Reizen

De Beste Parkeerplaats Schiphol

beste parkeerplaats schiphol

Laatste update op: 23 juni 2022

Wanneer je lekker op vakantie gaat is het natuurlijk fijn om met je eigen auto naar Schiphol te rijden: je hoeft geen vrienden of kennissen te vragen om je weg te brengen en het is lekker om bij terugkomst in je eigen auto te stappen om weer naar huis te rijden. Waar je voorheen voornamelijk gebruik kon maken van de parkeerplaatsen van Schiphol zelf, zijn er tegenwoordig tientallen alternatieven. Wij hebben de populairste parkeerplaatsen in de buurt van Schiphol onderzocht, inclusief die van Schiphol zelf. Van de mogelijkheid tot overdekt parkeren tot het aantal minuten dat een Shuttle bus erover doet om je af te zetten naar bij Schiphol. Na tientallen uren onderzoek en 17 parkeerplaatsen te hebben onderzocht zijn we eruit: wij denken dat Greenparking Schiphol de beste parkeerplaats is!

 

Onze Keuze

 

greenparking schiphol

Greenparking Schiphol

Op slechts 8 kilometer afstand ligt Greenparking Schiphol, een overdekt parkeerterrein waar je relatief voordelig je auto voor een langere tijd kunt parkeren.

 

Op basis van ons onderzoek komt Greenparking Schiphol als beste uit de test. Deze overdekte parkeerplaats ligt in de omgeving van Schiphol, waardoor je met de gratis shuttle service binnen 10 minuten bij de vertrekhal bent. Je mag je eigen sleutels meenemen, iets wat velen op prijs stellen en wat zorgt voor een veilig gevoel. De parkeerplaats scoort ook goed op beveiliging: er is 24/7 bemanning te vinden op de parkeerplaats en het terrein is volledig voorzien van beveiligingscamera's. Voor een vanaf-prijs van € 47,20 is het reserveren van een parkeerplek relatief voordelig. De parkeerplaats biedt in totaal plaats voor 1200 voertuigen. Dit maakt het een middelgrote parkeerplaats waarbij de kans op een plekje bij reserveren goed aanwezig is.

Ook interessant

 

budget parking

Budget Parking

Hoewel de prijs bij Budget Parking een stukje hoger is dan Greenparking Schiphol (vanaf 49,95 voor 8 dagen) ben je wel sneller (4 minuten) bij de terminal.

Budget Parking is ook een interessante keuze als goede parkeerplek dichtbij Schiphol voor het parkeren van je auto voor een langere periode. Hoewel dit parkeerterrein een aantal euro's duurder is met de vanaf-prijs, ben je vanaf Budget Parking nog sneller bij Schiphol. De shuttle bus, die tevens bij de prijs inbegrepen is, brengt je binnen 4 minuten naar de luchthaven. Ook hier gaat het om een overdekte parkeerplaats, waarbij er tevens sprake is van een met camera beveiligd terrein.

Budget Keuze

 

247parking

247parking

Bij 247parking kun je al vanaf € 36,95 lang parkeren. Shuttle service is inclusief en je bent binnen 8 minuten bij de terminal

Wil je niet de hoofdprijs betalen voor een parkeerplek nabij Schiphol? Dan kun je het beste kiezen voor 247parking. Met een vanaf prijs € 36,95 is dit het goedkoopste alternatief, wat vooralsnog voldoet aan onze randvoorwaarden als een gratis shuttle service en een niet al te lange afstand van de luchthaven. Dat blijkt uit het aantal minuten dat de shuttle service erover doet om jou van de parkeerplek naar Schiphol te brengen: dit neemt gemiddeld 8 minuten in beslag, wat een prima tijd is. Hou er bij deze parkeerplaats wel rekening mee dat er slechts 225 parkeerplaatsen zijn. Het is dus wel noodzaak om ruim van te voren een parkeerplek te reserveren.

 


Waarom kun je ons vertrouwen

Voor we zijn gestart met het onderzoek, hebben we eerst grondig onderzoek gedaan naar de verschillende soorten parkeerplaatsen. We hebben daarvoor diverse randvoorwaarden gehanteerd, zodat we 1. geen scheve vergelijkingen maken en 2. een waardevol onderzoek realiseren. Zo hebben we in onze ogen onbetrouwbare parkeerplaatsen direct weggestreept uit het onderzoek en hebben we de belangrijkste kenmerken per parkeerplaats onderzocht. Van de mogelijkheid tot overdekt parkeren tot het aantal minuten dat een (gratis) shuttle erover doet om jouw bij de vertrekhal af te zetten. 

We hebben een goed beeld weten te schetsen over de behoeftes die spelen bij het lang parkeren van een auto bij Schiphol. Hiervoor hebben we niet alleen onze eigen mening mee laten spelen: we hebben ook kennissen en vrienden in onze eigen omgeving gevraagd naar hun ervaringen en wensen. 

Wat Alstu.nl onderscheidend maakt, is dat wij onderzoek doen naar de beste keuze, zonder dat enige vorm van inkomsten hier op invloed van zijn. Als een parkeerplek als beste uit de test uitkomt, bestempel ik deze als beste keuze, of hier nu aan verdiend kan worden of niet.

Voor wie is dit interessant?

In mijn ogen is lang parkeren bij Schiphol voor iedereen interessant die meer dan drie dagen op reis gaat. Het is veel makkelijker om zelf in de auto te stappen en maakt je daarbij ook een stuk onafhankelijker van anderen. Zo hoef je niet meer iemand te vragen om je op de raarste tijdstippen naar Schiphol te brengen én sta je niet na het landen te knoeien met het vinden van degene die je op komt halen. 

Ook is het interessant voor personen die verder dan 20 kilometer weg wonen en die met koffers reizen. Binnen deze straal en met weinig koffers, kan er natuurlijk ook makkelijk met het openbaar vervoer gereisd worden, waarbij je wel rekening moet houden met overstap-tijden of mogelijke vertragingen.

We ontdekken bij bijna elke Schiphol parkeerplaats een shuttle-service, die in veel gevallen nog gratis is ook. Hiermee is het voor elke doelgroep interessant, gezien je geen lange afstanden hoeft te wandelen en relatief snel bij de vertrekhallen bent (meestal binnen 15 minuten). 

Hoe we geselecteerd en getest hebben

Voor de selectie van Schiphol parkeerplaatsen hebben we aantal strikte randvoorwaarden genoteerd, waaraan een parkeerplek in onze ogen dient te voldoen. Zo kan een parkeerplaats enorm goed beveiligd zijn, maar als deze te ver weg ligt van Schiphol is het niet interessant. We hebben de volgende randvoorwaarden gehanteerd:

 • Straal van maximaal 20 kilometer rondom Schiphol: wij hebben enkel parkeerplaatsen geselecteerd in ons onderzoek die niet verder dan 20 kilometer in een straal rondom Schiphol te vinden zijn.
 • Inclusief mogelijkheid tot Shuttle service: zelf met de auto rijden, nadat je hem geparkeerd hebt kan natuurlijk niet. Daarom hebben we ook gekeken naar parkeerplekken die de mogelijkheid bieden voor een Shuttle service.
 • Bewaakt terrein met camera's: natuurlijk wil je je auto veilig kunnen parkeren. Wij vinden dit dusdanig belangrijk, dat we onbewaakte parkeerterreinen niet hebben meegenomen in ons onderzoek. 
 • Contactmogelijkheden en transparante website: een andere vorm van veiligheid en betrouwbaarheid is natuurlijk de manier waarop jij contact kunt leggen met de beheerder van de parkeerplaats. Daarom hebben we parkeerplaatsen zonder website of zonder contactmogelijkheden ook weggestreept in onze selectie.

Na het vaststellen van onze selectie, zijn er uiteindelijk 17 interessante parkeerplaatsen overgebleven (willekeurige volgorde):

 • Schiphol P4
 • Schiphol P3
 • Greenparking Schiphol
 • Quick Parking
 • Q Park
 • 247Parking
 • Parkfly
 • P5 Parkeren Schiphol
 • Total Care Parking
 • Airport Parking
 • Cheap-Parking
 • Budget Parking
 • Mobypark
 • Drive Up Services
 • Comfort Parking
 • All-in Parking Schiphol
 • Vakantie Parking

Kenmerken die wij onderzocht hebben

We hebben alle 17 verschillende Schiphol parkeerplaatsen grondig onderzocht. Hiervoor hebben we specifieke kenmerken, die wij enorm belangrijk vinden bij een ‘goede' parkeerplaats, onderzocht. We zetten ze op een rij.

 • Afstand vanaf Schiphol: natuurlijk is de afstand een belangrijke factor bij het parkeren. Hoe verder een parkeerplaats weg is, hoe minder goed de score is.
 • De vanaf-prijs: vanaf welke prijs is een parkeerplaats te boeken? We hebben een gemiddelde vanafprijs berekend, zodat eventuele hoog- en laagseizoen prijzen vergeleken konden worden.
 • Type parkeerplaats: is de parkeerplaats overdekt of is het een open parkeerplaats? Wij hebben voorkeur voor een overdekte variant, zodat je auto ook goed beveiligd en beschut staat voor een langere tijd.
 • Aantal parkeerplekken: al is een parkeerplaats nog zo goed beveiligd of overdekt, als deze te weinig plekken heeft is het reserveren van een plekje vaak onmogelijk. Hoe groter het parkeerterrein, hoe beter in onze ogen.
 • Shuttle inclusief of niet: eigenlijk hebben we dit ook al randvoorwaarden gesteld, maar we zijn een stapje verder gegaan. We hebben onderzocht of er sprake was van een ‘eigen' shuttle bus, of dat een parkeerder met het openbaar vervoer naar Schiphol dient te reizen.
 • Reistijd van shuttle bus: we hebben gekeken hoelang het duurt om vanaf Schiphol naar desbetreffende parkeerplaats te reizen met een shuttle bus. Het is niet fijn om bij terugkomst nog lang in de bus te moeten zitten om je eigen auto op te halen.

Om onze eigen totale scores uiteindelijk goed te testen, hebben we na het onderzoek onszelf flink verdiept in de beoordelingen en ervaringen van eerdere parkeerders op de parkeerplaatsen in ons onderzoek. 

Onderzoeksresultaten per Schiphol parkeerplaats

We hebben elk kenmerk per Schiphol parkeerplaats onderzocht. We hebben onze bevindingen overzichtelijk genoteerd in een overzicht. Bekijk de resultaten per parkeerplaats in onze onderzoeksselectie.

ParkeerplaatsAfstandVanaf prijsOverdektAantalShuttleReistijd
Schiphol P4 Parking5 km€ 52,50Nee2350Ja10 min.
Schiphol P3 Parking2 km€ 57,50Ja15000Niet nodig5 min.
Greenparking Schiphol8 km€ 47,20Nee1200Ja10 min.
Quick Parking Schiphol3 km€ 54,50Optioneel750Ja10 min.
Q Park Parking13 km€ 42,50Ja1145Busvervoer15 min.
247Parking10 km€ 36,95Optioneel225Ja8 min.
Parkfly Parking12 km€ 45,00Nee800Ja8 min.
P5 Parkeren Schiphol 0 km€ 55,00Nee900Ja5 min.
Total Care Parking16 km€ 60,50Optioneel350Ja9 min.
Airport Parking16 km€ 60,50Optioneel350Ja9 min.
Cheap-Parking3 km€ 52,00Nee900Ja3 min.
Budget Parking4 km€ 49,50Optioneel225Ja4 min.
Mobypark5 km€ 38,00Optioneel200Ja5 min.
Drive Up Services5 km€ 41,99Nee100Ja3 min.
Comfort Parking 6 km€ 70,00Ja250Ja4 min.
All-in Parking Schiphol 10 km€ 60,50Ja350Ja9 min.
Vakantie Parking6 km€ 55,00Ja300Ja5 min.

Onze keuze: Greenparking Schiphol

 

Onze Keuze

 

greenparking schiphol

Greenparking Schiphol

Uit ons onderzoek komt Greenparking Schiphol als beste Schiphol parkeerplaats naar voren. Deze parkeerplaats is relatief scherp geprijsd, overdekt, goed bewaakt en voorzien van gratis shuttle service die je snel naar Schiphol brengt.

Wij bestempelen Greenparking Schiphol als beste parkeerplaats bij Schiphol. Hoewel deze parkeerplaats 8 kilometer van de luchthaven te vinden is, ben je alsnog binnen 10 minuten bij de vertrekhal. Met een prijs vanaf € 47,20 is een parkeerplaats relatief voordelig te reserveren. Opvallend is dat je bij deze parkeerplaats zelfs 1 dag van te voren nog een plekje kunt reserveren.

Vanzelfsprekend is een shuttle service inclusief bij de prijs van een parkeerplek. In tegenstelling tot veel andere parkeerplekken mag je je eigen sleutel meenemen, iets wat velen op prijs stellen en een stuk veiliger gevoel geeft. Het in- en uitrijden op de parkeerplaats gaat daarbij ook ontzettend makkelijk: dankzij kentekenherkenning hoef je niet te rommelen met het uitprinten van tickets of deze te scannen bij een slagboom. 

Ten slotte is het een groot voordeel dat deze parkeerplaats daadwerkelijk 24/7 bemand is en compleet beveiligd met camera's. Hierdoor staat je auto gegarandeerd op een veilige plek en kun je deze met een gerust hart achterlaten. De beste keuze in onze ogen!

Wat moet je in de gaten houden?

Hoewel wij een onderzoek hebben verricht naar de beste Schiphol parkeerplaats, kun je natuurlijk alsnog een andere keuze op het oog hebben. Om je alsnog te helpen bij het helpen inschatten of je een goede keuze maakt, hebben we een aantal tips op een rij gezet. Deze tips zijn gebaseerd op input van verschillende respondenten die wij gesproken hebben tijdens het onderzoek.

 • Overdekt of niet: kijk altijd goed of een parkeerplaats overdekt is of niet. Vaak betaal je enkele euro's meer voor een overdekte parkeerplaats, maar dan staat je auto wel goed beschut. Dit is in onze ogen met name relevant bij parkeren voor langere periodes.
 • Persoonlijk contact: kijk of er sprake is van de mogelijkheid tot persoonlijk contact en ga op zoek naar een telefoonnummer. Mocht er iets onduidelijk zijn bij het afleveren of parkeren van je auto, wil je natuurlijk zo snel mogelijk in contact komen met de beheerder. Ditzelfde geldt voor de terugweg.
 • Valet service: als je helemaal wilt ontspannen, bieden diverse parkeerplaatsen ook een valet service aan. Hiervoor betaal je wel aanzienlijk meer, maar dan kun je gewoon jezelf afzetten bij Schiphol, waarna je auto naar de parkeerplaats gereden wordt. Bij terugkomst staat de valet weer klaar met jouw auto bij de uitgang.
 • Extra services: wist je dat diverse parkeerplaatsen ook een extra service hebben. Denk aan een schoonmaak service van je auto of het grondig laten reinigen van je interieur. We zijn in onderzoek zelfs een parkeerplaats die bij terugkomst van te voren boodschappen voor je kan doen…
Ontdek meer
HobbyReizen

De Beste Schoensmeer

Huis & TuinReizen

De Beste Muggenspray

Reizen

De Beste Hotels van Nederland

Reizen

De Mooiste Center Parcs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *