Keuken & Eten

De Beste Combimagnetron

beste combimagnetron

Laatste update op: 23 juni 2022

Dat de keuze voor een combi-magnetron niet altijd wordt bepaald door een gebrek aan voldoende (inbouw)ruimte in je keuken voor een magnetron plus een oven, wordt duidelijk als je je breder verdiept in de vele, verrassende eigenschappen van dit apparaat. Veel van de aangeboden combi-magnetrons zijn niet alleen een kei in het ontdooien of opwarmen van voedsel, maar als het aankomt op grillen en bakken doen ze in specifieke gevallen weinig onder voor een gewone oven en ze doen dat vaak nog sneller ook. Daarbij beschikken combi-magnetrons veelal over een breed scala aan mogelijkheden, tot en met automatische programma’s voor bijv. bakken van meringues of het roosteren van een hele kip.

Is de ruimte voor een aparte oven en magnetron inderdaad te klein, dan is de combi-magnetron een geweldige ruimtewinner. Heb je toch voldoende ruimte, dan is de combi-magnetron een handige, tweede mini-oven in het geval je een uitgebreide maaltijd wilt voorbereiden.

Let wel: er is een duidelijk verschil tussen een combi-magnetron, zoals in dit onderzoek, en een combi-oven. Bepaal tevoren dus goed waar je het apparaat vooral voor wilt gaan gebruiken. Beide apparaten hebben een heteluchtfunctie, echter de combi-magnetron heeft (meestal) één verwarmingselement aan de bovenkant, terwijl de combi-oven beschikt over een twee verwarmingselementen, een aan de bovenkant en een aan de onderkant.

Gebruik je het apparaat vooral als magnetron, dus voor het even snel opwarmen van maaltijden en kliekjes, en gebruik je de ovenfunctie slechts voor simpel bakwerk, denk daarbij aan een diepvriespizza of croissants, dan is de combi-magnetron de juiste keuze. Ligt de nadruk echter meer op het maken van uitgebreidere maaltijden, dus op het kunnen kiezen uit meerdere inschuifhoogtes, en is zowel boven- als onderwarmte voor jou van belang omdat de kwaliteit van jouw bakwerk verder reikt dan die diepvriespizza of croissant, dan is de combi-oven daarvoor het meest geschikt.

Bijkomend verschil: de combi-oven is behalve duurder dan een combi-magnetron, ook groter en vraagt dus om meer (inbouw)ruimte. Waar de inbouwhoogte van de combi-magnetron varieert van 38 cm tot maximaal 45 cm, vraagt de combi-oven al snel om een inbouwhoogte van 45 cm of 60 cm. De combi-oven heeft dan ook een inhoud van maximaal 70 liter, terwijl de inhoud van de combi-magnetron is beperkt tot 45 liter.

Wat ons bij dit onderzoek direct al opviel is het enorme aanbod aan combi-magnetrons. Voor het kunnen maken van zorgvuldige keuzes hebben wij onderzoek gedaan naar 72 typen apparaten, verdeeld over 11 merken en over vrijstaande en inbouwmodellen. Behalve een enorm aanbod, is er tevens een grote verscheidenheid aan specificaties en opties.

Reden temeer dat wij je graag een handje helpen bij het vinden van de beste keuze voor een combimagnetron voor de meeste mensen. In ons onderzoek komt de Samsung MC35J8085CT als beste vrijstaande combi-magnetron uit de test. De Etna CM244RVS is dat bij de inbouwmagnetrons. Waarom vertellen wij je hierna.

Beste Keuze vrijstaand

beste combimagnetron vrijstaand

Samsung MC35J8055KT

De Samsung MC35J8055KT is in onze ogen de beste vrijstaande combimagnetron op dit moment. Met diverse technologiën, een flink vermogen én een grote interne diameter een topper op dit moment.

De vrijstaande combi-magnetron van Samsung is in onze ogen de beste keuze vanwege de interne diameter van 39,5 cm, het meer dan behoorlijke magnetronvermogen van 900W in combinatie met Hot Blast technologie, en een uitschakelbaar draaiplateau. Vooral de laatste is handig in de gevallen dat je gerechten wilt bereiden of ontdooien in een wat grotere, rechthoekige schaal. Ook beschikt dit apparaat over een Dual Power grill functie voor een optimale warmteverdeling tijdens het grillen en circuleert de hete lucht als gevolg van de Slim Fry optie.

Beste Keuze inbouw

beste combinmagnetron inbouw

Etna CM244RVS

De CM244RVS van Etna is ook een interessante keuze. Deze combi-magnetron heeft ook een grill functie en is voorzien van 2 inschuifplateaus.

De inbouw combi-magnetron van Etna beschikt eveneens over een grill functie, is voorzien van 2 inschuifplateaus, over een zeer ruime inwendige diameter van 44,5 cm en een even krachtig magnetronvermogen van 900W. Het draaiplateau is niet uitschakelbaar, echter de 44,5 cm inwendige diameter compenseert dat ruimschoots.

 

Ook interessant vrijstaand

beste combinmagnetron ook interessant vrijstaand

LG MJ3965BPS

De LG MJ3965BPS is een interessant alternatief als je op zoek bent naar een goede vrijstaande combi-magnetron. Deze variant heeft wel een iets kleinere diameter (37,3 cm).

In dezelfde prijsklasse vindt je bij de vrijstaande apparaten de LG MJ3965BPS. Dit apparaat heeft een iets geringere inwendige diameter van 37,3 cm, maar compenseert dat door een zeer krachtig magnetronvermogen van maar liefst 1100W. Deze combi-magnetron beschikt verder over een draaiplateau (niet uitschakelbaar). Wil je jouw gerechten toch nog snel even van een krokant laagje voorzien, dan kan dat met de meegeleverde en handige crispschaal.

Ook interessant inbouw

beste combinmagnetron interessant inbouw

Samsung NQ50J3530BS

Op zoek naar een interessant alternatief voor de beste inbouw combinmagnetron? Dan maak je de beste keuze met de Samsung NQ50J3530BS.

In het segment van de inbouw combi-magnetrons is ook interessant de Samsung NQ50J3530BS. Een uiterst gebruiksvriendelijk apparaat met een zeer ruime inwendige diameter van maar liefst 54,3 cm, een magnetronvermogen van 800W en voorzien van een (boven)grill. Ideaal dus voor het kunnen bereiden van gerechten in grote, rechthoekige ovenschalen. Verschillend instelbare warmtestanden en een daarop aangepaste en goed verdeelde luchtcirculatie, maken het tevens mogelijk om meerdere gerechten gelijktijdig te bereiden. Schoonmaken doe je eenvoudig met de Steam-Clean reinigingsfunctie.

Budget Keuze vrijstaand

beste combimagentron budget vrijstaand

Inventum MN256C

De beste budget keuze op dit moment is de Inventum MN256C. Deze combi-magnetron is ondanks zijn scherpe prijs een prima magnetron en oven in één. Hij is wel ietwat kleiner dan de eerder uitgelichte varianten.

Wil je niet teveel betalen voor toch een goede combi-magnetron dan bereid je ongetwijfeld zeer smakelijke gerechten in de vrijstaande Inventum MN256C. Met een inwendige diameter van 32 cm iets kleiner dan de eerder vermelde apparaten, maar met een aanzienlijk magnetronvermogen van 900 W en voorzien van een (boven)grill functie. Een (niet uitschakelbaar) draaiplateau behoort tot de standaard uitrusting, evenals een handige crispschaal.

 

Budget Keuze Inbouw

beste combimagnetron inbouw budget

Inventum IMC6032F

Juist op zoek naar een goede budget keuze voor een inbouw combimagnetron? Dan maak je de beste en voordeligste keuze met deze Inventum IMC6032F .

Onder de inbouw combi-magnetrons vinden wij de Inventum IMC6032F een verantwoorde budget keuze. De geringere inwendige diameter van 33,5 cm wordt ruimschoots gecompenseerd door een geweldig magnetronvermogen van 1000W. Dit apparaat wordt geleverd met een (niet uitschakelbaar) draaiplateau en een (boven)grill.


Waarom je ons kan vertrouwen

Voor ons onderzoek naar de beste combi-magnetron zijn we niet over één nacht ijs gegaan. Kookfanaten in ons netwerk maakten ons snel duidelijk waaraan in hun opzicht een combi-magnetron zou moeten voldoen. Jarenlange kookervaring heeft als voordeel dat je een schifting gaat maken in de waslijst van specificaties en opties en die terugbrengt tot wat minimaal benodigd is voor een constant en smakelijk resultaat.

Die voorkeuren hebben we vervolgens gematcht met de uitgebreide specificaties van de 72 typen combi-magnetrons die we selecteerden op basis van een zeer zorgvuldige deskresearch. Daarbij onderzochten we alle informatie (specificaties, reviews) welke momenteel is gepubliceerd op de sites van niet minder dan 7 van de grotere webshops.

Daarbij onderzochten we alle informatie (specificaties, reviews) welke momenteel is gepubliceerd op de sites van niet minder dan 7 van de grotere webshops.

Graag willen wij nog verduidelijken dat wij een vergoeding kunnen ontvangen voor een combi-magnetron die wordt aangekocht naar aanleiding van dit onderzoek. In tegenstelling tot wat het geval is bij veel andere ‘onafhankelijke’ onderzoeken op het web, zorgen wij ervoor dat een dergelijke vergoeding onze onderzoeksresultaten nooit kan beïnvloeden. Wij bewerkstelligen dat door de vaste, eenmalige vergoeding van de auteur van dit onderzoek (geen werknemer van ons bedrijf) strikt gescheiden te houden van vergoedingen ten gunste van Alstu.nl. Lees meer over onze unieke aanpak.

Voor wie is dit interessant?

Combi-magnetrons zijn met name interessant voor degenen die meer flexibiliteit wensen als het gaat om de bereiding van maaltijden en dat (uiteraard) niet vinden bij een gewone magnetron. Gezocht wordt dan naar combinaties van bijv. magnetronvermogen, grillfuncties en hete luchtcirculatie. Hierdoor kunnen zij gerechten bakken, braden en zo gewenst voorzien van een krokant laagje als ware het een conventionele oven. Omdat de inwendige ruimte van een combi-magnetron veelal kleiner is dan die van een gewone oven, verlopen deze processen vaak ook sneller.

Diverse bereidingsfuncties kunnen tevens worden gecombineerd om tijd te besparen. Maaltijden kun je eenvoudig bereiden met behulp van de magnetronfunctie en snel afmaken met de grillfunctie voor dat heerlijk knapperige korstje. Veel combi-magnetrons worden standaard geleverd met een variëteit aan auto-cook instelmogelijkheden, waaronder ook meerfase koken. Handig als je bijv. lasagne wilt ontdooien, bereiden en als laatste grillen op basis van een enkele instelling.

Onze randvoorwaarden voor goede combi-magnetrons

Bij de inventarisatie van goede randvoorwaarden hebben wij ons nadrukkelijk laten leiden door de wensen/voorkeuren van onze kookfanaten. Niet alleen zij, maar ook jij hebt waarschijnlijk wel ervaren dat van het enorme aanbod aan functies, opties en instellingen, in de praktijk slechts een zeer beperkt aantal regelmatig wordt gebruikt.

We kijken dus met name naar eigenschappen die ‘onontbeerlijk’ zijn in de dagelijkse praktijk van het koken en minder naar datgene wat ‘leuk is om te hebben’. Wat ons brengt tot de volgende, uiterst korte lijst van randvoorwaarden:

 • Een inwendige diameter van 35 cm (geldt niet voor de budget keuze). De inwendige diameter is een maatstaf voor de breedte/diepte van een schaal die past in de gegeven ruimte. Leveranciers strooien het liefst met “inhoud in liters”, echter in dat geval wordt ook de hoogte van de ruimte mee berekend. Een grotere inhoud in liters kan zomaar betekenen dat de inwendige diameter best nog tegenvalt;
 • Magnetronvermogen; een minimum vermogen van 800W is een absolute vereiste om snel te kunnen opwarmen, waardoor maximaal behoud van smaak en textuur van het gerecht;
 • Aanwezigheid van een draaiplateau en, zo mogelijk, een plateau wat uitschakelbaar is. Dat laatste biedt de mogelijkheid om grotere, langwerpige schalen te kunnen gebruiken

Wat je in de gaten moet houden

Het volgende overzicht beschrijft in het kort de meest belangrijke voor- en nadelen van combi-magnetrons.

Voordelen

 • Biedt extra bereidingsopties t.o.v. een gewone magnetron;
 • Biedt nagenoeg dezelfde bereidingsmogelijkheden en -resultaten als een conventionele oven;
 • Kortere bereidingsduur dan bij gebruik van een conventionele oven, met name wanneer je diverse kookwijzen combineert (of wilt combineren);
 • Zijn merendeels standaard voorzien van extra auto-cook functies;
 • Hebben over het algemeen meer inhoud dan een gewone magnetron.

Nadelen

 • Duurder dan een gewone magnetron;
 • Vaak ook groter/omvangrijker dan een gewone magnetron;
 • Een gewone magnetron voldoet in principe als je het apparaat enkel gebruikt voor ontdooien en opwarmen van voedsel;
 • Minder kookcapaciteit dan in een conventionele oven.

Dit onderzoek heeft onder meer duidelijk gemaakt dat het aanbod van combi-magnetrons enorm uitgebreid is. Bedenk daarbij tevens nog het onderscheid tussen vaste en inbouwmodellen. Het gaat hier niet om een ‘snelle’ markt (de meeste typen worden al gedurende een langere tijd aangeboden op de markt), maar het kan zomaar voorkomen dat een van onze keuze apparaten bij de gegeven leverancier ‘tijdelijk niet beschikbaar’ is.

Het is voor ons ondoenlijk om dergelijke situaties dagelijks te monitoren. Wat niet wegneemt dat wij ons uiterste best doen om dit wel te signaleren. In het geval een dergelijke situatie een langduriger karakter krijgt, dan noodzaakt dat ons tot het doorvoeren van een update van het onderzoek. Dit vermelden wij altijd bovenaan het onderzoek, met tevens vermelding van de laatste updatedatum. Ben je van mening dat ons onderzoek nu al toe is aan een update of heb je feedback? Neem gerust contact met ons op of laat hieronder een reactie achter!

Ontdek meer
Keuken & Eten

De Beste Kaasfonduepan

Huis & TuinKeuken & Eten

De Beste Braadpan

ElektronicaKeuken & Eten

De Beste Grillplaat

HobbyHuis & TuinKeuken & Eten

Beste koekenpannen voor inductie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *