ElektronicaVerzorging

De Beste Speaker Voor Onder De Douche

beste speaker voor onder de douche

Laatste update op: 23 juni 2022

Als je heerlijk tot rust wilt komen is een warme douche een goede zet. Het wordt helemaal ontspannend als je tijdens het douchen kunt genieten van je favoriete muziek. Het kan met waterdichte speakers, ook wel douche speakers genaamd, die vaak te koppelen zijn met een smartphone of tablet middels bluetooth. Ook kan het koppelen van een smartphone aan een douche speaker interessante voordelen met zich meebrengen. Zo bieden diverse speakers ondersteuning om de inkomende gesprekken van een gekoppelde telefoon te kunnen beantwoorden. Handig als er iemand voor de deur staat te wachten, terwijl jij nog onder de douche staat.

Onlangs hebben wij de populairste speakers voor onder de douche getest. Na grondig onderzoek en heel wat douchebeurten zijn we eruit: wij vinden dat de JBL Clip 2 de beste speaker voor onder de douche is.

 

Onze Keuze

 

jbl clip 2 beste douche speaker

JBL Clip 2

De volledig waterdichte JBL Clip 2 is in onze ogen de beste speaker voor onder de douche. Je kunt hem makkelijk ophangen, eenvoudig verbinden met je smartphone middels bluetooth en levert – ondanks zijn compacte formaat – enorm goed geluid.

 

De beste speaker voor onder de douche is onze ogen de JBL Clip 2. Na het makkelijk kunnen koppelen van een smartphone of tablet middels bluetooth, kun je direct genieten van een zeer krachtig geluid. De handige clip zorgt ervoor dat je de speaker makkelijk aan een doucherek kunt hangen. In tegenstelling tot veel andere waterdichte speakers gaat de JBL Go 2 zeer lang mee: met een accuduur van ongeveer 8 uur kun je hem tijdens heel veel douchebeurten gebruiken. Ook de prijs van € 41,99 maakt het in onze ogen de beste douche speaker.

Ook interessant

 

jbl charge 3 speaker

JBL Charge 3

Wil je nog langer genieten van muziek onder de douche? Dan is de JBL Charge 3 met 20 uur accuduur ook een interessante en goede keuze. Wel is het prijskaartje een stukje hoger.

De JBL Charge 3 is ook een interessante keuze voor een krachtige speaker voor onder de douche. Deze speaker ging er al met tal van prijzen en awards vandoor en dat is niet gek. Met 20 uur muziek afspelen zonder opladen is dit een van de speakers met de langste accuduur. Ook is er op de geluidskwaliteit weinig aan te merken, sterker nog: dankzij JBL connect ondersteuning kun je de speaker koppelen aan andere speakers. Hiermee kun je de douche daadwerkelijk veranderen in een discotheek. Waarom wij deze speaker niet als beste keuze hebben bestempeld? Deze speaker heeft wel een hoger prijskaartje met een gemiddelde verkoopprijs van € 95,-. Daarnaast is hij wat groter en wat minder makkelijk te plaatsen binnen handbereik tijdens het douchen.

Budget Keuze

 

catshi douche speaker

Catshi douche speaker

Dat een goede speaker voor onder de douche niet duur hoeft te zijn bewijst Catshi. Deze speaker doet wat je mag verwachten en heeft een opvallend goede geluidskwaliteit. Tevens geschikt op inkomende oproepen te beantwoorden.

De douche speaker van Catshi is in onze ogen de beste budget keuze voor een speaker die je onder de douche wilt kunnen gebruiken. De speaker is zeer eenvoudig in gebruik en een koppeling met een smartphone of tablet is middels bluetooth zeer snel gemaakt. Opvallend is de goede geluidskwaliteit: de speaker kan een volume bereiken wat voldoende is voor de gemiddelde badkamer. Dankzij de handige zuignap is de douche speaker van Catshi makkelijk aan de muur te bevestigen, zodat je de bediening altijd binnen handbereik hebt. In tegenstelling tot veel andere speakers voor onder de douche, is deze waterdichte speaker enorm scherp geprijsd: voor slechts € 12,49 haal je deze speaker in huis en geniet je van een prima speaker die doet wat je verwacht.

Opmerking: het is ons opgevallen dat deze speaker voor onder de douche hoogstwaarschijnlijk ook vaak als merkloos aangeboden wordt. Zo ontdekten we bij shops als Bol.com tientallen andere benamingen voor deze – waarschijnlijk – zelfde speaker.


Waarom kun je ons vertrouwen

Om te komen tot een selectie voor de beste speaker voor onder de douche hebben we daadwerkelijk verschillende speakers tijdens het douchen getest. We hebben naast onze eigen ervaringen ook online desk research verricht bij grotere webshops, waaronder Bol.com, Mediamarkt en Coolblue. Leuk weetje: we hebben meer dan 200 reviews doorgelezen voor we zelf zijn gestart met het onderzoek. Tijdens het onderzoek hebben we ook kennissen en vrienden in onze eigen kringen gevraagd naar behoeftes en eventuele ervaringen met het beluisteren van muziek tijdens het douchen. Hiermee hebben we een overall beeld geschept van meerdere wensen en hebben we met name daardoor een lijst met geschikte randvoorwaarden op kunnen stellen.

Bij Alstu.nl doen we onafhankelijk onderzoek: dit wil zeggen dat wij zelf geen speakers verkopen en daarmee daadwerkelijk alle interessante keuzes naast elkaar kunnen leggen. Hoewel wij kunnen verdienen aan een doorverwijzing met een uiteindelijke verkoop als resultaat beïnvloed dit het onderzoek nooit. Sterker nog: ik heb als onderzoeker geen zicht op eventuele verdiensten en zet de beste speaker uit het onderzoek op #1, of wij hier nu aan kunnen verdienen of niet.

Voor wie is dit interessant?

Iedereen doucht en hoewel de muziek smaak kan verschillen houdt iedereen van muziek. Deze combinatie is dan ook voor de meeste mensen een comfortabele vorm van de dag beginnen of eindigen. Gezien iedereen tegenwoordig in het bezit is van een smartphone, bieden waterdichte speakers met bluetooth ondersteuning iedereen de mogelijkheid om te genieten van muziek tijdens het douchen. En wees ook niet bang dat deze speakers alleen in de luxueuze badkamers thuishoren: je vindt al prima speakers voor slechts € 12,49, waaronder de Catshi speaker voor onder de douche, die wij hebben uitgelicht als beste budget keuze.

Hoe we geselecteerd en getest hebben

Voor we gestart zijn met het onderzoek naar de beste speaker voor onder de douche, hebben we eerst een selectie gemaakt. Deze selectie hebben we vastgesteld op basis van een aantal randvoorwaarden. Deze voorwaarden bevatten punten waaraan een speaker waarmee je tijdens het douchen kunt genieten van muziek in onze ogen dient te voldoen. Ik zet ze op een rij:

  • Waterdicht: de speaker dient vanzelfsprekend goed waterdicht te zijn. We hebben daarom goed gekeken naar de IPX certificering. Dit is een kenmerk waaraan je kunt zien hoe waterdicht en vuilbestendig een speaker daadwerkelijk is.
  • Compact: ook is het belangrijk dat speaker compact is, zodat je deze makkelijk kunt bevestigen in de douche, zonder dat je hiermee ruimte inlevert. Denk ook aan situaties waarbij je te maken hebt met een douchecabine en simpelweg weinig plek hebt om een grotere speaker neer te zetten.
  • Goed geluid: uiteraard maakt goed geluid muziek pas echt goed. Daarom hebben we goed gekeken naar de geluidskwaliteit en maximale vermogen van speakers.
  • Heeft voldoende accuduur: een ander wezenlijk aspect wat mee heeft gewogen in ons onderzoek is de accuduur. Het is onwijs irritant als je na elke douchebeurt de speaker weer moet opladen, waarmee het hele voordeel van een speaker voor onder de douche in onze ogen verloren gaat.

Naast bovenstaande randvoorwaarden hebben we de selectie afgebakend tot ‘populaire' modellen en keuzes. Er zijn daadwerkelijk meer dan honderd speakers die geschikt zouden zijn voor onder de douche. Om echter de populaire modellen er tussenuit te vissen hebben we ons verdiept in de reviews en beoordelingen bij grotere webshops. 

Proces van onderzoek

Om de speakers daadwerkelijk te ervaren hebben we de onderzoekselectie getest in twee verschillende situaties: we hebben ze getest in een badkamer met een open douche en een badkamer die voorzien was van een douchecabine. Door een specifieke speaker bij beide omgevingen te testen is duidelijk geworden hoe het gesteld was met de geluidskwaliteit. Daarbij hebben we de speakers ook goed getest op de waterdichtheid: hoewel een speaker tijdens het douchen op een gunstige plek vaak niet kletsnat wordt, hebben wij dit juist wel getest. We hebben de douche straal een minuut lang op de speakers gericht om te kijken of deze het vol zouden houden. Tenslotte hebben we ook de speakers de complete accuduur gekoppeld met een smartphone muziek af laten spelen. Dit om de totale maximale accuduur te kunnen meten.

Wat moet je in de gaten houden?

Als je van plan bent om een speaker voor onder de douche te kopen zijn er altijd een paar zaken waar je goed naar moet kijken. Zo is niet alleen de IPX certificering een belangrijk gegeven om mee te nemen bij een keuze: ook de mogelijkheid om de speaker een plekje te geven in jouw badkamer is iets waar je van te voren over na moet denken. Om je te helpen bij het maken van de beste keuze, zet ik nog wat aanvullende tips op een rij.

  • Check altijd de IPX certificering: hoe hoger het niveau, hoe beter de speaker tegen water kan
  • Koppeling-mogelijkheden checken: heb jij een grotere badkamer? Dan kan het slim zijn om speakers met elkaar te kunnen koppelen, wat in veel gevallen mogelijk is. Check dit wel van te voren.
  • De maximale accuduur van een speaker: we hebben speakers getest die het nog geen uur volhielden. Dit is niet voldoende voor een speaker voor onder de douche, die je natuurlijk niet om de week dient op te laden. Ga daarom voor een speaker met voldoende accuduur.
  • Controleer bevestigingsmogelijkheden: heb jij geen doucherekje en is er op de badkamer vloer te weinig ruimte? Ga dan voor een speaker voor onder de douche met een zuignap! Controleer altijd de mogelijkheden in jouw badkamer en ga op zoek naar een speaker die jij makkelijk kunt plaatsen of bevestigen.

De laatste gouden en belangrijke tip die ik je mee wil geven, is dat je altijd goed moet checken of het gaat om een bluetooth speaker. Tijdens het onderzoek zijn we namelijk verschillende modellen met de naam ‘douche speaker' tegengekomen, wat douche radio's bleken te zijn. En dat is nu nét niet hetgeen wat we bedoelen met een douche speaker.

Ontdek meer
Verzorging

De Beste Deodorant

CadeausElektronicaHobby

De beste spelcomputer

Sport & GezondheidVerzorging

De Beste Neusspray

Verzorging

De Beste Zilvershampoo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *