ElektronicaHuis & TuinSoftware & AppsSport & Gezondheid

De Beste Slimme Weegschaal

de beste slimme weegschaal

Laatste update op: 23 juni 2022

Weegschalen zijn bijna in elke badkamer wel te vinden, maar worden ze wel goed en juist gebruikt? Het meten van je gewicht heeft met verschillende factoren te maken en niet alleen met je gewicht in kilogram. Zo is het bijvoorbeeld ook interessant om te weten wat je spiermassa, botmassa of vochtgehalte is. De meeste slimme weegschalen kunnen dit en zijn te gebruiken met een app, zodat je de gegevens makkelijk kunt monitoren en je ziet of je op de juiste weg bent. Omdat deze innovatieve weegschalen steeds populairder worden zijn wij op zoek gegaan naar de beste slimme weegschaal.

Na een uitgebreid onderzoek uitgevoerd te hebben naar slimme weegschalen kunnen we zeggen dat de beste slimme weegschaal op dit moment in onze ogen de Medisana Target Scale 3 is. Deze weegschaal zit er niet alleen super modern uit, maar is voorzien van handige meetfuncties en een functie die je ook motiveert om je streefgewicht te halen. Wat deze weegschaal de beste keuze maakt lees je hieronder.

Onze Keuze

beste slimme weegschaal

Medisana Target Scale 3

De beste slimme weegschaal is in onze ogen de Medisana Target Scale 3. Deze weegschaal heeft vele slimme functies en meet onder andere vetpercentage, vochtgehalte, BMI, spiermassa, botmassa, BMR en is geschikt voor acht personen. Ook heeft deze weegschaal een handige streefgewicht functie, hierdoor kun je goed bijhouden of je op de goede weg bent.

De Medisana Target Scale 3 komt als beste slimme weegschaal uit de test. Dit heeft met name te maken met de meetfuncties. Uit ons onderzoek bleek dat deze weegschaal van Medisana onder andere vetpercentage, vochtgehalte, BMI, spiermassa, botmassa en BMR meet. Wanneer je op de weegschaal stapt begint het apparaat automatische te meten en stuurt de gegevens direct door naar de Vitadock app. Het mooie hiervan is dat deze slimme weegschaal je ook herkent en weet wie er op stapt. Dit maakt de weegschaal geschikt voor het hele gezin.

Wat in onze ogen de weegschaal ook extra slim en uniek maakt is de streefgewichtfunctie. Met deze functie denkt en helpt de weegschaal je mee om je streefgewicht te halen. Vooraf vul je het streefgewicht in en bij elke meting geeft de weegschaal met lichtringen aan of je op de goede weg bent. Persoonlijk vonden wij dat dit zorgde voor extra motivatie voor het behalen van het streefgewicht.

Ook interessant

ook interessante weegschaal

Tefal BM Body Partner

Een slimme weegschaal van Tefal, wordt geleverd met een handige lichaamsvormsensor. Met dit apparaatje meet je de omvang van je armen, benen en buik. Dit kan handig zijn wanneer je flink aan het sporten bent en je ook wilt weten of je progressie boekt met spiergroei.


Wil je graag een beach body en ben je hevig aan het sporten? Dan wil je natuurlijk voor de zomer het beste resultaat hebben. Vaak wanneer je begint met sporten en je hebt als doel afvallen dan kan het zijn dat je in gewicht toeneemt. Schrik niet dat is normaal, wanneer begint met sporten zal ook je spiermassa groeien. Om deze reden is het ook belangrijk om naast je gewicht ook te kijken naar de omvang van je spieren, daarom is bovenstaande keuze ook interessant. Deze weegschaal van Tefal wordt geleverd met een lichaamsvormsensor. Met die apparaatje meet je de omvang van je armen, benen en buik.

De Tefal BM Body Partner meet ook naast gewicht de volgende factoren: vetpercentage, vochtgehalte, BMI en spiermassa. Na het meten van de gegevens stuurt de weegschaal de gegevens automatische door naar je smartphone. Ook heeft de weegschaal automatische gebruikersherkenning en meet de weegschaal nauwkeurig tot 100 gram. Een ander pluspunt van deze weegschaal is dat je ervoor kunt kiezen om gratis deskundige begeleiding te krijgen, dit krijg je via de Body Partner app. Heb je dit niet nodig, dan kun je weegschaal ook koppelen met Google Fit of Apple Health.

Budget Keuze

goedkope slimme weegschaal

Huawei Body Fat Scale AH100

Een goed geprijsde slimme weegschaal die geschikt is voor 10 personen en de meeste meetfuncties heeft. Meet nauwkeurig tot 200 gram en stuurt de gemeten gegevens automatische door naar een app op je smartphone.

Natuurlijk zijn we in dit onderzoek ook op zoek gegaan naar een goedkope slimme weegschaal, de budget keuze Huawei Body Fat Scale AH100. Desalniettemin is het ook een erg goede slimme weegschaal. De weegschaal heeft de volgende meetfuncties; vetpercentage, vochtgehalte, BMI, spiermassa, botmassa, BMR en zelfs AMR. Verder is de weegschaal geschikt voor 10 personen en heeft het een weegnauwkeurigheid van 200 gram.


Waarom kun je ons vertrouwen

Voor dit onderzoek zijn we meer dan 40 uur bezig geweest met smart weegschalen. In dit onderzoek hebben we naar diverse factoren gekeken en aan de hand van onze bevindingen hebben we een beste, ook interessant en budget keuze gemaakt. Hoe we onderzocht hebben lees je hieronder. Ook hebben we geen voorkeuren of samenwerkingen met bepaalde merken wat onze keuze eerlijk en onafhankelijk maakt.

Voor wie is dit interessant?

Dit onderzoek is voor interessant voor iedereen die op zoek is naar een goede slimme weegschaal. Echter wordt het afgeraden om gebruik te maken van een slimme weegschaal wanneer je zwanger bent of een pacemaker hebt. Een slimme weegschaal meet niet alleen gewicht maar ook andere factoren als spiermassa of vochtgehalte, om dit te kunnen meten stuurt de weegschaal kleine schokjes. Door deze kleine schokjes kunnen pacemakers van slag gaan of stuk gaan, hierdoor wordt het sterk afgeraden om gebruik te maken van een slimme weegschaal.

Hoe we slimme weegschalen geselecteerd

Voor dit onderzoek zijn we op zoek gegaan naar de beste slimme weegschaal. In dit onderzoek gaat het dus om “slimme” weegschalen, om deze reden hebben we voor het selecteren van slimme weegschalen de volgende eisen gesteld:

 • Gewicht kunnen meten
 • Te koppelen met een smartphone
 • Moet een personenweegschaal zijn
 • Moet functie persoonsherkenning hebben

Met bovenstaande eisen zijn we op zoek gegaan naar een selectie met slimme weegschalen. Deze weegschalen hebben online gezocht bij de bekende en grote aanbieders van elektronica. In totaal hebben we negen verschillende weegschalen geselecteerd, hieronder staan de negen modellen die in onze ogen werkelijk slim zijn.

 • Yunmai Premium
 • Tefal BM Body Partner
 • Medisana TargetScale 3 connect
 • Xiaomi Smart Scale 2
 • Huawei Body Fat Scale AH100
 • Fitbit Aria 2
 • O'dor
 • Withings/Nokia Body Cardio Smart
 • Garmin Index Smart Scale

Hoe hebben we de beste slimme weegschaal onderzocht?

Om te kunnen kiezen wat de beste slimme weegschaal is hebben we de bovenstaande slimme weegschalen onderzocht. Deze weegschalen hebben we onderzocht op verschillende factoren. Een slimme weegschaal meet niet alleen het gewicht, maar meet vaak ook andere functies:

 • Vetpercentage: door het vetpercentage te meten weet je hoeveel van je totale gewicht bestaat uit vet. Dit is een goede indicatie voor je algemene gezondheid.
 • Vochtgehalte: de vochtgehalte is ook een belangrijke indicatie. Dit geeft aan of je genoeg vocht in je lichaam hebt.
 • BMI: BMI staat voor Body Mass Index, dit is een indicatie of je een gezonde lichaamsgewicht hebt ten opzichte van je lengte.
 • Spiermassa: door je spiermassa te meten kun je monitoren of je spiermassa groeit en of je workouts het gewenste effect hebben.
 • Botmassa: hiermee meet je het gewicht van je organen en botten, zo wordt duidelijk of je echt zware botten hebt.
 • BMR: deze afkorting staat voor de Engelse term Basal Metabolic Rate. De BMR geeft aan hoeveel hoeveel calorieën het lichaam nodig heeft zonder actief te zijn, kan handig zijn voor het maken van een voedingsschema. 

Naast bovenstaande meetfuncties hebben we de weegschalen ook vergeleken op prijs, extra’s en voor hoeveel personen de weegschaal geschikt is. Op deze manier hebben we de beste, budget keuze en ook interessante keuze kunnen maken.

Tips voor het gebruik van een slimme weegschaal

Na dit onderzoek en het uittesten van verschillende weegschalen hebben we veel geleerd van dit onderwerp. Ook zijn we weer wat wijzer geworden en willen we graag nog enkele tips met je delen voor het gebruik van een slimme weegschaal. Lees hieronder onze tips voor het gebruiken van een smart weegschaal.

#1 Gebruik een weegschaal op dezelfde dag en tijd

Voorkom het schrikmomentje door je gewicht altijd te meten op een standaard dag en tijd. Wij raden dit aan om dit in de ochtend te doen na het ontwaken. Een persoon is altijd het zwaarst in de avond en dit kan ook verschillen met wat je gegeten hebt. Om deze reden raden we je aan om een standaard dag en tijdstip in te plannen om het verschil te beperken.

weegschaal tips

Meet je gewicht bijvoorbeeld altijd in de ochtend na het opstaan

#2 Plaats een weegschaal altijd op een harde en egale grond

Voor het beste meetresultaat dien je de weegschaal altijd op een harde en egale grond te zetten. Het liefst waterpas meer met een kleine afwijking is dat ook geen probleem. Wanneer je een zachte grond hebt kunnen de metingen verschillen en zijn deze niet nauwkeurig.

#3 Gebruik altijd dezelfde weegschaal

Ook kan het resultaat verschillen wanneer je met verschillende weegschalen meet, ook wij zagen dit tijdens het onderzoek. Er zat soms wel een verschil in van meer dan een kilo. Weeg daarom voor het meest accurate resultaat altijd op dezelfde weegschaal. 

#4 Weeg het liefst naakt

Kleding kan ook weer zwaarder wegen helemaal wanneer je er ook nog een portemonnee of smartphone in hebt zitten . Meet daarom altijd je gewicht wanneer je naakt ben of alleen ondergoed aan hebt. 

#5 Kijk niet alleen naar het gewicht

Een ander factor waar we het hierboven al over gehad hebben is kijk niet alleen naar het gewicht. Is je doel fitter worden en ben je flink aan het gewicht heffen dan kan je gewicht ineens om hoog schieten, let er daarom op andere gemeten factoren als vetpercentage en spiermassa.

Ontdek meer
Huis & Tuin

Het Beste Middel Tegen Groene Aanslag op Tegels

CadeausElektronicaHobby

De beste spelcomputer

Sport & GezondheidVerzorging

De Beste Neusspray

Huis & Tuin

De Beste Kerstboomstandaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *