Huis & Tuin

Beste Inbouw Sfeerhaard

inbouw sfeerhaard

Laatste update op: 23 juni 2022

Voordat we in deze analyse duiken moeten we even de term sfeerhaard ontleden. Een Sfeerhaard is een elektrische haard die je met een afstandbediening kan laten veranderen van kleur, intensiteit en dus ook warmte. Deze sfeerhaarden worden steeds populairder en kunnen voor makkelijke verwarming en sfeer in huis zorgen. Een sfeerhaard kan niet altijd in ieder materiaal ingebouwd worden, dus we hebben voor deze analyse twee zaken bekeken: Een sfeerhaard met verwarmingselement die ingebouwd kan worden in de muur en een sfeerhaard zonder verwarmingselement, die bijvoorbeeld ingebouwd kan worden in een TV meubel of op een andere plek waar de warmte niet afvoerbaar is. De mooiste en beste sfeerhaard ( De Dimplex 3-Step – Elektrische sfeerhaard ) is 15x duurder dan de budget variant. Deze verschillen zijn enorm. Voor de beste kwaliteit op dit vlak moet je simpelweg wel wat investeren.

Onze Keuze

dimplex 3 step

Dimplex 3-Step – Elektrische sfeerhaard

Je kan niet zeggen dat deze sfeerhaard aantrekkelijk geprijsd is, wel is dit de Ferrari onder de Sfeerhaarden, mooier en makkelijker dan een gashaard. Sublieme kwaliteit. Niemand gaat spijt krijgen van deze sfeerhaard in de woonkamer.

 

Als je kijkt naar een inbouwhaard die je bijvoorbeeld in een TV Meubel kunt plaatsen dan praat je over een sfeerhaard cassette, dit omdat alle andere sfeerhaarden te groot en/of diep zijn om in een meubel te integreren. Of omdat de sfeerhaarden warmte moeten afvoeren en dit in een TV meubel niet kan. Ook op dit vlak heeft Dimplex het beste product in handen. De Dimplex Cassette 600, alle professionele meubelmakers maken gebruik van deze cassettes voor sfeerhaard integraties zonder verwarmelementen.

Deze variant is ook de #1 keuze voor TV meubels met haard van Meubelblog.nl

Inbouw sfeerhaard voor een TV Meubel

sfeerhaard inbouw cassette

 Dimplex Cassette 600

De Basket Cassette 600 is een decoratieve elektrische sfeerhaard zonder verwarmingselementen, ideaal voor inbouw. Deze sfeerhaard rankt ook #1 op Meubelblog.

 

De meeste interessante betaalbare variant

Sfeerhaarden zijn over het algemeen erg duur, vooral de producten van de topmerken. Gelukkig zijn er ook nog veel budget alternatieven. LEt hier wel goed op: Je haalt absoluut niet de kwaliteit van de toppers in huis. Als je voor €120,- een sfeerhaard koopt kan je niet verwachten dat je dezelfde kwaliteit in huis haalt in vergelijking tot de € 2400,- voor de top sfeerhaarden.  

BUDGET KEUZE

budget keuze inbouw haard
 

Classic Fire Chicago sfeerhaard

Onze budget keuze gaat uit naar de Classic Fire Chicago Sfeerhaard, een bijzonder lage prijs en ook nog veelal goede ervaringen. Voor deze prijs kan je deze sfeerhaard zelfs als een soort van ‘demonstratie model' zien om een sfeerhaard eens uit te testen.

 

Waarom kun je ons vertrouwen

Voor dit onderzoek hebben we ons volledig ingelezen in de markt van elektrische sfeerhaarden. Vooraf hadden we niet gedacht dat de invloed van het wel of niet hebben van verwarmingselementen zoveel invloed heeft op de resultaten en mogelijkheden rondom sfeerhaarden. Ook is de technologie op het vlak van sfeerhaarden enorm verandert: De nieuwste modellen laten veel betere resultaten zien dan de oudere sfeerhaarden. Wij hebben voor dit onderzoek alle sfeerhaarden websites bekeken, alle reviews doorgelezen en we zijn met twee aanbieders van sfeerhaarden in gesprek gegaan. 

Voor wie is dit interessant?

Voor iedereen die het kopen van een sfeerhaard overweegt. De volgende sfeerhaar

 • Personen met interesse in elektrische haarden
 • Personen die een elektrische inbouwhaard overwegen in de muur.
 • Experts die meer willen weten over elektrische inbouwhaarden. 
 • Mensen met interesse in een sfeerhaard voor in een TV Meubel
 • Personen met een laag en hoog budget voor een nieuwe sfeerhaard.

Hoe we geselecteerd hebben

Om te kunnen zeggen wat wij de beste sfeerhaard vinden, zijn we eerst op zoek gegaan naar huidige aanbod aan sfeerhaarden op alle sites op het Internet. Hiervoor hebben we gekeken naar Nederlandse webshops en winkels die sfeerhaarden, denk aan Bol.com of een Sfeerhaardenexpert. Op basis van het aanbod van deze aanbieders hebben we eerst een selectie gemaakt en hebben we de volgende randvoorwaarden gebruikt voor dit onderzoek:.

Op welke factoren hebben we onderzoek gedaan?

Om tot een keuze te kunnen komen hebben we de sfeerhaarden onderzocht op verschillende factoren:

 • Verwarmingselementen
 • Inbouwbaarheid ( Muur vs TV Meubel)
 • Prijs
 • Kwaliteit
 • Reviews van het Product
 • Fabrikant Niveau
 • Technische Eigenschappen
Ontdek meer
Huis & Tuin

Het Beste Middel Tegen Groene Aanslag op Tegels

Huis & Tuin

De Beste Kerstboomstandaard

Huis & Tuin

De Beste Slimme Kerstboomverlichting

Huis & Tuin

De Beste IJskrabber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *