Reizen

De Beste Hotels van België

beste hotels van Belgie

Laatste update op: 23 juni 2022

Een gastenscore is een goede indicator voor de beoordeling van hotels. Hierin is namelijk de complete beleving meegenomen met in het achterhoofd de prijs. Want als je veel moet betalen, kijk je natuurlijk een flink stuk kritischer. We hebben daarom op basis van de beoordelingen van diverse boekingswebsites gekeken naar de beste hotels van België. De goede hotels bleken er volop te zijn, maar het best beoordeelde hotel is volgens ons Hotel van Cleef in Brugge. Hier zouden we dan ook graag een keer naartoe gaan. 

Onze Keuze

 

hotel van cleef

Hotel van Cleef

Op basis van onze research de #1 in België

 

Het sfeervolle stadje Brugge heeft behoorlijk wat goede hotels. Dat komt door de sfeer van de stad maar zeker ook doordat veel van de hotels er gewoon piekfijn uitzien. Dit laatste geldt ook voor Hotel van Cleef, dat al vele awards in de wacht heeft gesleept. Met een score van 4,90 op 5 blijft het de nummer 2 behoorlijk voor. Het hotel ligt in het oude familiehuis van verschillende graven van de Van Cleef dynastie. Het is gepositioneerd als boutique hotel en is exclusief toegankelijk voor de gasten van het hotel. Met name de sfeer, het personeel, de ligging en het interieur worden in de reviews gelauwerd. Boek tijdig als je hierheen wilt, want dit hotel is doorgaans erg populair. 

Ook interessant

 

hotel prinsenhof belgie

Hotel Prinsenhof

#2 – Hotel Prinsenhof in Brugge

Wie een goed ontbijt wil bij een overnachting, doet er goed aan om Hotel Prinsenhof in Brugge te overwegen. Het hotel behaalt een score van 4,86 op 5. Met name dus het ontbijt, de rustige ligging en het vriendelijke personeel worden genoemd in de reviews. De kamerprijzen zijn relatief gunstig te noemen voor een hotel met deze beoordelingen.

Budget Keuze

 

le florentin belgië

Le Florentin Hôtel

Onze Budget Keuze is Le Florentin Hôtel

Dit hotel haalt plek drie in de lijst van 10 beste Belgische hotels. Deze prestatie is extra netjes omdat het hotel ook de budgetkeuze is. Hoewel budget in de categorie ‘beste hotels' natuurlijk relatief is. Het gaat hier namelijk om een drie-sterren hotel met een score van 4,84 op een totaal van 5. Het hotel ligt in het dorpje Florenville in de Waalse provincie Luxemburg. Het hotel scoort goed op de prijs/kwaliteit verhouding. Gasten beoordelen het hotel goed vanwege het personeel en de maaltijden in het restaurant.


Waarom je ons kan vertrouwen

We hebben ruim 3 uur lang hotels gefilterd uit verschillende boekingswebsites om erachter te komen wat het beste hotel van België is. De resultaten en beoordeling verschillen namelijk per website die reviews laat zien. Daarbij hebben we honderden reviews gelezen om te achterhalen waarom de hotels zo worden gewaardeerd.

Voor wie is dit?

lekker ontbijten in de beste hotels van belgïe
Dit onderzoek is interessant & relevant voor de echte levensgenieters =)

We hebben de grotere boekings- en reviewwebsites voor overnachtingen in België bekeken. Dat waren Booking.com en Tripadvisor. De scores van de hotels op de beiden sites zijn bij elkaar opgeteld, en daaruit kwam een nieuwe verdeling. De hotels moesten het dus op beiden sites erg goed doen om hoog in onze lijst te komen.

Hoe wij getest hebben

We hebben de grotere boekings- en reviewwebsites voor overnachtingen in België bekeken. Dat waren Booking.com en Tripadvisor. De scores van de hotels op de beiden sites zijn bij elkaar opgeteld, en daaruit kwam een nieuwe verdeling. De hotels moesten het dus op beiden sites erg goed doen om hoog in onze lijst te komen.

Definitie hotel

De scheidslijn tussen bijvoorbeeld bed and breakfast, boetiekhotel, luxe appartement, en hotel bleek in de filtermodules van de boeking- en reviewsites niet duidelijk. We hebben daarom een aantal harde eisen gecreëerd voor deze categorie. Dat zijn:

  • Hotel beschikt over een eigen restaurant
  • Heeft 24-uurs receptie
  • Minimaal 10 slaapkamers

De accommodaties die hier niet invallen, zullen dus eventueel in een ander artikel behandeld worden.

Ondergrens voor hotels met minimaal 50 beoordelingen

In de praktijk bleken voornamelijk kleine, persoonlijke hotels maximale scores te behalen. Bij het bekijken van de foto`s van de hotels hadden we zo onze twijfels over de betrouwbaarheid van de beoordelingen. Binnen de reviews kregen we ook signalen dat deze waren geschreven door mensen die banden hadden met de hotels. We hebben deze hotelbeoordelingen eruit gefilterd door te selecteren op minimaal 50 beoordelingen. Dit hebben we ook gedaan voor enige statistische betrouwbaarheid.

De totstandkoming van de score

We hebben eerst gekeken of de boekingssites een voldoende betrouwbare beoordelingen lieten zien. Vervolgens hebben we een voor beide boekingssites de beste hotels op een rij gezet en met wat formules in Excel een gewogen gemiddelde berekend. Uiteindelijk kwamen we uit op een lijst met de top 10 best beoordeelde hotels van België.

De totale top 10 beste hotels in België 

HotelPlaatsAantal beoordelingenScore
1. Hotel van CleefBrugge11754,90
2. PrinsenhofBrugge27894,86
3. Le Florentin HôtelFlorenville3484,84
4. Hotel de CastillionBrugge11614,82
5. Relais Bourgondisch CruyceBrugge17254,78
6. Ariane HotelIeper27744,78
7. Relais & Châteaux Hotel HeritageBrugge20304,75
8. Hotel ter DuinenBrugge27814,74
9. Funkey HotelBrugge19984,71
10. NaxheletWanze3144,67
Ontdek meer
HobbyReizen

De Beste Schoensmeer

Huis & TuinReizen

De Beste Muggenspray

Reizen

De Beste Hotels van Nederland

Reizen

De Mooiste Center Parcs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *