Verzorging

Het Beste Gezichtsmasker

beste gezichtsmasker

Laatste update op: 23 juni 2022

Het kan veel inbreuk doen op je zelfvertrouwen wanneer je gezicht er niet uitziet zoals je zou willen. Het helpt niet alleen je zelfvertrouwen, maar ook je uitstraling kan een boost krijgen bij het gebruik van het beste gezichtsmasker. En dus ging ik op zoek naar het masker dat geschikt is voor een droge huid.

Na een uitgebreid onderzoek heb ik geconstateerd dat het masker van Kruidvat – Kleimasker met Dead Sea Minerals – het beste gezichtsmasker voor een droge huid is op de markt.

Beste Keuze

kruidvat beste gezichtsmasker

Kleimasker met Dead Sea Minerals

Het hydraterende masker van Kruidvat: Kleimasker met Dead Sea Minerals is de beste keuze omdat het goed intrekt, betaalbaar is en geschikt is voor alle huidtypen. Je koopt dit gezichtsmasker al voor €2,49.

Dit masker bevat dode zeemineralen en die staan bekend voor een hydraterende en ontspannende werking. Dit maakt het masker ook zo bijzonder. Overigens is het kleimasker geschikt voor alle huidtypen, wat maakt dat hij voor een grote doelgroep doeltreffend is. Naast het feit dat dit masker hydraterend werkt, heeft het ook een reinigende werking voor je huid. Het resultaat is dus een stralende en schone huid.

Om het beste resultaat uit dit masker te halen, raad ik je aan om het aan te brengen met een foundation kwast. Hierdoor heb je meer controle over de hoeveelheid en de egaliteit wat je aanbrengt. En nog een kleine tip, het werkt ontzettend goed samen met het charoal scrub masker van de Trekpleister. Breng het kleimasker na het scrub masker aan.

Ook interessant!

gezichtsmasker interessant

Hemp Overnight Nourishing Rescue Mask

Een andere interessante optie is het Hemp Overnight Nourishing Rescue Mask van The Body Shop. Het bijzondere aan dit masker is dat je het masker op je gezicht hebt terwijl je slaapt.

Het gezichtsmasker van The Body Shop is te koop voor €20,-, een wat hoger prijskaartje dus. Het bijzondere aan dit masker is dat het is gemaakt van hennep. Dit is tegenwoordig een hele nieuwe trend, niet alleen in gezichtsproducten, maar ook in haar en lichaamsverzorging. Hennep staat bekend om zijn hydraterende en ontstekingsremmende werking. Gezichtsproducten met hennep wordt dan ook aangeraden voor mensen met acne, maar werkt ook ideaal bij een droge huid.

Vegan Keuze

beste gezichtsmasker budget

Hydro Gel Mask (Primark)

Het masker dat mij ontzettend heeft verbaasd is het Hydro Gel Mask van de Primark. Dit hydraterende masker werkt het beste wanneer je het gekoeld bewaard.

Voor slechts €2,50 schaf je dit gezichtsmasker al aan (alleen in de winkel verkrijgbaar). Zeker een verrassende uitkomst bij dit onderzoek. Het is een sheet masker en dat houdt in dat het dus geen substantie is dat je aanbrengt.Wel bevat het masker ontzettend veel vocht en dat is nogal vervelend. Het kan namelijk lekken, knijp het masker gerust een beetje uit voordat je het aanbrengt.

Je moet geduld hebben, aangezien dit masker 20 tot 25 minuten de tijd nodig heeft. Na die 25 minuten kun je het overgebleven vocht in je huid masseren, wanneer het nog niet compleet is ingetrokken. Ondanks dit lange tijdsbestek is het zijn prijs zeker waard want alle beloftes maakt dit masker waar.


Waarom je mij kunt vertrouwen

Een lange tijd ben ik op zoek geweest naar een gezichtsmasker dat mij zou helpen met mijn droge huid. Tijdens mijn jeugd had ik veel last van puistjes en oneffenheden wat maakt dat ik al een lange tijd aan het experimenteren ben om de beste gezichtsverzorging routine te ontdekken. Dankzij de start van mijn eigen website, Kim Shares All, test ik veel verschillende producten en dus bouw ik mijn kennis over gezichtsproducten alleen maar verder uit. Alstu.nl heeft mij daarom om mijn expertise gevraagd over gezichtsmaskers voor een droge huid.

De producten die in dit artikel als beste worden omschreven, zijn producten die ik al langere tijd, met veel plezier, zelf gebruik.

Voor wie is dit interessant?

Aangezien iedereen een andere huid heeft, geloof ik niet in een one-kind-fits-all formule. Iemand met een droge huid vraagt nou eenmaal andere verzorging dan iemand met een vette huid. Dit product is dus interessant voor mensen met een droge huid, ondanks deze producten geschikt zijn voor meerdere huidtypen. Bovendien heb ik gekeken naar de prijscategoriën van de producten. Voor ieder budget wat wils. Tot slot vond ik het belangrijk om producten uit te proberen die geschikt zijn voor alle leeftijden.

Hoe wij de gezichtsmaskers hebben getest

Alle producten heb ik zelf getest om te kijken wat voor mijn huid het beste zou werken. Bovendien heb ik een aantal mensen in mijn nabije omgeving gevraagd om enkele producten uit te testen. Dit onderzoek is dus gebaseerd om mensen uit de praktijk.

Onze randvoorwaarden

Er zijn enkele randvoorwaarden opgesteld om de grote selectie aan gezichtsmaskers terug te brengen. Deze randvoorwaarden zijn opgesteld door middel van gezond verstand maar ook door te denken aan potentiële gebruikers. Het beste gezichtsmasker moet:

 • Verkrijgbaar zijn in Nederland
 • Niet meer dan 30 euro kosten
 • Vocht herstellend werken
 • Goed in de huid trekken
 • Eventueel goed samenwerken met make-up

Mist er in jouw ogen een goede randvoorwaarde? Laat het ons dan weten en stuur mij gerust een berichtje.

Deze gezichtsmaskers hebben we getest

Dankzij bovenstaande randvoorwaarden hebben wij uiteindelijk 10 gezichtsmaskers uitgetest. Zie hieronder het lijstje:

 • Hydro Gel Mask van de Primark (Beste budget keuze)
 • Hemp overnight nourishing rescue mask van The Body Shop (Ook interessante keuze)
 • Kruidvat: Kleimasker met Dead Sea Minerals (Beste keuze)
 • NIVEA Essentials Voedend Honing Masker
 • Hema sheetmasker goodbye to dry
 • Paula’s choise Skin Recovery Masker
 • La Roche-Posay Hydraphase Intens Masker
 • Roze kleimasker (65g) | Clay And Glow
 • 24K Gold Collagen Facial Mask
 • L'Oréal Paris Pure Clay reinigingd gezichtsmasker

Waar let je op bij het kopen van een deodorant?

Veel verwarringen ontstaan bij het gevoel dat mensen ervaren wanneer er een masker wordt aangebracht. Tintelingen, prikkelingen en zwellingen worden vaak verward met de effectiviteit van het gezichtsmasker, maar eigenlijk is er dan sprake van irritatie. Dat geldt overigens ook wanneer je rode vlekken krijgt. Al die symptomen zijn namelijk ontstekingsverschijnselen. Verwijder dan direct het masker van je gezicht.

Ontdek meer
Verzorging

De Beste Deodorant

Sport & GezondheidVerzorging

De Beste Neusspray

Verzorging

De Beste Zilvershampoo

Verzorging

De Beste Mascara onder de 20 euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *