Huis & Tuin

Het Beste Stoomstrijkijzer

beste stoomstrijkijzer

Laatste update op: 23 juni 2022

Strijkijzers zijn er in veel soorten en maten. Een bijzonder populair type is het stoomstrijkijzer: een strijkijzer wat tijdens het strijken stoom afgeeft. Hiermee wordt het strijken een stuk makkelijker en is er sprake van een gladder resultaat, dan wanneer je strijkt zonder stroom.

Daarbij heb je bij dit type strijkijzer vaak de mogelijkheid om handmatig extra te stomen. Een stoomstrijkijzer is voorzien van een watertank, die je zo nu en dan bij dient te vullen. Ook moet zo'n tank in sommige gevallen om de zoveel tijd ontkalkt worden om het beste resultaat te behouden.

Het aanbod van stoomstrijkijzers is enorm. Wij helpen je graag een handje met het vinden van het beste stroomstrijkijzer en hebben daarom onderzoek gedaan naar de beste keuze voor de meeste mensen. In ons onderzoek komt de Philips Azur GC4556/20 als beste uit de test. Deze stoomstrijkijzer is eenvoudig bij te vullen, heeft een krachtige stoomfunctie en is makkelijk bij te vullen. 

Beste Keuze

philips azur gc455620 stoomstrijkijzer

Philips Azur GC4556/20

Deze Philips stoomstrijkijzer is in onze de beste keuze op dit moment. Dankzij het ingebouwde kalkverwijderingssysteem is de reiniging zeer eenvoudig en is er sprake van een krachtige stoomstoot tot 220 gram.

Wij zijn het meest te spreken over het Philips Azur GC4556/20 strijkijzer. In tegenstelling tot veel andere strijkijzers met een watertank, is er hier sprake van een ingebouwd kalkverwijderingssysteem. Hiermee wordt het strijkijzer eenvoudig gereinigd. Het stoomstrijkijzer is daarnaast erg krachtig, waardoor het gemakkelijk strijkt: dankzij het 2500 W vermogen is het ijzer snel opgewarmd en is er sprake van krachtige stoom. Met een prijs van € 59,99 is er sprake van een goede prijs/kwaliteitsverhouding en vinden wij dit de beste keuze voor de meeste mensen.

Ook interessant

philips azur advanced

Philips Azur Advanced GC4937/20

Als je op zoek bent naar een nóg krachtigere variant dan de Azur GC4556/20, is de Philips Azur Advanced GC4937/20 een zeer interessante keuze. Met een stoomstoot van 240 gram per minuut en een continue stoomproductie van 55 gram per minuut glijd het strijkijzer als een mes door de boter over je wasgoed.

beste-stroomstrijkijzer-philips-azur-advancedBen je bereid om wat meer te betalen voor een onwijs krachtig stoomstrijkijzer? Dan kun je niet om de Philips Azur Advanced GC4937 heen. Hoewel onze beste keuze al een zeer krachtige strijkijzer, spant deze de kroon. Er is sprake van een stoomstoot van 240 gram per minuut, wat 20 gram meer is dan onze favoriet. Daarbij is de continue stoomproductie 55 gram per minuut, wat we zelden zien bij andere stoomstrijkijzers. In ons onderzoek ontdekten we ook dat er een ingebouwde veiligheidsoptie is verwerkt in dit strijkijzer: na hem even niet te hebben gebruikt, schakelt hij automatisch uit.

Ondanks zijn krachtige performance, is er wel een klein minpuntje: de stoomstoot komt – in tegenstelling tot veel andere strijkijzers – niet uit de voorzijde van het ijzer. Dit kan vervelend zijn bij sommige strijkbanen. Daarnaast is hij met €84,99 een stuk duurder dan de net wat minder krachtige Philips Azure variant.

Budget Keuze

Braun Texstyle 3 SI3030PU stoomstrijkijzer

Braun Texstyle 3 SI3030PU

Niet teveel betalen voor een goed strijkijzer? Dan maak je de beste keuze met de Braun Textstyle 3 SI3030PU. Dit model is voorzien van een 3D-strijkzool, waarmee je makkelijk over zakken en knopen heen kunt strijken.

De Braun Textstyle 3 SI3030PU is in onze ogen het beste budget stoomstrijkijzer. Hoewel hij slechts voor € 37,95 aangeboden wordt, lever je nauwelijks in op kwaliteit. Het meest opvallende van deze budget-strijkijzer is dat er sprake is van een 3D-strijkzool. Hiermee kun je makkelijk over knopen en zakken heen strijken, door het met strijkijzer naar achter te strijken.

Leuk weetje: dit is geïnspireerd op snowboards. Wel lever je iets in op de kracht van de stoomproductie: er is sprake van een stoomstoot van maximaal 140 gram per minuut, wat aanzienlijk langer is dan de Philips Azure modellen hierboven. Daarbij is de continue stoomproductie ook een stukje lager: 45 gram per minuut.

Al met al zijn we wel tevreden over de strijkkwaliteiten en in combinatie met de lage prijs is het een goed budget alternatief.


Waarom je ons kan vertrouwen

Voor ons onderzoek naar het beste stoomstrijkijzer hebben we grondig deskresearch verricht. We hebben gekeken naar het totale aanbod aan stoomstrijkijzers bij grotere webshops als Bol.com en Coolblue. Door ons niet alleen te verdiepen in de verschillende – belangrijke – eigenschappen van de diverse strijkijzers, maar ook te kijken naar huidige beoordelingen, hebben we een goed beeld geschetst.

We hebben voor sommigen strijkijzers meer dan honderd reviews doorgenomen, om daarmee – naast onze eigen ervaring – een nog breder beeld te scheppen over het kunnen van een specifiek model.

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in ons eigen netwerk gaan kijken naar ervaring met strijkijzers met een stoomfunctie. Met welk model wordt er nu gestreken, hoe wordt deze ervaren en wat zijn eventueel behoeftes of wensen die spelen als er een nieuw model aangeschaft zou worden. Dit allemaal samen heeft geleid tot het onderzoeksresultaat van de beste keuzes op het gebied van stoomstrijkijzers.

Graag maken we nog de opmerking dat wij een vergoeding kunnen ontvangen voor een strijkijzer wat naar aanleiding van ons onderzoek aangekocht wordt. In tegenstelling tot veel andere ‘onafhankelijke' onderzoeken op het web, zorgen wij ervoor dat dit onze onderzoeksresultaten nooit kan beïnvloeden.

Ik heb zelf geen inzichten in mogelijke vergoedingen, afspraken of samenwerkingen, waardoor ik van alle vrijheid geniet om alle modellen eens goed onder de loep te houden.

Voor wie is dit interessant?

Wanneer je toe bent aan een nieuw strijkijzer en nog geen ervaring hebt met een model dat werkt met een stoomfunctie, kunnen wij je het van harte aanraden. Een stoomstrijkijzer is een strijkijzer wat met behulp van stoom het strijken beter en makkelijker maakt. Vouwen zullen sneller uit kleding gestreken kunnen worden, doordat er een continue stoomproductie is, wat uitgedrukt wordt in gram per minuut. Kort door de bocht gaat het strijken ook veel sneller met een stoomstrijkijzer.

Daarbij hebben dit type strijkijzers ook vaak een stoomstoot mogelijkheid: hierbij kun je handmatig een stoomstoot realiseren op de kleding, wat ook uitgedrukt wordt in gram per minuut. Vaak hangt dit nabij de 150 tot 200 gram per minuut.

In ons onderzoek hebben we ons gefocust op de beste modellen op de markt, waarbij we een aantal zaken los hebben gelaten. Zo hebben we geen voorwaarden gesteld aan het feit dat ze bijvoorbeeld extra compact of draadloos moeten zijn. Door ons wel te richten op een beste keuze, een extra krachtig alternatief en een goede budget keuze, hebben we geprobeerd het onderzoek zo waardevol mogelijk te maken voor de meeste mensen. Mocht jij van mening zijn dat een specifieke keuze ontbreekt, tip ons gerust voor aanvullingen of feedback!

strijkzool van een stoomstrijkijzer

De strijkzool van een stoomstrijkijzer.

Onze randvoorwaarden voor goede stoomstrijkijzers

Voor we op pad gegaan zijn naar specifieke modellen om onder de loep te houden, hebben we randvoorwaarden opgesteld. Aan wat voor zaken zou een goede stroomstrijkijzer minimaal moeten voldoen, om in aanmerking te komen voor een interessante keuze binnen ons onderzoek? Zoals we daarnet al aangaven hebben we hiervoor veel mensen ondervraagd, op zoek naar behoeftes en wensen die mogelijk kunnen spelen bij de aanschaf van een nieuw strijkijzer. Uiteindelijk zijn we gekomen tot de volgende randvoorwaarden:

 • Waterreservoir van minimaal 0,2 liter;
 • Stoomproductie stoomstoot van minimaal 130 gram per minuut;
 • Continue stoomproductie van minimaal 35 gram per minuut;
 • Gewicht mag niet meer zijn dan 2 kilo;
 • Opwarmtijd van maximaal 4 minuten;
 • Vermogen van minimaal 2000W;

Aan de hand van bovengestelde randvoorwaarden zijn we op zoek gegaan naar interessante strijkijzers, die in Nederland te koop zijn bij bekendere webshops als Bol.com en Coolblue.

Deze strijkijzers hebben we getest

Door de randvoorwaarden toe te passen op het aanbod van tientallen strijkijzers met stoomfunctie, hebben dit terug kunnen brengen naar een afgebakende onderzoeksselectie van 10 interessante opties. De volgende 10 stoomstrijkijzers hebben we meegenomen in ons onderzoek:

 • Philips Azur GC4556/20
 • Tefal Virtuo FV1710
 • Philips EasySpeed Plus GC2145/20
 • Philips Azur Advanced GC4937/20
 • Philips Azur GC4563/30
 • Philips Azur Elite GC5037/80
 • Philips EasySpeed Advanced GC2678/30
 • Braun TexStyle 3 SI3030PU
 • Tefal FV3970 Easygliss

Hebben we een interessant model over het hoofd gezien die aansluit op de door gehanteerde randvoorwaarden? Geef het aan ons door via een reactie onder aan het onderzoek.

Wat je in de gaten moet houden

Mocht je na het lezen van ons onderzoek je zoektocht doorzetten, hou dan altijd rekening met de volgende factoren van een stoomstrijkijzer:

 • Check de stoomproductie, zowel de continue als de stoomstoot productie;
 • Bekijk hoe groot het waterreservoir is en ga niet voor kleiner dan 0,2 liter;
 • Zelf niet knoeien met schoonmaken en ontkalken? Check dan modellen met ingebouwd antikalksysteem;
 • Lees altijd beoordelingen en reviews van eerdere kopers, daarmee heb je een stapje voor.

Het is goed om te weten dat wij de markt nauwlettend in de gaten houden. Bij nieuwe introducties kan er sprake zijn van een vertekenend onderzoeksresultaat, waardoor wij genoodzaakt zijn om een update door te voeren. Dit benoemen wij altijd bovenaan het onderzoek, waar je tevens de laatste update datum ontdekt. Alstu!

Ontdek meer
Huis & Tuin

Het Beste Middel Tegen Groene Aanslag op Tegels

Huis & Tuin

De Beste Kerstboomstandaard

Huis & Tuin

De Beste Slimme Kerstboomverlichting

Huis & Tuin

De Beste IJskrabber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *