ElektronicaKantoor

De Beste Koptelefoon onder de 50 euro

beste koptelefoon onder de 50 euro

Laatste update op: 23 juni 2022

In het kader van het 50ste onderzoek op Alstu.nl 🎉 hebben we onderzoek gedaan naar de beste koptelefoon onder de 50 euro! Koptelefoons zijn er in allerlei soorten en maten. Daarbij de koptelefoons ook nog eens geschikt voor specifieke doeleinden: zo zijn er speciale game koptelefoons of hoofdtelefoons die gebruikt worden door professionele DJ's. Er is keuze genoeg: bij webshops als Bol.com en Coolblue ontdek je honderden koptelefoons van bekende merken als JVC en JBL tot minder bekende merken. Er is zo ongelooflijk veel keuze dat je kunt verdwalen in het aanbod.

Wij zijn daarom op zoek gegaan naar de beste keuze die je kunt maken, waarbij je niet meer kwijt zult zijn dan 50 euro. Voor ons onderzoek hebben we tientallen koptelefoons getest in specifieke situaties: zo hebben we daadwerkelijk gegamed (was helemaal niet erg), hebben we tijdens ons onderzoek tientallen uren muziek geluisterd via de koptelefoons uit onze onderzoeksselectie én hebben we ons verdiept in de specificaties van de verschillende modellen. Na heel wat luisteruren zijn we eruit: wij bestempelen de JBL Tune500BT als beste koptelefoon onder de 50 euro.

Beste keuze

jbl tune500 koptelefoon

JBL Tune500BT

De JBL Tune 500BT is de beste koptelefoon onder de 50 euro op dit moment. Deze koptelefoon heeft de beste pasvorm, is draadloos én voorzien van bluetooth. Met een prijs van € 43,99 ligt hij netjes onder onze grens van 50 euro.

De JBL Tune500BT komt bij ons als beste uit de test. Deze koptelefoon heeft een ingebouwde microfoon, waardoor hij ook prima te gebruiken voor tijdens het gamen óf voor telefoneren. Dankzij de mogelijkheid van een Bluetooth koppeling, kun je eenvoudig draadloos muziek streamen vanaf andere apparaten. Op het gebied van accuduur scoort deze draadloze koptelefoon enorm goed: wij hebben hem 16 uur kunnen gebruiken zonder hem tussendoor op te hoeven laden (het gebruik verantwoorden we straks in onze onderszoeksmethodologie). De koptelefoon zit erg prettig en niet klemmend rondom de oren, iets wat wij bij andere modellen wel hebben gemerkt. Het geluid scoort daarbij ook goed bij verschillende toepassingen: er is sprake van een goede bass en muziek klinkt zuiver.

Wij zijn overigens niet de enige die fan zijn van deze koptelefoon: bij verschillende verkooppunten wordt deze JBL koptelefoon goed beoordeeld. Zo krijgt dit model een 9.3 op basis van 128 reviews bij Coolblue. Het enige kleine minpunt wat wij hebben opgemerkt is dat deze koptelefoon van JBL niet voorzien is van een AUX aansluiting. Als de accu van de JBL Tune500BT leeg is, kun je hem niet meer gebruiken. De JBL Tune500BT wordt verkocht voor een gemiddelde verkoopprijs van € 43,99. 

Budget

jvc ha-s180

JVC HA-S180

Hoewel € 50,- sowieso al niet enorm duur is voor een goede koptelefoon, spant de JVCHA-S180 met € 19,95 toch wel de kroon. Deze koptelefoon scoorde enorm goed op geluidsbeleving: er is sprake van zeer goede en krachtige bastonen dankzij de Deep Bass.

Wanneer je op zoek bent naar een écht goedkope – maar goede – koptelefoon maak je in onze ogen de beste keuze met de JVC HA-S180. De zeer voordelige koptelefoon van JVC scoort enorm goed op de geluidskwaliteit. Er is sprake van ‘Deep Bass' wat resulteert in enorm krachtige bass tonen. Hiermee is deze HA-S180 een zeer geschikte keuze als jij op zoek bent naar een koptelefoon voor het luisteren van muziek of achter de DJ tafel, zonder hier teveel voor neer te hoeven leggen. In tegenstelling tot veel andere koptelefoons onder de 50 euro is deze koptelefoon op te vouwen: zo kun je hem makkelijk meenemen en is de kans op schade minimaal. Waar je wel rekening mee moet houden is dat de koptelefoon niet draadloos is, zoals de JBL Tune500BT. Echter hebben we een snoerlengte van 1,2 meter gemeten, wat genoeg is voor de meeste toepassingen. Noot: wij hebben zelfs gemerkt dat een té lang snoer erg irritant kan zijn.

Ook interessant

jvc ha-s30BT

JVC HA-S30BT

De JVC HA-S30BT is ook een zeer interessante keuze als je niet teveel wilt betalen voor een nieuwe koptelefoon. Deze koptelefoon is draadloos en ging in onze test maar liefst 17 uur mee.

De JVC HA-S30BT mag zeker niet ontbreken in de lijst voor de beste koptelefoon onder de 50 euro. Deze koptelefoon is geheel draadloos: via bluetooth kun je makkelijk een verbinding maken met je smartphone of computer om je favoriete muziek te streamen. Wij hebben deze JVC koptelefoon meegenomen als beste keuze, omdat we een ontzettend lange accuduur hebben gemeten: 16,5 uur hebben wij kunnen genieten van draadloos muziek streamen en ongestoord gamen. Op het gebied van comfort levert de JVC HA-S30BT ietsjes in: na een langere tijd de koptelefoon op te hebben gehad merkte we op dat wat minder lekker gaat zitten, iets wat we bijvoorbeeld niet merkte bij de JBL Tune500BT. De prijs van € 33,99 vinden wij wel opvallend goedkoop voor een koptelefoon met deze kwaliteiten.


Waarom je ons kan vertrouwen

Een koptelefoon is maar een koptelefoon, zou je zeggen. Bij Alstu.nl denken we daar anders over: welk product het ook is, wij keren het helemaal binnenste buiten om verschillende keuzes te vergelijken op de allerkleinste specificaties. Welke specificaties wij onderzoeken, is vaak een resultaat van urenlange gesprekken met experts op specifieke gebieden en grondig deskresearch. Voor het onderzoek naar de beste koptelefoon onder de 50 euro hebben we intensief contact gehad met verschillende experts op het gebied van geluidsapparatuur. Van bloggers tot support van webshops als Coolblue.

Net als elk ander onderzoek op Alstu.nl (inmiddels dus al 50!) hechten we veel waarde aan een waardevol onderzoek: we willen alleen de échte beste keuzes voor de meeste mensen op een rij zetten. Naar aanleiding van gesprekken die we hebben gevoerd met specialisten, hebben we onderzoeksfactoren kunnen formuleren, die we vervolgens in een uitgebreide onderzoeksmethodologie hebben verwerkt. We werken altijd transparant en delen onze genomen stappen in het onderzoek met jou als lezer. Naast onze eigen mening, nemen we natuurlijk ook altijd een kijkje bij de beoordelingen en reviews van eerdere kopers van specifieke koptelefoons die opgenomen zijn in onze onderzoeksselectie. We hebben letterlijk honderden reviews door gelezen, om een nog beter beeld te kunnen schetsen van de ervaringen bij het gebruik van koptelefoons in specifieke situaties.

Ons onderzoek is nooit gebaseerd op enkel reviews en beoordelingen die online te vinden zijn: wij verkopen zelf geen koptelefoons, waardoor wij de volledige vrijheid hebben om alle koptelefoons naast elkaar te leggen. Wel is het goed om te weten dat wij kunnen (is niet altijd zo) verdienen aan een verkoop die plaatsvindt via ons onderzoek, maar dat wij als redactie geen inzicht hebben op eventuele vergoedingen of samenwerkingen. Komt een koptelefoon onder de 50 euro als beste uit onze test, maar kunnen we hier niet aan verdienen? Dan komt deze alsnog op nummer één!

Voor wie is dit onderzoek?

Een koptelefoon is niet alleen voor DJ Tiësto achter de draaitafel. Steeds meer mensen maken gebruik van koptelefoons: onderweg naar het werk, achter het bureau om even te concentreren én zelfs om hands-free te kunnen telefoneren wanneer je beide handen nodig hebt. Er zijn echter ontzettend veel verschillende koptelefoons die speciaal ontwikkelt zijn voor specifieke doeleinden: zo zijn er game koptelefoons, DJ koptelefoons. Daarbij zijn ze er ook in draadloze varianten, met en zonder bluetooth en inklapbaar óf niet-opvouwbaar. Je hoort het al: voor iedereen is er wel een passende koptelefoon verkrijgbaar.

In ons onderzoek zijn we op zoek gegaan naar de koptelefoon die niet één bepaalde behoefte vervult: we zijn juist op zoek gegaan naar de beste koptelefoon onder de 50 euro voor de meeste mensen. Door ons te focussen op de prijsgrens van maximaal 50 euro is ons onderzoek zeer interessant voor degenen die willen genieten van een goede kwaliteit koptelefoon voor een – zeer- lage prijs. 

Zoals je wellicht hebt gezien in meerdere van onze onderzoeken, proberen we ook naast ons niche-onderzoek nóg meer diepgang te geven voor meerdere beste keuzes op een rij te zetten. In dit geval hebben we naast de beste keuze, ook een beste budget keuze onderzocht. Hoewel 50 euro niet enorm veel is voor een goede koptelefoon, is dit natuurlijk nog steeds veel geld. Ook hebben we een extra interessante keuze, die net weer iets andere eigenschappen biedt die kunnen passen bij jouw wensen. Denk aan een extra lange accuduur of een snoer in plaats van draadloos streamen. Mocht je van mening zijn dat er een keuze ontbreekt in onze selectie met keuzes voor de beste koptelefoon onder de 50 euro, kun je hier ons altijd een berichtje over sturen.

Hoe hebben we de koptelefoons geselecteerd?

De eerste stap van ons onderzoek was het creëren van een afgebakende onderzoeksselectie. Welke koptelefoons maken kans op de beste keuze in ons onderzoek en mogen zeker niet ontbreken om getest te worden? Dankzij onze gesprekken en uitgebreide deskresearch hebben we een aantal strenge randvoorwaarden opgesteld. Koptelefoons die hier niet aan voldeden, zijn niet geselecteerd in ons onderzoek. Daarbij hebben we onze selectie gebaseerd op de beschikbaarheid in de grotere webshops als Bol.com en Coolblue: een beste keuze moet natuurlijk wel makkelijk verkrijgbaar zijn.

Gehanteerde randvoorwaarden voor selectie koptelefoons

Het complete aanbod aan koptelefoons hebben we teruggebracht naar 15 koptelefoons. We hebben dit bereikt door de volgende randvoorwaarden toe te passen:

 • Prijs onder de € 50,-
 • Geen oordopjes
 • Verkrijgbaar in Nederlandse webshops
 • On Ear oorkussen
 • Geen ‘junior-modellen'
 • Verstelbaar

Factoren die niet meedingen bij afbakening van onze selectie

 • Streamen
 • Aansluiting
 • Opvouwbaarheid

Onderzoeksselectie: deze koptelefoons hebben we getest

Na het hanteren van onze randvoorwaarden zijn we uiteindelijk tot een onderzoeksselectie van 15 koptelefoons gekomen. Wij hebben deze koptelefoons getest op vijf belangrijke onderzoeksfactoren: draagcomfort, accuduur (draadloos), snoer-pluspunten (bedraad), geluidskwaliteit en de verkoopprijs. Bekijk in onderstaand overzicht de koptelefoons die wij getest hebben, met daarbij onze testresultaten. Na dit overzicht gaan we dieper in op onze onderzoeksmethodologie, waarin we delen hoe wij deze factoren zo verwantwoord mogelijk hebben onderzocht.

KoptelefoonDraagcomfortAccuduur / SnoerGeluidskwaliteit / BelevingVerkoopprijs
JBL Tune500 BTEnorm goed 16 uur Enorm goed€ 43,99
JBL T460BTGoed10,5 uurEnorm goed€ 36,99
JBL Tune500GemiddeldPlatte kabelGoed€ 29,99
JVC HA-RX330-EGoedLang: 2,5 meterGemiddeld€ 22,99
Sony MDR-ZX110APGemiddeldSpeciaal voor AndroidGemiddeld€ 24,99
JVC HA-S180GemiddeldVergulde stekkerEnorm goed€ 21,99
Sennheiser HD 300GoedLos te koppelenGoed€ 48,99
Sony MDR-ZX310APGemiddeldMicrofoon in kabelGemiddeld€ 25,99
Fresh ‘n Rebel CapsGoed10 uurGemiddeld€ 49,99
Skullcandy Riff WLGoed12 uurGoed€ 49,99
Hercules HDP DJ MSlechtMet 6,3 mm adapaterGoed€ 39,99
JVC HA-S30BTGemiddeld16,5 uurGoed€ 39,99
JVC HA-RX500EEnorm goedMet 6,3 mm adapaterGoed€ 29,99
Sony MDR-ZX770APGemiddeldPlatte kabelGoed€ 49,-
Sony MDR-V55GoedPlatte kabelGoed€ 43,99

Onderzoeksmethodologie

Bovenstaande testresultaten per koptelefoon zijn het resultaat van een stap-voor-stap onderzoeksmethodologie. We hebben het onderzoek uitgevoerd met meerdere redacteuren én voor verschillende gebruikerssituaties. Tijdens het onderzoek hebben we de koptelefoons bijvoorbeeld gebruikt tijdens het afreizen naar ons kantoor in Zeist, hebben we ze getest tijdens het gamen én hebben we ze ook getest tijdens het doen van deskresearch. Op het moment van het uitschrijven van dit onderzoek heb ik nu de JBL Tune500 op: win-win situatie! 

Draagcomfort: welke zit het lekkerste?

We hebben onderzocht hoe lekker de koptelefoons onder de 50 euro daadwerkelijk zitten. Bij veel webshop ontdek je een label met ‘comfort' en daarachter een niveau. Wij hebben de koptelefoons hierop gecontroleerd: zijn de oorkussens van de koptelefoons wel echt zo zacht en comfortabel? We hebben gemerkt dat de oorkussens in sommige gevallen op in plaats van om onze oren kwamen te zitten. Na het dragen van enkele modellen deden  oren van verschillende redacteuren al na 15 minuten pijn.

Accuduur versus snoerlengte

Zoals je hebt kunnen lezen hebben wij onze onderzoeksselectie niet afgebakend op de aansluiting. In ons onderzoek zijn zowel snoerloze als bedrade koptelefoons onder de 50 euro meegenomen. Hierdoor hebben we bij de aansluiting gekeken naar twee verschillende onderzoeksfactoren. Bij de accuduur hebben we met name gekeken naar de maximale gebruikerstijd. Hiervoor hebben we drie verschillende toepassingen gehanteerd:

 1. Gebruik maximaal: de koptelefoons daadwerkelijk achter elkaar muziek laten afspelen 
 2. Gebruik normaal: de koptelefoons gebruikt zoals we deze ook in normale situaties zouden gebruiken (zo nu en dan)
 3. Gebruik minimaal: de koptelefoons alleen gebruiken tijdens het reizen in het openbaar vervoer of bij het soms luisteren van een nummer

We hebben dankzij deze onderzoekstechniek kunnen bepalen hoe lang een koptelefoon meegaat op maximaal niveau, maar ook wanneer jij de koptelefoon minder vaak gebruikt. Hierin kwam naar voren dat veel koptelefoons ook veel energie blijken te verliezen wanneer ze minder gebruikt worden. Opvallend, maar waar.

Voor de niet-snoerloze koptelefoons onder de 50 euro hebben we ons gebogen over de eigenschappen van het snoer. Is er bijvoorbeeld sprake van een ingebouwde microfoon? Of nog belangrijker: is het wel een platte kabel, zodat deze niet teveel in de knoop raakt? Ook hebben we gekeken naar de levering van de koptelefoons: worden ze bijvoorbeeld geleverd met een handige 6,3 mm adapter? 

Geluidskwaliteit bij verschillende gebruikersituaties

Misschien wel een van de belangrijkste eigenschappen van een koptelefoon: de geluidskwaliteit en -beleving. Echter is het maar net waar jij de koptelefoons voor wilt gaan gebruiken: sta jij straks achter een DJ tafel of wil jij je nieuwe hoofdtelefoon gebruiken voor het gamen? Wij hebben de koptelefoons getest in de volgende situaties:

 • Gamen
 • DJ activiteiten
 • Luisteren van muziek op de computer
 • Luisteren van muziek onderweg
 • Telefoneren
 • Muziek luisteren in verschillende muziekstijlen

In onze onderzoeksselectie hebben we de wat meer standaard koptelefoons opgenomen, die niet gemaakt zijn voor een bepaald doeleinde, zoals game-hoofdtelefoons. Het was daarom van groot belang dat we ze met de meestvoorkomende situaties hebben getest.

Gemiddelde verkoopprijs: prijs/kwaliteitsverhouding

Niet geheel onbelangrijk was natuurlijk ook de prijs. In ons onderzoek hebben we ons toegespitst op de beste koptelefoon onder de 50 euro: sowieso moesten de koptelefoons onder deze prijsgrens verkocht worden. Maar het is natuurlijk ook altijd interessant om de onderlinge prijzen onder deze grens met elkaar te vergelijken. Door de gemiddelde prijzen te berekenen (onder andere bij webshops als Bol.com, Coolblue en Mediamarkt), hebben we met de verkregen informatie uit onze eerdere onderzoekstappen een goede prijs/kwaliteit inschatting kunnen maken. Hierin blijkt dus ook dat de duurste niet altijd de beste hoeft te zijn. Extra tip: mocht je bij een webshop als Bol.com of Coolblue een koptelefoon kopen, check dan altijd of er tweedehands modellen verkrijgbaar zijn. Deze ‘Tweedekansjes' (Coolblue) of ‘Retourdeals' (Bol.com) zijn vaak nieuwe koptelefoons, waarbij enkel de verpakking geopend is. Dit kan je zo al enkele euro's schelen, zonder dat er sprake is van afbreuk van de kwaliteit.

Wat moet je in de gaten bij een koptelefoon onder de 50 euro?

Wanneer jij een koptelefoon wilt scoren rond of onder de 50 euro, moet je er sterk rekening mee houden dat je te maken hebt met een minder-kwalitatieve koptelefoon. Deze koptelefoons zijn bijvoorbeeld minder geschikt voor expert-doeleinden, waaronder het draaien van platen in discotheken. Voor gemiddeld gebruik als luisteren van muziek tijdens het werken of tijdens reizen is het echter een prima keuze. 

Voor je altijd direct overgaat tot aankoop is het belangrijk om goed te checken of de koptelefoon bedraad of snoerloos is. Bedenk wat jij het handigste vindt. Ga jij voor draadloos? Bekijk dan goed de zaken als accuduur en de oplaadtijd. In sommige gevallen hebben draadloze koptelefoons een ‘snellaad' functie, waardoor je na enkele tientallen minuten alweer kunt genieten van muziek. Ga jij voor een bedrade variant, dan is het heel belangrijk om te letten op het soort kabel. Past deze niet op jouw toestel? Check dan of de benodigde adapter erbij geleverd wordt ( is helaas vaker niet het geval, dan wel). 

Ten slotte is het goed om te weten dat wij ons onderzoek altijd updaten waar nodig. Koptelefoons worden steeds slimmer en meer uitgerust met extra functionaliteiten, wat van invloed kan zijn op onze huidige onderzoeksresultaten. Houdt Alstu.nl altijd in de gaten voor je nieuwe aankopen!

Ontdek meer
CadeausElektronicaHobby

De beste spelcomputer

CadeausElektronica

Kerstverlichting slim maken? Onze tips!

ElektronicaKeuken & Eten

De Beste Grillplaat

Kantoor

Het Beste Zit Sta Bureau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *