ElektronicaHuis & Tuin

De Beste Steelstofzuiger

de beste steelstofzuiger

Laatste update op: 23 juni 2022

Een steelstofzuiger is stofzuiger die het stofzuigen stukken makkelijker kan maken. Zo zijn ze vaak uitgevoerd in lichtgewicht, zijn ze draadloos en zijn ze voorzien van een geïntegreerde kruimelzuiger. Ook is het kenmerkend dat bijna alle steelstofzuigers geen stofzak hebben en vaak makkelijk op te bergen zijn middels een wandsysteem. Bijna alle bekende stofzuiger merken hebben een steelstofzuiger in hun aanbod.

Op basis van ruim 32 uur onderzoek, waarbij we de belangrijkste kenmerken van steelstofzuigers onder de loep hebben gehouden, zijn we eruit: wij denken dat de Dyson V10 Absolute de beste steelstofzuiger is voor de meeste huishoudens.  

Onze Keuze

 

dyson v10 absolute

Dyson V10 Absolute

De Dyson V10 Absolute heeft goede zuigprestaties op verschillende typen vloeren, heeft een groot stofreservoir en kan maar liefst 60 minuten draadloos stofzuigen. Tevens voorzien van een geïntegreerde kruimelzuiger.

 

De Dyson V10 Absolute komt als beste steelstofzuiger uit de test voor de meeste huishoudens. Deze steelstofzuiger biedt een hele goede zuigprestatie op verschillende typen vloeren: van laagpolige vloerkleden tot parketvloeren. Met een reservoir van 0,8 liter is er sprake van een relatief groot stofreservoir, waardoor je hem minder vaak hoeft te legen dan andere steelstofzuigers. Ook is de gebruikerstijd langer dan de gemiddelde draadloze stofzuiger: de Dyson V10 Absolute kan 60 minuten draadloos gebruikt worden. De accu heeft 210 minuten nodig om weer volledig op te laden, wat een gemiddeld tijdsbestek is in vergelijking met andere modellen.

Met een geluidsniveau van 87 dB is het niet de meest stille steelstofzuiger op de markt, maar het is zeker niet hard in vergelijking met traditionele stofzuigers. Deze steelstofzuiger is ook voorzien van een geïntegreerde kruimelzuiger: deze kun je eenvoudig gebruiken voor moeilijk bereikbare plekken of voor het opzuigen van wat kleine kruimels. Onder de motorkap vinden we ook kwaliteit: er is een HEPA filter te vinden die 99,97% van alle stofdeeltjes tegenhoudt. Hiermee is het dus ook een zeer goede keuze voor mensen met een mogelijke stofallergie.

Ook interessant

 

dyson v8 animal+

Dyson V8 Animal+

Krachtige steelstofzuiger die voorzien is van een handige turboborstel, waarmee het opzuigen van dierenharen kinderspel is. De Dyson V8 Animal+ kan 40 minuten draadloos zuigen en heeft een maximaal geluidsniveau van 80 dB.

De Dyson V8 Animal+ is een steelstofzuiger met een krachtige V8 motor die voorzien is van een handige turboborstel. Met deze borstel is het zuigen van zowel harde als zachte vloeren goed te doen, wat hem een geschikte keuze maakt voor verschillende huishoudens.

De inhoud van het stofreservoir is iets kleiner dan die van de Dyson V10 Absolute: we ontdekken hier een reservoir van 0,5 liter. Het geluidsniveau is maximaal 80 dB, waarmee hij wel weer een stukje stiller is dan de V10 Absolute. Deze steelstofzuiger is met name geschikt voor huishoudens met huisdieren of met bewoners met een stof allergie.

De Dyson V8 Animal+ kan 40 minuten draadloos stofzuigen en is in 300 minuten weer volledig opgeladen. Ook deze steelstofzuiger heeft een geïntegreerde kruimeldief. Met een gewicht van slechts 2,56 kilogram is deze stofzuiger opvallend licht.

Budget Keuze

 

aeg qx8-1-45sm

AEG QX8-1-45SM 

De AEG QX8-1-45SM is de beste budget keuze voor een steelstofzuiger in onze ogen. Een lichtgewicht stofzuiger die 45 minuten draadloos kan zuigen en voorzien is van een kruimelzuiger.

Wij hebben de AEG QX8-1-45SM als beste budget keuze voor een steelstofzuiger is bestempeld op basis van onderzoek. Deze steelstofzuiger is met een gemiddelde prijs van € 240,- opvallend scherp geprijsd als we kijken we naar de prestaties! Deze AEG QX8-1-45SM heeft een zachte turboborstel waarmee hij zeer geschikt is voor alle vloertypen.

De snoerloze steelstofzuiger is 45 minuten te gebruiken en is in 4 uur weer volledig opgeladen middels het bijgeleverde oplaadstation.

De stofzuiger weegt 2,48 kilogram, waarmee hij relatief licht is om makkelijk met je mee te dragen. Wel willen we bij deze stofzuiger vermelden dat er sprake is van een HEPA 11 filter, wat een minder geschikt filter is voor mensen met een stofallergie. Ook blijkt uit het onderzoek naar reviews en beoordelingen van eerdere gebruikers dat het legen van het 0,5 liter stofreservoir niet altijd even makkelijk is. Vooralsnog vinden wij dat er sprake is van een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding!

 


Waarom kun je ons vertrouwen

Online zijn er tal van onderzoeken te vinden naar de beste stofzuigers. Van steelstofzuigers tot kleine kruimeldieven. Echter blijken dit bijna altijd lijsten te zijn die door webshops zelfs zijn samengesteld. Het nadeel voor jou als consument? Je ontdekt enkel ‘beste modellen' die verkocht worden in desbetreffende webshop. Een ander model wat wellicht beter zou scoren is vaak niet terug te vinden in het onderzoek, gezien deze niet verkocht wordt.

Hierin is Alstu.nl onderscheidend: wij verkopen zelf geen stofzuigers en kunnen daarom alle merken en modellen op een rij zetten. Uiteraard delen wij wel met je waar je zou kunnen kopen. Hoewel er sprake kan zijn van een mogelijke vergoeding bij een verkoop van een steelstofzuiger, beïnvloed dit nooit ons onderzoek. Sterker nog: ik heb zelf als onderzoeker geen zicht op eventuele vergoedingen, zodat ik me 100% bezig kan houden met een waardevol onderzoek naar de beste steelstofzuiger. Alstu, voor jou!

Voor wie is dit interessant?

Een steelstofzuiger is vandaag de dag enorm populair. Niet alleen voor mensen met een slechte rug of senioren: ook voor jong publiek blijken steelstofzuigers een uitvinding. De stofzuigers zijn namelijk vaak ontzettend licht, maken weinig geluid én zijn makkelijk op te bergen. In veel gevallen ontdek je namelijk een speciale wandbevestiging, waarmee je de stofzuiger niet alleen opbergt maar waarbij hij ook gelijk opgeladen wordt.

In mijn ogen is de steelstofzuiger met name interssant voor de kleine tot middelgrote woningen. Dit type stofzuiger kan namelijk gemiddeld 50 minuten draadloos stofzuigen, wat genoeg is voor de meeste kamers. Omdat een steelstofzuiger vaak ook geleverd wordt met tal van borstels, waaronder een combi-zuigmond en kierenzuiger, is dit type stofzuiger in veel gevallen geschikt voor alle vloertypen. 

Hoe we geselecteerd en getest hebben

Bij het onderzoek hebben we eerst gezorgd voor een afgebakende onderzoek selectie: het zou immers onmogelijk zijn om alle steelstofzuigers onder de loep te houden. Daarbij: niet alle steelstofzuigers zijn even interessant. Zo zijn er ook niet-draadloze modellen, wat in onze ogen sowieso geen ‘beste' modellen zijn. We hebben daarom randvoorwaarden op een rij gezet. Deze hebben we geformuleerd door collega's, vrienden en kennissen te vragen wat zij belangrijk zouden vinden bij een steel variant. Ook hebben we hiervoor onderzoek gedaan naar reviews en ervaringen van huidige gebruikers. 

Randvoorwaarden voor een ‘steelstofzuiger'

We hebben de volgende randvoorwaarden gehanteerd bij het creëeren van een afgebakende selectie:

 • Het stofreservoir moet minimaal 0,5 liter groot zijn
 • Het geluidsniveau mag niet hoger zijn dan 90 dB
 • De accuduur moet minimaal 30 minuten zijn
 • Voorzien van een geïntegreerde kruimelzuiger
 • Gewicht: te steelstofzuiger mag niet zwaarder zijn dan 3,3 kilogram

Naast bovenstaande criteria hebben we ook tientallen reviews en beoordelingen per stofzuiger model doorgelezen, om te bepalen of deze meegenomen werd in ons onderzoek. Uiteindelijk hebben we 336 steelstofzuigers teruggebracht naar 10 interessante modellen die we hebben onderzocht. We hebben deze alle 10 onderzocht op de volgende eigenschappen: grootte van het stofreservoir, maximale geluidsniveau, accuduur, oplaadtijd, het gewicht en de gemiddelde verkoopprijs. Bekijk in onderstaand overzicht de onderzoekresultaten per steelstofzuiger.

SteelstofzuigerStofreservoirGeluidAccuduurOplaadtijdGewichtPrijs (€)
Dyson V8 Animal0,5 liter80 dB40 min.300 min.2,56 kg.€ 349,-
AEG QX8-1-45SM0,5 liter75 dB45 min.240 min.2,48 kg. € 239,-
Dyson V7 Fluffy0,5 liter85 dB30 min.210 min.2,04 kg. € 249,-
Dyson V8 Absolute0,5 liter82 dB40 min.300 min.2,63 kg. € 399,-
Dyson V10 Absolute0,8 liter87 dB60 min.210 min.2,67 kg. € 549,-
Bosch Readyy'y BBH216330,3 liter76 dB36 min.720 min.2,90 kg. € 109,-
Dyson V11 Absolute0,8 liter84 dB60 min.270 min.3,00 kg. € 649,-
Dyson V10 Motorhead0,5 liter87 dB60 min.210 min.2,55 kg. € 449,-
Bosch Unlimited BBS1U2240,4 liter76 dB60 min.60 min.2,90 kg. € 419,-
Philips PowerPro DUO FC6162/020,6 liter80 dB25 min.960 min.3,20 kg. € 139,99

Onze keuze: Dyson V10 Absolute

 

Onze Keuze

 

dyson v10 absolute

Dyson V10 Absolute

De Dyson V10 Absolute is een krachtige steelstofzuiger die voorzien is van extra mondstukken, waardoor hij geschikt is voor verschillende oppervlaktes en vloertypes. In onze ogen de beste steelstofzuiger op dit moment.  

De Dyson V10 Absolute is voorzien van een krachtige V10 motor. De steelstofzuiger is met 2,67 kilogram, waardoor hij makkelijk mee te dragen is. Je kunt met de V10 Absolute 60 minuten draadloos stofzuigen, wat erg lang is als we dit vergelijken met andere steelstofzuiger uit ons onderzoek.

Is de accu leeg? Dan kun je deze in 3,5 uur weer volledig opladen. Het opladen vinden wij erg makkelijk gaan: dit kun je namelijk doen met het bijgeleverde oplaadstation, die je ook aan de wand kunt bevestigen. Zo berg je de stofzuiger niet alleen op, maar leg je hem gelijk aan de oplader. Op deze manier kun je ook nooit vergeten om hem op te laden.

De stofzuiger biedt op verschillende vloertypes een uitmuntende zuigkracht: zowel op harde vloeren als op laagpolige vloertapijten is de stofopname enorm. Je krijgt bij de Dyson namelijk een aantal handige opzetstukken, waarmee de zuigkracht op een specifiek oppervlakte versterkt wordt. Ik zet de meegeleverde accessoires even op een rij:

 • Combizuigmond: geschikt voor harde vloeren, laagpolig en laagpolig tapijt.
 • Fluffy vloerzuigmond: geschikt voor schadegevoelige vloeren als parket of marmer.
 • Gemotoriseerde mini zuigmond: geschikt voor meubels en het verwijderen van dierenharen.
 • Plumeauborstel en kleine zuigmond ineen: geschikt voor kleinere oppervlaktes als traptreden.
 • Kieren zuigmond: geschikt voor kieren en spleten, bijvoorbeeld tussen de bank.

Wat ons opgevallen is, is dat de stofzuiger de complete 60 minuten een hoge zuigkracht blijft hebben. Dit in tegenstelling tot veel andere stofzuigers die naar mate de accuduur verminderd, een minder hoge zuigkracht behouden. Niet alleen wij blijken deze Dyson V10 Absolute te omarmen: bij bol.com scoort deze steelstofzuiger van Dyson scoort maar liefst een 4.7 van de 5.0 sterren op basis van 190 uitgebreide reviews.

Het enige kleine puntje wat we kunnen opmerken is het prijskaartje: gemiddeld wordt deze steelstofzuiger verkocht voor een prijs van € 499,-, wat natuurlijk wel veel geld is voor een stofzuiger. Echter hebben we ook gemerkt dat ‘goedkoop' vaak duurkoop is bij stofzuigers. 

Wat moet je in de gaten houden?

Stofzuigers worden steeds lichter, stiller en zelfs ‘slimmer'. Er is op het gebied van stofzuigers een ware trend zichtbaar op automatische modellen die zonder jouw tussenkomst aan de slag kunnen gaan met het stofzuigen van jouw woning. Sterker nog: ze kunnen in sommige gevallen zelfs dweilen! Eerder hebben we bij Alstu.nl meer dan 100 uur onderzoek gedaan naar de beste robotstofzuiger. Het kan interessant zijn om daar ook een kijkje te nemen en kennis te maken met de stofzuiger van de toekomst.

Als je kiest voor een steelstofzuiger, blijft het altijd belangrijk om de volgende kenmerken goed te bekijken:

 • Geluidsniveau
 • Accuduur
 • Oplaadtijd
 • Kruimelzuiger integratie
 • Gewicht
Ontdek meer
Huis & Tuin

Het Beste Middel Tegen Groene Aanslag op Tegels

CadeausElektronicaHobby

De beste spelcomputer

Huis & Tuin

De Beste Kerstboomstandaard

CadeausElektronica

Kerstverlichting slim maken? Onze tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *