Alstu! We hebben het beste voor je uitgezocht.

Elektronica

De Beste Slimme Deurbel

de beste slimme deurbel onderzoek

Nooit meer een pakketje missen als de postbezorger aan de deur staat en jij niet thuis bent? Of precies weten wie er aanbelt als je op vakantie bent, om te kunnen zeggen dat je er even niet bent? Dan is een slimme deurbel voor jou de oplossing. We hebben een week lang zeven populaire slimme deurbellen uitgebreid getest en komen tot de conclusie dat de Doorbird videodeurbel de beste keuze is voor de meeste mensen. Zo hoef je voor deze deurbel geen abonnement aan te schaffen en is deze makkelijk te koppelen met andere smart home merken.

Onze Keuze

 

doorbird slimme deurbel de beste keuze

Doorbird

Doorbird is in onze ogen de beste slimme deurbel op dit moment. In tegenstelling tot veel andere slimme deurbellen kun je deze optimaal gebruiken zonder abonnement.

Bij bijna alle slimme deurbellen kun je pas beelden opslaan wanneer je een abonnement afneemt. Bij Doorbird hoeft dit niet: het is de enige ‘goede' slimme deurbel waar je zonder abonnement oneindig videobeelden op kunt slaan. Opvallend is dat deze videodeurbel ook met veel zaken te koppelen is: zo kun je hem verbinden met een slim deurslot en deze met elkaar laten communiceren. 

De Doorbird is voorzien van een HDTV 180 graden camera, waardoor je geniet van een grote kijkhoek. Dankzij de 12 LED's die we ontdekken onder de motorkap, kun je ook in de nacht of bij schemering goed zien wie er aanbelt. Als kers op de taart is er ook sprake van een bewegingssensor: zo kun je ook meldingen ontvangen als iemand zich in jouw tuin begeeft.

Ook interessant

 

nest hello videodeurbel is ook interessant

Nest Hello videodeurbel

Een andere slimme deurel die ons goed is bevallen is de Nest Hello videodeurbel. Deze deurbel is eenvoudig te koppelen met Google Assistant en kan zelfs herkennen wie er voor de deur staat. 

Een andere interessante keuze voor een slimme deurbel is de Nest Hello videodeurbel. Deze deurbel is wat slimmer dan de meesten deurbellen: zo kan deze gezichten herkennen en jou laten weten of er iemand voor de deur staat die je kent. Ook kan deze deurbel eenvoudig een verbinding maken met domotica platformen als Google Home, waardoor je hem kunt opnemen in geautomatiseerde smart home scenario's. Een kleine kanttekening bij deze videodeurbel, is dat je pas combinatie met een abonnement optimaal gebruik kunt maken van de mogelijkheden. Mede hierdoor komt deze deurbel op de tweede plaats.

Budget Keuze

 

ring videodeurbel 2 is de beste budget keuze

Ring Videodeurbel 2

Een goed budget alternatief is de Ring videodeurbel 2. Deze slimme videodeurbel is tevens makkelijk te koppelen met andere slimme producten. Je kunt kiezen voor een bedrade aansluiting of voeding middels een batterij.

Wanneer je niet al te veel wilt betalen voor een nieuwe deurbel, kun je het best kiezen voor de Ring videodeurbel 2. Hoewel € 199,- niet ‘goedkoop' is, is het wel een scherpe prijs voor deurbel met camera die werkt via een app. Gezien de prestaties van de aanwezige 180 graden HD camera en de mogelijkheden als twee-wegcommunicatie met degene die aanbelt, is er sprake van een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Ook bij deze slimme deurbel kun je echter pas genieten van alle functionaliteiten, wanneer je deze aanschaft in combinatie met een abonnement.

 


Waarom je ons kan vertrouwen

Voor het onderzoek hebben we zeven verschillende slimme deurbellen uitgebreid getest. We hebben daadwerkelijk alle functionaliteiten onderzocht: van de beeldprestaties bij daglicht en nacht, tot en met de mogelijkheid om videobeelden op te slaan. En ja, we hebben dus zeven keer een slimme deurbel moeten monteren én demonteren.

Voor onze selectie van slimme deurbellen hebben we niet alleen gekeken naar de bekendste merken als Ring en Nest, maar hebben we juist ook minder bekende varianten meegenomen in ons onderzoek. We hebben hierbij wel gebruik gemaakt van randvoorwaarden, die we straks toelichten.

Voor wie is dit?

Een slimme deurbel is een interessante gadget voor degene die willen genieten van twee grote voordelen: een betere beveiliging en altijd en overal ter wereld kunnen communiceren met degene die voor de deur staat. Daarbij is het ook een super interessante toevoeging voor mensen die zijn gestart met het slimmer maken van hun woning. Een slimme deurbel is vaak eenvoudig te koppelen met andere smart home producten, waardoor deze opgenomen kan worden in smart home scenario's.

Ook is een deurbel met app interessant voor degenen die niet veel thuis zijn en online shoppen. Niet is zo vervelend als thuiskomen en een briefje van de postbezorger te vinden met ‘We hebben je gemist!‘. Dit is verleden tijd met een slimme deurbel: kom gelijk in contact met de bezorger als deze aanbelt en vraag hem het pakketje elders neer te leggen of te bezorgen.

Hoe wij getest hebben

Bij Alstu.nl nemen wij ons onderzoek altijd heel serieus en proberen we alle interessante functionaliteiten grondig onder de loep te houden. Dit hebben we ook gedaan bij het onderzoek naar de beste slimme deurbel. We hebben eerst een selectie gemaakt van slimme deurbellen. Dit hebben we gedaan door alle deurbellen op een rij te zetten. Degene die sowieso al niet aangeraden worden door een slechte beveiliging, hebben we direct weggestreept.

Definitie slimme deurbel

We hebben opgemerkt dat steeds vaker een deurbel als slim bestempelt wordt, terwijl modellen in onze ogen helemaal niet zo slim zijn. Zo wordt bijvoorbeeld een draadloze deurbel als ‘smart' variant aangeboden, terwijl deze niet te koppelen is met andere producten én deze bijvoorbeeld niet voorzien is van een camera.

Om het onderzoek relevant te houden en geen scheve vergelijkingen te maken, hebben we voor de selectie van slimme deurbellen een aantal criteria toegepast. Een slimme deurbel voldoet in onze ogen aan de volgende zaken:

 • Voorzien van een HD camera
 • Te koppelen met een applicatie
 • Twee-wegcommunicatie (video en geluid)
 • Integratie mogelijkheden binnen een smart home

Als een deurbel niet voldoet aan bovenstaande eisen, is het in onze ogen geen slimme variant. Noot: échte smart home kenners zijn in staat om ook een draadloze bluetooth deurbel slim te maken, maar dit hebben we niet mee laten wegen bij onze selectie.

Slimme deurbellen die wij hebben getest

Naar aanleiding van bovengenoemde randvoorwaarden bij de definitie van een slimme deurbel, zijn er zeven modellen overgebleven die we hebben onderzocht. 

 • Nest Hello videodeurbel
 • Doorbird
 • Ring videodeurbel 1
 • Ring videodeurbel 2
 • EKEN doorbell V5
 • Ring videodeurbel PRO
 • Smanos smart videodeurbel DB-20

De totstandkoming van de score

Alle zeven deurbellen hebben we afzonderlijk van elkaar getest. We hebben hierbij een dag uitgetrokken voor elke deurbel, zodat we deze hebben kunnen testen bij daglicht en in het donker. In ons onderzoek hebben we scores toegekend aan de volgende eigenschappen:

 • Beeldkwaliteit: is er sprake van een scherp beeld? We hebben gekeken naar de kwaliteit bij veel, weinig en slecht zicht.
 • Communicatie: we hebben ondervonden hoe duidelijk er te communiceren is met elke deurbel. Zowel op spraak als beeld hebben we dit getest.
 • Koppelingen: ook hebben we goed gekeken naar mogelijke koppelingen. Dit is belangrijk voor de toekomst, zodat we niet over een jaar een nieuwe slimme deurbel hoeven te kopen.
 • Notificaties en applicatie: elke deurbel heeft zijn eigen applicatie. We hebben deze op alle manieren getest: van gebruiksvriendelijkheid tot de verschillende ‘extra' mogelijkheden.
 • Wel of geen abonnement: ook de keuze voor een abonnement is leidend geweest tijdens ons onderzoek. Als er sprake was van een abonnement, hebben we gekeken naar de maandelijkse prijzen en de extra functionaliteiten waar je dan van geniet.
 • De afmetingen en het design: het oog wilt ook wat, daarom hebben we ook gekeken naar het design van de deurbel. Ook niet heel onbelangrijk zijn de afmetingen. Zo werd in ons onderzoek duidelijk dat veel slimme deurbellen zo groot zijn, dat deze niet op de deurlijsten pasten.
 • Montage: we hebben gekeken of de deurbel draadloos of bedraad aangesloten dient te worden en in hoeverre dit lastig kan zijn. 

Opmerking: graag wil ik toelichten dat er bij veel smart deurbellen monteurs ingeschakeld kunnen worden voor een additioneel bedrag. In ons onderzoek hebben we hier niet naar gekeken: we hebben juist gecheckt hoe lastig het eventueel zelf is om de deurbel te monteren.

onderzoek naar afmetingen van slimme deurbel

We hebben onderzocht of een slimme deurbel wel mooi op de gemiddelde deurlijst gemonteerd kan worden

Slimme deurbellen specificaties

Om je een goed beeld te geven van de specificaties per slimme deurbel, heb ik de belangrijkste in onderstaand overzicht naast elkaar gezet.

Slimme deurbelResolutieAbonnementInstallatieExtra
Nest Hello Full HDJaLastigNiet storen functie
DoorbirdFull HDNeeLastigNeemt foto 
Ring videodeurbel 1720 HDJaMakkelijkMontageset
Ring videodeurbel 2Full HDJaMakkelijkVerschillende frontjes
Ring ProFull HDJaLastigInclusief Gong
Smanos videodeurbelFull HDJaLastigBack-up batterij
EKEN doorbell V5 720 HDNeeMakkelijkInclusief Gong

Waar je rekening mee met houden

Bij een slimme deurbel zijn er een aantal zaken waar je goed rekening mee met houden. Dit heeft met name te maken met de Nederlandse wetgeving: zo mag je niet constant opnames maken als je zelf niet mee kijkt én mag je enkel je eigendommen filmen. Ook het laten weten dat er gefilmd wordt is een must. Diverse slimme deurbellen worden dan ook geleverd met een speciale sticker die de degene die aanbelt notificeert over het feit dat deze opgenomen wordt. 

Slimme deurbel zonder abonnement vaak interessanter

Bij een slimme deurbel abonnement kun je vaak genieten van oneindig opnemen en opslag van videobeelden in de cloud. Echter is laat de Nederlandse wetgeving dus niet toe dat er constant op openbare plekken gefilmd wordt op momenten dat je zelf niet meekijkt. De scheidingslijn van een openbare plek is vaak lastig te bepalen: negen van de tien Nederlandse tuinen grenzen aan een stoep of autoweg, waarbij je dus indirect al op een openbaar terrein aan het filmen bent.

Over

Gek op gadgets: van retro tot smart home!
  Gerelateerde artikelen
  ElektronicaHobby

  De Beste E-reader voor Nederlandse Boeken

  ElektronicaKantoor

  De Beste Koptelefoon onder de 50 euro

  ElektronicaKantoor

  De Beste Smart Speaker met Google Assistant

  Elektronica

  De Beste Elektrische Auto

  Altijd up to date?
  Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief

  2 Reacties

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  De moeite waard...
  De Beste Baardtrimmer