Software & Apps

De Beste VPN voor Android

beste vpn voor android

Laatste update op: 23 juni 2022

Door gebruik te maken van een goede VPN software geniet je van verschillende voordelen. Zo is het allereerst veel veiliger voor jouw toestel wanneer jij verbinding maakt met een openbare WiFi spot. Het verkeer wordt bij een VPN verbinding namelijk versleuteld verstuurd, waardoor een onderschepper hier praktisch niets mee kan. Daarbij kun je met VPN software ook eventuele landblokkades bij diverse diensten omzeilen.

Dit kan weer erg handig zijn als jij fanatiek Netflix kijker bent en ook op vakantie wilt genieten van al je series. Het laatste en misschien wel meest belangrijke voordeel, is dat je compleet anoniem blijft bij een bezoekje op het web. Het verkeer van en naar jouw toestel wordt namelijk omgeleid via een server van de VPN aanbieder. Op die manier wordt niet jouw persoonlijke IP adres gekoppeld aan je internetgedrag, maar het IP adres van de server van de provider. 

VPN software is beschikbaar voor verschillende apparaten en besturingssystemen. In dit onderzoek hebben we ons gefocust op de beste VPN voor Android toestellen. Na tientallen VPN aanbieders met een Android applicatie te hebben getest, zijn we eruit: wij denken dat ExpressVPN de beste VPN voor Android is op dit moment.

 

Onze Keuze

 

ExpressVPN

De software van ExpressVPN is ontzettend veilig en betrouwbaar. Daarbij werkt de speciaal ontwikkelde Android applicatie snel en makkelijk. Ook op het gebied van downloadsnelheid scoort ExpressVPN veel punten.

 

Wij zijn het meest te spreken over ExpressVPN als VPN software voor Android. ExpressVPN heeft meer dan 3000 VPN servers op 160 locaties verspreid over 94 landen. Hierbij is er sprake van onbeperkte snelheid en bandbreedte, wat veel voordelen biedt als jij de VPN met name wilt gaan gebruiken voor het downloaden van bestanden. ExpressVPN maakt daarbij gebruik van de TrustedServer technologie: hierbij wordt je goed beschermd tegen hackers. In de Android app zelf ontdekten we – in tegenstelling tot veel andere VPN apps – een veilige Kill switch.

Hiermee wordt al het internetverkeer tegengehouden als de VPN geen verbinding kan maken. Daarbij biedt de Android app de mogelijkheid om per app aan te geven welke VPN moet gebruiken en welke niet. Via handige widgets kun je ook snel schakelen naar andere servers of locaties. ExpressVPN is op Android de eerste zeven dagen gratis te gebruiken op Android. Daarna betaal je een bedrag vanaf $ 6.67 per maand.

Ook interessant

 

vyprvpn

VyprVPN

Een andere interessante keuze is VyprVPN. Opvallend bij deze VPN software is dat er geen log's worden bijgehouden, waarmee er absoluut geen privé gegevens en activiteiten overgedragen kunnen worden aan derden. 

Ook VyprVPN mag niet ontbreken als een van de beste keuzes uit ons onderzoek. VyprVPN houdt geen log's bij, waarmee jouw privacy gewaarborgd blijft. Met name de eenvoudigheid van de applicatie valt op: je kunt op diverse apparaten heel makkelijk verbinding maken met de VPN servers van VyprVPN, ook op je Android toestel. Je hebt bij het downloaden van bijvoorbeeld series geen datalimieten. Als we inzoomen op het aantal servers is dit wat minder als bij ExpressVPN, maar alsnog voldoende in onze ogen: bij VyprVPN heb je keuze uit zo'n 700 servers op 70 locaties, verspreid over 6 continenten.

Wat VyprVPN erg betrouwbaar maakt is het feit dat de servers door de aanbieder zelf beheert en onderhouden worden. Dankzij de aanwezige NAT-firewall zorgt de VPN software er tevens voor dat hackers geen toegang kunnen krijgen tot persoonlijke informatie. VyprVPN is de eerste drie dagen gratis te proberen. Daarna betaal je voor de Android app vanaf $ 5.00 per maand.

Budget Keuze

 

tunnelbear

TunnelBear

Als je niet teveel wilt betalen (of zelfs gratis gebruik wilt maken) van een betrouwbare VPN software, biedt TunnelBear uitkomsten. Deze VPN aanbieder is gratis te downloaden op je Android toestel en zorgt ervoor dat jij veilig en anoniem kunt surfen. 

TunnelBear is onze ‘goedkope' favoriet voor een VPN verbinding via je Android toestel. Er is zowel een betaalde als een gratis versie van deze VPN software, waarbij je bij de gratis variant natuurlijk wel inlevert op wat functionaliteiten: zo heb je bij de gratis variant te maken met een datalimiet 500MB, waardoor je enkel de must-have internet bezoekjes kunt beveiligen. Echter geniet je van alle functies al vanaf slechts $ 4.99 per maand! TunnelBear kenmerkt zich door een zeer gebruiksvriendelijke Android applicatie.

Zo kun je met een visuele landkaart eenvoudig een server selecteren of wijzigen, iets wat bij andere apps niet zo makkelijk was. Daarbij zijn wij niet de enige die zeer enthousiast zijn over TunnelBear: in de Google Play Store scoort deze VPN 4.4 sterren van de 5 op basis van 187.000 reviews. Ook staat de app op het moment van schrijven in de top 10 best verdienende apps, wat natuurlijk ook wat zegt over de populariteit van de betaalde versie.


Waarom kun je ons vertrouwen?

Voor we zijn gestart met het onderzoek naar de beste VPN voor Android, hebben we met meerdere redacteuren onderzoek gedaan naar de werking van de software. En niet alleen hebben we zelf de verschillende software op diverse Android toestellen getest: ook hebben we ingezoomd op de reviews en beoordelingen van eerdere gebruikers van de Google Play Store.

Bij Alstu.nl nemen wij ons onderzoek altijd zeer serieus. In veel gevallen zijn we dagenlang aan het testen: je kunt immers pas een goed beeld krijgen van de werking van een VPN voor Android, als je deze over een langere tijd test. Om te zorgen voor een betrouwbaar onderzoek zijn er dan ook meerdere onderzoekers geraadpleegd, die allen een verschillende VPN software app hebben uitgetest op Android.

Het is daarbij ook goed om even stil te staan bij het volgende. Hoewel we bij Alstu.nl kunnen verdienen aan links die doorverwijzen naar specifieke producten of diensten, beïnvloed dit ons onderzoek nooit. Zelf ik heb namelijk geen inzichten in verdiensten, vergoedingen of samenwerkingen. Als een VPN software op nummer één staat als beste VPN voor Android, dan is dit zo. Dit in tegenstelling tot veel andere sites met beste lijsten.

Voor wie is dit interessant?

VPN software is tegenwoordig voor iedereen interessant! Vandaag de dag is het verbinden met een openbare WiFi spot steeds normaler: echter is de kans dat je gehackt wordt veel groter dan op een beveiligd WiFi netwerk. Met een goede VPN software bescherm je je Android smartphone tegen mogelijke hacks. Daarbij gebruiken we de smartphone steeds vaker voor het regelen van persoonlijke zaken: denk aan internetbankieren, doorgeven van informatie via DigiD of het aanvragen van toeslagen. We moeten er niet aan denken dat men toegang krijgt tot deze gegevens!

VPN software geeft echter veel meer handvatten dan alleen het beschermen tegen virussen: ook het anoniem kunnen blijven op het internet is een groot pluspunt van de software. Doordat jouw online gedrag niet meer gekoppeld kan worden aan je persoonlijke IP adres, is het niet te achterhalen wat jij hebt uitgespookt. Tenslotte is VPN software ook geschikt voor het omzeilen van eventuele landblokkades. Denk hierbij aan het niet kunnen kijken van je favoriete Netflix series als je op vakantie bent, omdat deze nog niet beschikbaar gesteld zijn in het land.

Het onderzoek naar de beste VPN voor Android is dus eigenlijk voor iedereen met een smartphone interessant, die zijn privacy online wilt waarborgen en anoniem wilt kunnen surfen!

Hoe we geselecteerd en getest hebben

Voor we zijn gestart met het onderzoek naar de beste VPN voor Android, hebben we eerst een onderzoeksselectie gemaakt met VPN apps die geschikt zijn voor Android. We hebben hierbij goed gekeken naar apps die op dit moment erg populair zijn: dit konden we onder andere checken door het aantal gebruikers en reviews via de Google Play Store. Uiteraard hebben we niet elke Android VPN app meegenomen in deze selectie. We hebben gebruik gemaakt van enkele randvoorwaarden, waaraan een VPN software aan onze ogen dient te voldoen:

 • De VPN software is veilig en maakt gebruik van versleuting en encryptie
 • De VPN provider heeft meerdere servers op diverse locaties en landen
 • Het bedrijf achter de VPN software is betrouwbaar en transparant
 • De Android applicatie is meermaals gedownload en scoort hoger dan 3 van de 5 sterren

Na het filteren van de Android VPN apps op onze gehanteerde randvoorwaarden, zijn er vervolgens 10 interessante applicaties overgebleven:

 • ExpressVPN
 • TapVPN
 • Turbo VPN
 • Secure VPN
 • SuperVPN
 • TunnelBear
 • ExpressVPN
 • VyprVPN
 • Melon VPN
 • Thunder VPN

Bovenstaande VPN apps hebben we een voor een gedownload, getest en onder de loep gehouden. We hebben daarvoor specifieke kenmerken en factoren onderzocht en daar een score aan toegewezen.

Onderzoeksfactoren bij elke Android VPN app

De verschillende VPN applicaties voor Android hebben we één voor één voor een langere periode getest, op verschillende Android smartphones. Juist de wat langere periode heeft voor een eerlijk beeld gezorgd van de applicatie. We hoefden voor veel VPN software geen investering te doen voor dit onderzoek: velen bieden namelijk gratis 30 dagen premium gebruik aan, wat voor ons een mooie kans was om ook de betaalde variant voordelig te kunnen testen.

We hebben alle apps individueel onderzocht op de volgende onderzoeksfactoren:

 • Gebruiksvriendelijkheid van de VPN app op een Android toestel
 • Impact van de snelheid van de smartphone na activeren VPN verbinding
 • Verschillen in download snelheden met en zonder VPN verbinding
 • Achtergrond van het bedrijf achter desbetreffende VPN applicatie
 • Functionaliteiten in de VPN app voor Android gebruikers
 • Verschillende pakketten en bijhorende kosten
 • Eventuele extra aanbiedingen, waaronder een gratis proefperiode van de betaalde variant

Door elke factor bij elke VPN app te beoordelen, konden we ze uiteindelijk goed met elkaar vergelijken. Naar aanleiding van de vergelijking is bovenstaand onderzoeksresultaat naar voren gekomen.

Wat moet je in de gaten houden?

Hoewel wij in ons onderzoek de beste VPN voor Android hebben uitgelicht, is het altijd de vraag voor welke toepassing jij de VPN app wilt gaan gebruiken. Er zijn meerdere redenen te bedenken om een VPN app te installeren, waarbij een andere app weer net beter uit de bus kan komen als beste keuze. We raden je dan ook aan om goed te kijken naar de functionaliteiten van de app, voor je zomaar een abonnement op de VPN-dienst aanschaft. Zo zijn lange niet alle VPN applicaties geschikt om Netflix te kunnen kijken in het buitenland.

Daarbij blijft het altijd belangrijk om goed in te zoomen op het aantal servers, de locatie en de verspreiding van deze servers te checken. Hierbij geldt: hoe meer servers op verschillende plekken, hoe beter! Je hebt dan als gebruiker veel keuze uit servers in verschillende landen, zodat je landblokkeringen bijvoorbeeld makkelijker kunt omzeilen. Daarbij geldt natuurlijk ook altijd even de check op snelheden en mogelijke datalimieten.

Bij Alstu.nl volgen we de cyber security ontwikkelingen ook op de voet. Net als veel andere onderzoeken is een update in sommige gevallen nodig. Wij geven altijd een seintje als we ons onderzoek hebben geüpdatet, als een wijziging in de markt of bij VPN software heeft gezorgd voor een ander onderzoeksresultaat. Mocht je aanvullingen hebben of opmerkingen op onze onderzoeksmethodologie, dan kun je ons altijd een berichtje sturen! Meer te weten te komen over de mogelijkheden voor Android? Dan kan ik je ook het onderzoek naar de beste VPN voor Android bij VPNpower aanraden, die nagenoeg overeen komt met onze conclusie.

Ontdek meer
Software & Apps

De Beste Videobel App

Software & Apps

De Beste Gratis VPN

Software & Apps

De Beste Gratis To-Do App voor Privé Gebruik

Software & Apps

De Beste Wachtwoordmanager

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *