Huis & Tuin

Het Kleinste Bad

kleinste-bad

Laatste update op: 23 juni 2022

Heb je thuis geen bad of een kleine badkamer waar geen bad in past? Dan herken je vast wel het gevoel dat je zin hebt om in een warm bad te kruipen en lekker te ontspannen. Door ruimtegebrek lijkt dit niet makkelijk, maar onmogelijk is het zeker niet! We zochten uit of er een ‘klein bad' voor thuis is en welke opties je hebt, dus wat er al dan niet mogelijk is.

We zijn op zoek gegaan naar het kleinste bad dat momenteel te verkrijgen is. We hebben daarbij gekeken naar zowel kleine losstaande baden, half-vrije baden als volledige inbouwbaden – type ligbad. Hoekbaden hebben we niet meegenomen want deze zijn aanzienlijk groter dan de andere soorten baden.

Naast een de conventionele thuis baden, stuitten we ook op een type bad dat interessant kan zijn voor mensen met kleine badkamers. De zogenaamde ‘Bath Buckets‘.
Onderstaande is bijvoorbeeld de vrijstaande Bath Bucket Ovaal van Diamond Lane met een afmeting van 63x92x51cm. Dat is ook het kleinste bad dat we konden vinden.

Kleinste Bad

bucket ovaal kleinste bad

Diamond Lane Bucket Ovaal (Bath bucket)

Met een afmeting van 63x92x51cm is dit opvallend kleine bad makkelijk te plaatsen in diverse ruimtes. Denk bijvoorbeeld onder de douche, waar je de afvoer van het polypropyleen bad ook heen kunt leiden.

Dit type bad – een zogeheten bath bucket – is er voor mensen die wel graag af en toe het ontspannen gevoel van een bad willen ervaren maar niet de beschikking hebben over een ruime badkamer. Voor slechts een paar tientjes kun je een polypropyleen bad kopen dat je los in een ruimte kunt plaatsen. De Bath Bucket kun je ergens anders bewaren en wanneer je er zin in hebt, schuif je hem je badkamer in onder de douche. De bucket is groot genoeg voor een volwassen man.

De Bath Bucket van Diamond Lane is licht, praktisch en door de handige stop ook makkelijk te legen. Voor het vullen met warm water kan je gewoon de douche aansluiting gebruiken. Ook in een ruimte met een putje in de vloer, kun je het badwater laten weglopen. Voor een klein appartement met dito badkamer is dit ideaal!

Ook interessant

zitbad vrijstaand bath bucket 2.0 opvouwbaar

Zitbad Vrijstaand Bath Bucket 2.0 Opvouwbaar

Met een afmeting van 59x100x57 cm is dit opvouwbare bad ook een zeer interessante keuze als op zoek bent naar het kleinste bad voor in jouw woning. Het model is opvouwbaar.

De Bath Bucket 2.0 is misschien niet het mooiste bad, maar het is wel een praktisch model. Functionaliteit gaat hier dus boven design. Zo kun je dit bad namelijk opvouwen en opbergen als je het niet gebruikt, of je neemt hem lekker mee op vakantie 🙂 

Ook interessant

marinella zitbad

Marinella voetzitbad 103×65 cm

Het Marinella voetzitbad is een interessante keuze om kleine kinderen in te laten badderen. Het is eigenlijk een kuip met een verhoging aan de binnenzijde. Let op: dit kleine bad heeft geen afvoermogelijkheden.

Een stevige variant op de hierboven genoemde baden is het Marinella voetzitbad. Dit type bad is in feite gewoon een plastic kuip met een verhoging. Het bad wordt vaak aangeprezen als ideale optie om kinderen in te laten badderen. Aangezien het bad vrij robuust is, lijkt deze hiervoor beter geschikt dan de andere twee opties. Een groot nadeel van dit bad is dat je er geen afvoer op zit. Hierdoor dien je het te kantelen als je het leeg wilt laten lopen.


Waarom je ons kan vertrouwen

Bij Alstu! gaan we altijd op zoek naar de beste keuzes. Of dit nu gaat om de beste anti-roos shampoo voor mannen of het kleinste bad voor de wat minder grote woningen. Waar we echter bij veel onderzoeken te maken hebben met verschillende disciplines en expertises, is dit bij dit onderzoek minder relevant. Zo is dit onderzoek met name gebaseerd op data: we hebben onderzoek gedaan naar de kleinste afmetingen voor specifieke baden op de markt.

Voor dit onderzoek hebben we niet alle baden getest. Wel zijn we bekend met de Bath Bucket van Diamond Lane waarvan we kunnen bevestigen dat er een volwassen man in past. 🙂

Dit onderzoek richt zich ook niet zozeer op de beste baden maar juist het bad met de kleinste afmetingen en daarom dus het meest geschikt voor een kleine badkamer.

Dit neemt niet weg dat we niet hebben gekeken naar reviews en beoordelingen: voor sommige baden hebben we goed moeten speuren om ervaringen te spotten. Zo bleek bij een specifiek bad dat er dus geen afvoermogelijkheid bestond en dat het leeg kiepen van het bad erg onhandig zou zijn.

Daarbij is het goed om te weten dat we bij Alstu! geen producten verkopen. We zijn volledig onafhankelijk en hebben daadwerkelijk de mogelijkheid om het aanbod van diverse (sanitair) winkels naast elkaar te leggen. Dit in tegenstelling tot veel webshops, waar je door te filteren op de kleinste afmeting alleen het aanbod van desbetreffende shop tegenkomt (wat natuurlijk ook logisch is).

Bij Alstu! is het mogelijk dat we een vergoeding krijgen voor een verkoop wat plaatsvindt naar aanleiding van ons onderzoek. Dit beïnvloedt onze keuze nooit: de redactie heeft geen zicht op mogelijke samenwerkingen en/of vergoedingen. Lees vooral meer over onze aanpak.

Voor wie is dit interessant?

Een klein bad is niet alleen voor kleine kinderen of baby's een interessante optie in de badkamer. Ook voor volwassenen die stiekem staan te springen om een bad, terwijl ze te maken hebben met een kleine badkamer of enkel een douche, kan een klein bad een oplossing zijn. 

Er zijn meerdere soorten kleine baden, waarvan de Bath Bucket misschien wel de meest populaire variant is. Bij een Bath Bucket is er sprake van een badkuip, welke je eenvoudig als een emmer onder de douche kunt zetten én net zo makkelijk weer op kunt bergen. 

Om het onderzoek voor zoveel mogelijk mensen waardevol te maken, bieden we naast het kleinste bad ook twee interessante alternatieven. Deze zijn weliswaar ietsjes groter, maar kunnen bijvoorbeeld interessanter zijn als je op zoek bent naar een veilig bad voor kinderen of baby's. Daarbij gaan we later bij onze onderzoeksmethodologie verder in op de kleinste afmetingen per specifiek type bad. 

Kleinste bad per uitvoering

Als je op zoek bent naar een klein bad, is het nog maar de vraag wat voor soort bad je dan wilt hebben óf wat überhaupt mogelijk is in jouw badkamer. Daarom hebben we ons onderzoek verdiept in de kleinste varianten voor de volgende soorten baden: inbouwbad, losstaand bad, half inbouw bad en een instapbad. We hebben daarbij een selectie gemaakt met in sommige gevallen meerdere baden. Mocht je een specifiek type missen, stuur ons dan vooral een berichtje, zodat we de lijst met kleinste baden compleet kunnen maken.

Kleinste inbouwbad

Wie een normaal bad wil in een kleine badkamer, doet er goed aan om naar de inbouwbaden te kijken. Deze zijn in kleine formaten beschikbaar en vormen een mooie aanvulling op de badkamer. Het kleinste inbouwbad dat we hebben kunnen vinden is de Bette La Bette. Daarnaast hebben we een aantal andere opties voor je gezocht.

Kleinste losstaande bad

De meeste vrijstaande baden beginnen met een lengte vanaf ongeveer 150 cm. Dus als dit past in jouw situatie heb je nog een behoorlijke keuze. Als je minder ruimte hebt dan 150 cm, dan wordt het aantal opties kleiner en de zoektocht lastiger. We hebben toch een aantal modellen gevonden die erg klein van formaat zijn.

Kleinste half inbouw bad

Een voordeel van dit type bad, is dat je de buitenkant niet hoeft af te werken en je het gewoon tegen de muur aan kunt zetten. Hierdoor heb je geen last van spatwater achter het bad. Bij een losstaand bad is dat wel vaak het geval, en deze dien je dus vaak wat verder van de kant te zetten. Dat staat mooi, maar is niet ideaal in een kleine badkamer. Een half vrijstaand bad geeft wel een beetje het chique gevoel van een losstaand bad. Een mogelijk nadeel van de half vrijstaande baden is dat deze niet in hele kleine formaten beschikbaar zijn als je daar naar op zoek bent.

Kleinste instapbad

De categorie instapbaden is vaak populair bij mensen die fysiek wat moeite hebben om vanuit een ligpositie weer rechtop te komen. Het type bad kan wat ons betreft ook een goede optie zijn als je maar een hele kleine badkamer hebt. De afmetingen zijn namelijk erg beperkt, en de ruimte wordt bij dit type bad vaak in de hoogte gezocht. Hierdoor kun je als volwassene toch goed onder water in een klein bad.

Wat je in de gaten moet houden

Wanneer je op zoek gaat naar een klein bad, dien je – net als bij een normaal bad – rekening te houden met de volgende factoren:

  • Meet van te voren de afmetingen op;
  • Bepaal wat voor soort bad je het beste kunt kiezen;
  • Ga na hoe het zit met de afvoermogelijkheden van het bad;
  • Check hoe het gesteld is met de mogelijke inbouwmogelijkheden;

In dit artikel hebben we ook vaak te maken met kleinere varianten, die een tijdelijk een plekje krijgen. Bijvoorbeeld onder de douche in de badkamer, zodat kinderen alsnog kunnen badderen. Hierbij is het belangrijk om met name goed in te zoomen op de afvoermogelijkheden / en of het naast je wasmachine / droogcombi bijvoorbeeld nog in je badkamer is te schuiven. Het kan vrij lastig (en onhandig) zijn als je een bad – hoe klein deze ook is – moet legen door deze te kantelen. 

We houden de ontwikkelingen rondom de kleinste baden goed in de gaten. Mocht jij een nóg kleinere variant hebben ontdekt voor een specifiek type bad, laat het ons dan gerust weten of laat een reactie achter onderaan het onderzoek. Wij updaten ons onderzoek regelmatig: bovenaan het onderzoek ontdek je wanneer het laatst een wijziging is doorgevoerd.

Ontdek meer
Huis & Tuin

Het Beste Middel Tegen Groene Aanslag op Tegels

Huis & Tuin

De Beste Kerstboomstandaard

Huis & Tuin

De Beste Slimme Kerstboomverlichting

Huis & Tuin

De Beste IJskrabber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *