Keuken & Eten

De Beste Receptensite

beste receptensite

Laatste update op: 23 juni 2022

“Wat eten we vandaag?” Het is de zin die iedere moeder, vader, student, single man en zelfs chefkok dagelijks vreest. Want wat gaan we eigenlijk eten? Met de mogelijkheden die supermarkten tegenwoordig bieden om te koken van ieder continent wordt het ons alleen maar moeilijker gemaakt. Daarom rees bij ons de vraag: Wat is de beste receptensite? In onze ogen moet deze receptensite overzichtelijk, snel en duidelijk zijn. Wanneer ik al een idee heb over wat we willen gaan koken of juist op de momenten waarop je inspiratieloos in de verte tuurt. Wie zorgt ervoor dat wij de Thuisbezorgd app even laten voor wat het is?

Wij hebben onszelf twee taken gesteld voor dit onderzoek, namelijk: ‘Vind het perfecte recept voor lasagne’ en ‘Vind een goed recept om vanavond te koken, zonder enige inspiratie’. Om deze taken te volbrengen en vanavond een goed bord eten op schoot neer te kunnen zetten zijn we 8 receptensites door gaan spitten. De websites moesten minimaal 4.000 recepten online hebben staan, een goede mix hebben van verschillende soorten gerechten en een zoekfunctie binnen de recepten bieden. Na dit onderzoek, waar we veel honger van hebben gekregen, is uiteindelijk de website van de Allerhande als beste receptensite uit de test gekomen.

Beste keuze

allerhande receptensite

Allerhande

Allerhande komt als beste uit de test. De receptensite heeft ongelooflijk veel recepten online en biedt een flinke dosis inspiratie met behulp van goede suggesties.

De onbetwiste winnaar is de Allerhande receptensite. 18.166 recepten op het moment van schrijven, onderverdeeld in net iets meer dan 170 categorieën. Of je nu op zoek bent naar een lactosevrije taart of vegetarische barbecue, AH has you covered. De overzichtspagina (degene die naar voren komt wanneer je Recepten aanklikt) geeft direct goede suggesties voor het seizoen. Dit kan als suggestief beschouwd worden, maar geeft je wel een zetje in de goede richting wanneer je niet weet wat je vanavond op tafel zet. Bovendien kan je bovenaan de pagina klikken op ‘Thema’s’ waarna je alle beschikbare categorieën naar voren ziet komen. Goede foto’s, veel beschikbare video’s en een duidelijke overzichtspagina zorgen ervoor dat dit onze favoriet is.

Ook interessant

tasty.co

Tasty

Een andere interessante keuze is Tasty: bij elk recept vindt je een video. Bij Tasty ontdek je echter vaker snacks en tussendoortjes dan complete gerechten voor op tafel.

Velen van jullie zullen al een keer een Youtube video van Tasty voorbij hebben zien komen, met 16,5 miljoen abonnees ben je niet de enige. Wat niet iedereen weet is dat tasty.com de receptensite van Tasty is. Hierop vind je een groot aantal recepten waar altijd een video achter zit. Dit is ook het sterke punt van deze website. De reden dat tasty.com niet de beste receptensite is geworden in dit onderzoek, is omdat de recepten die zij online hebben staan voornamelijk snacks zijn. Wanneer je op werk zin hebt om even te kijken naar de bereiding van een champagne donut of de beste gefrituurde kip is dit de ideale site.

Beste kleine receptensite

lekker en simpel receptensite

Lekkerensimpel.com

Op zoek naar een wat kleinere receptensite (om niet te verdwalen in het aantal gerechten) met een persoonlijke touch? Dan is Lekkerensimpel.com een bezoekje waard.

Wanneer we iets verder kijken dan de criteria die zijn opgesteld voor dit onderzoek komen we uit bij de kleine receptensites. Hier kan je niet altijd precies vinden waar je naar op zoek bent, maar deze geven wel vaak een meer persoonlijke touch. De beste kleine receptensite is lekkerensimpel.com geworden. Ieder recept is een klein verslag, begeleid met bijbehorende foto’s. Deze recepten zijn niet alleen praktisch, maar ook nog eens leuk om te lezen. Hiernaast zijn de steeds veranderende weekmenu’s ongelofelijk handig. Op zoek naar iets leuks om te lezen en inspiratie? Kijk dan niet verder.


Waarom kun je ons onderzoek vertrouwen

Als verantwoordelijke voor alle marketing binnen foodies.com laat ik me op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in de markt. Ik zorg ervoor dat onze food-community groeit en dat iedereen elkaars restaurantfilmpjes bekijkt in de app. Ben jij een echte foodie? Bekijk dan ook even de foodies.com app. En laat in de reacties even weten wat je vindt!

Al een aantal jaar zijn wij bezig geweest met het ontwikkelen van foodies.com. Op dit moment een app om restaurants te vinden aan de hand van korte video’s. Hiervoor een grote receptensite. Dit is de reden dat ik me al een aantal jaar goed op de hoogte laat houden van alle ontwikkelingen in de ‘food-scene’. In de breedste zin van het woord. Vele gesprekken met chefs en foodbloggers over hun passies, technieken en kijk op eten hebben mijn beeld verrijkt. Aangezien ik in de laatste anderhalf jaar ongeveer alle receptensites heb gezien die er bestaan denk ik dat dit onderzoek iedereen veel tijd bespaart in het vinden van de beste optie. Na een zoektocht naar alle beschikbare receptensites heb ik een lijst gemaakt met de beste sites op dit moment beschikbaar. Volledig onafhankelijk en objectief ben ik de zoektochten naar de beste lasagne en inspiratie gestart. Door stap voor stap te verwoorden wat mijn gedachtes hierbij waren en dit te omschrijven (voor de volledige uitwerking, plaats even een reactie!) heb ik punten gegeven aan iedere stap. Uiteindelijk was het voor mij ook een verrassing welke site er als beste uit zou komen.

Voor wie is dit onderzoek?

Door naast de specifieke zoektermen (lasagne) ook te focussen op het inspiratie gedeelte van de websites, hopen we ook de minder grote held in de keuken te kunnen inspireren om eens rond te kijken. Hobbykoks met een goed gevulde keuken, inclusief inheemse kruiden, maar ook de Thuisbezorgd-koningen en -koninginnen.

Wil jij weten hoe je de beste club sandwich maakt? Dan moet je dat kunnen vinden op de beste receptensite. Wil je weten hoe je hoe je parelhoen bakt tot perfectie? Dan moet je dat kunnen vinden op de beste receptensite. Dit onderzoek is dus voor iedereen met een keuken en een goede messenset, daar komt het op neer.

Onze randvoorwaarden voor receptensites

De receptensites die we mee hebben genomen in het onderzoek moeten meer dan 4000 recepten online hebben staan. Na een korte overview zijn we erachter gekomen dat dit de grens is waarop je ieder specifiek gerecht kunt vinden. Hiernaast is het belangrijk dat er een grote verscheidenheid aan recepten op staat. Websites die zich focussen op bijvoorbeeld visgerechten hebben de selectieprocedure niet doorstaan. Het laatste criterium voor een goede receptensite is de aanwezigheid van een inspiratie gedeelte. Er moet een pagina op de website aanwezig zijn waarop je kunt scrollen wanneer je geen idee hebt wat je wilt gaan eten, maar wel op zoek bent naar een goed recept.

Randvoorwaarden:

 • Minimaal 4.000 recepten online
 • Grote verscheidenheid aan recepten (geen sites die zich focussen op bepaalde gerechten)
 • De aanwezigheid van een inspiratiegedeelte

Deze receptensites hebben we gestest

Na al deze randvoorwaarden in acht genomen te hebben is er nog een redelijk aantal websites overgebleven. Hieruit konden wij vaak op het eerste oog bepalen of deze in aanmerking kwamen de beste te worden. Uiteindelijk is er een lijst van 8 receptensites overgebleven:

 • Smulweb
 • Allerhande
 • tasty.co
 • 24kitchen
 • Elle eten
 • Food and Friends
 • Allrecipes
 • Jumbo recepten

We hebben er expres voor gekozen om sites van supermarkten te mixen met ‘objectieve’ receptensites. Uiteindelijk is gebleken dat er geen bijzonder verschil zat tussen de verschillende sites. Denk jij dat we een goede kandidaat over het hoofd hebben gezien? Plaats dan even een reactie in de comments.

Onderzoeksmethodologie voor beste receptensite

Stap 1: Een halve dag niet eten om de situatie na te bootsen die zich over het algemeen voordoet tijdens een zoektocht naar een goed recept. Dit bleek uiteindelijk niet slim te zijn.

Na het eten van een kleine snack zijn we toen echt begonnen aan dit onderzoek. Na het opstellen van een lijst van 8 receptensites met win-potentie zijn we hier 1 voor 1 onderzoek naar gaan doen. Om onze doelstellingen na te streven besloten we per website te zoeken naar 1 lasagne recept en 1 recept dat voortkwam uit de inspiratie-pagina. Over smaak valt te twisten, maar we hebben geprobeerd zo objectief mogelijk te kijken naar de uitkomsten van de zoekresultaten.

ReceptensiteAantal receptenGebruiksvriendelijkheidBiedt inspiratieZoekresultaten op LasagneScore totaal
Smulweb395.0248/106/10183714
Allerhande16.18810/109/1015719
Tasty.co4.000+8/109/104717
24Kitchen6.1427/108/103715
Elle Eten4.1004/106/10210
Food and Friends-6/107/10913
Allrecipes500.000+7/108/1036915
Jumbo Recepten4.3896/106/101112

Waar moet je op letten?

Het zoeken naar een recept heeft af en toe een leuke aanleiding, zoals het verdelen van de taken met Kerst of een diner met vrienden, maar is ook wel eens saai. Een aantal zaken zorgen ervoor dat het zoeken (en vinden) van een recept leuker en efficiënter wordt:

 • Wees niet bang voor een lijst met ingrediënten: In veel gevallen worden recepten weggeklikt, omdat er meer dan 6 ingrediënten in een lijst staan. In plaats van het wegklikken, kijk volgende keer 1 voor 1 naar iedere regel en bedenk wat de kosten hiervan zijn. Soms kan je een potje met bepaalde kruiden al voor 2 euro vinden. En hier doe je vaak een hele lange tijd mee.
 • Bedenk hoeveel tijd je te besteden hebt: Dit maakt de keuze voor een bepaald recept veel makkelijker. Wanneer je weet dat je geen uur in de keuken wilt staan zorgt dit ervoor dat veel recepten afvallen. Andersom is het ook zo, als je in de middag tijd hebt om voorbereidingen te treffen kan je soms een gerecht bereiden dat je niet voor mogelijk hield.
 • Sluit ingrediënten waar je allergisch voor bent van tevoren uit: Deze spreekt redelijk voor zich, maar als je ingrediënten van tevoren uitsluit bespaart dit een hoop ergernis tijdens de zoektocht. Dit kan je ook doen met bijvoorbeeld kruiden waar je niet van houdt.
 • Let op reviews van gebruikers: De recepten die je online vindt kunnen overal vandaan komen. En niet iedereen is een even goede kok. Een recept kan er op het oog goed uitzien, maar dit betekent niet dat deze ook goed smaakt. Ook is het mogelijk dat de begeleidende foto van het internet is geplukt. Lees dus goed de reviews en zie wat anderen van dit recept vonden.
 • Let op video’s: De meeste receptensites voegen tegenwoordig filmpjes toe aan hun recepten zodat je direct kunt zien hoe je de gerechten het best kunt bereiden. Soms zitten hier zelfs tips tussen, bijvoorbeeld over hoe je het best een ui snijdt.
Ontdek meer
Keuken & Eten

De Beste Kaasfonduepan

Huis & TuinKeuken & Eten

De Beste Braadpan

ElektronicaKeuken & Eten

De Beste Grillplaat

HobbyHuis & TuinKeuken & Eten

Beste koekenpannen voor inductie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *