Alstu: we hebben het beste voor je uitgezocht!
ElektronicaKeuken & EtenSport & Gezondheid

De Beste Blender Voor Smoothies

de beste blender voor smoothies

Bij Alstu.nl zijn we altijd op zoek naar het beste. Gezien het lekkere weer en we toch actueel willen blijven hebben we deze week onderzoek gedaan naar de beste blender voor smoothies. Wanneer het zonnetje weer begint te schijnen zie je de markten en supermarkten vol liggen met heerlijke fruitsoorten, ideaal voor het maken van een smoothie, maar daar heb je natuurlijk wel een blender voor nodig.

Na uitgebreid onderzoek te hebben gedaan naar verschillende smoothie blenders kunnen we zeggen dat de NutriBullet Balnce 1200 onze beste keuze is. Dit heeft niet alleen te maken met de blend prestaties, maar ook door de handige functies die deze blender heeft. Een handige functie is bijvoorbeeld dat deze blender elk ingrediënt meet die je in de blender doet. Niet alleen het gewicht wordt gemeten, maar ook het aantal calorieën, vetten, vezels en eiwitten. Erg interessant wanneer je een dieet volgt en je de voedingswaarde strikt bij moet houden

Onze Keuze

 

beste blender voor smoothies

NutriBullet Balance 1200 Series

Deze NutriBullet is een echte smart blender die voorzien is van de nieuwste technieken en accessoires om een goede smoothie te maken.

De NutriBullet Balance 1200 Series is qua functionaliteiten echt uniek. De blender is uitgerust met de nieuwste smart technologie, hiermee kun je een smartphone verbinden met de blender middels Bluetooth. Op je Smartphone kun je dan smoothie recepten in de NutriBullet Balance app op zoeken en gebruiken met de blender. De blender meet precies wat je toevoegt en hoeveel gram je van elk ingrediënt er benodigd is. Wat daar ook handig van is, is dat de blender een ingebouwde weegschaal heeft en direct meet hoeveel calorieën, vet, vezels, eiwitten en de totale koolhydraten de smoothie bevat. Dit is erg handig voor als je een dieet volgt en je wilt weten hoeveel voedingswaarde een smoothie bevat.

Via de app kun je gratis smoothie recepten op zoeken en gebruiken voor het maken van smoothies. Ook is het handig omdat je recepten ook direct kunt toevoegen aan je boodschappenlijstje, zo weet je ook wat je in de supermarkt dient te halen. Deze smoothie blender wordt geleverd met de blender, 2 grote bekers (946 ml), een extractormes, 2 fliptop deksels en 2 drinkringen. 

Luxe keuze

 

interessante smoothie blender

Philips Vacuum Blender HR3756/00

Deze blender van Philips is een highspeed vacuüm blender. Deze blender maakt deze gebruik van de StayFresh Vacuum technologie, hiermee verminder je oxidatie tijdens het blenden. Dit resulteert in meer vitamines en mineralen in je smoothie en de smoothie blijft hierdoor langer goed.

Deze Philips Vacuum Blender HR3756/00 heeft een geheel unieke blend technologie, de StayFresh Vacuum technologie. Met deze StayFresh Vacuum technologie blijven er meer mineralen en vitamines  in de smoothie bewaard. Ook zorgt dit ervoor dat je smoothie langer vers blijft en een gladdere structuur heeft.

In principe werkt deze blender het zelfde als andere blenders: ingrediënten in de blender en blenden. Alleen zit er een klein verschil in het blendproces. Tijdens het blenden wordt het lucht verwijderd uit de smoothie blender, dit vermindert de oxidatie in de smoothie. Dit proces zorgt ervoor dat de smoothie een gladdere structuur heeft, langer te bewaren is en meer vitamines en mineralen bevat. 

Verder wordt de blender geleverd met een 1,8L blenderkan, hiermee kun je voor het hele gezin smoothies maken en hoef je dit niet in delen te doen. Ook krijg je twee handige drinkbekers bij de blender, zodat je de smoothies mee kunt nemen en onderweg op kunt drinken. 

Budget Keuze

 

goede goedkope smoothie blender

Nutri Ninja® BL480 Auto-iQ® 

Deze Nutri Ninja is onze budget keuze een zeer goede blender met goede blend prestaties, ook kun je deze blender gebruiken om simpelweg ijs te crushen.

Deze Nutri Ninja® BL480 Auto-iQ® is compacter en goedkoper dan de bovenstaande modellen. Desalniettemin is dit zeker een goede budget keuze en heeft de blender ook zeer goede blend prestaties. Zo heeft de blender drie verschillende functies: blend, ultrablend en pulse. Perfect om even snel een smoothie te maken en ook het blenden van ijs is geen probleem. 

Deze smoothie heeft een gemiddelde prijs van € 89,99 en wordt geleverd met twee blendbekers die op de blender kunnen. Ook krijg je “to go” deksels, waarmee je eenvoudig uit de bekers kunt drinken en mee kunt nemen. Mocht je even geen inspiratie hebben, dan zit er bij deze Nutri Ninja ook een handig receptenboekje.

Waarom kun je ons vertrouwen

Om jou te voorzien van het juiste advies hebben we een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de beste blender voor smoothies. In dit onderzoek hebben we verschillende modellen vergeleken op verschillende factoren. Het onderzoek heeft ongeveer 40 uur geduurd waarin we de blenders ook werkelijk uitgetest hebben. Bij Alstu.nl zijn we onafhankelijk, hiermee bedoelen we dat we geen voorkeuren of samenwerkingen hebben voor bepaalde bedrijven of merken. 

Voor wie is dit interessant?

Een smoothie is erg gezond en is een makkelijke manier om je dagelijkse vitamine binnen te krijgen. Smoothies worden ook veel gebruikt voor diëten zo zijn er ook bijvoorbeeld groene detox smoothies. Veel mensen zweren bij dit soort diëten en hebben er veel baat bij. Zelf vinden wij het ook gewoon lekker om een smoothie te drinken of er een lekker smoothie cocktail mee te maken.

Voor ieder wat wils en voor ieder een eigen reden, vandaar dat het voor ieder interessant kan zijn. Echter is het wel belangrijk om te kijken naar de soort blender, in dit onderzoek hebben wij dit al voor je uitgezocht en hebben we de beste blender voor je gevonden. Als je zelf zou zoeken naar een goede blender dan zul je zien dat er honderden blenders te koop zijn van verschillende aanbieders. Veel blenders hebben niet de juiste prestaties en is het belangrijk dat je hier naar kijkt, hiermee voorkom je een miskoop.

Hoe we geselecteerd hebben

Voor het selecteren van de beste blender voor smoothies hebben we naar verschillende aspecten gekeken. In dit onderzoek hebben we ook veel geleerd van het maken van smoothies. Een voorbeeld is dat er in een smoothie bijvoorbeeld ijs gaat, heb je blender die geen ijs kan crushen dan kun je al geen ijskoude smoothie maken. Om deze reden hebben we in dit onderzoek enkele voorwaarden aan de smoothie blenders gesteld:

 • Minimale vermogen van 1000 Watt: de kracht van de blender heeft te maken met hoeveel Watt de blender heeft. Om goed de ingrediënten te kunnen blenden hebben wij een minimale vermogen van 1000 Watt gesteld. Tijdens het onderzoek kwamen we er namelijk achter dat blenders onder de 1000 Watt niet optimaal presteerde.
 • IJs kunnen crushen: ook hebben alleen blenders geselecteerd die ook werkelijk ijs kunnen crushen. Hierboven vertelde we het al, maar een belangrijk ingrediënt in een smoothie is ijs. Om deze reden vonden wij dat een blender minimaal ijs moet kunnen crushen.
 • Een “to go” blender: de laatste voorwaarden in dit onderzoek was, dat de blender een “to go” blender moest zijn. Met een “to go” blender bedoelen wij blenders die een drinkbeker voor onderweg hebben. 

De blenders in dit onderzoek

Na het opstellen van voorwaarden zijn we op zoek gegaan naar de beste blenders die aan deze voorwaarden voldeden. Deze blenders hebben we geselecteerd door online te zoeken naar blenders, hierbij hebben we niet alleen gekeken naar de grootste aanbieders als CoolBlue, Bol.com, Mediamarkt, maar ook naar de kleinere webshops. Na deze zoektocht hebben we de volgende blenders gebruikt in dit onderzoek:

 •  NutriBullet 1200 Series Balance
 • Bosch VitaMaxx MMBV621M
 • Philips Vacuum Blender HR3756/00
 • Nutri Ninja BL 682 EU2 Auto-IQ
 • NUTRI NINJA BL 480 Auto-IQ
 • SOLIS 8325 Power Blender To Go
 • NUTRIBULLET RX
 • NutriBullet 1200 series

Op welke factoren hebben we onderzoek gedaan?

Na het selecteren van bovenstaande modellen hebben we de verschillende blenders onderzocht op verschillende factoren. Op de volgende factoren zijn de uitkomsten van deze beste blender voor smoothie onderzoek op gebaseerd zijn:

 • Prijs
 • Maximale vermogen
 • Inhoudt blenderkan
 • Accessoires
 • Extra's 
 • Beoordeling gebruikers
Ontdek meer
Keuken & EtenOnderzoek

Beste manier om fruitvliegjes te bestrijden

Keuken & Eten

De Beste Vegaburger

Keuken & Eten

De Beste Kaasschaaf

Sport & Gezondheid

De Beste Eiwitshake

Altijd up to date?
Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *