Huis & Tuin

De Beste Sneeuwschep (Sneeuwschuiver)

beste sneeuwschep sneeuwschuiver

Laatste update op: 23 juni 2022

Het is weer flink koud aan het worden in ons een land. Een goede sneeuwbui past prima bij de huidige temperaturen. Hoewel er vaak dan regen dan een goed pak sneeuw uit de lucht komt vallen in Nederland, is het toch slim om altijd een sneeuwschep paraat te hebben. Met een sneeuwschep, ook wel een sneeuwschuiver genoemd, is het verwijderen van sneeuw van bijvoorbeeld de oprit een fluitje van een cent. Althans, als je een goede sneeuwschep in de schuur hebt staan.

Als jij nog helemaal geen sneeuwschuiver in huis hebt, ben je bij dit onderzoek aan het juiste adres. We hebben namelijk onderzoek gedaan naar de beste sneeuwschep op dit moment. We hebben honderden reviews doorgelezen en populaire modellen met elkaar vergelijken. We zijn tot de conclusie gekomen dat de XXX waarschijnlijk de beste sneeuwschep voor de meeste mensen is.

Beste Keuze

fiskars beste sneeuwschep

Fiskars SnowXpert sneeuwschep

De Fiskars SnowXpert sneeuwschep is de beste sneeuwschep in onze ogen. Deze sneeuwschuiver is 131 centimeter lang, waardoor hij voor de meeste mensen geschikt is. Daarnaast is hij van zeer licht materiaal gemaakt, wat het scheppen een klein kusje maakt.

Wanneer een sneeuwschep duurzaam, ergonomisch en slijtvast is, dan hebben we te maken met een hele goede keuze. Het blijkt allemaal aanwezig te zijn bij deze Fiskars SnowXpert sneeuwschep. De sneeuwschep is 131 centimeter lang, wat hem zeer geschikt maakt voor een volwassen persoon. Opvallend is het gewicht: hij is gemaakt van alleen maar lichtgewicht materiaal, wat het sneeuwscheppen kinderspel maakt.

Er is sprake van grip bij het handvat, wat erg handig blijkt te zijn. De steel van een sneeuwschep wordt vaak vochtig, waardoor hij uit je handen kan glijden tijdens het scheppen. Iets wat met deze sneeuwschep verleden tijd is. Het blad is 36 centimeter breed wat prima is voor de gemiddelde schepklus.

Ook interessant

snowvel sneeuwschep interessant

Snowvel Sneeuwschep

Ben je op zoek naar een demontabele sneeuwschep die je makkelijk mee kunt nemen, bijvoorbeeld tijdens een lange autorit óf zodat je hem altijd in de auto kunt leggen? Dan is de Snowvel sneeuwschep een interessant alternatief.

Het kan natuurlijk goed zijn dat je op zoek bent naar een kleine, demontabele sneeuwschep die je makkelijk mee kunt nemen. Een sneeuwschepje die je uit elkaar kunt halen en eenvoudig in een tas in de auto kan leggen. Of je nu op wintersport gaat of hem in de achterbak wil hebben liggen voor de mogelijkheid om thuis te komen met een groot pak sneeuw op de oprit.

In onze ogen kun je dan het beste kiezen voor deze Snowvel Sneeuwschep. Het gaat hier om een demontabele, stevige sneeuwschep die geleverd wordt met een stevige tas. Je moet hierbij wel rekening houden dat hij meer geschikt is voor de wat kleinere klussen: de steel is klein (zodat hij dus makkelijk mee te nemen is) wat hem aan de andere kant weer wat minder ergonomisch maakt.

Budget Keuze

gamma sneeuwschep budget

GAMMA metalen sneeuwschep

Niet de volle mep betalen voor een sneeuwschep? Of heb je een hele kleine oprit, zodat de klus geen super-de-luxe en ergonomische sneeuwschep vereist? Dan kun je ook prima kiezen voor de metalen sneeuwschep van de GAMMA.

Wanneer je geen grote oprit of bijvoorbeeld een complete parkeerplaats hoeft te scheppen, dan kun je ook prima kiezen voor een goedkoper model. Maar, ook daarbij blijft het belangrijk dat deze ergonomisch en onder meer slijtvast is: anders is het alsnog een duurkoop. Gelukkig biedt de lokale bouwmarkt vaak mooie en goedkope sneeuwscheppen aan.

De GAMMA heeft bijvoorbeeld deze metalen sneeuwschep: een sneeuwschep met een metalen blad van ruim 46 centimeter breed. Hiermee kun je flinke hopen sneeuw opscheppen. Het gaat om een slijtvaste sneeuwschuiver: het is wel belangrijk om de sneeuwschep na afloop af te nemen met een droge doek, ten behoeve van de kwaliteit van het blad.


Waarom je ons kan vertrouwen

Voor het onderzoek naar de beste sneeuwschep hebben we een uitgebreide onderzoeksmethodologie gehanteerd. Elk onderzoek bij Alstu! nemen we serieus: of het nu gaat om het ontdekken van de beste bladblazer met accu of de beste sneeuwschep in dit geval. Voor het onderzoek hebben we gesproken met verkopers van sneeuwschuivers en hebben we bij diverse verkooppunten honderden reviews doorgelezen.

Voor het onderzoek hebben we gesproken met verkopers van sneeuwschuivers en hebben we bij diverse verkooppunten honderden reviews doorgelezen.

We zijn uiteindelijk tot een onderzoeksselectie gekomen door randvoorwaarden los te laten op het complete aanbod (want er zijn ongelooflijk veel sneeuwscheppen te koop). We zullen deze vastgestelde randvoorwaarden strakjes uitgebreid behandelen: want, waaraan moet de beste sneeuwschep minimaal voldoen?

Het is goed om te melden dat we bij Alstu! kunnen verdienen aan een verkoop van een sneeuwschep naar aanleiding van ons onderzoek. We zorgen er echter voor dat deze vergoeding of mogelijke samenwerkingen geen invloed kunnen hebben op ons onderzoeksresultaat. Zo heb ik als onderzoek geen zicht op eventuele commissies.  Meer weten over onze aanpak? Bekijk dan meer over Alstu!

Voor wie is dit interessant?

Het is altijd een groot feest als er een dik pak sneeuw in Nederland is gevallen. Althans; voor eventjes, want al snel daarna is het land ontregeld, rijden er geen treinen meer én staat er kilometers file op de veelgebruikte snelwegen. De sneeuw – wat in Nederland al snel veranderd in een grijze drassige massa –  kun je maar beter weghalen om ongelukjes of ongemakken te voorkomen.

Hoewel het best zeldzaam is dat er in Nederland een aantal centimeter sneeuw op de straten blijft liggen, is het toch zinvol om altijd een sneeuwschep bij de hand te hebben (en wat strooizout binnen handbereik te hebben). Tijdens ons onderzoek hoorden we zelfgemaakte alternatieven, die niet altijd succesvol bleken te zijn. Een persoon die wij spraken had een stalen beugel bevestigd aan een bezemsteel, om er de volgende dag achter te komen dat zijn hele bestrating verwoest was door het sneeuwschuiven met dat ‘apparaat'.

Een persoon die wij spraken had een stalen beugel bevestigd aan een bezemsteel, om er de volgende dag achter te komen dat zijn hele bestrating verwoest was door het sneeuwschuiven met dat ‘apparaat'.

Een ander veelgebruikt alternatief is het blik van een stoffer en blik. Echter resulteert dit in nog meer aankopen (en wij hebben nog geen onderzoek naar het beste stoffer en blik…): deze is namelijk veelal van plastic en is binnen de kortste keren kapot. Daarbij moet je constant bukken en ben je met zo'n klein schepvolume heel erg lang bezig bij een grote oprit.

alternatief sneeuwschep

Een slecht, maar veelgebruikt alternatief voor de sneeuwschep. © Unsplash

Voor de prijs hoef je een sneeuwschep trouwens niet te laten liggen. Ze zijn er al vanaf enkele tientallen euro's en dan heb je ook nog eens een goede keuze te pakken, bekijk onze beste sneeuwschep budget keuze maar eens ;). Om rekening te houden met diverse budgetten en wensen hebben we ons onderzoek toegespitst op drie beste sneeuwschuiver keuzes: de beste keuze, een interessant alternatief (als je bereid bent om wat meer neer te leggen) en een goedkope, maar ook goede keuze.

Onze randvoorwaarden voor een sneeuwschep

Als we het hebben over een sneeuwschep of sneeuwschuiver, zie je waarschijnlijk een houten steel met een grote plastic schep aan onderzijde voor je. Dat beeld hebben én hadden wij ook voor we begonnen aan ons onderzoek naar de beste sneeuwschep. Sterker nog: we dachten in eerste instantie dat enkel de kleur van de schep en het materiaal van de steel het grootste verschil zou zijn.

Niets blijkt minder waar: er zijn namelijk heel wat factoren – die lichten we in de volgende paragraaf nader toe – waar je op moet letten die het verschil kunnen maken voor een goede keuze. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal van de steel: hout, metaal óf plastic? En wat dacht je van de ergonomie van een sneeuwschep? Is de steel uitschuifbaar? Is deze voorzien van wielen als je een compleet parkeerterrein moet sneeuwschuiven?

In onze ogen dient een sneeuwschep in ieder geval te voldoen aan de volgende factoren:

  • De sneeuwschep is geschikt voor volwassenen (minimaal een meter lange steel)
  • Krijgt veel positieve reviews bij grotere verkooppunten (minimaal 3 sterren van 5 sterren)
  • Voorzien van een sterk blad aan de onderzijde
  • Blad is voorzien van aluminiumrand ter versterking

Door deze randvoorwaarden te hebben gehandhaafd zijn we uiteindelijk gekomen tot een afgebakende onderzoeksselectie.

Sneeuwschuiver kopen: waar moet je op letten?

Als je een sneeuwschuiver kopen gaat, zijn er een aantal factoren waar je op moet letten. We benoemden daarnet al een aantal kenmerken die bepalen of je voor jou de beste keuze maakt. Hierbij kun je denken aan de lengte van de steel, maar ook aan het materiaal. Ga je een sneeuwschuiver kopen, check dan de volgende punten:

  • Lengte van de steel: is de sneeuwschep groot genoeg voor jou, zodat je ergonomisch kunt scheppen?
  • Geschiktheid voor klussen: een grote klus? Dan kun je wellicht beter gaan voor een sneeuwschuiver op wielen.
  • Reviews: kijk altijd naar beoordelingen en reviews van eerdere kopers, voor je zomaar een model koopt.
  • Prijzen: natuurlijk blijft het interessant om gewoon even te ‘googlen' op de sneeuwschep die je voor ogen hebt. Wellicht is hij elders nog net even wat goedkoper.
  • Handvat: bekijk altijd of een sneeuwschep een handvat aan de bovenzijde heeft. Dat is niet alleen lekkerder scheppen, je kunt hem dan ook makkelijker ophangen en opbergen aan de wand.
handvat sneeuwschep

Check of de sneeuwschep een handvat heeft. © Unsplash

Naast het letten op specifieke kenmerken van een sneeuwschep, is het ook altijd slim om wat strooizout op voorraad te hebben. En dat kost niet zoveel: voor deze zak van 25 kilogram bijvoorbeeld ben je nog geen twee tientjes kwijt.

Ben jij van mening dat wij een zeer belangrijk punt over het hoofd hebben gezien? Stuur ons dan gerust een berichtje of laat een reactie achter onderaan deze pagina, zodat we het onderzoek nog completer en waardevoller kunnen maken.

Ontdek meer
Huis & Tuin

Het Beste Middel Tegen Groene Aanslag op Tegels

Huis & Tuin

De Beste Kerstboomstandaard

Huis & Tuin

De Beste Slimme Kerstboomverlichting

Huis & Tuin

De Beste IJskrabber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *