ElektronicaHuis & Tuin

De Beste Beveiligingscamera voor Buiten

beste beveiligingscamera buiten

Laatste update op: 23 juni 2022

Altijd en overal je huis en tuin in de gaten houden, waar je ook bent. Klinkt dat als muziek in de oren? Dan ben je wellicht op zoek naar een goede beveiligingscamera voor buiten, waarmee je 24/7 kunt monitoren en notificaties ontvangt als er beweging gedetecteerd wordt. Bij de keuze voor een goede beveiligingscamera is het altijd belangrijk om te letten op de uitvoering: is deze voor binnen of buiten? Zo zijn buitencamera's bestand tegen slecht weer en zijn ze volledig waterdicht.

Vanwege het enorme aanbod aan beveiligingscamera's voor buiten (met en zonder abonnement), hebben we besloten om onderzoek te doen naar de beste keuze op dit moment. Hierbij hebben we gelet op belangrijke factoren als de kwaliteit van de camera, mogelijke notificaties en de installatie. Na het testen en vergelijken van diverse camera's zijn we eruit: de Google Nest Cam Outdoor is de beste beveiligingscamera voor buiten voor de meeste mensen.

Beste Keuze

google nest cam outdoor

Google Nest Cam Outdoor Beveiligingscamera

Wanneer je wilt genieten van haarscherpe beelden, de mogelijkheid om de beveiligingscamera op te nemen in smart home scenario's en de optie om terug te kunnen spreken maak je de beste keuze met de Google Nest Cam Outdoor beveiligingscamera.

De Google Nest Cam Outdoor beveiligingscamera voor buiten is de beste keuze in onze ogen. Deze buitencamera scoort het best op beeldkwaliteit  (zowel overdag als 's nachts) en mogelijkheden. Er is sprake van 8x digitale zoom, waardoor je beelden tot in de kleinste details rondom jouw woning terug kunt kijken. Ook is de Google Nest Cam Outdoor slim genoeg om het verschil te kunnen zien tussen personen of voorwerpen, wat handig kan zijn bij een herfstachtige dag met rond dwarrelende bladeren. Ook is deze camera compatibel – hoe kan het ook anders – met andere Google Nest apparaten. Dit kan aardig handig zijn als je reeds smart home producten als een smart display in huis hebt staan. Op die manier kun je vragen om de beelden van de tuin te tonen om live mee te kijken. Het is goed om te weten dat de Google Nest Cam Outdoor bedraad gemonteerd dient te worden. Hoewel deze hiermee niet draadloos is, hoef je je geen zorgen te maken over een lege batterij.

Het enige waar we wat minder positief over zijn, is de mogelijkheden om terug te kijken en op te nemen: hiervoor dien je een abonnement (Nest Aware) aan te schaffen. Echter zijn de kosten hiervan niet torenhoog en kun je ook met bijvoorbeeld een 5-dagen abonnement, enkel gebruik maken van het Nest Aware abonnement als je bijvoorbeeld een weekendje weg gaat.

Ook interessant

ring spotlight cam

Ring Spotlight Cam

Wil je dat er een alarm afgaat als er iemand in de tuin loopt en wil je hier ook mee kunnen communiceren? Dan is de Ring Spotlight Cam een interessant alternatief. Deze zeer uitgebreide beveiligingscamera voor buiten is voorzien van twee-wegcommunicatie, een alarm en verlichting.

De Ring Spotlight Cam is een bijzonder uitgebreide beveiligingscamera voor buiten. Dat bij de camera de beveiliging centraal staat blijkt uit de verschillende features: er gaat een alarm af wanneer er iemand gedetecteerd wordt en je kunt via je smartphone of tablet (die gekoppeld is) de verlichting aanzetten. Daarbij is er ook sprake van tweeweg-communicatie: hiermee kun je horen, maar ook spreken. Doordat deze beveiligingscamera voorzien is van een batterij (en dus niet bedraad) is deze makkelijk te installeren op verschillende posities in de tuin.

Waar je wel rekening mee met houden is dat wat hogere prijs: gemiddeld wordt de Ringt Spotlight Cam aangeboden voor een prijs rondom de € 200,-. En hoewel je zonder abonnement gebruik kunt maken van deze buitencamera, dien je wel een abonnement aan te schaffen als je terug wilt kunnen kijken of opnames wilt maken.

Budget Keuze

smartwares cip 39220 b camera

Smartwares CIP-39220 Buiten IP Camera

Wanneer je niet de hoofdprijs wilt betalen voor een beveiligingscamera en al helemaal niet aan een abonnement gebonden wilt zijn, is de Smartwares CIP-39220 Buiten IP Camera in onze ogen de beste keuze.

De buiten IP camera van Smartwares, de CIP-39220, komt zeer goed uit onze test. Hoewel je bij dit model wel sterk inlevert op beeldkwaliteit en bereik (met name het live meekijken kan vertraagd zijn bij slechte WiFi ontvangst) doet deze beveiligingscamera wel wat je mag verwachten. Er is sprake van een 1080HD camera, die in een hoek van 180 graden filmt. Hiermee kun je dus een groot oppervlakte van de tuin en woning in de gaten houden. Dankzij de koppelingsmogelijkheid met je smartphone of tablet sta je altijd in contact met de camera.

In tegenstelling tot veel andere (slimme) beveiligingscamera's kun je met deze budget camera ook opnemen zonder abonnement: je kunt een SD kaartje gebruiken om de beelden op te slaan. Hierbij moeten we wel opmerken dat je een groot probleem hebt als de camera gestolen wordt (iets wat met cloud-opslag geen probleem hoeft te zijn).


Waarom je ons kan vertrouwen

Voor het onderzoek naar de beste beveiligingscamera voor buiten hebben we ons verdiept in de huidige ontwikkelingen en mogelijkheden van dit type camera's. Hoewel deze camera's steeds vaker bestempeld worden als ‘slim' is het nog maar de vraag hoe smart een beveiligingscamera daadwerkelijk is. Dit onderzoek heb ik dan ook uitgevoerd in samenwerking met Bram Tigchelaar, eigenaar van Smarthomeweb.nl. De combinatie van onze verdieping in zaken als functionaliteiten, prijzen en beoordelingen op websites als Bol.com, met de expertise en ervaringen van Smarthomeweb.nl, hebben we het onderzoek zo waardevol mogelijk uitgevoerd.

Zo zijn er naar aanleiding van gesprekken met meerdere smart home experts randvoorwaarden opgesteld: factoren waaraan een goede buitencamera zou moeten voldoen. Niet alleen het notificeren bij beweging was hierbij relevant; ook het kunnen communiceren en kunnen opnemen bleek een vereiste. Door met de vastgestelde randvoorwaarden in ons achterhoofd te gaan speuren in bekende webshops als Bol.com, Coolblue en Mediamarkt, zijn we uiteindelijk tot een afgebakende onderzoeksselectie gekomen. 

Nog even het volgende: wij kunnen bij Alstu verdienen aan een verkoop die plaatsvindt naar aanleiding van ons onderzoek. Hier zijn we altijd transparant in en we vinden het goed dat jij dit als lezer weet. Hoewel we dus een vergoeding kunnen ontvangen, hoeft dit niet altijd zo te zijn. Als redacteur heb ik geen inzicht in eventuele vergoedingen en samenwerkingen, waardoor de onderzoeksresultaten hierdoor niet beïnvloed kunnen worden. Wanneer je meer te weten wilt komen over onze aanpak, raad ik je aan om meer over Alstu te lezen.

Voor wie is dit interessant?

Of je nu een grote of een kleine tuin hebt: het is altijd interessant om na te denken over de mogelijkheden om altijd een oogje in het zeil te kunnen houden. Veel buitencamera's hebben een grote kijkhoek, waardoor je zowel de tuin als je huis in de gaten kunt houden. Doordat buitencamera's vandaag de dag steeds slimmer zijn, kun je notificaties ontvangen op je smartphone of tablet en op die manier snel ingrijpen wanneer dit nodig zou moeten zijn.

Lang niet altijd is een abonnement bij buitencamera's noodzakelijk, dus ook voor degenen die hier niet op zitten te wachten is dit product nog steeds een interessante optie. Het enige waar je vaak op inlevert zonder abonnement, is dat je het moet doen met minder functionaliteiten (bijvoorbeeld herkenning van personen) of opslag op een SD kaart in plaats van in de cloud. Dit laatste kan echter wel een groot nadeel zijn als de buitencamera van gesloten wordt, gezien de beelden die opgeslagen worden op het aanwezige SD kaartje dan ook verloren zullen gaan.

Net als veel andere onderzoeken op Alstu hebben we rekening gehouden met zoveel mogelijk mensen. Zit je niet te wachten op apparatuur van Google Nest vanwege privacy redenen? Dan hebben we ook een interessant alternatief uitgelicht: de Ring Spotlight Cam. En als niet van plan bent om meer dan 100 euro neer te leggen voor een camera voor buiten én al helemaal niet te maken wilt hebben met maandelijks terugkomende kosten in de vorm van een abonnement, komen we ook met een beste budget keuze: de camera van Smartwares

Mocht je behoefte hebben aan een specifiek type beveiligingscamera voor buiten, waarbij jij van mening bent dat ons onderzoek daar tekort aan doet, kun je ons altijd een berichtje sturen of een reactie achterlaten onder het onderzoek. Op die manier maken we samen het onderzoek naar de beste beveiligingscamera voor buiten zo waardevol en compleet mogelijk.

Onze randvoorwaarden voor buitencamera's

Zoals we daarnet al benoemden zijn we met verschillende smart home experts (waaronder van Smarthomeweb.nl en discussies op Smarthomeforum.nl) in gesprek gegaan om meer te weten te komen over de belangrijke factoren van zo'n type camera. Natuurlijk hebben we verder gekeken dan enkel ‘slimme' camera's, maar al snel bleek dat bijna iedereen het belangrijk vindt om een koppeling te kunnen maken met een smartphone of tablet.

Naar aanleiding van de gesprekken en ons eigen deskresearch (op basis van het lezen van vele reviews bij webshops als Bol.com en Coolblue) hebben we de volgende randvoorwaarden voor een goede buitencamera op een rij gezet:

 • Er moet de mogelijkheid zijn om live mee te kunnen kijken via smartphone of tablet
 • Stuurt notificaties naar smartphone of tablet bij beweging
 • Is goed bestand tegen slechte weersomstandigheden
 • Is voorzien van infrarood voor nachtzicht
 • Geeft de mogelijkheid om opnames te maken
 • Terugkijken moet behoren tot de mogelijkheden

Het makkelijk kunnen monteren van de camera bleek bij sommige camera's toch weer een wat lastiger karwei. Zo was de Ring Spotlight Cam zeer makkelijk te installeren (zie foto hieronder), omdat deze draadloos was. Echter is hierbij natuurlijk weer de kanttekening dat je rekening moet blijven houden met de voeding. Gelukkig blijkt voor camera's als de Google Nest Cam Outdoor altijd een installatieservice mogelijk bij webshops waar je ze kunt aanschaffen.

montage ring spotlight cam beveiligingscamera

De Ring Spotlight Cam was makkelijk te installeren.

Deze beveiligingscamera's voor buiten hebben we getest

Door het hanteren van de eerder benoemde randvoorwaarden van een goede buitencamera, zijn we uiteindelijk gekomen tot 10 camera's die buiten toegepast kunnen worden. Noot: hierbij hebben we dus niet geselecteerd op beveiligingscamera's voor buiten met of zonder abonnement en hebben we ook mogelijke tweeweg-communicatie niet als vereiste gesteld. 

 • Google Nest Cam Outdoor
 • Google Nest Cam IQ Outdoor
 • Ring Spotlight Cam
 • Ring Stickup Cam
 • Ring Floodlight Cam
 • Dashview Buitencamera
 • KlikAanKlikUit IPCam3000
 • Netatmo Presence IP-beveiligingscamera
 • Smartwares CIP 39220
 • Foscam FI9853EP

De camera's hebben we een voor een uitgebreid onder de loep gehouden. Zo hebben we niet alleen de functionaliteiten bekijken, maar hebben we ook de complete inhoud van het pakket bekeken. Opvallend was Ring: deze werd geleverd met zelfs een eigen schroevendraaier van Ring en een sticker die je op de ramen kunt plakken, om hiermee kwaadwilligen af te schrikken.

nest cam outdoor uitgestald tijdens onderzoek

De totale inhoud van het pakket van de Google Nest Cam Outdoor uitgestald.

Wat je in de gaten moet houden

Wanneer je op pad gaat voor een (slimme) beveiligingscamera voor buiten, blijft het belangrijk om te letten op de volgende kenmerken:

 • Check of een abonnement noodzaak is: in ons onderzoek bleek dat volledig gebruimaken van functionaliteiten als altijd opnemen en terugkijken, enkel mogelijk is met een abonnement. Controleer dit voor je overgaat tot aankoop.
 • Kijk altijd of je te maken hebt met een buitenmodel: we merkten op dat veel camera's er niet meer echt uit zien als buitencamera's. Zo is de Google Nest Cam Outdoor in onze ogen bijna té mooi om op te hangen :).
 • Smart home wensen, check compabiliteit: als je van plan bent om de beveiligingscamera voor buiten op te nemen in smart home scenario's is het goed om te checken waarmee de camera kan communiceren. 
 • Kijk naar mogelijke uitbreidingen in de toekomst: veel camera's kunnen samenwerken in één applicatie. Op die manier kun je meerdere camera's samenbrengen in de app. Dit is echter niet bij alle modellen mogelijk: denk na over de toekomst en beslis of een uitbreiding later tot de opties moet behoren.

We hopen dat ons onderzoek naar de beste keuze voor deze camera's je geholpen heeft. Mocht je echter nog vragen hebben, kun je ons altijd een bericht sturen of een reactie achterlaten. We helpen je graag bij het maken van de beste keuze! Alstu!

Ontdek meer
Huis & Tuin

Het Beste Middel Tegen Groene Aanslag op Tegels

CadeausElektronicaHobby

De beste spelcomputer

Huis & Tuin

De Beste Kerstboomstandaard

CadeausElektronica

Kerstverlichting slim maken? Onze tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *