ElektronicaHuis & Tuin

De Beste Accuboormachine

Laatste update op: 23 juni 2022

Een accuboormachine is een draadloze boormachine wat betekent dat je er in alle vrijheid mee kunt werken. De accuboormachine is handig voor klussen binnenshuis en in de tuin waar elektrische boren te veel kracht inbrengen of wanneer je niet aan een draad vast wilt zitten. Vaak zijn ze ook lichter in gewicht en daardoor handzamer en gebruiksvriendelijker.

Een apparaat dat voor iedereen handig is, of je nu af en toe een schilderijtje ophangt of doorgewinterde klusser bent. Er zijn verschillende soorten accuboormachines met verschillende opties en kenmerken. Met Alstu.nl maak je de beste keuze.

Accuboormachines in het kort

  • Er zijn flink wat verschillende soorten accuboormachines. Het verschil zit hem in de klus die je wilt doen. Zo zijn er standaard boormachines, klopboormachines en boorhamers, allemaal op accu. Als je de accuboormachine voor simpele klusjes wilt gebruiken, dan is een standaard apparaat prima. Ben je iemand die veel klust in huis, dan heb je baat bij een paar boormachines met specifiekere functies.
  • Als je een accuboormachine aan gaat schaffen, dan is het soort niet de enige keuze die je moet maken. De kwaliteit en capaciteit van de accu, het toerental, de koppel, de versnellingen, het voltage en de extra accessoires zijn dan ook van belang.
  • De beste accuboormachines van dit moment hebben veel kracht, gaan erg lang mee op één batterij en zijn voor een verscheidenheid aan werkzaamheden in huis te gebruiken. De accu laadt snel op, maar je kunt ook een tweede aanschaffen, zodat je altijd door kunt werken. De boormachine heeft een led lampje waarmee je altijd ziet wat je aan het doen bent, ook als het donker is.

Beste accuboor met accessoires (en klopboorfunctie)

beste accuboor met accessories

Bosch PSB – accuboor met accessoires (en klopboormachine)

Deze Bosch accuboor met accessoires is wat ons betreft een goede keuze, ook bij Coolblue komt deze accuboor als Coolblue's keuze uit de bus. Goede complete set voor een nette prijs. Genoeg power en accu die lang genoeg mee gaat voor de meeste klussen (1,5 aH) en een aanvullende accu er bij. Voor de meeste klussen voor de hobby'ist / beginner, niet om bijvoorbeeld in beton te boren. Slechts 1,1 kg.

Onze keuze wat betreft de beste complete boormachine, verkozen boven o.a. de DeWalt accuboor omdat deze Bosch PSB ook een klopboorfunctie heeft, en veel extra accessoires

Beste accuboorzonder accessoires

accuboor-dewalt

Beste accuboor zonder accessoires: DeWalt

Deze DeWalt accuboor heeft een koppel van 65 Nm dus is ook geschikt voor zwaardere klussen. Hij weegt slechts 1,5 kg waardoor hij ook lekker handzaam is en wat langer gebruikt kan worden. Goede keuze voor een accuboor. Goed voor boren in hout, gips, zacht steen en o.a. metaal en schroeven.

 

Beste keuze voor een accu Boorhamer 

makita-beste-accuboormachine-boorhamer

Beste Boorhamer met accu

De beste boorhamer is wat ons betreft de Makita DHR243RTJW die op het moment van schrijven heel veel goed recensies krijgt. De deze Makita is een boorhamer / combihamer en onder meer geschikt voor boren in beton, gips, hout, metaal, baksteen maar ook voor breekwerk (beitelen) door de rotatiestop.

De accu is ook op ander Makita gereedschap te gebruiken, handig want ook de gewone accuboormachines van Makita zijn zeker het overwegen waard.

Over accuboormachines

Boormachines werken met een accu of met elektriciteit. De boormachine die werkt op elektriciteit doet het altijd, maar heeft een groot nadeel. Er zit een snoer aan en dat snoer beperkt je bereik en je bewegingsvrijheid. Daarom kiezen veel klussers voor een accuboormachine. Deze werkt alleen met een geladen accu, maar dat probleem is opgelost door een tweede reserveaccu aan te schaffen.

Accuboormachines zijn lichtgewicht, goed te betalen en van alle markten thuis. Als jij een accuboormachine uit gaat kiezen, dan is het verstandig om na te denken over de klussen die je ermee wilt doen en de eisen die je hebt. Op die manier schaf je vast een apparaat aan dat past bij hoe vaak je hem wilt gaan gebruiken en de klussen die je ermee uit wilt kunnen voeren.

Met een accuboormachine boor je gaten in zachte- en harde materialen en draai je schroeven vast. Het gebruik van een machine is veel gemakkelijker en minder arbeidsintensief dan wanneer je een schroevendraaier of een handboor neemt, en lichter werken dan de elektrische accubuur op stroom.

Welke verschillende soorten accuboormachines zijn er?

 • Standaard accuboormachine: een standaard accuboormachine is geschikt voor de meeste allround klusjes in huis. Deze machine is niet de sterkste en ook niet specialistisch, maar hij is wel veelzijdig. Iedereen die een accuboormachine aan wil schaffen voor het uitvoeren van kleine klusjes in huis heeft aan een standaard apparaat voldoende.
 • Klopboormachines: wil je een accuboormachine aanschaffen om in steen te kunnen boren, dan heb je een klopboormachine nodig. Je kunt er niet mee in beton boren, dus dat is een belangrijk punt om te onthouden. Klopboormachines hebben een ratelmechanisme waardoor de boor gaat trillen en harder materiaal aan kan. Dit mechanisme is ook uit te zetten, waardoor je de klopboor omtovert in een standaard accuboormachine en ook in hout en metaal kunt boren.
 • Boorhamer: een boorhamer is bedoeld voor gebruik bij erg hard materiaal, zoals beton. Dit is een nog krachtigere versie van de klopboormachine. Met een speciale adapter kun je de boorhamer veranderen in een standaard accuboormachine en is deze ook te gebruiken voor zachte materialen. Dat is dus bovenstaande Makita boorhamer bijvoorbeeld.

beste accuboormachines

Accuboormachine kopen: waar moet je op letten?

 • De accu: hoe meer je je accuboormachine wilt kunnen gebruiken, hoe belangrijker de inhoud van de accu is. Je wilt er flink wat werk mee kunnen verrichten totdat deze leeg is en aan de lader moet. Gebruik je je accuboor veel, dan is een accu met een Ah van 3 of meer zeker aan te raden. Een snel laad functie is handig, want deze batterijen zijn binnen 20 minuten laden alweer vol.
 • Voltage: aan het voltage van je accuboormachine zie je hoe sterk deze is. Voor zware werkzaamheden, zoals het boren in steen en beton, is een hoger voltage nodig dan wanneer je schroeven aan wilt draaien of in hout wilt kunnen boren. Het is niet per definitie beter om voor een hoger voltage te kiezen, want deze boren zijn voor de lichtere werkzaamheden te krachtig. Vraag je dus even goed af welk voltage voor jou het beste is.
 • Versnellingen: de meeste accuboormachines hebben twee versnellingen. Eén versnelling is bedoeld voor schroefwerk en heeft een hoge koppel en een laag toerental. De tweede versnelling is voor boorwerk en die heeft een lage koppel en een hoog toerental. In standaard situaties zijn twee versnellingen voldoende, maar bij intensief gebruik en een groot aantal verschillende klussen is het beter om voor meerdere versnellingen te kiezen.
 • Extra accessoires: een laatste punt om mee te nemen bij het uitkiezen van een accuboormachine is die van de accessoires die je er wel of niet bij krijgt. Je hebt verschillende boorkoppen nodig die verschillende schroeven bedienen en waarmee je in verschillende materialen kunt boren. Andere handige accessoires zijn een extra accu, een snel oplader, verlichting en een opbergkoffer.

Samenvatting

Je kiest je accuboormachine uit op hoe vaak en waarvoor je deze wilt gaan gebruiken. Iemand die een paar keer per jaar wat klusjes in huis uitvoert heeft geen specialistische of sterke accuboormachine nodig, terwijl iemand die aan een renovatie begint veel meer eisen heeft.

Zorg ervoor dat je een accuboormachine aanschaft die past bij het soort werk dat je ermee wilt doen en dat je er mee in de juiste materialen kunt boren. Denk na over de accu, het voltage, de versnellingen en de extra accessoires en hulpmiddelen die worden bijgeleverd.

Het is geen slecht idee om een klopboormachine aan te schaffen. Met die accuboormachine kun je boren in de meeste materialen (behalve beton) en deze is dan ook het meest veelzijdig van alle boormachines die tot je beschikking staan. Met de juiste boorkoppen zijn er dan maar weinig klusjes die je niet op kunt pakken met je nieuwe accuboormachine.

Ontdek meer
Huis & Tuin

Het Beste Middel Tegen Groene Aanslag op Tegels

CadeausElektronicaHobby

De beste spelcomputer

Huis & Tuin

De Beste Kerstboomstandaard

CadeausElektronica

Kerstverlichting slim maken? Onze tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *