Hobby

Top 10 grootste puzzels

grootste puzzel met de meeste stukjes

Laatste update op: 17 maart 2024

Als je nog eens een bezigheid zoekt voor –  laten we zeggen – 500 uur, dan biedt de hobby puzzelen misschien wel eens een uitkomst. We zijn uit nieuwsgierigheid eens in de wereld van de grote puzzels gedoken en waren blij verrast! De puzzels die we vonden hebben zelfs zoveel stukjes dat het nieuwswaardig als je er eentje afmaakt. Zie bijvoorbeeld hier, hier en hier. Dus als je wat tijd over hebt, het lokale nieuws wilt halen, of gewoon nieuwsgierig bent welke puzzel de grootste ter wereld is, lees dan vooral even verder. Wij hebben de puzzels met de meeste stukjes verzameld en de top 10 van grootste puzzels samengesteld!

Noot van de redactie: dit soort grote puzzels zijn helaas vaak beperkt beschikbaar.

1.

puzzel met meeste puzzelstukjes van de wereld

48.000 stukjes

“Travel Around The World” –  7,68 x 2,04 meter
Deze puzzel is perfect voor de échte puzzelaar die een record op zijn of haar naam wil zetten! Momenteel is dit de grootste verkrijgbare puzzel.

De grootste puzzel ter wereld is van het merk Grafika. De puzzel bestaat uit 32 foto's van landen over de gehele wereld. Door het ontwerp hebben deze wel iets weg van ansichtkaarten. De puzzel wordt geleverd in een koffer met 24 zakken van 2000 stukjes. Op die manier kun je zelf kiezen om de puzzel gefaseerd te maken of je gooit alles op 1 berg. Dat is de hardcore variant. Je krijgt bij de puzzel ook een poster waarop je de locaties kunt zien van alle foto's. Ook zijn er posters van de gehele puzzel en de losse locaties. Een leuke bijkomstigheid is dat Nederland ook op de puzzel terug te vinden is. Dat lijkt ons een mooie om mee te beginnen!  

2.

de wereld rond puzzel

42.000 stukjes

“De Wereld Rond” –  7,49 x 1,57 meter
Deze puzzel toont een bonte verzameling van bekende momenten van landen over de gehele wereld.

Dit is de grootste puzzel die is gevormd uit één afbeelding. En dat vinden wij leuker dan dat de puzzel is opgedeeld in verschillende afbeeldingen zoals dat in andere grote puzzels vaak het geval is. Aan de linkerkant start je met het leggen van de puzzelstukjes van diverse monumenten in Noord-Amerika. Vervolgens ga je via Zuid-Amerika richting Europa, het Midden oosten, Azië en Oceanië. Deze grote puzzel wordt geleverd in 7 zakken van 6.000 stukjes. Je ontvangt ook een poster met de afbeelding op groot formaat en een brochure van 12 pagina's met alle monumenten. RTL Nieuws besteedde eind vorig jaar een artikel aan Luuk uit Zuidharen die deze puzzel aan het leggen was. 

3.

  disney puzzel

40.320 stukjes

“Een onvergetelijk Disney Moment” –  6,8 x 1,92 meter
Als je een liefhebber bent van de klassieke films van Disney, dan is dit wellicht een goede puzzel voor jou! Je vindt op deze puzzel 10 mooie momenten uit verschillende tekenfilms.

Deze leuke puzzel bestaat uit afbeeldingen van de films: Sneeuwwitje, Fantasia, Dombo, Bambi, Assepoester, Peter Pan, Mowgli, De kleine Zeemeermin, Belle en het Beest en de Lion King. Al deze films zijn als puzzel apart verpakt in zakken, zodat het nog enigszins te doen is om de gehele puzzel te maken. 

4.

mickeys 90e verjaardag puzzel

40.000 stukjes

“Mickeys 90ste verjaardag” –  6,8 x 1,92 meter
Er zijn 2 puzzels van Ravensburger die de op één na meeste stukjes hebben. Dat zijn beiden Disney puzzels. Deze puzzel is uitgebracht ter ere van Mickey's 90ste verjaardag.

Deze enorme puzzel is verpakt in een flinke doos waarin 10 verschillende zakken zitten. Op die manier kun je de puzzel ook in delen maken. Op deze puzzel vind je een verzameling van afbeeldingen van Mickey door de decennia heen. 

5.

het leven puzzel

36.600 stukjes

“Wild Life” – 5,7 x 1,57 meter
Dit is een hele mooie puzzel van het dierenrijk die speciaal is getekend voor Educa, het bedrijf dat deze jungle als puzzel heeft uitgebracht. 

Deze puzzel ontvang je in een mooie houten kist waarin 10 verschillende zakken met stukjes zitten. Daardoor is deze een stuk eenvoudiger te maken. En dat is helemaal niet erg met zoveel groene stukjes!

6.

Educa het leven puzzel

24.000 stukjes

“Het Leven” 4,28 x 1,57 meter
Dit formaat puzzel begint al enigszins in een normale woning te passen. En met 11,5 kg is deze ook normaal op te tillen. Dus wellicht is dit een leuk instapmodel! 

De puzzel ‘Het Leven' is een schouwspel van landdieren en zeedieren gecombineerd met luchtballonnen en zeilboten. Het verband tussen alle plaatjes zien we nog niet helemaal, maar het geeft wel een lekker vrolijk gevoel. Deze puzzel wordt geleverd in 4 zakken van 6000 stukjes. 

7.

puzzel parijs

18.000 stukjes 

“Avondwandeling in Parijs |  2,76 x 1,92 meter
 De romantische sfeer van Parijs komt mooi tot uiting in deze puzzel van Ravensburger. De puzzel gaat over een rustig straatje in de buurt van de Eiffeltoren. 

Luchtballonnen, duiven, de Parijse bouwstijl, een Franse dame en een kelner in vol ornaat. Het zijn een aantal kenmerken van deze puzzel met 18.000 stukjes. 

8.

bij de drinkplaats puzzel

18.000 stukjes

“Bij de Drinkplaats” –  2,76 x 1,92 meter
De mooiste dieren van Afrika zijn op deze puzzel te vinden rondom een drinkplaats. Op de achtergrond vind je een waterval, baobabs en de Kilimanjaro. 

Ravensburger heeft binnen het thema ‘dieren' en mooie puzzel ontwikkeld van 18 duizend stukjes. Deze wordt geleverd in een kartonnen doos met 4 zakken. Hierdoor kun je de puzzel ook in delen leggen. 

9.

bij de boekenkast puzzel

18.000 stukjes

“Colin Thompson Magical bookcase” |  2,76 x 1,92 meter 
 Colin Thompson is een Engelse/Australische illustrator met een hele eigen stijl. “Erg geschikt voor puzzels” moet Ravensburger gedacht hebben en daar kunnen we ons in vinden. 

Deze puzzel is niet alleen ontzettend groot, maar ook onwijs mooi. Met 18.000 stukjes heeft deze puzzel van Colin Thompson plek #9 bemachtigd in onze top 10 grootste puzzels.

10.

de sixtijnse kapel puzzel

5.000 stukjes

“De Sixtijnse Kapel” –  3,21 x 1,57 meter 
De Sixtijnse kapel ligt in het Vaticaan en is beroemd om de vele fresco's van Michelangelo. Het is ook de ruimte waar de kardinalen bepalen wie de nieuwe paus zal worden. 

Als nummer 10 in deze top 10 vind je De Sixtijnse Kapel van Educa. Dit is best een pittige puzzel (ondanks dat deze ‘maar' 5.000 stukjes heeft), omdat de puzzel veel gelijke elementen bevat. Het is daardoor lastig om te zien is op welk deel het puzzelstukje precies thuis hoort. Voor de geoefende puzzelaar en liefhebber van dit soort plafondschilderingen, is dit een goede keuze. 

Meer vermaak?

Puzzels zijn op dit moment erg in trek: dit vanwege de corona-maatregelen om zoveel mogelijk thuis te werken en binnen te blijven. In een eerder artikel besteedde wij al aandacht aan de beste quarantaine vermaak artikelen, waar puzzels ook niet ontbraken. Het artikel is een aanrader om door te nemen als je naast een puzzel nog meer leuke producten in huis wil halen om je niet te hoeven vervelen.

Ontdek meer
Hobby

De Moeilijkste Puzzel(s)

CadeausElektronicaHobby

De beste spelcomputer

HobbyReizen

De Beste Schoensmeer

Hobby

De Beste Festival Oordopjes

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *