Huis & Tuin

Beste Blender voor Smoothies

de beste blender voor smoothies

Laatste update op: 23 juni 2022

Een Smoothie Blender staat of valt bij de bijgeleverde accessoires en het gemak van het design. Als je een smoothie maakt in de blender moeten er paar zaken goed op orde zijn: De blender moet veel aan kunnen, alles uit de vriezer moet in de smoothie kunnen. Het zou ideaal zijn als de Smoothie blender ook in staat is om de inhoud rond te pompen waardoor de smoothie ook zonder toevoeging van veel drank ( sinaasappelsap, melk of water bijvoorbeeld ) goed blijft draaien. Wij hebben alle blenders voor smoothies onderzocht en kwamen  tot de conclusie dat de Philips HR3556 de beste Smoothie Blender van dit moment is.

Noot: Dit artikel is een update van ons verouderde onderzoek uit 2019, we hebben het onderzoek uitgebreid en nieuwe exemplaren uitvoerig getest. 

Onze Keuze

philips hr3556

Philips HR3556 Blender

In ons vernieuwde onderzoek komt de Philips HR3556 als beste keuze naar voren: De toevoeging van de schenkkan en drinkbeker maakt dit een zeer scherpe prijs / kwaliteit verhouding.

 

Naar aanleiding van een herziening van ons onderzoek kwam deze Philips HR3556 dus als beste uit de kast als blender voor het maken van Smoothies. Voor sommige smoothie makers zit er één nadeel aan. Het design is wellicht niet zo strak als een Smoothie Maker van een merk als Bullit bijvoorbeeld. Philips staat nou niet echt bekend om de strakke designs en in een mooie keuken zou deze Philips Blender wellicht de keuring niet doorkomen. Wil je een mooi design in huis hebben en daarbij ook nog een top Smoothie maker met honderden goede recensies? Dan moet je zeker de NutriBullet overwegen.

Design + Top Recensies

nutribullet smoothie blender

NutriBullet Zwart 8-delig

Het komt niet vaak voor dat de design keuze ook nog zulke goede recensies heeft met zo'n lage prijs.. eigenlijk staat deze dan ook gedeeld #1 met de Philips Blender.

Wil je zo goedkoop mogelijk een Smoothie maker in huis hebben die ook werkt? Dat is nog wel een dingetje… Als een blender te weinig vermogen heeft dan wordt het lastig smoothies maken. Je moet dus wel wat vermogen in huis hebben, gelukkig hebben wij een mooi exemplaar gevonden met daarbij ook nog zeer veel positieve reviews! Bekijk hier onze budget keuze

Waarom kun je ons vertrouwen

Om jou te voorzien van het juiste advies hebben we een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de beste blender voor smoothies. In dit onderzoek hebben we verschillende modellen vergeleken op verschillende factoren. Het onderzoek heeft ongeveer 40 uur geduurd waarin we de blenders ook werkelijk uitgetest hebben. Bij Alstu.nl zijn we onafhankelijk, hiermee bedoelen we dat we geen voorkeuren of samenwerkingen hebben voor bepaalde bedrijven of merken. 

Fruit voor in de Smoothie Blender

Voor wie is dit interessant?

Een smoothie is erg gezond en is een makkelijke manier om je dagelijkse vitamine binnen te krijgen. Smoothies worden ook veel gebruikt voor diëten zo zijn er ook bijvoorbeeld groene detox smoothies. Veel mensen zweren bij dit soort diëten en hebben er veel baat bij. Zelf vinden wij het ook gewoon lekker om een smoothie te drinken of er een lekker smoothie cocktail mee te maken.

Voor ieder wat wils en voor ieder een eigen reden, vandaar dat het voor ieder interessant kan zijn. Echter is het wel belangrijk om te kijken naar de soort blender, in dit onderzoek hebben wij dit al voor je uitgezocht en hebben we de beste blender voor je gevonden. Als je zelf zou zoeken naar een goede blender dan zul je zien dat er honderden blenders te koop zijn van verschillende aanbieders. Veel blenders hebben niet de juiste prestaties en is het belangrijk dat je hier naar kijkt, hiermee voorkom je een miskoop.

Hoe we geselecteerd hebben

Voor het selecteren van de beste blender voor smoothies hebben we naar verschillende aspecten gekeken. In dit onderzoek hebben we ook veel geleerd van het maken van smoothies. Een voorbeeld is dat er in een smoothie bijvoorbeeld ijs gaat, heb je blender die geen ijs kan crushen dan kun je al geen ijskoude smoothie maken. Om deze reden hebben we in dit onderzoek enkele voorwaarden aan de smoothie blenders gesteld:

 • Minimale vermogen van 1000 Watt: de kracht van de blender heeft te maken met hoeveel Watt de blender heeft. Om goed de ingrediënten te kunnen blenden hebben wij een minimale vermogen van 1000 Watt gesteld. Tijdens het onderzoek kwamen we er namelijk achter dat blenders onder de 1000 Watt niet optimaal presteerde.
 • IJs kunnen crushen: ook hebben alleen blenders geselecteerd die ook werkelijk ijs kunnen crushen. Hierboven vertelde we het al, maar een belangrijk ingrediënt in een smoothie is ijs. Om deze reden vonden wij dat een blender minimaal ijs moet kunnen crushen.
 • Een “to go” blender: de laatste voorwaarden in dit onderzoek was, dat de blender een “to go” blender moest zijn. Met een “to go” blender bedoelen wij blenders die een drinkbeker voor onderweg hebben. 

De blenders in dit onderzoek

Donkere Smoothie

Na het opstellen van voorwaarden zijn we op zoek gegaan naar de beste blenders die aan deze voorwaarden voldeden. Deze blenders hebben we geselecteerd door online te zoeken naar blenders, hierbij hebben we niet alleen gekeken naar de grootste aanbieders als CoolBlue, Bol.com, Mediamarkt, maar ook naar de kleinere webshops. Na deze zoektocht hebben we de volgende blenders gebruikt in dit onderzoek:

 •  NutriBullet 1200 Series Balance
 • Bosch VitaMaxx MMBV621M
 • Philips HR3556 Blender
 • Philips Vacuum Blender HR3756/00
 • Nutri Ninja BL 682 EU2 Auto-IQ
 • NUTRI NINJA BL 480 Auto-IQ
 • KitchenBrothers Smoothie Blender
 • NutriBullet Zwart 8-delig
 • SOLIS 8325 Power Blender To Go
 • NUTRIBULLET RX
 • NutriBullet 1200 series

Op welke factoren hebben we onderzoek gedaan?

Roze Smoothie

Na het selecteren van bovenstaande modellen hebben we de verschillende blenders onderzocht op verschillende factoren. Op de volgende factoren zijn de uitkomsten van deze beste blender voor smoothie onderzoek op gebaseerd zijn:

 • Prijs
 • Maximale vermogen
 • Inhoud van de Blender
 • Accessoires
 • Extra's 
 • Beoordeling gebruikers
Ontdek meer
Huis & Tuin

Het Beste Middel Tegen Groene Aanslag op Tegels

Huis & Tuin

De Beste Kerstboomstandaard

Huis & Tuin

De Beste Slimme Kerstboomverlichting

Huis & Tuin

De Beste IJskrabber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *