Software & Apps

De Beste Philips Hue Apps

beste philips hue apps

Laatste update op: 23 juni 2022

Wanneer je slimme lampen hebt van het merk Philips Hue, kun je genieten van een aantal mooie voordelen. Zo kun je lampen op een afstand bedienen en integreren binnen geautomatiseerde processen. Koppel je ze aan een slimme rookmelder? Dan kun je ze laten knipperen als er rook gedetecteerd wordt. Ook buiten smart home scenario's kun je echter nog veel meer met slimme verlichting: zo kun je er games meespelen of je kun je de lampen in de kamer in de kleuren van je favoriete voetbalteam laten schijnen.

Onlangs hebben wij onderzoek gedaan naar de beste Philips Hue apps om nog meer uit je slimme lampen te halen. In tegenstelling tot veel andere Alstu.nl onderzoeken kunnen we voor niet één specifieke app aanwijzen als de beste keuze. Ze dienen namelijk verschillende voor verschillende doeleinden: zo is er een Philips Hue app waarmee je kunt gamen én zijn er apps die het koppelen van slimme lampen van andere merken een stuk makkelijker maken. In onderstaande lijst vind je onze beste keuzes per soort app: bekijk de beste Philips Hue apps op een rij!

 


Beste Philips Hue app voor Netflix

Slimme lampen van kunnen zorgen voor een betere ervaringen van video's en series, door ze te laten reageren op het beeld op de televisie. Wordt alles op de televisie donkerder in een spannende scene van een van jouw favoriete series op Netflix? Dan kleuren de lampen mee! Hoewel wij hier Netflix benoemen, kan het uiteraard ook gaan om andere media: denk aan een Playstation 4 of reguliere televisie.

Hue Dynamic App: lampen laten reageren op beeld

De beste Philips Hue voor het kijken van een serie op Netflix en hiermee de lampen laten reageren op het beeld is de Hue Dynamic App. Deze applicatie maakt het erg makkelijk om een aansluiting te maken met de kleur van het beeld en de kleur van de lampen.

 

hue dynamic app

Hue Dynamic App

De Hue Dynamic app is gratis te downloaden en maakt het mogelijk om de kleuren van beeld te synchroniseren met de kleur van de slimme Hue lampen.

De Hue Dynamic app is makkelijk in gebruik en maakt het met de camera functie op zeer makkelijke wijze mogelijk om de kleur van het beeld mee te laten schijnen via de slimme lampen. Naast de mogelijkheid om de lampen te synchroniseren met het beeld op de televisie, kunnen gebruikers ook genieten van extra functionaliteiten en gratis effecten. Zo is er een zogeheten ‘disco functie' en kan er gebruik gemaakt worden van een ‘Fall Asleep' functie: hiermee dragen de Hue lampen bij aan het sneller in slaap vallen.

Platform: iOS & Android
Gratis: Ja
Beoordeling: 4.0/5.0 op basis van 302 reviews 

Beste Philips Hue app voor bediening 

Slimme lampen kun je op een afstand bedienen. Dit kan door een smartphone of tablet via een lampen bridge te koppelen met de slimme verlichting: in het geval van Philips Hue is de Hue bridge een must-have accessoire. Er zijn verschillende applicaties waarmee je de slimme lampen kunt aansturen, waarvan de eigen Philips Hue app in onze ogen de beste keuze is.

Philips Hue app: makkelijk, eenvoudig en veel mogelijkheden

philips hue app

Hue App

De Hue app is de originele applicatie waarmee je de slimme lampen aan kunt sturen. Deze originele app is het beste, omdat deze simpelweg het meest eenvoudig werkt en zonder problemen koppelingen mogelijk maakt. 

De originele Philips Hue app is de beste keuze voor het bedienen van je slimme lampen. Wanneer je de slimme lampen hebt gekoppeld met de Hue bridge, kun je ze eenvoudig verbinden met je smartphone middels deze applicatie. De app is geheel gratis te downloaden en heeft aan boord verschillende interessante functies. Zo kun je gebruik maken van routines, scenes en kun je de lampen laten schijnen in zo'n 16 miljoen verschillende kleuren middels een handig kleurenpallet. In tegenstelling tot veel andere bediening apps zorgt de willekeurige routine optie van Philips Hue ervoor dat de lampen nooit op hetzelfde moment aanspringen, waarmee potentiële inbrekers op de verkeerde voet worden gezet.

Platform: Android
Gratis: Ja
Beoordeling: 3.6/5.0 op basis van 18.099 reviews 

Beste Philips Hue app voor sfeer

Slimme verlichting zorgt voor een flinke dosis sfeer in huis: zoals we daarnet al aangaven kunnen de lampen van Philips Hue in wel 16 miljoen verschillende kleuren schijnen en hebben ze de mogelijkheid om gedimd te worden, zonder dat hier een dimmer tussen gebouwd hoeft te worden. Maar, bij een goede sfeer kan muziek natuurlijk niet ontbreken. Wat als deze deze twee zaken nu eens zouden op elkaar zouden kunnen reageren?

Hue Wave: laat de lampen reageren op muziek

De applicatie Hue Wave is in staat om de lampen te laten reageren op de muziek die afgespeeld wordt via andere apps, waaronder Spotify. Waar gebruikers voorheen lastige verbindingen moesten maken, werkt deze app onwijs makkelijk en hoef je enkel muziek af te laten spelen om de lampen vervolgens in mooie ‘waves' lichteffecten te laten creëeren.

 

hue wave

Hue Wave

Hue Wave is beschikbaar voor iOS en Android toestellen en maakt het mogelijk om Philips Hue lampen te acteren op basis van afgespeelde muziek. Als gebruiker kun je diverse zaken naar wens aanpassen.

De Hue Wave app is de beste Philips Hue app waarmee je de lampen real time kunt laten reageren op muziek. De applicatie maakt lastig te maken verbindingen overbodig en biedt ondersteuning voor populaire muziek apps als Spotify. Hue Wave is voor € 3,99 te downloaden en is kinderlijk eenvoudig te gebruiken. Vanwege de vele mogelijke persoonlijke aanpassingen en de gebruiksvriendelijkheid scoort deze app de meeste punten. Van de 75 Google Play Store gebruikers krijgt deze app een 4.5/5.0 sterren, maar in onze ogen is dit een te lage beoordeling.

Platform: iOS & Android
Gratis: Nee, € 3,99
Beoordeling: 4.5/5.0 op basis van 74 reviews 

Beste Philips Hue app voor fun

Wat velen niet weten is dat je ook daadwerkelijk plezier kunt beleven aan slimme lampen van Philips Hue. Zo kun je er spellen mee doen of kun je de woonkamer omtoveren tot een spookhuis. We zijn op zoek gegaan naar verschillende apps die gekenmerkt worden als entertainment & fun en hebben een app met veel plezier getest die we graag met je willen delen.

Hue Haunted House: verander de woonkamer in een spookhuis

De Hue Haunted House app hebben we met veel plezier zelf ervaren. Deze app veranderd de kamer waarin de lampen hangen om in een compleet spookhuis: zowel verlichting als audio zorgen tezamen voor een spooky-effect. De applicatie is te koop voor € 2,99 in de AppStore en in de Google Play Store.

 

philips hue haunted house

Hue Haunted House

Een geinige Philips Hue app die je eigenlijk geprobeerd moet hebben. Dankzij de combinatie van licht en geluid en de vele spookachtige situatie waar je uit kunt kiezen, maak je de woonkamer lekker griezelig.

Hue Haunted House is een leuke app om nog meer uit je lampen te kunnen halen. Dankzij de verschillende griezelige scenario's zullen de lampen griezelige sferen veroorzaken in de woning, die versterkt worden met spookachtige geluiden. Hoewel de app niet gratis aangeboden wordt (€ 2,99 in de iOS AppStore en Google Play Store), is hij wel elke euro waard in onze ogen. Je hebt als gebruiker keuze uit 12 verschillende thema's: van een begraafplaats tot een griezelige grot.

Platform: iOS & Android
Gratis: Nee, € 2,99
Beoordeling: 3.0/5.0 op basis van 56 reviews 

Beste Philips Hue app voor voetbalwedstrijden

Als er iets belangrijk is bij het thuis kijken van een voetbalwedstrijd is het wel een goede sfeer. Iets wat je veelal kunt bereiken met de juiste mensen, heerlijke hapjes, een goed scherm én natuurlijk het juiste licht. Hoewel je handmatig alle lampen in mooie oranje kleuren kunt instellen als er sprake is van een belangrijke voetbalwedstrijd van ons nationale elftal, kun je ook gebruik maken van speciale Philips Hue apps.

Hue World Cup: licht in de kleuren van je favoriete voetballand 

Een applicatie die de woonkamer transformeert tot een clubhuis van je favoriete voetbalclub is Hue World Cup.  

 

hue world cup

Hue World Cup

Over deze app

Hue World Cup is een leuke app voor tijdens het kijken van voetbalwedstrijden met vrienden. Er is ondersteuning voor de meeste landen, waarbij de complete kamer veranderd in het clubhuis van je favoriete land. Naast de verschillende kleuren van specifieke landen, kun je in de app ook genieten van geluidseffecten. Hierbij kun je denken aan publieksgeluiden of toeter geluiden die je kunt activeren wanneer een doelpunt gescoord wordt. Deze app is echter niet gratis: deze Hue app is te downloaden voor € 1,99. 

Platform: iOS & Android
Gratis: Nee, € 1,99
Beoordeling: 3.2/5.0 op basis van 11 reviews 

Beste Philips Hue app voor integraties

Slimme lampen zijn pas interessant als er meerdere opgenomen zijn in een slim verlichtingsplan. Met meerdere lampen kun je specifieke zones realiseren en deze gegroepeerd aansturen. Denk bijvoorbeeld aan een groep rondom de eettafel en een setje lampen naast de televisie. Wanneer je je slimme verlichtingssysteem uit wilt breiden, kun je echter goedkopere lampen wensen dan die van Philips Hue. Hierbij dien je wel goed te kijken naar integratiemogelijkheden en apps die dit een stuk makkelijker maken.

Hue Essentials: integreer Philips Hue met Tradfri óf met Innr lampen!

 

hue essentials app

Hue Essentials

Hue Essentials is met name interessant voor gebruikers die ook slimme lampen van andere merken hebben. Deze app is zeer gebruiksvriendelijk en maakt het koppelen van lampen van bijvoorbeeld Innr of Tradfri kinderlijk eenvoudig.

Hue Essentials is een onmisbare applicatie voor degene die niet alleen Philips Hue lampen in hun verlichtingssysteem willen opnemen. Zoals je wellicht weet zijn er goedkopere varianten, waarvan de IKEA Tradfri lampen een goed voorbeeld zijn. Wil je deze allemaal makkelijk met elkaar integreren tot een compleet systeem? Dan is de Hue Essenatials app een goede keuze. Opvallend is dat deze app gratis aangeboden worden en ontzettend goed scoort: deze Hue app krijgt een 4.5 van de 5.0 op basis van maar liefst 1334 reviews.

Platform: iOS & Android
Gratis: Ja
Beoordeling: 4.5/5.0 op basis van 1334 reviews 

Hoe wij geselecteerd en getest hebben

Als smart home liefhebber stond ik te trappelen om aan de slag te gaan met het onderzoek naar de beste Philips Hue apps op dit moment. We ontdekten tientallen applicaties die speciaal gemaakt zijn voor Philips Hue lampen, waardoor we wel enkele randvoorwaarden toe hebben gepast om het af te bakenen. Dit is onderzoek is in navolging van het onderzoek naar de beste slimme lampen opgezet. Daar kwam Philips Hue als beste uit de test.

Randvoorwaarden voor Philips Hue apps

We hebben meer dan 50 verschillende Hue apps wereldwijd teruggebracht naar een onderzoeksselectie van 25 Hue apps. Deze applicaties hebben we vervolgens uitgebreid getest en ervaren in een slimme woning.

  • De apps zijn recent ge-update
  • De apps zijn meermaals gedownload
  • De apps zijn van goede kwaliteit
  • De apps bieden toegevoegde waarde

Vooral dat laatste bleek een belangrijke voorwaarde te zijn. We ontdekten tientallen applicaties die nagenoeg een zelfde functie nabootste als die van de Philips Hue app zelf. En we willen natuurlijk niet meerdere apps op onze smartphone hebben staan dan nodig is.

Wat moet je in de gaten houden bij Philips Hue apps?

De kans is groot dat een vervolg of aanvulling van ons onderzoek niet lang op zich zal laten wachten. Op het moment van het afronden van onze eerste versie van het onderzoek naar de beste Philips Hue apps is er naar buitengekomen dat Signify, het bedrijf achter de lampen, bluetooth versies op de markt zullen brengen. En ja, daar komt ook een nieuwe Hue Bluetooth app bij kijken. Kom daarom binnenkort weer langs om updates te blijven checken van ons onderzoek!

Ontdek meer
Software & Apps

De Beste Videobel App

Software & Apps

De Beste Gratis VPN

Software & Apps

De Beste Gratis To-Do App voor Privé Gebruik

Software & Apps

De Beste Wachtwoordmanager

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *