Huis & Tuin

Beste Bladblazer met Accu

beste bladblazer met accu

Laatste update op: 23 juni 2022

Nu de herfst zijn intrede heeft gemaakt, liggen veel Nederlandse tuinen weer vol met bladeren. Hoewel het zorgt voor mooie herfstachtige plaatjes en sferen, kunnen teveel bladeren toch zorgen voor de nodige problemen. Zo kan het spekglad worden, kan je grasmat geen licht meer opnemen door een te dik bladerdek én kan er naar verloop van tijd aanslag op je tegels ontstaan. Als je het niet zit zitten om eens per week de hark erbij te pakken (wellicht omdat je tuin simpelweg te groot is daarvoor), is het interessant om eens te kijken naar een bladblazer. Hiermee kun je de bladeren eenvoudig naar één punt blazen, waarna je ze makkelijk op kunt vegen.

Gezien de grote hoeveelheid bladblazers en de uitvoeringen hiervan, hebben we besloten om je een handje te helpen bij je zoektocht. In dit onderzoek staat de bladblazer met accu centraal: een bladblazer die voorzien is van een accu in plaats van een benzinemotor. We hebben tien populaire en veelgekochte bladblazers onder de loep gehouden en komen tot de volgende conclusie: de Black & Decker GWC1820PC-QW is de beste bladblazer met accu op dit moment.

Beste Keuze

black en decker beste bladblazer met accu

Black & Decker GWC1820PC-QW

De Black & Decker GWC1820PC-QW vinden wij de beste bladblazer met accu voor de meeste mensen. Met 1,7 kilogram een lichtgewicht bladblazer met enorm veel blaasvermogen. Daarbij is er ook sprake van een goede prijs: voor slechts € 109,- fiks je deze accu bladblazer bij Coolblue.

Wij zijn fan van de Black & Decker GWC1820PC-QW. Hoewel het zeker niet de meest krachtige bladblazer met accu is, is hij wel een favoriet als we kijken naar het gebruiksgemak, zijn kwaliteiten en de bijhorende prijs. Deze bladblazer met accu is namelijk slechts 1,7 kilogram, wat in de wereld van accu bladblazers enorm licht is. Hiermee kun je je eenvoudig bewegen in de tuin, zonder dat je hierbij snel last vermoeid zal raken. Opvallend is de Powercommand knop: als je deze indrukt krijgt de blaassnelheid een boost. Deze bladblader heeft een blaasvermogen van maximaal 209 kilometer puur, wat in onze ogen prima is voor de gemiddelde klus. De combinatie van deze kwaliteit een de zeer scherpe prijs van 109 euro bij Coolblue, zorgen in onze ogen voor de stempel Beste Bladzamer met Accu voor de meeste mensen.

Ook interessant

Gardena Powerjet Li40

Gardena Powerjet Li40

Op zoek naar een accu bladblazer met een versnipperfunctie? Dan is deze Gardena PowerJet Li40 ook een interessante keuze. Hou wel rekening met een hoger prijskaartje: deze accu bladblazer is namelijk te vinden voor € 365 bij Bol.com.

Wanneer jij bereid bent om wat meer neer te leggen voor een bladblazer met accu met extra functies, waaronder het versnipperen van de bladeren, maak je in onze ogen de beste keuze met deze Gardena Powerjet Li40. Deze accu bladblazer heeft een flink hoger blaasvermogen (320 kilometer per uur) dan de Black & Decker hierboven (207 kilometer per uur), maar daar betaal je dan ook voor: met € 365,- is hij een stuk duurder. Wel hebben we hier te maken met een uitgebreide bladblazer die de bladeren ook gelijk versnippert. Met een maximale werktijd van 40 minuten, prima voor de meeste mensen!

Ook interessant

makita bladblazer

Makita DUB362Z (zonder accu)

Heb jij reeds Makita gereedschap met accu in huis liggen? Dan is deze Makita DUB362Z een goede aanrader. Let op: deze accu bladblazer wordt geleverd zonder accu (daardoor is hij ook zeer scherp geprijds voor zijn kunnen). Daarom onze tip voor Makita-fans :).

Speciaal voor reeds eigenaren van Mikata gereedschap met accu, hebben we deze DUB342Z accu bladblazer uitgelicht. Deze bladblazer is namelijk een hele krachtige bladblazer (320 kilometer per uur) voor een zeer scherpe prijs: € 129,48. Hoe dit kan? Dit heeft te maken met het feit dat deze bladblazer – in tegenstelling tot andere merken – niet geleverd wordt met accu's en lader. Bij Makita kun je de accu's namelijk op verschillend gereedschap gebruiken, waaronder deze bladblazer. Heb jij dus reeds Makita accu's in de schuur liggen, dan is dit een hele goede tip.

 

Budget Keuze

einhell accu bladblazer

Einhell GE-CL 18 Li E KIT

Met de Einhell GE-CL 18 Li E KIT maak je een goede, maar vooral goedkope keuze. Deze accu bladblazer is ondanks zijn scherpe prijs van prima kwaliteit en geschikt voor de gemiddelde klus.

Wil je niet de volle mep betalen voor een goede bladblazer met accu die doet wat hij moet doen? Dan maak je een prima keuze met de Einhell GE-CL 18 Li E KIT. Deze bladblazer heeft een blaassnelheid van 210 kilometer per uur, waarmee hij dus wel een stuk minder krachtiger is dan de uitgebreide Gardena hierboven (interessante keuze). Vooralsnog hebben we hier te maken met een hele goede keuze: wij zijn overigens niet de enige die dit model aanprijzen. Kijken we naar de reviews van dit model bij Bol.com, dan scoort deze Einhell bladblazer ook erg goed: een 4.7/5.0 op basis van 28 reviews..


Waarom je ons kunt vertrouwen

Bij Alstu! willen we je verder helpen. Met de slogan ‘We hebben het beste voor je uitgezocht' willen we kenbaar maken dat wij alvast het vooronderzoek voor je hebben gedaan naar de beste keuze. Eerlijk is eerlijk: niet in alle gevallen zijn we nu in staat om daadwerkelijk tien bladblazers in te kopen, deze grondig te testen en deze helemaal uit elkaar te schroeven om ze op het kleinste detail te vergelijken. Wél hebben we urenlang deskresearch gedaan, hebben we honderden reviews en beoordelingen doorgenomen en zijn we te rade gegaan bij experts voor dit tuingereedschap.

Wél hebben we urenlang deskresearch gedaan, hebben we honderden reviews en beoordelingen doorgenomen en zijn we ten rade gegaan bij experts voor dit tuingereedschap

Naast ons deskresearch en het inschakelen van de kennis van specialisten, hebben we ook gekeken binnen ons eigen netwerk. Want: wat vindt men eigenlijk belangrijk bij een bladblazer met accu, hoe duur mag deze zijn én waarom zou je deze eigenlijk willen gebruiken? Dit tezamen heeft gezorgd voor een afgebakende onderzoeksmethodologie: zo hebben we belangrijke onderzoeksfactoren hierop gebasseerd en hebben we ook onze onderzoeksselectie – waar we straks op terug komen – mede op basis van de behoeftes en wensen kunnen finetunen. Het is goed om te weten dat we bij Alstu! een vergoeding kunnen krijgen als er daadwerkelijk een bladblazer met accu verkocht wordt naar aanleiding van ons onderzoek. Echter doen we er alles aan om dit nooit onze onderzoeksresultaten te kunnen laten beïnvloeden: zo heb ik als onderzoeker geen zicht op eventuele samenwerkingen en vergoedingen. Lees hier meer over onze unieke aanpak.

Welke bladblazers zijn er allemaal?

Toen een van onze redacteurs op het kantoor kwam met de het beklag dat zijn tuin weer vol lag met bladeren, leek het voor ons allen de hoogste tijd om eens onderzoek te doen naar de beste bladblazer op dit moment. Echter kwamen we er al snel achter dat er veel verschillende soorten bladblazers zijn. Zo kennen we allemaal de bladblazers van de gemeente, die als een soort rugzak gedragen kan worden, maar hebben we ze ook wel eens gezien met accu, die vaak in lichtgewicht zijn uitgevoerd. In grote lijnen zijn de volgende typen bladblazers van elkaar te onderscheiden:

 • Elektrische bladblazers: deze bladblazers zijn met name geschikt voor kleinere tuinen. Ze worden namelijk direct aangesloten op netstroom met een snoer. Voordeel is dat deze nooit ‘op' kan zijn
 • Accu bladblazers: dit is een bladblazer die opgeladen kan worden, omdat deze voorzien is van een accu. Je moet dus wel rekening houden met een oplaadtijd. Daarentegen heb je veel meer bewegingsruimte dan een elektrische variant.
 • Benzine bladblazers: de naam zegt eigenlijk al genoeg. Deze bladblazers werken op benzine en worden met name gebruikt voor grotere tuinen. In veel gevallen hebben ze meer kracht dan accu- of elektrische bladblazers.
 • Rugzakmodel bladblazers: deze heb je vast wel eens langs de weg in actie gezien. Het rugzakmodel bladblazer is een goede keuze als je urenlang bladeren weg wilt blazen en geen last wil krijgen van je armen of rug.

Ongeacht het model heeft een bladblazer vaak meerdere functionaliteiten, dan enkel het wegblazen van bladeren. Een greep uit mogelijke functies van een bladblazer:

 • Blaasfunctie: uiteraard heeft een bladblazer allereerst een blaasfunctie 🙂
 • Zuigfunctie: handig, hiermee kan je de bladeren ook op zuigen
 • Versnipperfunctie: met deze functie worden de bladeren opgezogen en versnipperd

Met deze twee functies is er wel vaak sprake van een bladblazer met opvangzak; anders zouden de bladeren of snippers simpelweg weer op je gazon terecht komen.

Benzine bladblazer: ‘Gelijk aan 1700 kilometer autorijden'

Zondag met Lubach besteedde vorig jaar december aandacht aan bladblazers. Want: waarom worden ze gebruikt, is het wel zo'n groot probleem dat er bladeren van de boom vallen én hoeveel vervuilend zijn deze machines eigenlijk? Een interessante video: https://www.youtube.com/watch?v=goXuGeKq–Q Zoals je kunt zien staat een uur bladblazen met een benzine bladblazer gelijk aan 1700 kilometer autorijden. Anders dan bijvoorbeeld met een elektrische of een accu bladblazer. Ben je na het zien van de video nog steeds van overtuigd om een bladblazer in huis (lees tuin) te halen? Dan raden we een bladblazer met accu aan.

Deze bladblazers met accu hebben we onderzocht

Zoals we eerder aangaven hebben we diverse bladblazers met accu meegenomen in ons onderzoek. We hebben specifiek ingezoomd op accu bladblazers en hebben varianten met snoer weggelaten in onze onderzoekssectie. We hebben enkel bladblazers met de volgende eigenschappen opgenomen in ons onderzoek:

 • Geluidsniveau < 80 dB
 • Gewicht < 3 kilogram
 • Blaasvermogen > 200 kilometer per uur
 • Voorzien van blaasfunctie (overige functies een pré)
 • Met accu (dus niet met snoer)
 • Prijs < 500 euro

Wat je in de gaten moet houden

Mocht je na ons onderzoek nog verder willen zoeken naar de beste bladblazer met accu, dan zijn er sowieso (ongeacht het model) een aantal zaken waar je goed naar moet kijken. De volgende zaken willen we je meegeven:

 • Gewicht: check altijd het gewicht van desbetreffende bladblazer. Een te zware bladblazer is niet fijn als je een grote tuin wil aanpakken.
 • Blaassnelheid: we raden aan om te kijken naar een gemiddelde blaassnelheid van +- 200 kilometer per uur. Veel lager dan dat zorgt ervoor dat de bladeren niet goed weggeblazen kunnen worden (gaat vaak om goedkoepre modellen).
 • Geluidsniveau: hoeveel geluid produceert een bladblazer? Ga voor een lekker stil model; denk hierbij ook aan je buren…
 • Aandrijving (geen snoer!): naar welke aandrijving ben je op zoek? Check dit goed in de productomschrijving. Een elektrisch model hoeft niet altijd te betekenen dat het gaat om een accu bladblazer.
 • Maximale werktijd: we willen niet om het kwartier de accu opnieuw op te hoeven laden. Ga altijd voor een model met een werktijd van meer dan een half uur, zodat je wel wat werk kunt verrichten!
 • Extra functies: wil je de bladeren ook op kunnen zuigen of kunnen versnipperen? Dubbelcheck dan of de bladblazers deze functies bieden.
 • Gemak: snel last van je rug? Check dan ook de mate van gebruiksgemak. Zo zijn er bladblazers met een riem, waarmee het gewicht van de bladblazer grotendeels weggenomen wordt.

We hopen dat ons onderzoek en onze tips je verder helpen bij het kopen van de beste bladblazer met accu. Heb jij feedback, een prangende vraag of een aanvulling voor ons onderzoek? Neem dan gerust contact met ons op of laat een reactie achter onderaan de pagina.

Ontdek meer
Huis & Tuin

Het Beste Middel Tegen Groene Aanslag op Tegels

Huis & Tuin

De Beste Kerstboomstandaard

Huis & Tuin

De Beste Slimme Kerstboomverlichting

Huis & Tuin

De Beste IJskrabber

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *