Keuken & Eten

De Beste Percolator

onderzoek naar de de beste percolator

Laatste update op: 23 juni 2022

Update: we hebben ons onderzoek naar de beste koffie percolator opnieuw uitgevoerd. Hierin blijkt de Bialetti percolator voor koffie niet van zijn troon gestoten: nog steeds zijn de Bialetti Venus en de Moka Express de beste keuzes die je kunt maken. Ook de Iberias Galaxy blijft ongewijzigd op nummer één staan.

Even snel een heerlijk bakje koffie zetten op traditionele wijze kan met een percolator. Om erachter te komen wat de beste percolator op dit moment is, hebben we de populairste modellen naast elkaar gezet en deze onderzocht op de belangrijkste factoren. Van smaak tot de verschillende mogelijkheden om de percolators te verwarmen: van gasstellen tot inductie kookplaten.

Na meer dan 100 kopjes koffie te hebben gezet zijn we eruit! Wij denken dat de Iberias Galaxy Percolator de beste percolator is voor de meeste huishoudens.

Onze Keuze

 

iberias galaxy percolator is de beste keuze

Iberias Galaxy Percolator

De Iberias Galaxy Percolator komt als beste uit de test. Deze percolator is geschikt voor op diverse warmtebronnen, waaronder inductie, elektrisch en gas. Daarbij is er sprake van een goede schenk: dankzij het druppelvrije uitloop tuitje knoei je niet met inschenken. Dit model is geschikt voor 9 kopjes, wat in onze ogen een goede keuze is voor de meeste mensen.

De Iberias Galaxy Percolator scoort het beste in ons onderzoek: met name het uitschenken van een vers bakje koffie is geen enkel probleem met deze percolator. Deze percolator is geschikt voor negen kopjes koffie, iets wat niet veel tegenkomen bij de gemiddelde percolator (6 kopjes). Daarbij is dit model opvallend genoeg geschikt voor maar liefst zes warmtebronnen: van gas tot elektrisch en van halogeen tot inductie. Mede hierdoor bestempelen wij deze Iberias Galaxy Percolator als beste keuze op dit moment.

Ook interessant

 

bialetti venus percolator is de beste keuze op dit moment

Bialetti Venus 

Ook de Bialetti Venus is een interessant keuze. Deze percolator is net als die van Iberias geschikt voor inductie. Wel moet je rekening houden met een wat kleinere inhoud: de Bialetti Venus espressomaker heeft een totale inhoud voor vier kopjes.

De Bialetti Venus mag niet ontbreken als beste keuze. Ook dit model is namelijk interessant, gezien de Bialetti Venus net als de Iberias ook geschikt is voor inductie warmtebronnen. Daarbij is bij dit model ook sprake van een druppelvrije uitloop, wat het inschenken geen probleem maakt. Wij hebben deze Venus echter niet op de beste plaats gezet, gezien deze minder scoort op inhoud: met 4 kopjes kan hij net te klein zijn voor de meeste mensen. Wel is hij een stukje goedkoper dan onze beste keuze.

Budget Keuze

 

bialetti moka express

Bialetti Moka Express (6 kops)

Wanneer je niet teveel wilt betalen voor een goede percolator voor 6 kopjes, maak je de beste keuze met de Bialetti Moka Express. Met een inhoud voor zes kopjes, is deze groter dan de Venus, maar deze is weer niet geschikt voor inductie.

De Bialetti Moka Express is geschikt voor het zetten van 6 kopjes. Met een prijs van € 22,01 (op dit moment) ben je weinig kwijt voor een goede percolator. Helaas is deze niet geschikt voor inductiewarmtebronnen, maar als jij thuis een gaspit hebt is dit uiteraard natuurlijk geen probleem.Wij zijn overigens niet de enige die te spreken zijn over deze percolator: op basis van meer dan 100 reviews scoort deze percolator een 4.7 bij Bol.com.

 


Waarom je ons kan vertrouwen

Bij Alstu.nl nemen wij ons onderzoek altijd enorm serieus. Of het nu gaat om een onderzoek naar de beste koffiemolen of een specifiek type overnachting in Nederland. Ook voor ons onderzoek naar de beste koffiepercolator hebben we onderzoekscriteria gehandhaafd die de kwaliteit en waarde van onze test heeft gewaarborgd.

Zo hebben we de selectie van percolators die we hebben onderzocht gebaseerd op de populariteit bij grote webshops als Bol.com, fonQ, en anderen, en door het doornemen van honderden reviews van specifieke modellen. Door een overzicht te maken van de belangrijkste functies en eigenschappen van percolators hebben we deze vervolgens zelf kunnen testen op deze modellen.

Voor wie is dit interessant?

een barista die liefde heeft van koffie

Een échte koffieliefhebber weet het: met een goede percolator zet je de lekkerste koffie

Koffie is niet alleen een oppepper bij het opstarten van de dag of na een lange werkdag: het is natuurlijk ook een heerlijk warm drankje. Met een grote liefde voor koffie hoef je je niet te schamen: hippe koffietentjes schieten als paddenstoelen uit de grond en er worden zelfs speciale Coffee Festivals georganiseerd. Sterker nog: er zijn zelfs hele groepen koffiefans die tips en tricks met elkaar delen om het bakje koffie nóg lekkerder te zetten!

In het assortiment van een échte barista kan een goede percolator niet ontbreken. Met een percolator zet je op traditionele wijze de lekkerste koffie en geniet je ook van het voordeel dat het vaak razendsnel klaar is. Wij hebben speciaal voor de koffieliefhebbers dit onderzoek uitgevoerd. Met honderden koffie percolators in diverse afmetingen en met verschillende functies is het de grote vraag welke nu de beste percolator op de markt is.

Hoe wij getest hebben

Om erachter te komen wat de beste percolator is op dit moment, hebben we eerst een selectie gemaakt van alle populaire modellen op dit moment. Hierbij hebben we niet alleen gekeken naar percolators van de bekende merken, maar hebben we juist ook de onbekende alternatieven onderzocht. 

We hebben de populariteit bepaald op basis van de bestverkochte modellen op grote webshops als Bol.com en Coolblue. Daarbij hebben we ook de reviews en beoordelingen meegenomen van eerdere kopers: deze hebben we expres na ons eigen onderzoek pas doorgenomen, zodat er van te voren geen mening vorming plaats heeft kunnen vinden. 

Na de selectie hebben we de percolators getest op verschillende warmtebronnen en hebben we goed gekeken hoeveel kopjes koffie er daadwerkelijk gezet kunnen worden. Ook het schenken van de koffie was een belangrijk onderdeel van ons onderzoek: we hebben getest of er bij het uitschenken snel kans was op geknoei door bijvoorbeeld een slechte schenktuit of door het ontbreken van een druppel-vrije uitloop.

testen van elke afzonderlijke percolator

Definitie koffie percolator

Een percolator gaat doorgaans ook wel door de wereld met de naam ‘koffie percolator'. In ons onderzoek hebben we randvoorwaarden gesteld aan de modellen, zodat we geen appels met peren hebben vergeleken. In onze ogen is bijvoorbeeld een elektrische percolator niet een standaard model. Omdat dit een heel ander type model is, hebben we deze types niet meegenomen in onze tests. 

We hebben de volgende voorwaarden gesteld voor een percolator: 

 • Geschikt voor het zetten van koffie
 • Geen elektrische percolator (hiervoor komen we binnenkort met een nieuw onderzoek) 
 • Kan minimaal twee kopjes koffie zetten

Opmerking: bij de selectie van percolators kwamen we ook veel modellen tegen die slechts een kopje koffie kunnen zetten. Wij zijn van mening dat dit meer ‘hebbedingetjes' zijn, dan percolators voor dagelijks gebruik. 

De totstandkoming van de score

We hebben voor ons onderzoek in totaal tien verschillende percolators getest. Deze hebben we geselecteerd op basis van populariteit, waarbij we met name gekeken hebben naar de beoordeling en reviews bij webshops (Bol.com en Coolblue) en ook hebben gefilterd op de beste verkochte percolators.

Nadat we de selectie van tien stuks compleet hadden, hebben we de koffie percolators getest op de volgende factoren:

 • Druppel-vrije uitloop
 • Inhoud
 • Geschiktheid warmtebronnen
 • Lichtgewicht
 • Makkelijk te plaatsen

Graag diep ik nog even het laatst punt uit. Tijdens ons onderzoek hebben we gemerkt dat de wat kleinere percolators slecht te plaatsen zijn op gasstellen. Bij een te klein oppervlakte kan de percolator snel gaan wankelen of is deze in sommige gevallen helemaal niet te plaatsen zonder een apart opzet-stukje. 

Wat moet je in de gaten houden?

De percolators uit onze tests zijn geen elektronische percolators, maar toch wordt er flink geïnnoveerd op deze 'traditionele' koffiezetters. Zo zijn er sinds enkele jaren modellen die je op een inductieplaat kunt plaatsen, wat voorheen ondenkbaar was. Ook ontdekken we steeds vaker functies die het zetten van koffie met een percolator veiliger en makkelijker maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de droogkookbeveiliging of een warmhoudfunctie? 

Het blijft altijd belangrijk om goed te letten op de geschiktheid van verschillende warmtebronnen. Je kunt een percolator opwarmen middels de volgende warmtebronnen:

 • Gas
 • Halogeen
 • Keramisch
 • Elektrisch
 • Inductie

Het is natuurlijk de vraag welke warmtebron in jouw huis te vinden is en hier je keuze op te baseren!

Ontdek meer
Keuken & Eten

De Beste Kaasfonduepan

Huis & TuinKeuken & Eten

De Beste Braadpan

ElektronicaKeuken & Eten

De Beste Grillplaat

HobbyHuis & TuinKeuken & Eten

Beste koekenpannen voor inductie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *