Huis & Tuin

Muffe Geur uit Kledingkast Verwijderen

muffe geur uit kledingkast verwijderen

Laatste update op: 23 juni 2022 Wanneer je je kleding uit de wasmachine haalt ruikt het heerlijk. Als je echter je kledingkast opendoet om je net gewassen kleding erin op te hangen, kan er sprake zijn van een muffe geur. Een muffe geur in de kledingkast kan ontstaan door verschillende factoren: zo kan een te volle kledingkast al zorgen voor een onaangename geur, maar ook het niet luchten van de kast kan een oorzaak zijn. Bij Alstu zijn we op zoek gegaan naar manieren om een muffe geur uit de kledingkast te verwijderen. Wat zijn de beste manieren en hoe kun je dit zelf thuis toepassen om daarmee de muffe geur definitief te verwijderen?

Zorg voor een goede ventilatie in de kledingkast

De eerste goede stap richting een fris ruikende kledingkast, is door simpelweg de deuren zo nu en dan open te zetten. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor lades. Wanneer een kledingkast geen goede ventilatie heeft, kan er al snel een muffe lucht ontstaan. Zorg daarom zo nu en dan voor een goede dosis frisse lucht van buiten. Natuurlijk raden we niet aan om de deuren altijd open te laten staan, gezien er dan weer makkelijk stof in de kledingkast kan komen.

Hang en leg niet teveel kleding in de kast

Een andere mogelijkheid om een muffe geur uit de kledingkast te verwijderen is door er niet teveel kleding in te hangen of te leggen. Een propvolle kledingkast zorgt ervoor dat kleding dicht tegen elkaar aan komt te hangen. Dit zorgt overigens niet alleen voor een muffe geur in de kast zelf, maar ook een minder frisse geur van de kleding zelf. Het is daarom slim om de kleding wat meer te verspreiden over meerdere kasten of lades.

Vul de kledingkast enkel met droge kleding

Is de kleding nog niet helemaal droog? Dan is het zeker niet slim om dit alvast in de kast te hangen, hoe opgeruimd dat ook staat. Natte kleding is een grote veroorzaker van een muffe lucht; zelfs licht vochtige kleding. Zorg er daarom altijd voor dat de kleding écht krukdroog is voor je dit in de kast hangt.

Reinig de kleding extra, alvorens je het in de kast hangt

Hoewel men vaak denkt dat een kast zorgt voor ook een onaangename geur in de kleding wat eruit gehaald wordt, kan juist kleding zelf ook de oorzaak zijn. Wanneer kleding zelfs uit de was nog muf blijft ruiken is het slim om te zorgen voor een extra reiniging. Een goede manier is door bijvoorbeeld te strijken met een stoomstrijkijzer: hiermee wordt de kleding niet alleen gladder gestreken, het zorgt ook voor een extra reiniging van de kleding. Bij Alstu hebben we onlangs onderzoek gedaan naar het beste stoomstrijkijzer, een aanrader als je er nog geen één in huis hebt.

Kleding wat je niet altijd hoeft te wassen kun je beter wel even stomen

Er zijn diverse kledingstukken die niet altijd in de wasmachine hoeven óf kunnen, nadat je het één keer aan hebt gehad. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld een colbert, wat je enkel aan hebt bij speciale gelegenheden. Hoewel je hiermee niet na één keer dragen gelijk naar de stomerij hoeft, is het wel slim om het zelf kort te reinigen met stoom. Een stoomreiniger hoeft niet heel veel te kosten, dit bleek overigens ook in ons onderzoek naar de beste kledingstomer op dit moment.

beste kledingstomer

Het kan slim zijn om kleding zelf te stomen, voor je het in de kast hangt.

Maak gebruik van geurzakjes

Naast alle acties die je zonder directe aankopen zou kunnen verrichten, zijn er ook producten op de markt om een muffe geur te verwijderen uit de kledingkast. Een goed middel zijn geurzakjes: deze kun je vaak tussen de kleding hangen aan een kledinghanger, waarna je kleding en de kledingkast minder muf zal gaan ruiken. Hoewel er diverse varianten zijn met geuren als bloesem en bloemetjes, raden wij echter aan om gebruik te maken van ontgeurzakjes: deze neutraliseren de geur, in plaats van dat deze verborgen wordt onder een laag van bloemengeur. Een goed product zijn bijvoorbeeld deze No Stink Ontgeurzakjes.

Optioneel: geur-verwijderaar voor textiel

Naast geurzakjes voor in de kledingkast, zijn er ook middelen om een muffe geur van kleding voor of na het ophangen in de kledingkast eenvoudig te verwijderen. Ook hier moet je goed opletten dat het niet de geur maskeert, maar dat er echt sprake is van een geur-verwijderaar die geur neutraliseert met behulp van moleculen. Huishoudmiddelen merk HG heeft hier een passende oplossing voor: HG Alle Nare Geurtjes weg voor Textiel.

Ontdek meer
Huis & Tuin

Het Beste Middel Tegen Groene Aanslag op Tegels

Huis & Tuin

De Beste Kerstboomstandaard

Huis & Tuin

De Beste Slimme Kerstboomverlichting

Huis & Tuin

De Beste IJskrabber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *