Keuken & Eten

Het Beste Wafelijzer

beste wafelijzer

Laatste update op: 23 juni 2022

Wat is er nu lekkerder dan een warme wafel? Een warme wafel met Nutella! Om zelf lekkere wafels te maken is een goed wafelijzer noodzakelijk. Vaak is zijn er zogeheten contactgrills die speciale wafelvormen hebben, maar er zijn ook speciale wafelijzers, die puur gemaakt zijn voor het bakken wafels. En dan zijn er ook nog eens tientallen vormen: van wafels in hartjes vorm tot grote ronde vormen, wat meer doet lijken op de Hollandse stroopwafels. Onlangs hebben we onderzoek gedaan naar het beste wafelijzer voor de meeste mensen.

We zijn op zoek gegaan naar de beste keuze, een interessant alternatief en een goedkoop, maar kwalitatief hoogwaardige wafelijzer. Na het testen van de populairste modellen zijn we eruit: wij bestempelen de Tefal Snack Collection SW854D als beste wafelijzer op dit moment. Deze multifunctionele contactgrill is perfect voor het bakken van verse wafels en biedt daarnaast nog veel meer mogelijkheden.

Beste Keuze

Tefal Snack Collection SW854D wafelijzer

Tefal Snack Collection SW854D

Wij zijn het meest te spreken over de Tefal Snack Collection SW854D. Met meerdere platen – die makkelijk schoon te maken zijn én voorzien zijn van een goede antiaanbaklaag kun je veel meer dan wafels bakken.

De Tefal Snack Collection SW854D hebben we bestempeld als het beste wafelijzer op dit moment. Wij zijn van mening dat je een wafelijzer niet dagelijks zult gaan gebruiken, dus we zijn ook op zoek gegaan naar een apparaat waar je naast wafels, ook andere lekkernijen kunt bereiden. Deze contactgrill van Tefal scoort goed op mogelijkheden, en biedt naast een speciale wafelvorm ook mogelijkheden voor het bakken van onder andere tosti's, poffertjes en panini's. Dit wafelijzer behaalt ook veel punten op het gebied van onderhoud: de verschillende vormen zijn vaatwasser bestendig en zijn – doordat ze makkelijk in het systeem gelegd kunnen worden – zeer eenvoudig schoon te houden. De platen zijn voorzien van een goede anti-aanbak laag, waardoor de wafels niet vastplakken en egaal bruingebakken worden. Wat wij niet verwachtte: we ontvingen bij het ijzer ook een receptenboek, met onder andere recepten voor verse wafels.

Ook interessant

princess multi sandwich 117002 wafelijzer

Princess Multi & Sandwich 117002

De Princess Multi & Sandwicht 117002 is ook een interessante keuze als wafelijzer. Ook deze grill is voorzien van meerdere platen, waaronder één voor wafels. Let wel op: het is een wat kleinere wafelijzer.

De multifunctionele contactgrill van Princess, de Multi & Sandwich 117002, is in onze ogen ook een interessante keuze als goede wafelijzer. Net als bij de Tefal Snack Collection geniet je bij dit ijzer van meerdere platen, waardoor je er niet alleen wafels mee kunt bakken. Hoewel hij een stuk goedkoper is dan onze favoriet, lever je wel flink in op de grootte. Met een afmeting van 23.6 x 22.6 cm is hij wel echt een stuk kleiner. Om je hierbij een beeld te geven: in ons onderzoek konden we op het ijzer één boterham kwijt of twee kleine sneetjes. Als je dit voor lief neemt, heb je te maken met een prima wafelijzer voor een zacht prijsje. Ook dit model is eenvoudig schoon te maken, gezien de onderdelen vaatwasser bestendig zijn.

Budget Keuze

tristar wf 2195 wafelijzer

Tristar WF-2195 – Wafelijzer

Wanneer je echt alleen op zoek bent naar een wafelijzer zonder extra bereidingsmogelijkheden, kun je het beste kiezen voor de Tristar WF-2195. Dit is een prima wafelijzer voor een zeer scherpe prijs.

Als je niet de volle mep wilt betalen maak je de beste keuze met de Tristar WF-2195. Dit goedkope wafelijzer fiks je voor € 24,99, wat in vergelijking met andere wafelijzers een schijntje is in vergelijking met andere wafelijzers. Echter moet je je wel realiseren dat je hier te maken hebt met een apparaat waarmee je enkel wafels kunt bakken. De vorm is niet aanneembaar, dus tosti's of panini's kunnen hier niet mee gemaakt worden. Ook dit wafelijzer is voorzien van een goede antiaanbaklaag en is het apparaat makkelijk schoon te maken. We vonden dat deze wafelijzer snel klaar is voor gebruik: na zo'n 5 minuten konden we al van start, wat duidelijk werd met een indicatie lampje aan de bovenzijde van het ijzer. Daarbij is de temperatuur ook instelbaar.


Waarom je ons kan vertrouwen

Bij Alstu doen we er alles aan om een onderzoek zo waardevol mogelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. We doen grondig onderzoek naar alle opties, kijken naar belangrijke factoren en zoomen ook in op reviews en beoordelingen van eerdere kopers. Ook op het gebied van wafelijzers hebben we uitgebreid deskresearch verricht en hebben we daadwerkelijk honderden reviews gelezen om hiermee ons beeld van specifieke modellen te verbreden.

Daarnaast hebben we ook in onze eigen kringen onderzoek gedaan naar het gebruik van wafelijzers. Zo bleek dat het apparaat soms weken niet gebruikt wordt; wafels bakken blijft toch een soort speciaal iets. Het is in onze ogen daarom interessanter om te kijken naar een contactgrill, die naast het bakken van wafels ook zaken als panini's en tosti's kan bereiden. Dit is slechts een voorbeeld van onze onderzoeksmethodologie: wij gaan op zoek naar de beste keuze voor jou!

Wij verkopen zelf geen producten, waarmee we de vrijheid hebben om alles op een rij te zetten en ons onderzoek in volle onafhankelijkheid uit te kunnen voeren. Het is wel zo dat wij kunnen verdienen aan wafelijzers die naar aanleiding van ons onderzoek uiteindelijk gekocht worden. Echter beïnvloed dit onze onderzoeksresultaten nooit; scoort een specifiek model ontzettend goed, maar verdienen we hier niets of minder aan? Dan komt deze vanzelfsprekend alsnog als beste keuze gekenmerkt. Mocht je meer willen weten over onze aanpak, raad ik je aan om meer over Alstu te lezen.

Voor wie is dit interessant?

Zoals ik daarnet al verklapte, wordt een wafelijzer lang niet zovaak gebruikt als een tosti-ijzer of een panini-grill. Gelukkig zijn er steeds vaker contactgrills die naast het bakken van vleesgerechten, panini's en tosti's ook de mogelijkheid bieden voor het bakken van wafels. Deze worden uitgevoerd met verschillende platen, die je eenvoudig in het grill kunt plaatsen.

Wij hebben in ons onderzoek rekening gehouden met het feit dat je niet de volle mep wilt betalen voor een product, wat je niet vaak zult gebruiken. Met het oog op multifunctionaliteit, hebben we daarom een contactgrill als beste- en meest interessante keuze bestempeld.

Om ook rekening te houden met een wat kleiner budget en de mogelijkheid dat er al bijvoorbeeld al een tosti-ijzer in huis te vinden is, hebben we ook een budget keuze geselecteerd. Dit is een 100% wafelijzer, zonder verschillende platen, die doet wat hij moet doen.

Mocht jij van mening zijn dat een specifieke keuze ontbreekt, dan kun je ons altijd een berichtje sturen, zodat we het onderzoek nog completer kunnen maken.

Onze randvoorwaarden voor goede wafelijzers

We hebben ons verdiept in honderden reviews en hebben mede daardoor een goed beeld gekregen van wensen en behoeftes die spelen bij deze wafelijzers. Zo blijken vaatwasser-bestendige onderdelen een must en is een antiaanbaklaag een vereiste om de wafels goed bruin te kunnen laten bakken. Aan de volgende randvoorwaarden dient een goed wafelijzer in onze ogen te voldoen:

 • Voorzien van een goede antiaanbaklaag
 • Is voorzien van een speciaal wafelijzer (blokjes vorm)
 • Kan twee wafels tegelijk bakken
 • Onderdelen zijn vaatwasser bestendig
 • Apparaat is makkelijk schoon te maken

Opmerking: hoewel het geen randvoorwaarde is die we hebben toegepast, vinden wij het feit dat een wafelijzer meer zou moeten kunnen dan enkel het bakken van wafels, wel erg belangrijk voor de meeste mensen. Echter hebben we deze niet toegepast bij het afbakenen van onze onderzoeksselectie, zodat we ook rekening hebben gehouden met mensen die reeds andere ijzers in hun bezit hebben of écht van plan zijn om op regelmatige basis wafels te gaan bakken.

Deze wafelijzers hebben we getest

Door onze randvoorwaarden los te laten op het enorme aanbod aan wafelijzers, hebben we zo'n 200 wafelijzers en contactgrills die ook mogelijkheden bieden voor het bakken van verse wafels, terug kunnen brengen tot 6 interessante modellen:

 • Tristar WF-2195 – Wafelijzer
 • Tefal Snack Collection SW854D – Contactgrill
 • Princess Multi & Sandwich 117002 – Contactgrill
 • Princess 112536 – Contactgrill
 • Tristar WF-1160 – Wafelijzer – Hartvormig
 • Princess 132400 Flip – Wafelijzer
hartvormig wafelijzer voor verse wafels

Ook een wafelijzer voor hartvorm wafels kwam in ons onderzoek voorbij.

Wat je in de gaten moet houden

Bij een wafelijzer is het altijd belangrijk om bij jezelf na te gaan hoe vaak je hem denkt te gaan gebruiken. Ben jij echt een wafel-fanaat en wil je elke zondagochtend genieten van heerlijke verse zelfgemaakte wafels? Dan kan in onze ogen slimmer zijn om wat meer neer te leggen voor een contactgrill, waarmee je ook andere gerechten kunt bereiden. Mocht je incidenteel wafels willen bakken, is onze budget keuze met een bedrag van € 24,99 een veel betere keuze. Daarbij blijft het altijd belangrijk om te letten op de volgende factoren:

 • Bekijk hoe makkelijk het wafelijzer schoon te maken is
 • Check of er sprake is van een indicatie lampje om aan te geven dat het ijzer warm genoeg is
 • Koop alleen een wafelijzer met een antiaanbaklaag
 • Overweeg een contactgrill als je nog een andere ijzers in huis hebt staan

We hopen dat ons onderzoek je opweg geholpen heeft naar het best wafelijzer. Mocht je vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van onze onderzoeksmethodologie of onderzoeksresultaten; laat gerust een antwoord achter onder het onderzoek!

Ontdek meer
Keuken & Eten

De Beste Kaasfonduepan

Huis & TuinKeuken & Eten

De Beste Braadpan

ElektronicaKeuken & Eten

De Beste Grillplaat

HobbyHuis & TuinKeuken & Eten

Beste koekenpannen voor inductie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *