebruik maakt van een specifieke type handschoen om haarzelf en haar patiënten goed te beschermen. Mede door deze gesprekken hebben we naast de eigenschappen van wegwerphandschoentjes ook een goed beeld gekregen over de mogelijke wensen, waaronder een juiste pasvorm en een goede dikte van het materiaal.

Bij Alstu verkopen we zelf geen producten: hierdoor is het voor ons mogelijk om een geheel neutraal en onafhankelijk onderzoek te kunnen verrichten. Dit in tegenstelling tot webshops die zelf ook onderzoeken hebben gepubliceerd, maar waar alleen het huidige assortiment in opgenomen is. Mocht je meer willen weten over onze aanpak, lees dan meer over Alstu!

Voor wie is dit interessant?

Wegwerphandschoenen zijn voor een grote gebruikersgroep zeer interessant. Om je een goed beeld te geven van branches waar bijvoorbeeld wegwerphandschoenen onmisbaar zijn, zetten we er wat op een rij:

 • Zorg: ziekenhuizen, apotheken, huisartsen
 • Food: restaurants, in de keuken
 • Laboratoria: onderzoeken, testjes
 • Schoonmaak: bescherming tegen schoonmaakmiddelen, objecten steriel houden

Zoals je ziet zijn deze disposable handschoentjes voor veel mensen interessant. Daarbij is het goed om te beseffen dat deze handschoenen niet alleen jezelf, maar ook andere kan beschermen. Denk aan het bereiden van voedsel voor iemand anders of het verzorgen van een wondje. 

laboratorium wegwerphandschoenen

In een laboratorium zijn wegwerphandschoenen onmisbaar

Verschil Nitril en Soft Nitril handschoenen

Op het gebied van wegwerphandschoenen zijn er verschillen in de kwaliteit (dun of dik), waarmee er sprake kan zijn van een betere bescherming óf een beter tastgevoel. In ons onderzoek hebben we dit aspect uiteraard ook meegenomen om te komen tot een selectie van de beste wegwerphandschoenen.

Latex vs. Nitril vs. Vinyl wegwerkhandschoenen

Graag delen we ook ons opgedane kennis omtrent de verschillende materialen waarvan de disposable handschoenen veelal gemaakt worden.

 • Latex: latex is een veelgebruikt materiaal voor handschoenen. Hoewel latex goed werkt tegen bacteriën, kunnen mensen hier wel allergisch voor zijn en kunnen ze niet gebruikt worden bij olie of vetten.
 • Nitril: nitril handschoenen zijn sterker dan latex varianten en hebben minder snel kans om te scheuren. Daarbij is het materiaal in dit geval wél bestand tegen olie en vetten.
 • Vinyl: dit is eigenlijk het meest goedkope en ook direct het meest dunnen materiaal voor wegwerphandschoenen. Ondanks de aantrekkelijk lage prijzen, kunnen de handschoenen snel sneller scheuren.

Bieden deze handschoenen bescherming tegen het coronavirus? 

Tijdens ons onderzoek en interviews merkten we op dat er veel vragen bestaan of wegwerphandschoenen ook bescherming zouden bieden tegen het coronavirus. Net als bij ons onderzoek naar de beste mondkapjes hebben we ons verdiept in de eventuele bescherming. Het coronavirus is besmettelijk; het RIVM raadt dan ook aan om handen regelmatig te wassen, in je elleboog te niezen en te hoesten in plaats van je hand én papieren zakdoekjes te gebruiken. Met het hebben van wegwerphandschoenen is er sprake van nog een extra laag van bescherming, naast bovenstaande tips.

Onze randvoorwaarden voor wegwerphandschoenen

Online worden er ongelooflijk veel wegwerphandschoenen aangeboden. Als we bijvoorbeeld al kijken naar het aanbod bij bol.com ontdekken we al honderden soorten. Om het enorme aanbod terug te brengen naar een afgebakende onderzoeksselectie, hebben we randvoorwaarden toegepast. Deze randvoorwaarden hebben we op basis van gesprekken met experts en reeds gebruikers opgesteld:

 • De handschoenen zijn poedervrij: niet-poedervrije handschoenen voldoen niet aan de LCHV richtlijn. Daarbij is het ook veel minder hygiënisch om dit soort disposable handschoenen te gebruiken bij bijvoorbeeld het bereiden van voedsel.
 • Ze zijn verkrijgbaar in groot-verpakking: we hebben te maken met eenmalig te gebruiken handschoentjes. De mogelijkheid tot het kopen van een groot verpakking is een must.
 • Beschikbaar in verschillende maten: de handgrootte van gebruikers kan verschillen. Het is essentieel dat de handschoenen goed aansluiten op de hand en rondom de pols. Daarom vinden wij het belangrijk dat de handschoenen in verschillende maten (S,M,L,XL) beschikbaar zijn.
 • Niet de plastic varianten met gaatjes: we hebben opgemerkt dat de handschoenen met gaatjes – die je tevens veel tegenkomt bij benzinestations – ook bij veel webshops naast de wegwerphandschoenen staan. Echter bieden deze geen bescherming tegen zaken als virussen of bacteriën, maar voorkomt het met name vieze handen.

Naast bovenstaande factoren, hebben we uiteraard ook rekening gehouden met het feit dat de handschoentjes gewoon in Nederland verkrijgbaar moeten zijn én hebben we ons in veel gevallen ingelezen in reviews om enkel goed beoordeelde (waar mogelijk) varianten uit te lichten.

Wat je in de gaten moet houden

Het is goed om te beseffen dat  je wegwerphandschoenen draagt om niet alleen jezelf, maar ook andere te beschermen tegen mogelijke virussen of bacteriën. Daarbij is het goed om naast het dragen van deze handschoenen ook andere voorzorgsmaatregelen te nemen, als je bijvoorbeeld de kans op het besmet raken met het Coronavirus zoveel mogelijk wilt minimaliseren. Denk hierbij aan:

 • Regelmatig handen wassen
 • Uit de buurt blijven van mensen die hoesten of niezen
 • Zelf niezen of hoesten in de elleboog
 • Gebruik papieren wegwerp zakdoeken in plaats van stoffen zakdoeken

Net als bij mondkapjes is de kans groot dat vanwege de populariteit van persoonlijke beschermingsmaatregelen  de prijzen van de wegwerphandschoenen zeer zal variëeren (en ja, dus stijgen). Wij proberen dit onderzoek zo up to date mogelijk te houden. Mocht je van mening zijn dat er een vernieuwing of aanvulling plaats moet vinden, stuur ons dan vooral een berichtje of laat onder aan het onderzoek een reactie achter.

Ontdek meer
Sport & GezondheidVerzorging

De Beste Neusspray

HobbySport & Gezondheid

De Beste Fietscomputer met GPS en Navigatie

ElektronicaSport & Gezondheid

De Beste Draadloze Oordopjes

Sport & Gezondheid

De Beste Eiwitshake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *