Keuken & Eten

De Beste Soda Maker Voor Thuis

beste-soda-maker

Laatste update op: 23 juni 2022

Zelf thuis soda maken, wel zo makkelijk en mooi meegenomen: bovendien milieuvriendelijker. We keken naar de verschillende apparaten (soda makers) die het mogelijk maken om zelf thuis bruiswater te maken. Langzaamaan raken appartaen zoals de SodaStreams meer ingeburgerd in de keukens, en ook met sommige modellen van de Quookers kun je nu je eigen bruiswater thuis maken.

Maar welke soda maker is nou de beste keuze voor de meeste mensen? Na het testen van een aantal Soda makers vinden wij de Spirit One Touch Sodastream de beste bruiswater maker, onze keuze is onder meer op de One Touch gevallen door het gebruiksgemak.

Onze Keuze

sodastream spirit one is de beste keuze

Spirit One Touch Sodastream

De SPIRIT One Touch biedt net wat meer gebruiksgemak, deze elektrische Sodastream helpt je met doseren. Je kan kiezen voor je eigen bruisniveau: licht, medium of sterk.

De Sodastream SPIRIT One Touch is wat ons betreft de beste soda maker voor de meeste huishoudens. Deze elektrische versie van de Sodastream biedt net wat meer gemak dan het basis model en helpt te doseren. De One Touch is net wat robuuster en zwaarder waardoor hij ook kwalitatief net wat beter aanvoelt, verder is de bodem met antislip een pluspunt ten opzichte van het basismodel, met name bij het aansluiten en van de flessen is de antislip bodem prettig.

Budget Keuze

sodastream basis

Sodastream Spirit Black

De runner up is wat ons betreft de Sodastream Spirit Black, deze soda maker is iets voordeliger, je moet wel zelf doseren, en hij mist het antislip matje. We hebben een interessante deal gespot: de Sodastream Spirit Black met een CO2-cilinder en drie flessen voor € 59,-.

De runner up is wat ons betreft de Sodastream Spirit Black, in wezen is dit gewoon de basic versie van de SPIRIT One Touch. De ‘gewone' Spirit Black is net iets voordeliger, hij mist wat ons betreft toch net het anti slip matje onder het apparaat. Nadeel van deze basic versie is dat je zelf moet doseren en er dus ook te veel koolzuur in kan doen, voordeel is dat dit model iets goedkoper is en je meerdere flessen er bij krijgt.

 

Design Keuze

aarke carbonator

Aarke Carbonator II Copper

Wil je wel graag een soda maker maar vind je de look and feel van de Sodastream modellen maar niks? Dan is de Aarke Carbonator II Copper wellicht een betere keuze voor jou, maar niet voor je portemonnee. Een soda stream alternatief in een design jasje!

Op zoek naar iets meer design, of een robuuster ontwerp voor in je keuken? Dan is de koperen Aarke Carbonator II een prima eyecatcher voor in jouw keuken. Normaal geven we hier altijd de budget variant, maar de SodaStream bruiswater / soda makers zijn naast onze keuze, ook eigenlijk al de budget keuze. De Aarke Carbonator werkt met de CO2 cilinders van SodaStream (en AGA en veel anderen. Het fijnste aan deze soda water maker is de stevige look and feel, bijkomend voordeel is dat je bij de Aarke Carbonator ook smaken kan toevoegen


Waarom je ons kan vertrouwen

Omdat we het ook eerlijk zeggen als een onderzoek eigenlijk een no-brainer is, zoals dit onderzoek bleek te zijn. We willen namelijk allereerst transparant zijn. We hebben al 2 jaar zelf een Sodastream thuis staan en daar kwam ook de interesse vandaan om eens onderzoek te gaan doen naar een ander model. Probleem is, er is weinig echte concurrentie die ook in Nederland verkoopt. Voor een product wat relatief simpel is, vonden we dit toch opmerkelijk. Wanneer je kijkt bij fonQ, Coolblue, MediaMarkt of bol.com is het overal Sodastream wat de klok slaat.

ISI Classic Sodamaker

Met nog een eervolle vermelding voor de ISI Classic Sodamaker die we ook nog regelmatig tegen kwamen, maar SodaStream voert simpelweg de boventoon qua aanbod en marktpenetratie. Maar deze biedt simpelweg niet het gemak die de verschillende Sodastreams wel bieden. De Modellen van Aarke spreken ons wel weer meer aan qua design, maar als we kijken naar de beste keuze van soda makers voor de meeste mensen, dan is het prijsverschil te groot. De ISI Classic is een zogenaamde handheld soda maker en kan daarom ook nog wel eens handig zijn.

Voor wie is dit onderzoek?

Bruiswater makers of soda machines, hoe je ze ook wil noemen, zijn handig voor iedereen die gek is op spa rood of bruiswater. Dit scheelt je behoorlijk wat zeulen met flessen van de plaatselijke supermarkt. Maar ook voor iedereen die wat milieubewuster bezig wil zijn, het scheelt een hoop plastic met de herbruikbare flessen. Is dit je belangrijkste drijfveer dan kan je ook kiezen voor de glazen modellen van ISI of SodaStream.

Hoe hebben we geselecteerd?

We hadden zelf al ervaring met de Sodastream Spirit Black, eigenlijk het standaard model, vervolgens zijn we verder gaan kijken, naar de elektrische versie van sodastream, en verder zijn er nog heel veel verschillende kleuren maar we zijn er voor het gemak maar even vanuit gegaan dat dat geen invloed had op de kwaliteit. Vervolgens zijn we gaan zoeken naar alternatieven, er zijn prachtige alternatieven van onder meer Quooker en Grohe waar het bruiswater zelfs direct uit de kraan komt, maar we selecteren de beste keuze voor de meeste mensen. Daarom zijn deze buiten beschouwing gebleven, prijzen liggen hier namelijk vaak rond de €1200. Vervolgens hebben we nog een aantal andere betaalbare modellen gevonden en besteld en zijn we aan het testen geslagen.

Wat moet je in de gaten houden bij het vergelijken bruiswater makers / thuisbruisers?

Zoals je wellicht al merkt, eerst eens gaan bedenken hoe je het noemt, is het een thuisbruiser, een soda maker, een bruismachine? We hebben van alles geprobeerd om meer varianten te vinden.

Van belang bij de soda makers is het gebruiksgemak, robuustheid, stevigheid, stabiliteit, prijs, verkrijgbaarheid van CO2 patronen en hoe je het doseert. Uit dit alles kwam al vrij snel de Sodastream Spirit One Touch boven drijven.

Qua dosering wint de One Touch het van het klassieke model. Door het anti-slip matje is hij ook wat stabieler, met name als je wat meer kracht zet, of wat onhandiger bent wil het klassieke model anders nog wel eens gaan glijden. Qua dosering / gebruiksgemak doet de One Touch het ook beter dan de ISI Classic sodamaker, dit model is sowieso ook meer voor de mensen die van retro houden. Qua design legt hij het wellicht af tegen het model van Aarke, maar ook daar wordt weer gewonnen qua prijs en gebruiksgemak

Waarom zou ik een bruiswater / soda maker moeten kopen?

Het scheelt ontzettend veel gezeul met flessen bruiswater, het is goedkoper (na verloop van tijd dan), de CO2 cilinders gaan mee tot wel 60 liter, wat toch al snel 3 maanden is. En je zult merken dat je überhaupt minder plastic flessen koopt. En als ervaringsdeskundige, het is simpelweg lekker makkelijk om in huis te hebben. Ook voor de prijs hoef je het niet te laten, misschien is dat wel waarom er zo weinig concurrentie lijkt te zijn. Daarbij is bruiswater ook gezond.

Ontdek meer
Keuken & Eten

De Beste Kaasfonduepan

Huis & TuinKeuken & Eten

De Beste Braadpan

ElektronicaKeuken & Eten

De Beste Grillplaat

HobbyHuis & TuinKeuken & Eten

Beste koekenpannen voor inductie

13 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *