Alstu! We hebben het beste voor je uitgezocht.

Keuken & Eten

De Beste Soda Maker Voor Thuis

Zelf thuis soda maken, wel zo makkelijk en mooi meegenomen: het is ook milieuvriendelijker. We keken naar de verschillende apparaten die het mogelijk maken om zelf thuis bruiswater te maken. Langzaamaan raken de Sodastreams meer ingeburgerd in de keukens, en ook met sommige modellen van de Quookers kun je nu je eigen bruiswater thuis maken. Maar welke soda maker is nou de beste keuze voor de meeste mensen? Na het testen van een aantal Soda makers vinden wij de Spirit One Touch Sodastream de beste bruiswater maker, onze keuze is onder meer op de One Touch gevallen door het gebruiksgemak.

Onze Keuze

Sodastream One Touch Spirit

Spirit One Touch Sodastream

De SPIRIT One Touch biedt net wat meer gebruiksgemak, deze elektrische Sodastream helpt je met doseren. Je kan kiezen voor je eigen bruisniveau: licht, medium of sterk.

De Sodastream SPIRIT One Touch is wat ons betreft de beste bruismachine voor de meeste huishoudens. Deze elektrische versie van de Sodastream biedt net wat meer gemak dan het basis model en helpt te doseren. De One Touch is net wat robuuster en zwaarder waardoor hij ook kwalitatief net wat beter aanvoelt, verder is de bodem met antislip een pluspunt ten opzichte van het basismodel, met name bij het aansluiten en van de flessen is de antislip bodem prettig.

Budget Keuze

sodastream basis

Sodastream Spirit Black

De runner up is wat ons betreft de Sodastream Spirit Black, deze is iets voordeliger, je moet wel zelf doseren, en hij mist het antislip matje.

De runner up is wat ons betreft de Sodastream Spirit Black, in wezen is dit gewoon de basic versie van de SPIRIT One Touch. de ‘gewone' Spirit Black is net iets voordeliger, hij mist wat ons betreft toch net het anti slip matje onder het apparaat. Nadeel van deze basic versie is dat je zelf moet doseren en dus ook te veel koolzuur in kan doen, voordeel is dat dit model iets goedkoper is en je meerdere flessen er bij krijgt.

 

Design Keuze

aarke bruiswater

Aarke Carbonator II Copper

Wil je wel graag een bruiswater maker maar vind je de look and feel van de Sodastream modellen maar niks? Dan is de Aarke Carbonator II Copper wellicht een betere keuze voor jou, maar niet voor je portemonnee.

Op zoek naar iets meer design, of een robuuster ontwerp voor in je keuken? Dan is de koperen Aarke Carbonator II een prima eyecatcher voor in jouw keuken. Normaal geven we hier altijd de budget variant, maar de SodaStream bruiswater makers zijn naast onze keuze, ook eigenlijk al de budget keuze. De Aarke Carbonator werkt met de CO2 cilinders van Sodastream (en AGA en veel anderen. Het fijnste aan deze soda water maker is de stevige look and feel, bijkomend voordeel is dat je bij de Aarke Carbonator ook smaken kan toevoegen


Waarom je ons kan vertrouwen

Omdat we het ook eerlijk zeggen als een onderzoek eigenlijk een no-brainer is, zoals dit onderzoek bleek te zijn. We willen namelijk allereerst transparant zijn. We hebben al 2 jaar zelf een Sodastream thuis staan en daar kwam ook de interesse vandaan om eens onderzoek te gaan doen naar een ander model. Probleem is, er is weinig echte concurrentie die ook in Nederland verkoopt. Voor een product wat relatief simpel is, vonden we dit toch opmerkelijk. Wanneer je kijkt bij Fonq, Coolblue, MediaMarkt of bol.com is het overal Sodastream wat de klok slaat.

ISI Classic Sodamaker

Met nog een eervolle vermelding voor de ISI Classic Sodamaker die we ook nog regelmatig tegen kwamen, maar Sodastream voert simpelweg de boventoon qua aanbod en marktpenetratie. Maar deze biedt simpelweg niet het gemak die de verschillende Sodastreams wel bieden. De Modellen van Aarke spreken ons wel weer meer aan qua design, maar als we kijken naar de beste keuze van bruiswater makers voor de meeste mensen, dan is het prijsverschil te groot.

Voor wie is dit onderzoek?

Bruiswater makers of soda machines, hoe je ze ook wil noemen zijn handig voor iedereen die gek is op spa rood of bruiswater, dit scheelt je behoorlijk wat zeulen met flessen van de plaatselijke supermarkt. Maar ook voor iedereen die wat milieubewuster bezig wil zijn, het scheelt een hoop plastic met de herbruikbare flessen, je kan ook kiezen voor het glazen model van ISI of Sodastream als dit je belangrijkste drijfveer is.

Hoe hebben we geselecteerd?

We hadden zelf al ervaring met de Sodastream Spirit Black, eigenlijk het standaard model, vervolgens zijn we verder gaan kijken, naar de elektrische versie van sodastream, en verder zijn er nog heel veel verschillende kleuren maar we zijn er voor het gemak maar even vanuit gegaan dat dat geen invloed had op de kwaliteit. Vervolgens zijn we gaan zoeken naar alternatieven, er zijn prachtige alternatieven van onder meer Quooker en Grohe waar het bruiswater zelfs direct uit de kraan komt, maar we selecteren de beste keuze voor de meeste mensen. Daarom zijn deze buiteen beschouwing gebleven, prijzen liggen hier ook vaak rond de €1200. Vervolgens hebben we nog een aantal andere betaalbare modellen gevonden en besteld en zijn we aan het testen geslagen.

Wat moet je in de gaten houden bij het vergelijken bruiswater makers / thuisbruisers?

Zoals je wellicht al merkt, eerst eens gaan bedenken hoe je het noemt, is het een thuisbruiser, een soda maker, een bruismachine? We hebben van alles geprobeerd om meer varianten te vinden.

Van belang bij de soda makers is het gebruiksgemak, robuustheid, stevigheid, stabiliteit, prijs, verkrijgbaarheid van CO2 patronen en hoe je het doseert. Uit dit alles kwam al vrij snel de Sodastream Spirit One Touch boven drijven.

Qua dosering wint de One Touch het van het klassieke model. Door het anti-slip matje is hij ook wat stabieler, met name als je wat meer kracht zet, of wat onhandiger bent wil het klassieke model anders nog wel eens gaan glijden. Qua dosering / gebruiksgemak doet de One Touch het ook beter dan de ISI Classic sodamaker, dit model is sowieso ook meer voor de mensen die van retro houden. Qua design legt hij het wellicht af tegen het model van Aarke, maar ook daar wordt weer gewonnen qua prijs en gebruiksgemak

Waarom zou ik een bruiswater / soda maker moeten kopen?

Het scheelt ontzettend veel gezeul met flessen bruiswater, het is goedkoper (na verloop van tijd dan), de CO2 cilinders gaan mee tot wel 60 liter, dit is toch al snel 3 maanden. En je zult merken dat je uberhaupt minder plastic flessen koopt. En als ervaringsdeskundige, het is simpelweg lekker makkelijk om in huis te hebben en voor de prijs hoef je het niet te laten, misschien is dat wel waarom er zo weinig concurrentie lijkt te zijn. Daarbij is bruiswater ook gezond.

Over

Koken, koffie, sport en gadgets.
  Gerelateerde artikelen
  Keuken & Eten

  Het Beste Alcoholvrije Bier

  Keuken & Eten

  Het Beste Glutenvrije Brood

  Huis & TuinKeuken & Eten

  De Beste Braadpan

  ElektronicaKeuken & EtenSport & Gezondheid

  De Beste Blender Voor Smoothies

  Altijd up to date?
  Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief

  4 Reacties

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  De moeite waard...
  De Beste Slimme Lampen