Alstu! We hebben het beste voor je uitgezocht.

Keuken & Eten

De Beste Percolator

onderzoek naar de de beste percolator

Even snel een heerlijk bakje koffie zetten op traditionele wijze kan met een percolator. Om erachter te komen wat de beste percolator op dit moment is, hebben we de populairste modellen naast elkaar gezet en deze onderzocht op de belangrijkste factoren. Van smaak tot de verschillende mogelijkheden om de percolators te verwarmen: van gasstellen tot inductie kookplaten.

Na meer dan 100 kopjes koffie te hebben gezet zijn we eruit! Wij denken dat de Bialetti Venus Percolator de beste percolator is voor de meeste huishoudens.

Onze Keuze

 

bialetti venus percolator is de beste keuze op dit moment

Bialetti Venus Percolator

De Bialetti Venus Percolator is in onze ogen de beste percolator op dit moment. Deze koffiepercolator is tevens geschikt voor inductie kookplaten, wat hem zeer uniek maakt.

De Bialetti Venus percolator komt als de beste percolator uit ons onderzoek. De koffiepercolator heeft een inhoud voor vier bakjes koffie en is geheel uitgevoerd in RVS. Opvallend aan de Bialetti Venus is dat deze ook geschikt is voor inductie kookplaten, waardoor het een geschikte keuze is voor de meeste huishoudens. Van deze variant is ook een twee-kops model beschikbaar, die vanwege het kleine formaat echter niet geschikt is voor inductie kookplaten.

Ook interessant

 

bialetti moka express percolator

Bialetti Moka Express 

Een goed alternatief is de Bialetti Moka Express. Hoewel deze percolator niet geschikt is voor inductieplaten, heeft deze wel een grotere inhoud waardoor deze 6 kopjes koffie in een keer kan zetten.

De Bialetti Moka Express is een goed alternatief op de Venus, hoewel deze echter niet verwarmd kan worden op inductie kookplaten. Waar deze percolator wel goed op scoort, is de hoeveelheid kopjes koffie dat gezet kan worden. Met een inhoud van maar liefst 300 milliliter, wat groot is voor een koffiepercolator, kun je genieten van zes bakjes koffie na één keer koffiezetten. 

Budget Keuze

 

iberias galaxy percolator is een goede budget keuze

Iberias Galaxy Percolator

Wanneer je niet teveel wilt betalen voor een goede percolator, maak je met de Iberias Galaxy een goede keuze. Hoewel deze opvallend zwart met wit gestipte koffiepercolator een stuk goedkoper is, is deze alsnog van goede kwaliteit.

De Iberias Galaxy is een opvallende percolator die net als de Venus van Bialetti geschikt is voor inductie kookplaten. Deze percolator heeft een druppel-vrije uitloop, waardoor deze makkelijk koffie kan schenken zonder te hoeven knoeien. Opvallend is de zeer scherpe prijs: voor slechts € 27,- haal je een prima koffiepercolator in huis met een inhoud van 300 ml. Hiermee kun je zes kopjes koffie zetten.

 


Waarom je ons kan vertrouwen

Bij Alstu.nl nemen wij ons onderzoek altijd enorm serieus. Of het nu gaat om een onderzoek naar de beste snoeischaar of een specifiek type overnachting in Nederland. Ook voor ons onderzoek naar de beste koffiepercolator hebben we onderzoekscriteria gehandhaafd die de kwaliteit en waarde van onze test heeft gewaarborgd.

Zo hebben we de selectie van percolators die we hebben onderzocht gebaseerd op de populariteit bij grote webshops als Bol.com, fonQ, en anderen, en door het doornemen van honderden reviews van specifieke modellen. Door een overzicht te maken van de belangrijkste functies en eigenschappen van percolators hebben we deze vervolgens zelf kunnen testen op deze modellen.

Voor wie is dit interessant?

een barista die liefde heeft van koffie

Een échte koffieliefhebber weet het: met een goede percolator zet je de lekkerste koffie

Koffie is niet alleen een oppepper bij het opstarten van de dag of na een lange werkdag: het is natuurlijk ook een heerlijk warm drankje. Met een grote liefde voor koffie hoef je je niet te schamen: hippe koffietentjes schieten als paddenstoelen uit de grond en er worden zelfs speciale Coffee Festivals georganiseerd. Sterker nog: er zijn zelfs hele groepen koffiefans die tips en tricks met elkaar delen om het bakje koffie nóg lekkerder te zetten!

In het assortiment van een échte barista kan een goede percolator niet ontbreken. Met een koffiepercolator zet je op traditionele wijze de lekkerste koffie en geniet je ook van het voordeel dat het vaak razendsnel klaar is. Wij hebben speciaal voor de koffieliefhebbers dit onderzoek uitgevoerd. Met honderden koffiepercolators in diverse afmetingen en met verschillende functies is het de grote vraag welke nu de beste percolator op de markt is.

Hoe wij getest hebben

Om erachter te komen wat de beste percolator is op dit moment, hebben we eerst een selectie gemaakt van alle populaire modellen op dit moment. Hierbij hebben we niet alleen gekeken naar koffiepercolators van de bekende merken, maar hebben we juist ook de onbekende alternatieven onderzocht. 

We hebben de populariteit bepaald op basis van de bestverkochte modellen op grote webshops als Bol.com en Coolblue. Daarbij hebben we ook de reviews en beoordelingen meegenomen van eerdere kopers: deze hebben we expres na ons eigen onderzoek pas doorgenomen, zodat er van te voren geen mening vorming plaats heeft kunnen vinden. 

Na de selectie hebben we de koffiepercolators getest op verschillende warmtebronnen en hebben we goed gekeken hoeveel kopjes koffie er daadwerkelijk gezet kunnen worden. Ook het schenken van de koffie was een belangrijk onderdeel van ons onderzoek: we hebben getest of er bij het uitschenken snel kans was op geknoei door bijvoorbeeld een slechte schenktuit of door het ontbreken van een druppel-vrije uitloop.

testen van elke afzonderlijke percolator

Definitie percolator

Een percolator gaat doorgaans ook wel door de wereld met de naam ‘koffiepercolator'. In ons onderzoek hebben we randvoorwaarden gesteld aan de modellen, zodat we geen appels met peren hebben vergeleken. In onze ogen is bijvoorbeeld een elektrische percolator niet een standaard model. Omdat dit een heel ander type model is, hebben we deze types niet meegenomen in onze tests. 

We hebben de volgende voorwaarden gesteld voor een percolator: 

 • Geschikt voor het zetten van koffie
 • Geen elektrische modellen 
 • Kan minimaal twee kopjes koffie zetten

Opmerking: bij de selectie van percolators kwamen we ook veel modellen tegen die slechts een kopje koffie kunnen zetten. Wij zijn van mening dat dit meer ‘hebbedingetjes' zijn, dan percolators voor dagelijks gebruik. 

De totstandkoming van de score

We hebben voor ons onderzoek in totaal tien verschillende percolators getest. Deze hebben we geselecteerd op basis van populariteit, waarbij we met name gekeken hebben naar de beoordeling en reviews bij webshops (Bol.com en Coolblue) en ook hebben gefilterd op de beste verkochte percolators.

Nadat we de selectie van tien stuks compleet hadden, hebben we de koffiepercolators getest op de volgende factoren:

 • Druppel-vrije uitloop
 • Inhoud
 • Geschiktheid warmtebronnen
 • Lichtgewicht
 • Makkelijk te plaatsen

Graag diep ik nog even het laatst punt uit. Tijdens ons onderzoek hebben we gemerkt dat de wat kleinere percolators slecht te plaatsen zijn op gasstellen. Bij een te klein oppervlakte kan de percolator snel gaan wankelen of is deze in sommige gevallen helemaal niet te plaatsen zonder een apart opzet-stukje. 

Wat moet je in de gaten houden?

Koffiepercolators zijn geen elektronische apparaten, maar toch wordt er flink geïnnoveerd op deze ‘traditionele' koffiezetters. Zo zijn er sinds enkele jaren modellen die je op een inductieplaat kunt plaatsen, wat voorheen ondenkbaar was. Ook ontdekken we steeds vaker functies die het zetten van koffie met een percolator veiliger en makkelijker maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de droogkookbeveiliging of een warmhoudfunctie? 

Het blijft altijd belangrijk om goed te letten op de geschiktheid van verschillende warmtebronnen. Je kunt een percolator opwarmen middels de volgende warmtebronnen:

 • Gas
 • Halogeen
 • Keramisch
 • Elektrisch
 • Inductie

Het is natuurlijk de vraag welke warmtebron in jouw huis te vinden is en hier je keuze op te baseren!

Over

Houdt niet van koude pannenkoeken
  Gerelateerde artikelen
  Keuken & Eten

  Het Beste Alcoholvrije Bier

  Keuken & Eten

  Het Beste Glutenvrije Brood

  Huis & TuinKeuken & Eten

  De Beste Braadpan

  ElektronicaKeuken & EtenSport & Gezondheid

  De Beste Blender Voor Smoothies

  Altijd up to date?
  Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  De moeite waard...
  De Beste Baardtrimmer