Huis & Tuin

De beste buitenlamp met bewegingssensor

bewegingsmelder buitenlamp

Laatste update op: 23 juni 2022

Voor dit artikel hebben wij ons verdiept in het aanbod en  de recensies van  gebruikers om zo tot de  beste product prestaties van een buitenlamp met bewegingssensor te komen. Daarbij hebben we gekeken naar de beste functies en specificaties. Ook hebben we regels en keurmerken in acht genomen omdat buitenverlichting aan bepaalde criteria moet voldoen.

Hierdoor hebben we een goed beeld van de beste bewegingssensorlampen die op dit moment worden aangeboden.

Onze keuze sfeervol

buitenlamp sfeervol met bewegingssensor

Steinel L585S Wandlamp voor buiten

De Steinel L585s wandlamp is een lamp die je bij de voordeur kunt hangen of bijvoorbeeld aan een schuur. Deze lamp is sfeervoller dan veel andere lampen met bewegingssensor en schijnt iets meer naar boven. Het model is in 3 kleuren beschikbaar (wit, zwart, zilver).

Veel buitenlampen met bewegingssensor hebben een erg functioneel ontwerp. Dat wil zeggen dat ze lijken op een soort bouwlamp. Dat is natuurlijk ideaal voor de lichtbundel, maar erg mooi staat het niet aan je schuur of woning. Wij kiezen daarom voor het beste van alle werelden: een functionele lamp die er ook goed uitziet. Een mogelijk nadeel van deze lamp is dat deze niet goed te richten valt.

Als je dus op zoek bent naar een echte schijnwerper, kun je het volgende model bekijken.

Onze keuze schijnwerper

led lamp met bewegingssensor

Aigostar LED Schijnwerper

Een ranke lamp van aluminium (kan dus niet roesten) met goede reviews en meerdere varianten zodat je een lamp uit kunt kiezen die bij jouw situatie past. De lampen verschillen namelijk in wattage (10 of bijvoorbeeld 50 wat) en in de hoeveelheid kelvin (k). Dit laatste heeft te maken met de ‘kilheid' van het licht. Hoe hoger, hoe witter en dus functioneler.

Als schijnwerper is de keuze voor ons gevallen op de Aigostar LED Schijnwerper met bewegingssensor. Deze is verkrijgbaar in 2 versies met 4000k of 6400k. Er zijn ook andere wattages beschikbaar voor als de lamp een groot gebied moet beschijnen. Dit is een ideale functionele schijnwerper tegen bijvoorbeeld inbrekers, of om goed bij te schijnen in de avonduren.

Handig en milieubewust

ledlamp op zonneenergie met bewegingssensor

Lifegoods Solar Buitenlamp

Een erg populaire buitenlamp is momenteel de Lifegoods Solar Buitenlamp. Dit is tuinverlichting Op zonne-energie met motion sensor. De wandverlichting is geschikt voor binnen en buiten. Houd er rekening mee dat deze wel zonlicht nodig hebben om op te laden, dus in een schuurtje hangen is niet handig. De lamp heeft 3 lichtstanden en 1000 Lumen.

 

Klein beetje licht & voordelig

ledlamp voordelige keuze

Bellson Solar LED Buitenlampje met sensor

Op sommige plekken hoef je niet een volledige schijnwerper maar is een klein beetje bijschijnen voldoende. Dit lampje voldoet daar erg goed aan. Het is daarbij erg voordelig en als je er meer koopt verkrijgbaar vanaf €8,26.

 

 


Waarom zou ik een buitenlamp met bewegingssensor moeten kopen?

Een lamp met een bewegingssensor (of bewegingsdetector) is makkelijk als je laat thuis komt, maar ook als je in de avond nog in de tuin zit. Belangrijker is dat het een essentieel deel kan zijn van je beveiligingssysteem. Dat komt omdat dit apparaat snel detecteert wanneer er iemand in je tuin of in je huis is. Een bewegingssensor gebruikt een of meerdere technologieën om beweging in een gebied te detecteren. Als een sensor is geactiveerd, wordt er een signaal naar de lamp gestuurd en gaat het licht aan. Zo simpel is het. Dit kan ook voordelen hebben voor een betere zichtbaarheid van de nachtmodus van camera's.

Wat moet ik allemaal weten of lampen met bewegingssensoren?

Sensoren werken wanneer je thuis bent of niet en er zijn systemen die ook gekoppeld zijn aan een beveiligingscentrale. Sommige lampen met sensoren zijn zelfs geprogrammeerd om gebeurtenissen op te nemen via een beveiligingscamera. Bewegingssensoren houden dus de wacht. Ze gaan aan als er beweging is in je tuin of bij je ramen of deuren. Om dat te doen hebben ze een reeks van handige functies. Je kunt kiezen uit lampen die op 220/230 volt worden aangesloten of voor lampen die zich gedurende de dag opladen dankzij kleine zonnepanelen.

De eerste categorie schijnt doorgaans feller. Toch zijn lampen op zonne-energie erg populair omdat je deze makkelijk op plekken kunt hangen waar geen stroom naartoe loopt.

Lampen met bewegingssensoren komen in soorten en maten. Daarnaast is de technologie ook per lamp verschillend wat kan samenhangen met de functie van je buitenlamp. Dat kan bijvoorbeeld zijn als je een grote tuin hebt en een sensor nodig hebt die een groot oppervlak kan waarnemen.

Als je iets zoekt voor je voordeur dan hoeft je lamp een minder krachtige sensor hebben. Voordat we verder gaan met onze selectie van beste buitenlampen geven wij hier nog een belangrijke opsomming van de soorten sensors die er op de markt zijn.

  • Sensoren met infrarood technologie

Een lamp die is voorzien van een infrarood sensor detecteert lichaamswarmte. Deze infraroodsensoren zijn de meest gebruikte optie als je een lamp zoekt met een sensor. Als je jouw lamp koppelt aan een beveiligingssysteem worden de bewegingssensoren geactiveerd. Zodra de sensor aan staat, kan hij warmte en beweging in het door jouw ingestelde gebied detecteren. Als een bewegend object de signalen in dit gebied blokkeert en daarmee de infrarood energieniveaus verandert, worden de sensoren geactiveerd.

  • Sensoren met een elektromagnetische veld

Net als een magnetron zendt deze sensor pulsen uit die de reflectie van een bewegend object kunnen waarnemen. Het voordeel van sensoren met een elektromagnetische veld is dat zeeën groter gebied bestrijken dan infraroodsensoren. Het is dus een ideale optie voor mensen met een grote tuin of een grote schuur of garage.

Het nadeel van deze modellen is wel dat zij kwetsbaar voor elektrische interferentie. Ook kosten deze modellen meer dan andere opties.

  • Sensoren met gecombineerde technologie

Buitenlampen met bewegingssensoren kunnen gecombineerde functies hebben om zo het beste te werken in verschillende situaties. Soms is dat ook nodig om niet onnodig op te lichten of alleen in specifieke gevallen te werken en een vals alarm te voorkomen. Zo kan een infrarood sensor bijvoorbeeld worden gecombineerd met een sensor met een elektromagnetische veld. Omdat ze precies kunnen worden afgesteld is het onwaarschijnlijk dat bewegingssensoren met dubbele technologie niet goed werken. Daarmee is dit model dus een populaire optie voor veel consumenten.

  • Andere technologieën die worden gebruikt

Voor dit onderzoek hebben we ook gekeken naar LED sensoren die werken door infraroodstralen uit te zenden en met behulp van reflectie van de stralen bewegingen te detecteren. Een ultrasone sensor meet de weerkaatsing van een bewegend object door pulsen van ultrasone golven uit te zenden. Een sensor die trillingen detecteert is de eenvoudigste optie maar ook een die onbetrouwbaar kan zijn.

Draadloze modellen hebben de voorkeur

Tegenwoordig zijn de meeste bewegingssensoren draadloos en dat is natuurlijk logisch. Draadloze sensoren zijn heel eenvoudig in te stellen en vergen geen gedoe met kabels en draden. Ze communiceren ook draadloos met je netwerk en je beveiligingssysteem. Modellen die deze optie hebben zijn voor ons daarom aantrekkelijker.

Bewegingssensoren die te programmeren zijn

Wij hebben ook gekeken naar sensoren die meer functionaliteit bieden omdat wij weten dat consumenten verschillende wensen kunnen hebben. Zo kan een sensor worden ingesteld om dieren tot een bepaald gewicht te negeren. Dat is handig als je niet steeds wil dat jouw kat het licht aanzet in de tuin.

Wij hebben wel gemerkt dat bewegingssensoren met dubbele technologie meer opties bieden. Voor consumenten die dus meer opties willen is zo’n model een betere keuze. Sommige bewegingssensoren van dit type hebben zelfs een gevoeligheidsniveau dat kan worden aangepast voor gezinnen met verschillende dieren.

Bewegingssensoren met extra opties

Een buitenlamp met sensor kan voorzien zijn van meer foefjes. Er kan bijvoorbeeld ook een geluid afgaan als er iets wordt gedetecteerd. Wij zien ook steeds vaker dat deze apparaten gecombineerd worden met videocamera's met geavanceerde signaalverwerking. Sommige bewegingssensoren beginnen met opnemen wanneer ze beweging detecteren en die beelden kunnen door middel van apps gezien worden op je smartphone of computer. Een voordeel is dat een buitenlamp daarmee meer functies vervult en dus ook helpt om je huis en je bezittingen beter te beschermen tegen dieven.

Buitenlamp met ingebouwde camera

buitenlamp met sensor en camera

SecuFirst LCA230 Buitenlamp met geïntegreerde IP camera

De SecuFirst verlichtingscamera LCA230 werkt niet alleen als lamp, maar heeft ook een ingebouwde camera. Enerzijds heb je dus zelf het comfort van licht dat aangaat op een plek waar je dat wil, en anderzijds biedt deze lamp ook inbraakpreventie. 

Als schijnwerper is de keuze voor ons gevallen op de Aigostar LED Schijnwerper met bewegingssensor. Deze is verkrijgbaar in 2 versies met 4000k of 6400k. Er zijn ook andere wattages beschikbaar voor als de lamp een groot gebied moet beschijnen. Dit is een ideale functionele schijnwerper tegen bijvoorbeeld inbrekers, of om goed bij te schijnen in de avonduren.

Onze keuze van het beste buitenlicht met bewegingssensor toegelicht

Zoals je nu gelezen hebt zijn bewegingssensorlampen zowel effectief als betaalbaar als een manier om de nachtbeveiliging in jouw tuin te verbeteren. Onze topkeuze is gebaseerd op het vergelijken van veel verschillende klantenrecensies en het lezen van specialistische sites over buitenbeveiliging. Wij hebben ook gekeken naar installatiegemak en welke sensor het beste past bij verschillende soorten tuinen.

Hoe de lampen eruit zien, was voor ons ook belangrijk. Ze hangen immers aan jouw huis of in de tuin. Wij zijn er wel over eens dat bewegingsdetectielampen een geweldige aanvulling op elk beveiligingssysteem zijn. Nadat je onze selectie hebt bekeken, weet je welk model het beste is in elke situatie.

Ontdek meer
Huis & Tuin

Het Beste Middel Tegen Groene Aanslag op Tegels

Huis & Tuin

De Beste Kerstboomstandaard

Huis & Tuin

De Beste Slimme Kerstboomverlichting

Huis & Tuin

De Beste IJskrabber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *