Elektronica

Het Beste Casio Retro Horloge

het beste casio retro horloge

Laatste update op: 23 juni 2022

Sinds een jaar of twee geleden is er een duidelijke trend zichtbaar op het gebied van horloges: de retro horloges zijn weer helemaal hot en terug van weggeweest. Een merk wat er op het gebied van retro horloges tussenuit springt is Casio. Van simpele modellen tot complexere rekenmachine horloges. Het afgelopen ander half jaar hebben we diverse Casio horloges getest en kunnen we concluderen dat de Casio A500WEA-1EF het beste Casio retro horloge op dit moment is.

Onze Keuze

 

casio a500wea 1ef

Casio A500WEA-1EF

De Casio A500WEA-1EF komt uit ons onderzoek als het beste retro horloge uit de test. Voorzien van meerdere wereldtijden, een alarm en een stopwatch.

 

Wij denken dat de Casio A500WEA-1EF het meest geschikt is voor degene die op zoek is naar een retro horloge met een aantal interessante mogelijkheden. Het horloge is voorzien van meerdere wereldtijden, waardoor hij zeer geschikt is om mee op reis te nemen. Daarbij ontdekken we onder de motorkap ook een stopwatch en een alarmfunctie. Een opvallende extra feature is dat het licht enkele seconden aanblijft staan, wat we niet tegenkomen bij andere retro horloges in onze test.

Een mooie eigenschap van het horloge is dat je in een oogopslag de tijd, datum (dag en maand) ziet staan, zonder dat je hiervoor een knopje hoeft in te drukken of naar toe hoeft te navigeren.

Ook interessant

 

casio a168wa-1yes

Casio A168WA-1YES

De Casio A168WA-1YES is ook een interessante keuze. Dankzij de herkenbare Casio  kleuren van vroeger heeft het een horloge een echte retro look.

De Casio A168WA-1YES is ook een zeer interessante keuze als je op zoek bent naar een retro horloge in een jaren-90 stijl. Het kast van het horloge is 38mm groot, wat hem net ietsjes groter maakt dan de A500WEA-1EF. Het horloge is voorzien van een alarmfunctie en een stopwatch. De lichtfunctie van het horloge blijft bij het indrukken echter niet aanstaan: deze moet je blijven indrukken. Het horloge verschilt qua datum-weergave ook iets van onze beste keuze: zo is hier de maand niet op weergegeven in het dial.

Budget Keuze

 

casio f-91w-1yef

Casio F-91W-1Yef

Het goedkoopste, maar meest iconische horloge van Casio. Licht gewicht en voorzien van de standaard functies

De Casio F-91W-1Yef is een van de meest besproken Casio horloges ooit. Het horloge is het meest goedkope Casio model ooit, maar levert zeker niet in op kwaliteit. Vanwege het feit dat dit retro horloge voorzien is van een horlogeband van kunststof heb je nauwelijks in de gaten dat hij om je pols zit. Ook dit horloge is voorzien van een stopwatch en een dagelijks alarm. Als we de lichtfunctie bekijken merken we wel op dat hier op bespaard is: waar de andere Casio horloges een volledig verlicht display hebben, brandt er bij de F-91W-1Yef een klein groen lampje aan de linkerbovenzijde bij het indrukken van light-knop. Hoewel het om zeer weinig licht gaat, is het wel voldoende om de tijd te kunnen lezen in het donker.

Opmerking: in veel reviews lazen we dat het horloge ‘kleiner' is dan men verwachtte. Het is goed om erbij te vermelden dat het hier gaat om een horloge met een kleine horlogekast: deze is slechts 30mm. Deze afmeting markeren wij als ‘medium' voor vrouwen en ‘small' voor mannen. 


Waarom je ons kan vertrouwen

Voordat we zijn gestart met het onderzoek hebben we een overzicht gemaakt met alle Casio retro horloges die op dit moment te koop zijn. Bekende Casio horloges als G-Shock en Edifice hebben we niet meegenomen in ons onderzoek: deze bestempelen wij simpelweg niet als retro. Zelf ben ik al jarenlang fan van de simpel uitgevoerde Casio horloges en draag ik deze dagelijks. Dankzij het zo nu en dan wisselen van mijn Casio collectie over een periode van anderhalf jaar, heb ik een goed beeld gekregen over het gebruik van de horloges in verschillende situaties.

Natuurlijk zijn we niet alleen afgegaan op mijn ervaringen. Een horloge is immers ook een smaakkwestie en zoals we net al benoemden kwamen we reviews tegen waarin men versteld stond van de kleine afmetingen van de Casio F-91W-1Yef. Mede hierdoor hebben we ook tientallen reviews per horloge in onze selectie doorgelezen en geanalyseerd. We hebben reviews gelezen van grotere webshops als Bol.com tot specialistische horloge webshops als Horloge.nl en Kish.nl.

Het grote voordeel van ons onderzoek, is dat we zelf geen horlogeverkopers zijn. Wat we veelal tegengekomen zijn, zijn lijsten met ‘bestsellers' of top 10 lijstjes met retro modellen van Casio bij verschillende webshops. Leuk, maar helaas waren dit altijd horloges die verkocht worden bij de specifieke webshop. Met andere woorden: als een Casio horloge onmisbaar is een lijst, wordt deze alsnog niet meegenomen als deze niet op dat moment verkrijgbaar is.

Ook bij verschillende grote vergelijkingssites worden horloges uitgelicht als beste keuze. Helaas gaat het hier om horloges waar bijvoorbeeld aan verdiend kan worden door een commissie te krijgen over elke verkoop. Wij zetten de beste keuzes op een rij: of we hier nu aan verdienen of niet.

Voor wie is dit?

Wie op zoek is naar een simpel horloge wat doet wat een horloge zou moeten doen (de tijd weergeven) kan prima uit de voeten met een retro model van Casio. Ze zijn vaak niet enorm duur, gaan jarenlang mee én doen wat je zou verwachten van een horloge. Ook horloge liefhebbers met een wat duurdere smaak schuiven dit type horloges vaak niet opzij: een klein rondje op Horlogeforum.nl laat zien dat ook fans van Rolex en Seiko horloges vaak een Casio retro horloge in hun verzameling hebben. 

Hoe hebben we geselecteerd?

Om een goede selectie te maken van Casio retro horloges hebben we onderzoek gedaan naar alle modellen op de markt. Schrik niet: dit zijn er werkelijk meer dan 100, waarbij er ook sprake is van hetzelfde horloge in tientallen kleuren. Om een goede afgebakende selectie te maken voor het onderzoek naar het beste horloge, hebben we gekeken naar de bestverkochte modellen.

Voor het selecteren van een Casio retro horloge hebben we enkele randvoorwaarden toegepast. Een retro horloge voldoet in onze ogen aan de volgende eigenschappen:

  • Een digitaal uurwerk
  • Niet ontzettend prijzig
  • Goed uurwerk

Natuurlijk blijft een goed uurwerk een randvoorwaarden. Hoewel een horloge deels een modieuze toevoeging is, blijft het een apparaat om de tijd op af te lezen. Uiteindelijk zijn we tot een selectie gekomen van zes verschillende Casio retro horloge modellen: de Casio A500WEA-1EF, A168WA-1YES, Casio F-91W-1Yef, DBC-611-1DF en de CA-53W-1ER

Hoe wij getest hebben

Het testen van de verschillende horloges uit de selectie hebben we uitgevoerd over een periode van anderhalf jaar. Elke horloge heb ik (Robbert) meerdere weken in totaal op mijn pols gehad. Met slecht weer op de fiets tot een warme zomerdag op het strand. Juist door niet te veel gefocust te zijn op het testen van het horloge, maar meer te ondervinden hoe het horloge beviel, zorgde voor een goed en duidelijk beeld van de min- en pluspunten van de verschillende horloges. Zo werd bijvoorbeeld duidelijk dat bij het snel kunnen zetten van een stopwatch voor het koken van een eitje vaak een no-go was. In de tijd dat ik de stopwatch functie gevonden had, was het eitje al op de helft van de vier minuten koken. 

Naast het zelf ervaren van de verschillende Casio retro horloges, hebben we ook desk research verricht door de specificaties van elk horloge te bekijken. Van de afmetingen van de horlogekasten tot het materiaal van de horlogebanden. Door deze op een rij te zetten in combinatie met de prijzen, zijn we in staat geweest om de prijs/kwaliteitsverhouding te bepalen per specifiek horloge.

Wat moet je in de gaten houden bij Casio horloges?

Hoewel een Casio horloge vaak niet een enorme investering is, is het natuurlijk wel belangrijk om een goede keuze te maken. Iets wat we je graag willen meegeven is om bij een retro variant met een stalen band rekening te houden met het feit dat haren tussen de schakels vaak niet voorkomen kan worden. Dit kan soms zorgen voor een irritant en pijnlijk gevoel rondom de pols als je veel armhaar hebt.

In tegenstelling tot veel andere horloges hoef je je bij de Casio retro horloges geen zorgen te maken over het pasklaar maken van de horlogeband. Dankzij een simpel klapmechanisme kun je de stalen banden van de horloges zelf zonder gereedschap de horlogeband verstellen. Vanzelfsprekend hoeft een kunststof band helemaal niet op maat gemaakt te worden: deze werkt met het welbekende pinnetje.

Ontdek meer
CadeausElektronicaHobby

De beste spelcomputer

CadeausElektronica

Kerstverlichting slim maken? Onze tips!

ElektronicaKeuken & Eten

De Beste Grillplaat

ElektronicaHuis & Tuin

De Beste Accuboormachine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *