ElektronicaVerzorging

De Beste Baardtrimmer

beste baardtrimmer onderzoek

Laatste update op: 23 juni 2022

Vanuit meer dan 125 verschillende baardtrimmers die er te koop zijn, hebben we De Philips 5000 serie BT5200 baardtrimmer geselecteerd als onze keuze voor baardtrimmers. Deze baardtrimmer is de beste all-in-one keuze voor een nette prijs. De baardtrimmer voelt stevig en kwalitatief in de hand en de motor is krachtig waardoor je snel door de baard heen kunt. 

Onze Keuze

 

philips bt5200-16

Philips 5000 serie BT5200/16

Kwalitatieve baardtrimmer voor een nette prijs 

Deze Philips 5000 serie BT5200/16 baardtrimmer wordt in de testperiode van 3 maanden het meest gepakt in de badkamer. Hij is makkelijk in gebruik en geeft het meest accurate resultaat. Bij regelmatig gebruik (bijwerken van de baard op 4mm eens in de 4 dagen) hoeft de batterij maar eens in de paar maanden te worden opgeladen. Het is erg fijn dat de trimmer naderhand eenvoudig is af te spoelen onder de kraan, waardoor deze altijd schoon is als je deze weer gebruikt. Hij ligt robuust in de hand en voelt erg degelijk.

Met het opzetstuk schraap je als het ware de haren overeind die vervolgens met precisie worden afgesneden. Dit opzetstuk voelt bij gebruik niet altijd zacht en soepel op de huid, maar het werkt wel erg goed.

De €43,95 die wij hebben besteed aan deze baardtrimmer, vinden we een nette prijs, dit alles in overweging genomen hebben wij de Philips 5000 serie BT5200 gekozen als beste baardtrimmer.

Ook interessant

 

babybliss for men baardbrimmer

BaByliss for Men i-Control E876E

Automatisch verstelbare kop die ook erg soepel aanvoelt op de huid doordat deze meebeweegt. 

De BaByliss for Men i-Control E876E is een fijn apparaat die met name goed scoort op de soepelheid van het opzetstuk. Dit glijdt namelijk erg zacht over je huid omdat de kop meebeweegt en we kunnen ons voorstellen dat mannen met een wat gevoeligere voor deze trimmer gaan. Daarbij voelt deze Babyliss iets meer als een gadget dan de Philips 5000 serie BT5205/16. Zo heeft deze baardtrimmer een display en kun je de kop automatisch in hoogte verstellen.

Ik had wel wat moeite met het instellen van het juiste aantal millimeters. Dit lijkt een stuk minder nauwkeurig dan bij de Philips, maar als je eenmaal een prettige stand hebt gevonden maakt dat verder niet zoveel uit.

Een klein nadeel van dit model is dat de afwerking van wat minder kwalitatief plastic is, waardoor hij niet overal even robuust aanvoelt. Bij de aan en uit knop is dat bijvoorbeeld het geval.

Budget Keuze

 

Remington MB4130 Beard Boss Pro

Remington MB4130 Beard Boss Pro

Deze Remington is gewoon een goede koop voor niet al teveel geld

Deze Remington MB 4130 Beard Boss Pro doet eigenlijk precies wat een trimmer moet doen voor een nette prijs. Het model is praktisch ontworpen en de kwaliteit en robuustheid zijn goed. De verstelknop doet zijn werk en ook het trimmen gaat gewoon goed. Je merkt een kwaliteitsverschil met de geteste Philips modellen, maar je hoeft er ook minder voor te betalen. 


Waarom je onze test moet vertrouwen

Deze handleiding is geschreven door 2 mannen die wekelijks gebruik maken van een baardtrimmer. Voor de goede orde: we hebben geen grote hipsterbaard maar een twee tot drie wekenbaard die we vervolgens kort houden. De apparaten zijn dus ook in die hoedanigheid getest.

Voor wie is dit?

word je eigen barbier met de beste baardtrimmer

Nederland is niet direct een land waar je naar de barbier gaat om je gezichtshaar bij te werken. Toch zie je ze tegenwoordig wel iets meer in het straatbeeld dan enkele jaren geleden. Naast bijvoorbeeld de Turkse kappers waar je door de winkelpui wel eens een scheerbeurt gedaan ziet worden, zijn er ook meer barbiers die zijn ontstaan vanuit de hipster trend. Toch zal de gemiddelde Nederlandse man niet wekelijks zijn baard laten bijwerken door een getatoeëerde man met puntsnor, maar eerder kiezen voor een baardtrimmer.

Met een baardtrimmer kun je eenvoudig thuis je baard trimmen en netjes houden. Er zijn verschillende type trimmers. Zo heb je bijvoorbeeld Philips One Blade trimmers die werken met een mesje, tondeuses en de categorie baardtrimmers. De mannen die een mooie baard of een nette ‘aantal dagen baard’ nastreven hebben het meeste aan een goede baardtrimmer. In deze test gaan wij verder in op dit type.

Een baardtrimmer versus tondeuse kopen

Het verschil tussen de de (baard)trimmer en de tondeuse zit hem voornamelijk in het doel van het het gebruik. Wil je bijwerken met precisie? Of ga je vaker wat grover te werk en wil je de baard en eventueel het hoofdhaar geheel kort maken. Als je zo nu en dan je hoofd kaal scheert, of je gehele baard weghaalt, dan is de tondeuse de beste keuze. Als je wat fijner te werk wil gaan en je baard bijgewerkt wilt houden, is de baardtrimmer de goede keuze.

Hoe wij de beste baardtrimmer gekozen hebben

De zoektocht naar de beste baardtrimmer lijkt eenvoudig totdat je ziet hoe groot het aanbod is. Onze eerste selectie van baardtrimmers ging al snel over de 125 stuks. Ook per merk is het aanbod erg groot, waarbij de verschillen tussen de trimmers niet altijd noemenswaardig zijn. De selectie van baardtrimmers die wij zouden overwegen heeft dan ook best even geduurd.

Om tot een conclusie te komen welke baardtrimmer de beste baardtrimmer is hebben we overlegd waar een baardtrimmer aan zou moeten voldoen. We kwamen tot de volgende punten:

Scherpe messen en goede motor die haren snijden en niet trekken

Online vind je wel eens klachten over baardtrimmers die de haren uit de haarzakjes trekken in plaats van netjes snijden. Trimmen zou geen pijn moeten doen.

Mooi en stevig design

Een baardtrimmer moet vanwege het gebruik ook wel wat kunnen hebben. We zoeken dus naar een kwalitatieve trimmer die tegen een stootje kan. Daarbij denken we dat goed gefabriceerde producten gewoon ook langer meegaan.

Goede batterij

Een goede batterij is belangrijk voor zowel de kracht van de motor als de batterijduur. Een krachtige batterij helpt bij het trimmen van dikkere stukken baard. Daarnaast schatten we in dat dit – in combinatie met een stevige motor – invloed heeft op de algehele kwaliteit en levensduur van het apparaat.

Niet al teveel poespas

Er zijn baardtrimmers met dusdanig veel onderdelen dat ze het dagelijkse gebruik in de weg zitten. Wanneer trim je je baard? Nou, toch ook wel vaak op momenten dat je even snel de boel netjes moet maken voordat je weer de deur uit moet. Ook op reis lijkt het ons handig dat je niet een extra tasje mee hoeft te nemen voor alle onderdelen.

Prettig in gebruik

Misschien wel het belangrijkste kenmerk van een goede baardtrimmer is of deze prettig is in gebruik. Ligt hij fijn in de hand, trimt hij goed en nauwkeurig, en geeft de trimmer een mooi resultaat.

Een gangbare prijs die ergens tussen de 35 en 70 euro ligt

Onze eigen ervaring met goedkope scheerapparaten is dat deze het in het begin erg goed doen, en je dus blij bent met je aankoop, maar dat deze producten op langere termijn gaan teleurstellen. De batterij wordt minder (en daarmee de kracht en gebruiksduur), en het apparaat wordt slechter in gebruik. Dat laatste komt door slijtage en vuil. En zeker als je de baardtrimmer niet goed onderhoudt, heb je kans dat deze het vroeg of laat begeeft.

Om deze reden hebben we de goedkoopste opties niet meegenomen in de test. We willen kwaliteit en prijs is daarvoor een goede indicator. Anderzijds willen we ook niet een te dure trimmer want we zoeken er eentje die veel waarde biedt voor de juiste prijs. We hebben de prijsrange gesteld tussen de €30,- en €70,-.

Eenvoudig in onderhoud

De praktijk heeft ons geleerd dat je na een vlugge trimbeurt in de ochtend niet altijd de moeite neemt voor onderhoud. Sommige apparaten werken met onderhoudsolie en In ons geval verdween dat potje onderhoudsolie uiteindelijk toch ook in een laatje. het resultaat was dat deze -ook wel goedkope- baardtrimmer binnen anderhalf jaar vastliep. De batterij bleek niet meer sterk genoeg om de vervuilde mesjes in beweging te krijgen.

Een pre maar geen must:

  • Een precisietrimmer – Voor sommige mensen is dit handig, wij werken zelf ook gewoon prima met een scheermesje.
  • Waterdicht – Sommige baardtrimmers zijn onder de douche te gebruiken en sommige apparaten zijn schoon te houden doordat je ze onder de kraan kunt afspoelen. Met name dat laatste vinden we wel praktisch.
  • Mooi design – Het oog wil ook wat natuurlijk.

Hoe we hebben getest

Nadat we hebben nagedacht over wat we zoeken in een goede baardtrimmer, zijn we het aanbod ik de markt in kaart gaan brengen. Maar zoals al eerder aangegeven, zagen we vanwege het grote aanbod  al snel door de bomen het bos niet meer. Dus we zijn ons eerst gaan beperken tot top 10 lijstjes van o.a. Coolblue en Bol.com en mannenbaard.nl. De lijstjes bleken behoorlijk te verschillen. We denken omdat er een behoorlijke selffulfilling prophecy plaatsvindt.

Dat wil zeggen dat mensen zich bij hun keuze beperken tot de verkooptoppers waardoor deze op hun beurt weer vaker verkocht worden. Wellicht zal marge ook wel een grote rol spelen. Er waren echter twee grote gemene delers: De Philips 5000 serie BT5200/16 en BT5205/16. Deze modellen scoorden op alle platforms hoog op zowel het aantal verkopen als de beoordeling. Deze twee wilden we dus zeker proberen. Ook waren we benieuwd naar het verschil tussen deze twee baardtrimmers.

Naast Philips wilden we ook andere merken proberen. Dus we hebben van Remington, Wahl en BaByliss baardtrimmers gevonden die voldeden aan onze selectiecriteria.

Doordat het aanbod zo enorm groot is en we niet alles hebben kunnen testen, gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat de ultieme baardtrimmer misschien nog wel ‘out there’ is. Wat we wél hebben gevonden is een baardtrimmer waarvan wij zeggen: “Die kun je echt prima aanschaffen”.

De modellen waarop onze keuze zeker niet viel

Wahl baardtrimmer 09854-2916. Zwart en Roestvrijstaal

We hebben de Wahl 09854-2916 baardtrimmer (zwart, roestvrijstaal) aangeschaft voor €54,99. Na opening van de verpakking viel deze trimmer ons direct al een beetje tegen. Ondanks dat de naam en productfoto`s de suggesties wekken dat je te maken hebt met een roestvrijstalen trimmer, bleek dit plastic te zijn. het vervangen van het eerste opzetstuk verliep ook niet goed. Het is niet gebruiksvriendelijk om te wisselen. 

Ontdek meer
Verzorging

De Beste Deodorant

CadeausElektronicaHobby

De beste spelcomputer

Sport & GezondheidVerzorging

De Beste Neusspray

Verzorging

De Beste Zilvershampoo

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *