Software & Apps

De Beste Videobel App

beste videobell app

Laatste update op: 23 juni 2022

Op het moment blijven we veel binnen vanwege het coronavirus. Om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken, worden we vanuit het RIVM geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te werken. Een videobel app is hierbij een interessante en handige optie zo kun je alsnog met collega's een vergadering of call voeren of kun je je baas updaten waar je precies mee bezig bent.

En wat dacht je van een gezellige zaterdagavond met je vrienden? Ook hier blijken videobel apps een uitkomst: zo zijn ze er zelfs met de mogelijkheid om online spelletjes te kunnen spelen of samen een Netflix serie te kunnen kijken.

Als we kijken naar het totale aanbod van videobel apps in applicatiestores, zijn dat er enorm veel. Er zijn er echter maar een paar die er tussenuit springen: niet alleen op het gebied van beeldkwaliteit en mogelijkheden, maar ook op het gebied van privacy voor de gebruiker. We willen immers niet dat de beelden opgeslagen en/of gedeeld worden met anderen.

We hebben verschillende videochat applicaties onderzocht en gebruikt en komen tot de conclusie dat Skype de beste videobel app op dit moment is voor de meeste mensen. Echt op zoek naar een app om ook spelletjes mee te kunnen spelen? Dan is House Party de beste keuze!

Beste Keuze

skype videobel app

Skype

Beste videobel app zonder limieten

Skype is al jarenlang een veelgebruikte videobel app. Deze app is stabiel, gratis te gebruiken en beschikbaar voor alle veelgebruikte platformen en besturingssystemen.

Wie kent Skype niet? Skype is een stabiele software waarmee videobellen kinderspel is. Wel dienen alle gebruikers de Skype app op hun apparaat te hebben: of dit nu op een laptop of op een smartphone is, is niet relevant. Skype is gratis te gebruiken (je kunt de app hier downloaden) en er kunnen maximaal 50 personen deelnemen in groepen, wat in onze ogen ruim voldoende is. In tegenstelling tot veel soortgelijke apps zijn er geen tijdslimieten. 

Ook interessant

houseparty videobel app

Houseparty

Beste videobel app voor spelletjes met vrienden

Op zoek naar een leuk alternatief voor een gezellige avond met vrienden tijdens de lockdown? Dan kun je het beste kiezen voor Houseparty, waarmee je ook online spelletjes kun spelen.

Sinds we met z'n allen binnenbzitten is er in verschillende appstores een nieuwe app in de toplijsten te vinden; Houseparty! Deze app is met name geschikt voor vriendengroepen of families die samen spelletjes willen doen, terwijl ze aan het videobellen zijn.

Eerlijk is eerlijk: het kan best een goed alternatief zijn voor de zaterdagavond of een verjaardag, wat tijdens deze lockdown helaas een no-go is. Bij House Party kunnen er maximaal 8 personen deelnemen.

Privacy-opmerking: bij Alstu! hechten we veel waarde aan privacy bij ons onderzoek naar de beste videobel app. Bij Houseparty blijken videochats niet versleuteld plaats te vinden, maar er zijn – nog – geen bewijzen voor hacks of mogelijkheden hiertoe. Wel is het goed om te beseffen dat de data die je invult bij een Houseparty account, gebruikt wordt voor het tonen van reclame.

Ook interessant

zoom videobel app

Zoom

Beste videobel app voor werk en collega's

Wil je met name een videobel app gaan gebruiken voor werkgerelateerde gesprekken? Dan kun je in onze ogen het beste kiezen voor Zoom.

Zoom is in onze ogen de beste zakelijke videobel app. Bij deze applicatie – die niet alleen zakelijk aanvoelt bij gebruik – kunnen tot 100 mensen aansluiten bij videogesprekken. Dit kan erg interessant zijn bij grote groepen collega's die tegelijk toegesproken kunnen worden.

Wat ons erg opvalt is dat alleen de starter van het videogesprek een Zoom-account dient te hebben, degenen die uitgenodigd worden niet. Wat ook interessant is, is dat Zoom voor alle platformen en besturingssystemen beschikbaar is.

 

Ook interessant

facetime videobel app

Facetime

Beste videobel app voor Apple gebruikers

Hebben degenen met wie je wilt videobellen allemaal een Apple device? Dan kun je het beste kiezen voor Facetime; deze applicatie is zeer stabiel en is van hoge kwaliteit op het gebied van beeld en geluid.

Iedereen met een iPhone, Macbook of iPad kent Facetime wel. Deze videochat dienst van Apple werkt kinderlijk eenvoudig en heeft bij een goede netwerkverbinding weinig tot geen issues, iets wat bij Skype of House Party een ander verhaal kan zijn.

Bij Facetime kunnen er maximaal 32 personen deelnemen aan een gesprek, wat meer is dan House Party, maar minder is dan bij Skype. In onze tests viel ons op dat we bij Facetime het meest het gevoel krijgen van het voeren van een daadwerkelijk gesprek. Heeft iemand waarmee je een gesprek wilt voeren echter geen Apple-device? Dan is Facetimen helaas niet mogelijk.


Waarom je ons kan vertrouwen

Bij het onderzoek naar de beste videobel app hebben we met name onze ervaringen laten spreken. We hebben verschillende apps uitgetest. Gezien we met z'n allen gewezen worden op zoveel mogelijk thuiswerken, was het voor onze redactie een uitstekend moment om de verschillende videobel apps zelf te ervaren. Van Zoom tot Skype en van Facetime tot House Party, wij hebben ze getest!

Bij het vinden en bestempelen van de beste keuze gaat natuurlijk wat verder dan enkel het zelf testen van de mogelijkheden. Zo dient er in onze ogen ook ingezoomd te worden op zaken als privacy en security van de software. Worden de videochats en gesprekken bijvoorbeeld versleuteld (encrypted) en hoe zit met hacks in het verleden?

Ook het gebruik in specifieke situaties is een belangrijke factor: hebben we te maken met een app om met tientallen collega's te discussiëren of is het een applicatie die dient als alternatief voor de gezellige zaterdagavond, omdat we er ook spelletjes mee kunnen spelen?

Daarbij is het goed om te weten dat we bij Alstu! onze onderzoeken altijd onafhankelijk uitvoeren. Hoewel we mogelijk kunnen verdienen aan downloads of aankopen die plaatsvinden naar aanleiding van ons onderzoek, hoeft dat echter niet altijd het geval hoeft te zijn: dat bewijst trouwens dit onderzoek. Ik raad je aan om meer te lezen over onze aanpak, als je het interessant vindt om te weten hoe wij de onafhankelijkheid en kwaliteit van onze onderzoeken waarborgen.

Voor wie is dit interessant?

Een videobel applicatie, ook wel een videochat dienst genaamd, is voor heel veel mensen interessant, zeker nu, nu men vaker thuis werkt en in een sociaal isolement zit. Video bellen is interessant voor thuiswerkende mensen die graag in contact willen blijven met collega's tot opa en oma die hun kleinkind willen zien opgroeien. Maar ook studenten in het buitenland, die graag hun ouders en/of vrienden op de hoogte willen houden van hun reizen. 

Er zijn videobel apps voor veel verschillende doeleinden

Net als de hoeveelheid gebruikers, is het aanbod in specifieke videobel apps enorm. Zoals je wellicht al hebt gezien in onze uitgelichte apps, blijken er videobel apps te zijn voor verschillende doeleinden. We zetten de voornaamste redenen om gebruik te maken van deze applicaties op een rij:

 • Gesprekken voeren met collega's bij thuiswerken*
 • In contact blijven met familie en of vrienden op afstand
 • Kleinkinderen die met opa en oma kunnen communiceren
 • In tijden van quarantaine en/of een lockdown alsnog elkaar kunnen zien en spreken**

* Op dit moment is er sprake van een intelligente lockdown in Nederland. Nederlanders worden door het kabinet en het RIVM gewezen om zoveel mogelijk thuis te werken. Om goed thuis te kunnen werken is vaak het contact met collega's of klanten onvermijdelijk. Met een goede (zakelijke) videobel app hoeft dit echter geen probleem te vormen.

** Doordat instellingen als ziekenhuizen en verzorgingstehuizen niet meer te bezoeken zijn momenteel, kan het gebruik van een goede videobel app interessant zijn. Hiermee kun je elkaar zien en horen zonder dat je in aanraking met elkaar komt, iets wat in deze tijden enorm belangrijk is.

kleinkinderen videobellen met opa en oma

Videobel apps worden veelal gebruikt door grootouders en kleinkinderen

Belangrijke factoren voor ‘goede' videobel apps

Als je op zoek gaat naar een geschikte videobel app, dien je verder te kijken dan enkel de kwaliteit (audio en beeld) en de mogelijkheid om de applicatie gratis te downloaden. Zo zijn er ook andere belangrijke zaken als ‘privacy en veiligheid' van accounts/gebruikers en de ondersteuning voor verschillende besturingssystemen. En kijken we naar apps voor zakelijke doeleinden, dan is juist weer het aantal maximale gebruikers een interessante factor. 

De punten waar wij bij Alstu! met name naar gekeken hebben zijn de volgende factoren:

 • Beeld- en audiokwaliteit;
 • Ondersteuning voor apparatuur en besturingssystemen;
 • Gebruiksvriendelijkheid;
 • Aantal downloads in applicatiestores;
 • Beoordelingen van reeds gebruikers bij diverse download-punten;
 • Maximaal aantal deelnemers in videogesprekken;
 • Mogelijke tijdsrestricties en andere limieten;
 • Eventuele kosten en prijzen bij gebruik.

Videobel apps vergelijken: ontdek de beste voor jouw situatie!

Bij Alstu! beseffen we ons goed dat het vergelijken van videobel apps soms als het vergelijken van appels met peren is. Zo is een House Party met name gericht op het spelen van games, terwijl een Zoom weer – met een maximaal aantal personen van 100 – weer gemaakt lijk te zijn voor zakelijke doeleinden. Omdat je specifieke wensen kunt hebben, bijvoorbeeld zoveel mogelijk deelnemers óf een app zonder gebruikslimieten, hebben we de populairste videobel apps op een rij gezet. Check in onderstaand overzicht de grootste verschillen en ontdek daarmee de videobel app die het beste past bij jouw wensen en behoeftes op dit moment.

Videobel AppGebruikersKwaliteitGroot pluspuntOndersteuning
Facetime32UitstekendPerfect voor AppleiOS
Zoom100GoedGoed voor grote groepen collega'siOS/Android
WhatsApp-GoedMakkelijk en sneliOS/Android
Skype52GoedStabiel en sneliOS/Android
Houseparty8MatigLeuk voor spelen van spelleniOS/Android
Jitsy+-10MatigGeen account nodigiOS/Android

Wat je in de gaten moet houden

In dit onderzoek hebben we stilgestaan bij communicatiedoeleinden, wat met name bij thuiswerken interessant kan zijn. Vanwege de intelligente lockdown in Nederland, hebben we ons bij Alstu! de afgelopen periode gericht om meer onderzoeken die jou kunnen helpen bij thuiswerken. Zo deden we onderzoek naar het beste tweede beeldscherm en het beste draadloze toetsenbord. En natuurlijk mag in deze tijd ook een goede hygiëne niet ontbreken: check de beste desinfecterende handgel, maar ook de beste handcrème om je handen goed te blijven verzorgen!

Net als alle andere onderzoeken bij Alstu! is het onderzoek naar de beste videobel app nooit af. Er komen immers constant nieuwe applicaties bij. Of wat dacht je van de mogelijkheid tot hacks in de toekomst; dit zou kunnen zorgen voor een gewijzigd onderzoeksresultaat, gezien we privacy en veiligheid als belangrijke randvoorwaarde hebben gesteld. We updaten ons onderzoek dan ook regelmatig: bovenaan het onderzoek ontdek je de laatste update-datum. Mocht je van mening zijn dat ons onderzoek toe is aan vernieuwing óf ons wilt voorzien van feedback, stuur ons dan gerust een berichtje of laat een reactie achter onderaan het onderzoek.

Ontdek meer
Software & Apps

De Beste Gratis VPN

Software & Apps

De Beste Gratis To-Do App voor Privé Gebruik

Software & Apps

De Beste Wachtwoordmanager

Keuken & EtenSoftware & Apps

De Beste Supermarkt App

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *