Huis & TuinReizen

De Beste Muggenspray

anti muggen middel

Laatste update op: 23 juni 2022

Muggenspray is in de zomer in Nederland geen overbodige luxe. Ook als je op vakantie gaat wil je dat deze kleine beestjes zo ver mogelijk van je vandaan blijven. Welke muggenspray is het beste? Alstu.nl helpt je bij het maken van de juiste keuze.

In het kort

 • Er worden muggensprays aangeboden met DEET (diëthyltoluamide) en homeopathische muggensprays met natuurlijke stoffen. Over het algemeen worden de muggensprays met DEET als de beste muggensprays gezien en ook als veilig.
 • De beste manier om je muggenspray uit te kiezen is door te kijken wat je ermee wilt doen. Als je naar een gebied gaat waar malaria heerst, dan is het beter om een muggenspray met DEET aan te schaffen, omdat je zeker weet dat dat werkt.
 • De beste muggensprays met DEET beschermen je niet alleen tegen muggen, maar ook tegen teken, bloedzuigers, vlooien, mijten en stekende vliegen. Alle insecten die zich aangetrokken voelen tot jouw bloed worden door muggenspray met DEET tegengehouden. Op vakantie, tijdens het paardrijden, als je veel buiten werkt; het zijn slechts enkele voorbeelden van situaties waarin de beste muggenspray een uitkomst biedt.

 

Onze keuze wat betreft de beste muggenspray

DEET Care Plus

DEET Care Plus werkt goed en langdurig als bescherming tegen muggen en teken. Bekijk bij bestellen even de hoeveelheid spray en de sterkte van de DEET spray.

 

Onze keuze voor muggenspray zonder DEET

zensect

ZEN'Sect muggenspray zonder DEED

Een goede keuze voor muggenspray zonder DEET is de Zen Sect Tropical insectenbescherming spray.


Over muggenspray

de beste anti muggen spray

Je kunt je muggenspray dus uitkiezen op de aanwezigheid van DEET (of niet), maar ook op de manier waarop het wordt aangebracht. Sommige muggensprays spuit je in huis om de muggen te doden en deze moet je niet op jezelf spuiten. Een stick is handig voor gebruik op het lichaam, maar een spray is handiger als je stof en andere materialen wilt behandelen.

De manier van aanbrengen kies je door je persoonlijke voorkeur te nemen plus wat je met je muggenspray wilt doen.

Ook de keuze tussen wel of geen DEET is persoonlijk. Natuurlijke muggensprays zonder DEET bevatten vaak citronella, amandelolie, eucalyptus of lavendel. Als je deze mee wilt nemen op vakantie, dan is het wel verstandig om ze eerst even uit te proberen, omdat de werking ervan niet bewezen is.

Andere manieren om muggen te weren zijn kaarsen, wierook en muggennetten of klamboes.

Welke verschillende soorten muggenspray zijn er?

 • Muggenspray met DEET
  DEET is een stof die bewezen heeft te werken tegen muggen, teken en andere insecten. Het wordt al 50 jaar gebruikt in muggensprays en is daarom veilig te noemen. Ook al wordt er wel eens anders beweerd, er is geen bewijs dat DEET schadelijk is. Als jij vertrouwt op 50 jaar gebruikservaring, dan is dit de muggenspray die gegarandeerd werkt.

Pluspunten

 • Werking aangetoond
 • Ook tegen andere insecten
 • Wordt al 50 jaar gebruikt
 • Verkrijgbaar in stick, roller en spray

Minpunten

 • Niet natuurlijk of homeopathisch

 • Muggenspray zonder DEET
  Ben jij iemand die gelooft in de natuurlijke werking van stoffen en aroma’s, dan is een natuurlijke muggenspray wellicht de betere keuze voor jou. Deze spray bevat oliën en extracten die direct uit de natuur komen en die door hun geur de muggen bij je weg houden. Ook al is de werkzaamheid niet bewezen, je weet wel zeker dat deze muggenspray veilig en natuurlijk is.

Pluspunten

 • Natuurlijke ingrediënten
 • Te krijgen in stick, roller en spray
 • Homeopathisch

Minpunten

 • Minder sterk bewijs voor werking
 • Minder tegen andere insecten
 • Zelf testen of het werkt

Muggenspray kopen: waar moet je op letten?

 • De ingrediënten
  Is het voor jou belangrijk dat je een muggenspray aanschaft die voldoet aan jouw overtuigingen, dan zijn de ingrediënten een punt om op te letten. Voor natuurlijke muggenspray kun je terecht bij natuurwinkels, drogisterijen en webshops.
 • De werking
  Is het juist belangrijk dat je de muggenspray aanschaft die gegarandeerd werkt, dan kies je voor een product met DEET. Wat je ook kunt doen is een natuurlijke spray aanschaffen en deze uitproberen. De beste werking is belangrijk als je op vakantie gaat naar een gebied met veel muggen of met malaria. DEET is een stof die ook beschermt tegen andere bijtende insecten, dus dat is een groot voordeel.
 • De inhoud
  Als je op vakantie gaat is het ook belangrijk dat je voldoende muggenspray aanschaft. Vooral als je dit niet alleen op jezelf wilt aanbrengen, maar ook op je klamboe en andere oppervlakten zal je flink wat nodig hebben. Vergeet niet dat je in je handbagage in het vliegtuig flesjes met niet meer dan 100 milliliter mee mag nemen.
 • Extra bescherming
  Wil je naast muggenspray nog meer bescherming tegen deze zoemende insecten, dan investeer je in een aantal andere producten, zoals een klamboe of muskietennet, een muggenmasker, wierook, een muggenkaars of spray om muggen te doden.

Samenvatting

Er zijn voldoende manieren waarop je muggen bij jezelf weg kunt houden en muggenspray is daar één van. Muggenspray met DEET heeft bewezen te werken, dus dat is je veiligste en meest effectieve optie. Er zijn ook muggensprays te krijgen met natuurlijke ingrediënten, zoals citronella en lavendel. De werking daarvan is niet bewezen, dus dat kun je het beste zelf uitproberen.

Behalve de samenstelling van de muggenspray, is het ook belangrijk dat je nadenkt over de manier waarop deze wordt aangebracht. Er zijn sticks, rollers en sprays en deze keuze is gedeeltelijk persoonlijk. Daarnaast kies je de beste aanbrengmethode uit door na te gaan wat je met je muggenspray wilt doen en hoe je het wilt gebruiken. Vergeet niet genoeg spray te kopen, vooral als je op vakantie gaat, want in sommige gebieden wil je niet zonder komen te zitten.

Ontdek meer
Huis & Tuin

Het Beste Middel Tegen Groene Aanslag op Tegels

HobbyReizen

De Beste Schoensmeer

Huis & Tuin

De Beste Kerstboomstandaard

Huis & Tuin

De Beste Slimme Kerstboomverlichting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *