Reizen

De Mooiste Center Parcs

mooiste centerparcs

Laatste update op: 23 juni 2022

Center Parcs heeft inmiddels 25 parken waarvan er 9 in Nederland liggen, 4 in België, 6 in Duitsland en 6 in Frankrijk. Wij hebben voor je uitgezocht wat nou precies de mooiste Center Parcs locatie is. Want hoe goed het zwembad ook kan zijn, op vakantie wil je toch ook een beetje kunnen genieten van de mooie omgeving en van een smaakvolle inrichting van het park.

Wij hebben daarom gekeken naar 125 scores van verschillende reviewsites die te maken hebben met de ligging van het park en de kwaliteit van de accommodaties. Hieruit is een totaalscore gekomen waarmee het Duitse Park Allgäu als mooiste Center Parcs uit de bus kwam.

We hebben het ook nog per land voor je bekeken welke parken als mooiste uit de test komen, mocht je liever een ander park of land kiezen.

De mooiste Center Parcs

center parcs allgau

Center Parcs Allgäu – 8,85 score

Dichtbij het sprookjeskasteel Neuschwanstein in de Duitse Alpen vind je de mooiste Center Parcs van dit moment.  Het is een vrij nieuw park midden in de Duitse natuur. 

In het zuiden van Duitsland vind je Center Parcs Allgäu. Dit park wordt gemiddeld genomen het hoogste beoordeeld op ligging en accommodatie. Het park is misschien niet geheel toevallig ook het nieuwste park van Center Parcs. In de beoordelingen zijn mensen onder de indruk van het park en vindt men het erg fijn dat het allemaal nieuw is.

De algemene score van het park is relatief wat lager omdat de huisjes niet altijd schoon genoeg worden gevonden en de service nog wat te wensen overlaat. Wellicht heeft dit ook wat te maken met de nieuwigheid van het park. Zodra ze dit beter op orde hebben, heeft het park zelfs de kans om het best beoordeelde park van Center Parcs te worden.

De mooiste Center Parcs in Nederland

Sandur Center Parcs

Center Parcs Sandur – 8,48 score

Park Sandur is een oud Landal park in Emmen dat is omgetoverd tot Center Parcs. Het park heeft minder faciliteiten en een iets andere look & feel dan veel andere Center Parcs parken.

De eer van het mooiste park in Nederland gaat naar Park Sandur. Het voormalige Landal Park heeft een ruime opzet met veel water en natuur. Dit zijn ook belangrijke redenen dat mensen hoge scores geven aan dit park. Het is een mooi park voor mensen die van wat rust houden. Het park is wellicht iets minder geschikt voor mensen die juist veel faciliteiten en entertainment zoeken.

Het zwembad is bijvoorbeeld aan de kleine kant. Voor wie meer op zoek is naar een typische Center Parcs park, dat ook als erg mooi bestempeld wordt, is het Meerdal met een score van 8,45 een goede optie.

De mooiste Center Parcs in België

de Vossemeren Center Parcs

Center Parcs De Vossemeren – 8,48 score

De Vossemeren ligt mooi in de natuur net over de grens in het Belgische lommel. Als je een typische Center Parcs zoekt voor het gezin, is deze zeker het overwegen waard.

In het Belgische Lommel, vlak over de grens, vind je Center Parcs de Vossemeren. Dit park scoort hoog op ligging & locatie. Er is iets meer kritiek op de accommodaties, maar in het totaalplaatje is dit onder Centerparcs vakantiegangers een goed beoordeeld park.

Het geheel is erg ruim opgezet rond twee meren en het terrein is mooi bebost. Centraal ligt een groot complex met faciliteiten en een groot zwembad dat erg goed beoordeeld wordt. Als minpuntje wordt soms genoemd dat de huisjes wat gedateerd raken. Anderzijds vinden mensen dit ook wel weer z’n charme hebben.

De mooiste Center Parcs in Frankrijk

Center Parcs Eurodisney

Center Parcs Villages Nature® Paris – 7,70 score

Dit park is een goede keuze voor mensen die een uitvalsbasis zoeken voor bezoekjes aan Euro Disney en Parijs. Het is een modern en ecologisch park met een groot zwembad.

Het park dat het beste wordt beoordeeld op ligging en locatie in Frankrijk is het onlangs overgenomen park Villages Nature® Paris. Dit park ligt op een steenworp afstand van Euro Disney en op bijna 40km afstand van het centrum van Parijs.

Het park wordt door veel mensen beoordeeld als erg mooi park. Het park wordt geroemd om de natuur. Klachten gaan vaak over dat de huisjes iets beter schoon kunnen worden gemaakt. Veel mensen zullen een bezoek aan deze Center Parcs combineren met een bezoekje aan Disneyland Parijs en/of de stad Parijs zelf.

Top lijst mooiste Center Parks parken

Om een keuze te vergemakkelijken hebben we hier de gehele lijst voor je met scores en locaties van Center Parcs parken op het vaste land van Europa.

PlekParkLandTrip-advisorZoover locatieZoover huisjesBookingTotaalKaart
1Park AllgäuDE98,48,68,18,5locatie centerparcs
2De VossemerenBE98,97,78,38,48locatie centerparcs
3Parc Sandur NL898,38,68,48locatie centerparcs
4Het MeerdalNL98,87,78,38,45locatie centerparcs
5Park BostalseeDE98,68,288,45locatie centerparcs
6ErperheideBE98,77,78,18,38locatie centerparcs
7Bispinger Heide DE98,67,57,98,25locatie centerparcs
8Port ZélandeNL88,87,98,38,25locatie centerparcs
9Park NordseeküsteDE88,18,18,28,1locatie centerparcs
10De KempervennenNL98,36,68,38,05locatie centerparcs
11Park HochsaurlandDE88,67,67,88locatie centerparcs
12Limburgse PeelNL88,587,27,92locatie centerparcs
13Het HeijderbosNL98,26,67,87,9locatie centerparcs
14De HuttenheugteNL88,57,37,77,88locatie centerparcs
15Park ZandvoortNL88,56,48,27,78locatie centerparcs
16Les ArdennesBE78,47,687,75locatie centerparcs
17Villages Nature® ParisFR87,86,78,37,7locatie centerparcs
18Les Trois ForêtsFR87,56,18,37,48locatie centerparcs
19De EemhofNL87,26,67,87,4locatie centerparcs
20Le Bois aux DaimsFR87,56,17,87,35locatie centerparcs
21Park EifelDE87,84,97,87,13locatie centerparcs
22Le Lac d'AiletteFR87,45,57,57,1locatie centerparcs
23Les Bois-FrancsFR85,85,77,66,775locatie centerparcs
24Les Hauts de BruyèresFR84,13,37,85,8locatie centerparcs

Toelichting op de tabel
Omdat we beperkte ruimte hebben in deze tabel kun je de scores als volgt lezen:
Tripadvisor: De beoordeling voor de locatie
Zoover: Uitgesplitst in beoordelingen voor ligging en accommodaties. 
Booking.com: De beoordeling voor de locatie


Waarom dit onderzoek?

Als je op zoek gaat naar een antwoord op de vraag: “Wat is de mooiste Center Parcs?”, dan kom je al snel uit bij algehele scores voor het park. Daarin zitten dan bijvoorbeeld ook de vriendelijkheid van het personeel, de restaurants, de schoonmaak en dat soort zaken. Maar als je gewoon wilt genieten van het park en de omgeving, is het moeilijk om direct bij de mooiste center Parcs uit te komen. Daarom zijn we dat inzichtelijk gaan maken.

Hoe hebben we de parken beoordeeld?

Om tot een redelijk beeld van de mooiste Center Parcs uit te komen hebben we bedacht dat dit met name te maken heeft met de opzet van het park, de omgeving en de aantrekkelijkheid van de accommodaties. Een heel mooi bos met lelijke vakantiewoningen zou niet moeten leiden tot een hoge score in de mooiste Center Parcs lijst.

Daarom zijn we gaan kijken of we beoordelingen konden vinden op review sites die te maken hebben met de locatie, ligging en accommodaties. Op 3 reviews sites vonden we scores die daarover gingen. Deze hebben we verzameld (125 scores) en daarover hebben we een gemiddelde score berekend, die geresulteerd hebben in onze top lijst voor Center Parcs accommodaties.

Nu denken we ook dat mensen vanuit verschillende vakantiebehoeftes voor bepaalde parken kiezen. Als je naar Euro Disney wil of vlak bij het strand wilt zitten, dan heb je een andere behoefte dan mensen die in het bos willen zitten aan een gezellige barbecue. Dat is er lastig uit te filteren en we adviseren daarom ook om zelf goed te bedenken op wat je zoekt in een park.

Om dit te vereenvoudigen hebben we van alle parken de locatie toegevoegd zodat je vanuit een helikopterview het park kunt bekijken. Wij vonden dat dit een goed beeld gaf van hoe mooi de opzet van een park is. Voor een goed beeld van de kwaliteit van de huisjes raden we aan om de beoordelingen van Zoover te bekijken in onze tabel.

Ontdek meer
HobbyReizen

De Beste Schoensmeer

Huis & TuinReizen

De Beste Muggenspray

Reizen

De Beste Hotels van Nederland

Reizen

De Beste Thermosbeker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *