ElektronicaHuis & Tuin

Smart Home Producten onder de 50 euro

beste smart home producten onder de 50 euro

Laatste update op: 23 juni 2022 We zijn inmiddels alweer beland in de feestmaand. De maand van verlanglijstjes, lootjes trekken en surprises maken. Het blijft altijd een groot vraagteken wat je nu voor iemand moet kopen. Het is allereerst slim om na te gaan wat iemand zijn of haar hobby is of waar deze helemaal verzot op is. Bij Alstu! helpen we je graag een handje! We trappen af met een artikel voor degenen die gek zijn op smart home producten. Na het doorzoeken van tientallen webshops en het speuren tussen honderden smart home producten hebben we het ultieme verlanglijstje gemaakt voor de smart home liefhebber. Om het niet te gek te maken hebben we besloten om een maximale prijs van 50 euro te hanteren. Ontdek de beste smart home cadeaus onder de 50 euro (voor onder de boom).

In het kort: wat zijn smart home producten?

Om er zeker van te zijn dat we op dezelfde lijn liggen, is het slim om even kort stil te staan bij de term smart home producten. Hiermee doelen we niet op slimme soda makers of energiezuinige koffiemachines, maar slimme producten als smart speakers, slimme verlichting of slimme deurbellen. Bij een goed opgezette smart home kunnen de producten met elkaar gekoppeld worden, waarmee zogeheten scenario's gerealiseerd kunnen worden. Belt er iemand aan op de slimme deurbel? Dan gaan de lichten in de hal automatisch aan én kun je op je smart display meekijken wie er voor de deur staat. Eén van de mogelijkheden van zo'n slimme woning. Bij Alstu! deden we eerder onderzoek naar de beste smart home producten. Laten we kijken naar de ultieme smart home verlanglijst met betaalbare opties.

Smart speaker: Google Nest Mini

google nest cyber monday aanbiedingen

De Google Nest Mini is een kleine slimme speaker, waarmee je niet alleen andere smart home producten met spraak kunt bedienen, maar ook informatie op kan vragen. Gezien Google Assistant Nederlands spreekt (bijna een jaar nu) is het een leuk hebbedingetje voor in huis. Dit bleek ook in ons onderzoek naar de beste smart speaker met Google Assistant. De Google Nest Mini is pas net nieuw: zijn oudere broertje – de Google Home Mini – kon niet opgehangen worden en had een wat minder handige bediening.

Google Nest Mini voor € 49,95 bij Bol.com
Bij Bol.com ontdek je de Google Nest Mini voor € 49,95, waarmee hij netjes onder de 50 euro blijft. Je hebt ook keuze uit een rode variant, maar deze is een aantal euro duurder (vraag ons niet waarom…).

Slimme stekker: Philips Hue smart plug

Met een slimme stekker kun je op afstand aangesloten apparaten aanzetten. Hiermee kun je dus eigenlijk klassieke apparaten slim maken! Het werkt heel simpel: je koppelt de slimme stekker – ook wel een smart plug genoemd – aan je smartphone en steekt de stekker van een apparaat erin. Vanaf dat moment kun je via je smartphone het apparaat aan- of uitzetten! Slimme stekkers zijn ook enorm gewild bij degenen die reeds slimme lampen in de woning hebben hangen. Je kunt hiermee namelijk een oude armatuur, waar geen slimme lamp in gaat, ook slim maken met zo'n smart plug! Daarbij lichtten we ook in ons onderzoek naar de beste slimme stekker toe dat met smart speaker zelfs een koppeling gemaakt kan worden. Gelukkig hebben we ook een variant gevonden onder de 50 euro. De nieuwe Philips Hue slimme stekker is een goed cadeautje: hiervoor is namelijk ook geen bridge of gateway benodigd, waardoor degenen die hem krijg er gelijk mee aan de slag kan!

Philips Hue smart plug voor € 29,95 bij Bol.com
Waar de smart plug van Philips Hue geïntroduceerd werd voor oorspronkelijk € 32,- is hij nu € 29,95. Zoals we daarnet al benoemden is een gateway of smart home hub niet vereist.

Media streamer: Google Chromecast

google chromecast 3

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een smart TV. Volgens vele smart home experts is een media streamer een van de eerste stappen richting een slimmere woning. Hiermee kun je eenvoudig je smart TV slimmer maken, maar deze ook integreren in je smart home. Heb je een Google Nest Mini? Dan kun je hiermee je televisie aan en uitzetten met spraak of je favoriete serie op Netflix starten. Een open HDMI poort is het enige wat hiervoor nodig is.

Google Chromecast 3 voor € 29,95 bij Bol.com
Bij Bol.com ontdek je de Google Chromecast 3 voor € 29,95. Dit is een media streamer die geschikt is voor de meeste smart TV's. Is er sprake van een 4K Ultra HD televisie? Dan is de Chromecast Ultra een betere optie, maar deze valt niet onder de 50 euro.

Slimme lampen: Philips Hue Filament lamp (bluetooth)

philips hue bluetooth filament lamp

In tegenstelling tot wat velen denken hoeven niet alle slimme lampen gekoppeld te worden aan een basisstation (ook wel een gateway of een hub genoemd) om bediend te kunnen worden via je smartphone of tablet. Sinds enige tijd biedt ook Philips Hue de mogelijkheid met de nieuwe bluetooth lijn. Hiermee communiceren de Philips Hue lampen via bluetooth in plaats van Zigbee. Hoewel je iets inlevert op de verbindingssterkte, is er wel sprake van een leuk smart home cadeau onder de 50 euro, waarbij degenen die hem krijgt niet een Philips Hue Hub aan hoeft te schaffen. Het gaat hier om een zogeheten filament lamp, die lijkt op een ouderwetse lamp met gloeidraad. Echter is het dus een slimme lamp en kun je hem bedienen via je smartphone.

Philips Hue Filament White Lamp bluetooth voor € 28,45 bij Bol.com
Nu voor € 28,45. Heb je ze zelf ook nodig? Dan kun je nog goedkoper slagen: voor 4 stuks ben je omgerekend € 25,61 per stuk kwijt.

Waar moet je goed op letten bij het kopen van smart home cadeaus?

We sluiten af met enkele punten waar je wel even goed op moet letten als je smart home cadeautjes onder de 50 euro wilt kopen. Allereerst is het goed om erachter te komen of degenen al smart home producten in zijn of haar woning heeft. Het kan namelijk zo zijn dat er een koppeling gemaakt kan worden met het cadeautje wat jij voor ogen hebt met de producten die reeds aanwezig zijn.

Daarbij is het ook goed om te beseffen dat smart home apparaten in veel gevallen data verzamelen. Weet wat je geeft en deel met degenen die het krijgt wat er zoal gedeeld kan worden en hoe dit eventueel uitgeschakeld kan worden. Als je iemand een Google Nest Mini geeft die niets af weet van wat er gedeeld wordt, is dit mogelijk niet wenselijk.

Heb jij zelf nog meer leuke smart home producten onder de 50 euro gespot die prima onder de boom of op een verlanglijstje gezet kunnen worden? Laat het ons weten, zodat we samen deze verlanglijst optimaal maken!

Ontdek meer
Huis & Tuin

Het Beste Middel Tegen Groene Aanslag op Tegels

CadeausElektronicaHobby

De beste spelcomputer

Huis & Tuin

De Beste Kerstboomstandaard

CadeausElektronica

Kerstverlichting slim maken? Onze tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *