Sport & Gezondheid

De Beste Eiwitshake

beste eiwitshake

Laatste update op: 23 juni 2022

Sporten is momenteel populair en steeds meer mensen proberen de beste tips en tricks toe te passen. Om je spieren na een goede workout gemakkelijker te laten herstellen, zijn eiwitten nodig. Eiwitten zitten in behoorlijk wat producten, zoals vlees en eieren, waardoor je het gemakkelijk binnen krijgt. Er zijn doelgroepen, zoals krachtsporters, zwangere vrouwen en mensen die wat zwakker zijn, die extra eiwitten kunnen gebruiken.

Eiwitshakes helpen daarbij. Eiwitshakes zijn niet onbekend in de sportwereld. Je hebt ze in veel verschillende smaken en zelfs soorten. Ik sport al enkele jaren en heb al veel verschillende eiwitshakes geprobeerd, maar welke is eigenlijk de beste. Ik ben tot de conclusie gekomen dat de Whey Perfection van Body & Fit de beste eiwitshake van 2020 is.

Beste Keuze

beste eiwitshake body & fit

Body & Fit Whey Perfection

In mijn onderzoek is Body & Fit Whey Perfection als de beste eiwitpoeder naar voren gekomen. De prijs is goed in verhouding met de smaak en de werking.

Er zijn maar liefst 36 verschillende smaken te koop bij Body & Fit. Bovendien heeft deze eiwitshake geen toegevoegde suikers, waardoor je op 110 kcal per shake komt. Voor €38,90 heb je al een pot van 2268 gram, goed voor 81 shakes. De eiwitshake is smakelijk en gemakkelijk te mengen met water en met melk.

Ook interessant

beste eiwitshake interessant

Clean Nutrition Whey Protein Pro

Clean Nutrition heeft ook een geweldige eiwitshake op de markt gebracht. Namelijk Whey Protein Pro, de smaak is goed en bovendien bevat de shake geen onnodige toegevoegde zoetstoffen.

Deze eiwitshake is vrij van toegevoegde suikers, aspartaam en onnodige vulstoffen. Clean Nutrition gebruikt dus 100% pure producten. Deze eiwitshake bevat per shake 132,5 kcal, wat dus hoger uitvalt dan de eiwitshake van Body & Fit. Desondanks is deze eiwitshake zeker een goede optie aangezien hij goed smaakt. De prijs is wel weet wat aan de hogere kant. Je betaalt namelijk €29,90 voor 1100 gram.

Budget Keuze

beste eiwitshake budget

Flinndal Sports Whey Protein Isolate

De eiwitshake van Flinndal Sports Whey Protein Isolate is de beste optie voor weinig budget. De eiwitshake bevat een lekkere smaak en is voordelig.

Ondanks de smaak goed is en dat de shake voordelig is, is het nadeel dat er maar één optie is om te kiezen. De shake bevat per shake 92 kcal, wat behoorlijk weinig is. Je kunt er voor kiezen om natural flavoring drops toe te voegen om toch verschillende smaak keuzes te hebben. De eiwitshake in combinatie met de druppels is nog steeds voordeliger dan de andere eiwitshakes in deze test. Voor 2250 gram betaal je €21,55.


Waarom je ons kunt vertrouwen

Al een langere tijd ben ik op zoek naar de beste producten om mijn fitness prestaties te verbeteren. Helemaal doordat ik mijn eigen blog, Kim Shares All, ben begonnen, probeer ik veel fitnessproducten uit. Alstu.nl heeft mij gevraagd om deze test uit te voeren zodat ik mijn ervaring op het gebied van eiwitshakes met jullie kan delen.

Daarbij is het goed om te weten dat Alstu.nl een vergoeding kan krijgen op basis van verkochte artikelen uit het onderzoek. Echter beïnvloed dit ons onderzoeksresultaat nooit: ik heb als onderzoeker geen inzicht in mogelijke vergoedingen of eventuele samenwerkingen. Kom meer te weten over de unieke aanpak van Alstu!

Voor wie is dit interessant?

Deze eiwitshake is interessant voor iedereen die op zoek is naar een goede eiwitshake waarmee je spieren weer herstelt kunnen worden. Bovendien ben ik opzoek gegaan naar de beste eiwitshake die betaalbaar en een goede smaak levert. Wanneer je regelmatig sport is het namelijk vrij lastig om een eiwitshake te drinken die niet smaakt.

Hoe we de eiwitshakes onderzocht hebben

Alle producten heb ik zelf getest, zodat ik een mening kan vormen over welk product voor mij het beste werkte. Daarnaast heb ik aan sporters in mijn omgeving gevraagd wat hun ervaring is met deze eiwitshakes. Op die manier is de uitslag van dit onderzoek gebaseerd op meerdere meningen. Bovendien heb ik de reviews van gebruikers geraadpleegd op de websites van de desbetreffende merken.

Onze randvoorwaarden voor de beste eiwitshakes

Ik heb de volgende randvoorwaarden genomen voor de beste eiwitshake. De randvoorwaarden zijn gebaseerd op de voorwaarden die ik als fanatiek sporter verwacht van een eiwitshake.

 • De eiwitshake moet in Nederland te verkrijgen zijn;
 • De eiwitshake moet niet te veel calorieën bevatten;
 • De eiwitshake moet te krijgen zijn in verschillende smaken;
 • De prijs – in verhouding met de hoeveelheid en kwaliteit – moet niet te hoog zijn;
 • De eiwitshake moet goed mengen met water en/of melk.

Deze eiwitshakes hebben we getest

Om de test goed uit te voeren, heb ik samen met Alstu.nl de volgende 10 eiwitshakes geselecteerd voor deze test.

 • Body & Fit Whey Perfection
 • Clean Nutrition Whey Protein Pro
 • Flinndal sports Whey Protein Isolate
 • Foodspring Whey Protein
 • XXL Nutrition Whey Delicious
 • Body Lab Whey Protein
 • Bulk Powders Pure Whey Protein
 • MyProtein Impact Whey Protein
 • House of Nutrition M Double You – 100% Whey Protein
 • Gorilla Sports Whey Protein Isolaat

Ben jij van mening dat ik een goede eiwitshake over het hoofd heb gezien? Stuur mij dan gerust een berichtje, zodat ik deze ook kan onderzoeken voor deze beste eiwitshake 2020 test!

Wat je in de gaten moet houden bij eiwitshakes

Bij het gebruik van Proteïne poeder zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Eiwitpoeders bevatten helaas calorieën, het is belangrijk om daar rekening mee te houden bij je voedingsschema. Je wil een zo goed gevarieerd mogelijk voedingsschema en dus moet je naast eiwitshakes ook goed blijven eten. Bovendien moet je niet te veel eiwit shakes te drinken.

Een teveel aan eiwitten wordt omgezet in vetten en dat is juist wat je niet wil. Overigens kan een teveel aan eiwitten ook voor lichamelijke problemen zorgen, zoals lever- en nierziektes en hart- en vaatziektes

Ontdek meer
Sport & GezondheidVerzorging

De Beste Neusspray

HobbySport & Gezondheid

De Beste Fietscomputer met GPS en Navigatie

ElektronicaSport & Gezondheid

De Beste Draadloze Oordopjes

Sport & Gezondheid

Herbruikbare Mondkapjes // De Beste Mondkapjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *